er zijn zo van die wandelingen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

waar je vanalles mee maakt... hebben julie dat ook wel eens dat er wat gebeurt op een wandeling en dat je denkt alles gehad te hebben en er dan weer wat gebeurt?

wij hebben net zo'n wandeling achter de rug. we waren alleen op de hondenweide, Nala en Kira zijn wel loops maar ik weet wie er 's ochtends op de weide komt en Nala en Kira laten zich niet zomaar dekken en ze komen als ik roep.  plots staan er zomaar 2 reutjes bij Nala en Kira... ik ken de 2 reutjes een beetje en weet dat 1 van de 2 intact was en erg geïntresseerd achter loopse teefjes is. het baasje komt aan het poortje staan (ze wilde zowiezo niet op de weide komen), ik zeg haar dat 2 van mijn teven loops zijn, ze roept haar honden maar die hebben er totaal geen oren naar. ze kon makkelijk even op de weide komen (haar reutjes waren er toch al op, alleen haar teef nog niet) en haar honden komen halen maar daar had ze waarschijnlijk niet aan gedacht. ik ben dan maar met mijn honden naar het poortje gegaan... doet ze het poortje open en de geholpen reu gaat er af maar haar intacte reu daar mogt ik zelf de lijn voor vragen en die mogt ik zelf aanlijnen om hem dan zo aan haar te geven.
wat doet ze dan? ze doet het poortje vast en laat der honden terug los... resultaat... toen ik er langs de andere kant af wilde gaan moest ik staan wachten want haar intacte reu had er de oren naar, hij zocht langs de draad en weg om op de weide te komen. wederom kwam ze hem niet halen. gelukkig ging de reu uiteindelijk wel naar zijn vrouwtje nadat ik naar de andere uithoek van de weide was gegaan en hij door had dat hij niet meer bij mijn teven kon.

ik vond het wel genoeg voor deze wandeling dus ging huiswaards... aan mijn voordeur schrik ik mij voor de 2de keer een hoedje! staat daar ineens een stafford en een rottie pup (ik schat 6 maanden) voor mijn neus die vol in hun uitgerolde flexi-lijn hangen. de baas? die stond nog aan de deur van de winkel en had het pas door toen de 5 meter ten einde was. ik hou mijn honden tegen, wil hij zijn honden bij de mijne laten omdat hij ze niet ingetrokken krijgt... leek hem makkelijker. ik zeg hem om het niet te doen maar te laat... zijn staff was al bij Kira dus het slimste was om Kira los te laten, de deur te open en Kira binnen te sturen.
pppfff... gelukkig luisteren mijn honden behoorlijk, kunnen ze heel wat hebben en zijn ze niet snel onder de indruk want amai wat had dit anders slecht kunnen aflopen. ach heb ik weer een reden om heel trots te zijn op mijn eigen hondjes  ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dat is niet zo'n leuke wandeling dan. Fijn dat je honden wel goed luisterde. Persoonlijk ga ik met Jayla echt niet naar een losloopgebied als ze loops is. Ik merk gewoon dat veel reuen dan echt niet meer luisteren, buiten dat ik geen andere mensen wil lastig vallen (want sommige reuen lopen echt weg van hun baas wanneer ze iets ruiken) Vind ik het zelf ook helemaal niet lekker lopen. Maar wat jij al zegt: Dan loop je door de wijk  en dan kom je nog loslopende reuen tegen :( Je kan helaas niet alles voorkomen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik vind het ook niet zo slim om met een loopse teef naar een losloopweide te gaan.. ookal ken je je honden goed. je weet nooit of er ene tussen zit dat er mag op kruipen ..

voor de rest een rottweiler aan een flexi .. klinkt als een zeer verantwoordelijke baas.. ;-)


hier heb ik ni echt zo'n wandelingen, de losloopweide gaan we enkel naar toe als we naar de zee gaan. en dan nog.. vermits daar een paar honden zijn die super agressief uit de hoek komen ..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Dat is niet zo'n leuke wandeling dan. Fijn dat je honden wel goed luisterde. Persoonlijk ga ik met Jayla echt niet naar een losloopgebied als ze loops is. Ik merk gewoon dat veel reuen dan echt niet meer luisteren, buiten dat ik geen andere mensen wil lastig vallen (want sommige reuen lopen echt weg van hun baas wanneer ze iets ruiken) Vind ik het zelf ook helemaal niet lekker lopen. Maar wat jij al zegt: Dan loop je door de wijk  en dan kom je nog loslopende reuen tegen :( Je kan helaas niet alles voorkomen. "

het is geen losloopgebied maar een weide die afgesloten is, de weide is niet zo heel groot (ik doe in 10 minuten 2 rondjes) waardoor je een goed overzicht overde hele weide hebt. ik ga speciaal nu enkel 's ochtends omdat ik er dan bijna altijd alleen ben en de honden die er af en toe 's ochtends komen teefjes zijn of geholpen reutjes zijn. na de middag ga ik normaal ook maar dat sla ik tijdens de loopsheid over omdat er dan wel vaak vreemde honden op komen.  maar eigentlijk was het loslopen van mijn honden in deze situatie net beter want die vrouw had zowiezo haar honden los waar dat niet mogt en nu konden mijn honden tenminste vrij communiseren wat aan de lijn toch veel beperkter is. die reu die had ook bij mijn teven gestaan als ik ze wel aan de lijn had en om de weide heen wandelde, waar honden dus verplicht aan de lijn moeten.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" ik vind het ook niet zo slim om met een loopse teef naar een losloopweide te gaan.. ookal ken je je honden goed. je weet nooit of er ene tussen zit dat er mag op kruipen ..

voor de rest een rottweiler aan een flexi .. klinkt als een zeer verantwoordelijke baas.. ;-)


hier heb ik ni echt zo'n wandelingen, de losloopweide gaan we enkel naar toe als we naar de zee gaan. en dan nog.. vermits daar een paar honden zijn die super agressief uit de hoek komen .. "

er is op het uur dat ik 's ochtens ga bijna nooit iemand en de mensen die er soms zijn hebben geen intacte reu. ik laat ze dus niet zomaar bij een intacte reu, ik zie het wel als er iemand op komt die ik niet ken en dan ga ik er meteen af maar deze honden waren al los (waar dat niet mag) en kwamen zonder baas op de weide geglipt (dus niet door 1 van de poortjes).

hier hebben de honden minstens 1 maal per dag een losloop moment omdat ze in huis niet mogen spelen (vanwege 2 kleine kids in huis)

flexi's heb ik het zo niet mee omdat ze heel vaak onverantwoord gebruikt worden... ik bedoel maar, zelfs al was het een ander ras dan nog hou je je hond kort als je een winkel uit komt en zeker kort bij de straat.

agressie bij andere honden vind ik niet zo'n probleem tenzij ze er echt voor gaan (hond agressie), verder kunnen mijn honden aardig goed om met agressie (angst, domminantie, onzekerheid,...) bij andere honden. ze zien de communicatie er van in en geven die andere hond de nodige ruimte.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^