Maylo en de 2 duitse doggen :D

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo is net terug van zijn wandelingen met 2 enorme Duitse doggen :-D

Ik was gister op cursus en één van de begeleidsters woont 3 straten verder dan mij en heeft twee duitse doggen. Ze vroeg als ik vandaag geen zin had om met haar te gaan wandelen, prima kan ze me wat tips geven tijdens het wandelen.

Zo gedaan zo geregeld, we hadden op neutraal terrein afgesproken en daar kwam ze met de twee reuzen. Ze heeft een reu en een teef, de teef is 6 jaar en loopt kleine hondjes straal voorbij. De reu is 3 jaar en nog af en toe lekker onstuimig.

Nou Maylo ziet de twee aankomen, het leek wel als hij 7 kleuren stront scheet. Je kon echt aan hem zien 'Maar...maar maar....die zijn groot!!! 0_0". Terwijl hij ze goed kent, want hij heeft vaker met ze gewandeld op groepswandeling. Nou even trouw trekken me hem, want hij zette natuurlijk de rem er op.

De begeleidster zei 'Neem hem maar mee en ga maar eerst achter me lopen en kom dan geleidelijk naast me'. Nou dat ging prima, Maylo liep netjes naast me en vond het op een gegeven moment niet eng meer.

Toen mochten ze allemaal los, beide kwamen gelijk kijken bij me en Maylo. Maylo dook een beetje in elkaar, wat ik niet gek vind als er twee reuzen bij je komen snuffelen. Toen was het goed en liep Maylo gezellig met ons mee.

Ik werd constant bijna omgeduwd door de reu, die me af en toe een kopstoot geef als genegenheid. En ik ben maar 1.56m, dus een goede duw en ik lig om. De reu wilde zo graag spelen met Maylo, dat Maylo er als een haas vandoor ging naar mij. Totdat hij door had dat de reu echt geen kwaad in de zin had en wel even een sprintje met hem wilde trekken.

We hebben ruim één uur gelopen en ik heb goede tips gekregen, ze was zelfs verbaasd dat Maylo eigenlijk zo goed bij me bleef.

Het was dus eigenlijk heel erg gezellig, zit wel onder de kwijl maar ach...daar heb je een wasmachine voor

;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Fijn dat je wat tips hebt meegekregen waar je wat mee kan.
En ja kan me voorstellen dat die 2 duitse doggen wat groot waren voor Maylo

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

hihi ik zie het helemaal voor me!:-D
ik denk dat Bruno net zo zou reageren als dat Maylo deed, dat is dan opeens een angsthaasje....whahaha;-)
fijn dat het na wat wennen goed ging!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Duitse doggen ;-)Ik vind het jammer dat je ze zo weinig ziet. Is een beetje het droom ras van mijn ventje maar ik denk dat we daar te klein voor wonen.

Maar toch een fijne wandeling zo te lezen. En erg handig als je tegelijk goede tips krijgt :-)

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Leuk :-D

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Het is inderdaad erg jammer dat je ze zo weinig ziet. Ze is de enigste in de buurt met dit ras. Geweldig vind ik ze, alleen kwijlen ze wel veel en ik zat ook binnen no-time onder hahaha.

Maar ik vind het wel handig, ik merk toch wel dat Maylo heel erg onzeker is bij grote honden. Maar ik ben blijer dan dat hij wat angstiger reageert dan dat hij gelijk in de aanval schiet en misschien wat uitlokt (mijn vorige hond zou dit dus gedaan hebben). Ik ga nu vaker met haar wandelen, zodat hij went en het is gewoon gezellig :-D

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^