Probleem foto geplaatst zonder toestemming...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Hoi,

Gisteravond 3 mailtjes bij me overige berichten op fb dat ik een foto van pup zonder toestemming had geplaatst.Eerst stond hij bij me foto's waardoor buitenstaanders het niet konden zien maar ja nu op me profielfoto.Had m inderdaad van een fokker,schattig foto van pup in ton.Maar toen ik m plaatste ff vergeten dat ie van hun was,was ook niet beveiligd bij hun kon m er zo af halen.Maar ja wat nu....ze zei al ik een boete kreeg,en er werd melding gemaakt bij fb en hun fotograaf.Was al overstuur gister,een boete jeetje....we zijn druk aan het sparen voor onze pup.Mijn man had gister iemand gesproken die er wel vanaf weet en zei ze niks kon maken,ik had m nu verwijderd en zij had m niet beveiligd.Maar ja als ik ga googelen weet ik het zo net nog niet .Echt stom,maar wou er niks kwaads mee doen....alleen een schattige foto plaatsen....tja;-)

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe

honden foto van jabadabadoe

Als je de foto verwijdert hebt, dan zou ik me niet er niet druk om maken.

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Ok tnx

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Niets van aantrekken joh, sommige mensen proberen om overal geld uit te slaan.
Je hebt vanuit je enthousiasme gehandeld en hem nu verwijderd, dus.... wat is hun probleem?
Gewoon een fijne zondag vieren, je verheugen op je nieuwe pupsel en de rest laten in hun eigen wangedrag.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Er zou op hun site moeten staan dat je de foto's niet mag gebruiken. Of er zou in de foto's een copyright moeten staan. 
Maar inmiddels heb je de foto weggehaald dus het zou flauw zijn als ze er over door blijven gaan. Daarbij komt dat je de foto niet voor commerciële doeleinden hebt gebruikt toch?

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Of zeggen dat ze maar een procedure moeten opstarten, jullie zien elkaar bij de rechter. Dat doen ze niet want het is allemaal blufpoker, ze hopen dat er iemand is die er in trapt en betaalt.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

FB zou ze niet eens helpen denk ik. Alles wat je op FB zet is ook van hun.
Zij mogen de fotoos ook gebruiken..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vervelend voor je, maar zou me niet ongerust maken hoor, wil iemand niet dat er een foto wordt overgenomen, dan moet het beveiligd worden, anders niet zeuren hoor.

hier staan ook fotoos van Bamse in mijn profiel , iedereen kan ze nemen, zonder vragen, wil ik niet natuurlijk, hahaha maar als ik het niet wil moet ik ze er niet opzetten, dus trek je er niets van aan, laat ze maar mails sturen, niet beantwoorden, je kan ook als ongelezen terug kaatsen.

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Ok.ja twijfel nu of ik m van hun fb af heb gehaald of van hun website.Ja ze was gelijk zo streng echt niet normaal en ik doe er niks kwaads mee.Logische als ze netjes zou zeggen mag ik je vriendelijk verzoeken de foto te verwijderen maar nee.Ja ik ben maar helemaal even er af gegaan.Tijdelijk gedactiveerd.En geloof ook niet ze aan mijn adres kunnen komen maar je weet maar nooit.Nou ja hoop het hierbij blijft.

honden page profiel GilbertGilbert

honden foto van Gilbert

Als je NAW-gegevens niet te achterhalen zijn op FB zal ik me er niet al te druk om maken. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je een waarschuwing krijgt van Facebook.
Mochten ze blijven zeuren dan moet je ze gewoon blokkeren.

Overigens, auteursrecht krijgt de maker van een foto automatisch. Het is niet zo dat een foto 'beveiligd' moet zijn (die zogenaamde beveiligingen zijn eenvoudig te omzeilen), er hoeft ook geen copyright-teken bij.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het schijnt dat je postcode en huisnummer mee gezonden word in je IP adres. Met andere woorden: niets is anoniem op internet ;-) Tenminste, als ik mijn pa mag geloven..

Het is wel zo dat als zij jou aanklagen, zij moeten bewijzen dat jij die foto's geplaatst hebt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Volgens mij worden postcode en huisnummer niet meegezonden. Dat kan ook niet bij roaming diensten. Maar voor een provider is natuurlijk wel uit te zoeken bij welke server je inlogt en de klantgegevens te achterhalen.

Maar voor één foto gaat dat echt niet gebeuren.

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

ok.bedankt voor jullie reacties!!!nou ze schreef echt al standvastig ik een.boete en rekening kreeg!!heb haar al geblokkeerd
.zij had me ook al van dr pagina af gegooid.Ongelooflijk joh ik was juist zo aktief met vind ik leuk en reacties geven.Wat kan iemand dan zo naar doen....bah!!!misschien kon ze t niet hebben ik al bij andere fokker ingeschreven sta....ik weet het niet...

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Het gaat om portret recht. Aangezien jij geen enkel commercieel oogmerk hebt en je geen aannemelijke slechte intenties met die foto had is juridisch niets wat zo iemand kan doen anders dan je sommeren de foto te verwijderen. Aangezien je dat al gedaan hebt houdt het daarna op.

Denk maar zo:
Blaffende honden bijten niet. Ik hoor erg veel geblaf :-D

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het gaat om portret recht. Aangezien jij geen enkel commercieel oogmerk hebt en je geen aannemelijke slechte intenties met die foto had is juridisch niets wat zo iemand kan doen anders dan je sommeren de foto te verwijderen. Aangezien je dat al gedaan hebt houdt het daarna op.

Denk maar zo:
Blaffende honden bijten niet. Ik hoor erg veel geblaf :-D "


Hahaha :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Auteursrecht..


Door het voor eigen doeleinden gebruiken van die foto, zonder toestemming van de fotograaf, was je in feite illegaal bezig. Iets wat normaal dagelijks gebeurt en waar de meesten geen weet van hebben. Nou hoop ik dat ze er geen screenshot van gemaakt heeft (en zo zonder bewijs zit). Ik vind het zelf ook wel een flauwe actie, het is hartstikke begrijpelijk dat je foto's van je pup niet op de pagina van een ander wilt zien, maar om er nou zo'n drama van te maken, bah. Jammer dat er geen respectvol berichtje kwam en er gelijk met een rechtszaak gedreigd werd. Maak je je er maar niet al te druk om, de foto ligt eraf en ik denk niet dat iemand er moeite voor zou willen doen je te straffen voor zo'n klein misverstand.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Wij hebben het wel eens gehad dat we perongeluk een foto hadden verkocht zonder toestemming van de geportretteerde. Die persoon wilde 350,- vergoeding. Uiteindelijk aangetoond dat we er zelf maar 50,- aan verdiend hadden en dat is wat die persoon toen heeft gekregen. Advocaat moest lachen om de eis van 350,- euro. Dat was buiten proporties zei hij.

Jij hebt in dit geval niks verdiend aan de foto dus ook al zat je in principe fout wil dat nog niet zeggen dat jij bergen geld moet gaan betalen. Ik zou je dus idd niet druk maken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Auteursrecht..


Door het voor eigen doeleinden gebruiken van die foto, zonder toestemming van de fotograaf, was je in feite illegaal bezig. Iets wat normaal dagelijks gebeurt en waar de meesten geen weet van hebben. Nou hoop ik dat ze er geen screenshot van gemaakt heeft (en zo zonder bewijs zit). Ik vind het zelf ook wel een flauwe actie, het is hartstikke begrijpelijk dat je foto's van je pup niet op de pagina van een ander wilt zien, maar om er nou zo'n drama van te maken, bah. Jammer dat er geen respectvol berichtje kwam en er gelijk met een rechtszaak gedreigd werd. Maak je je er maar niet al te druk om, de foto ligt eraf en ik denk niet dat iemand er moeite voor zou willen doen je te straffen voor zo'n klein misverstand. "


Is er niet zoiets als dat de in dit geval 'eisende partij' TS eerst in de gelegenheid had moeten stellen om de foto te verwijderen?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dit riekt mij naar mensen erin willen laten lopen. Dit is een bekend fenomeen op internet alleen word dit meestal in een ander jasje gestoken dan pups.
Ik vind de reactie heel erg overdreven en je hebt de foto nu verwijderd. Ik zou je er verder niet te veel zorgen over maken. Zoals al gezegd is zoeken mensen de gekste dingen om geld mee te verdienen. Het lijkt mij ook dat die mensen juist blij moeten zijn dat je foto's van hun pup verspreid. Ik zou dit als gratis reclame zien.
Ik zou niet bij deze fokker een pup nemen. God weet wat je achteraf nog meer op je dak gaat krijgen als ze nu al zo moeilijk doen over een foto.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Er hoeft geen copyright vermeld te staan,
een foto hoeft ook niet beveilig te worden.
Het is ook niet omdat iemands deur open staat dat je binnen mag gaan en iets mag meenemen.

Je mag inderdaad geen foto's van een ander gebruiken zonder toestemming,
en dit is inderdaad strafbaar.

Maar, de foto is reeds verwijderd en de procedure kosten liggen hoger dan wat ze er kunnen uithalen dus denk ik niet dat er verdere stappen zullen ondernomen worden.

Maar,
je was inderdaad in de fout.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik kwam mijn Bamse tegen op internet.... mag dat wel dan ?

die hebben ze toch van mijn profiel afgehaald, ik doe er niet moeilijk over, maar dat is toch gebeurd.

ik was dan ook stomverbaasd haar daar tegen te komen, maar om er een rechtzaak van te maken ? nee . :-D

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" ik kwam mijn Bamse tegen op internet.... mag dat wel dan ?

die hebben ze toch van mijn profiel afgehaald, ik doe er niet moeilijk over, maar dat is toch gebeurd.

ik was dan ook stomverbaasd haar daar tegen te komen, maar om er een rechtzaak van te maken ? nee . :-D "

Mag uiteraard niet.
Moest je er een rechtzaak van maken zou je winnen,
maar kost uiteraard meer dan het kan opbrengen.

En diegenen die effectief foto's pikken voor commercieel gebruik weten immers ook dat geen enkel particulier een rechtspraak zal inspannen.
.

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Ok op fb ook??foto van je hond geplaatst?Nou heb tot vandaag nog niks vernomen niet via post,fb of mail.Hoop dat het zo blijft.Want mocht het een rechtzaak worden en hun winnen dan moet ik.toch alsnog de boete betalen en nog een rekening zowel aan hun als de fotograaf zei ze pffff.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Alle foto,s die we hier plaatsen zijn te kopiëren.maar in de regels van hp staat dat je niet de foto,s van hp af mag halen.Denk dat dit hetzelfde werkt op fb.ben ook wel eens een foto van Tybor tegen gekomen op mp.of gewoon op internet.Enerzijds denk ik dan maar dat ze mijn hond mooi vinden maar aan de andere kant is een verzoek wel zo netjes.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Typisch voorbeeld van blaffende honden bijten niet. ;-) Uiteraard was je strafbaar bezig, maar wie weet dat nou? Bovendien heb je de foto netjes verwijderd, dus ik denk dat een rechter het met "redelijkheid en billijkheid" al beoordelen en vind dat de fotograaf nogal hoog van de toren heeft geblazen en jou zal laten gaan zonder boete.

honden foto van Sandra krijgt dit jaar een labradorpup

Dat is ook zo,maar ik had m al ff op me fb om dat plaatje te ahowen zeg maar vond m zoooooo schatiig en pas later profielfoto.Was helwmaal vergeten ik m van hun had.Dacht op dat moment googleplaatje.En het is zo dat ik een foto van de aankomende ouders van onze toekomstige pup heb bewerkt in pizap en dat wel heb gevraagd aan de eigenarwn of die op fb mocht.Dus zo zit ik zeker wel in elkaar maar dat andere plaatje....totaal niet aan gedacht.Doe het ook nooittttt meer haha

Volgende forumvraag: Loslopende bijt hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^