op onderzoek gaan bij mensen terwijl een tikkie bang?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Hebben jullie ook zo'n hond die eigenlijk door niemand (behalve haar eigen roedel) geaaid wil worden maar doodleuk op iedereen toeloopt alsof ze aandacht wil en gaat ruiken en dan als die mensen ook maar iets doen lelijk doet?Ik begrijp m'n oogappeltje gewoon af en toe even niet.. ;-)

Het komt eigelijk bijna nooit voor maar als ze weer de kans krijgt gaat ze er toch opaf op onderzoek uit en zij mag alles ..die andere mogen niets..ruiken omsingelen,springen .Toch dat tikkie dominatie weer misschien,gemixt met nieuwsgierigheid,onzekerheid en veel bluffen.. :-D



honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

niks geen dominantie. geen nieuwschierigheid. maar gesteld op haar eigen ruimte. als die mensen zijwaarts op hun hurken gaan zitten en haar niet aaien gewoon laten ruiken . is er waarschijnlijk niets aan de hand en loopt vanzelf weer weg

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Denk dat ze de dingen gewoon in haar eigen tempo wil doen ;-)

Ze wil wel kennis maken, máár op haar voorwaarden. Dus: wel snuffelen, maar geen contact.

Wij hadden er ook zo eentje, heel gereserveerd naar vreemden toe (m.n. mannen). Als ze haar negeerden kwam ze rustig aan dichterbij en ging snuffelen. Daarna was het goed en liep ze of weg, of mochten de mensen rustig aan toenadering zoeken; op hurken gaan zitten, niet aankijken en hand voorzichtig uitsteken om aan te laten ruiken. Daarna konden ze haar meestal wel aaien (niet op haar hoofd, vond ze niet fijn) en was er niks meer aan de hand. Ze had dan rustig kennis mogen maken (sommige mensen gingen gewoon te snel voor haar en dat vond ze heel onprettig).

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

hier ook zo eentje
de kleinste dan ook nog, en iedereen wil lekker knuffelen, behalve zij O-)
terwijl de grootste iedereen overlaat met lekkere knuffeltjes 

maar als de aandacht van de bezoekers hun afdwaalt, dan komt de kleinste dichterbij, en vraagt dan meestal zelf om op de schoot te mogen :-D

ik heb er mee leren leven, ze wil niet, of op haar tempo, zij beslist ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mik doet dit ook een beetje, ze doet niet lelijk, maar draait haar koppie weg op het moment dat mensen willen gaan aaien. Beetje plagen, wél aan komen lopen, niet aangeraakt willen worden.. ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misia doet dat ook.. die loopt stiekem op mensen af om te kijken of ruiken als die mensen bijv. druk in gesprek zijn.. Maar als ze dan kijken of hand uitsteken of ze deinst ze terug en rent ze weg..  Daar zit echt een tikkeltje nieuwsgierigheid in.. Maar ook wel echt angst/spanning..

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ben het met de adviezen van mijn voorgangers eens.
Ik heb hier vrij regelmatig een logé hond die ook gereserveerd is tegenover vreemde, ook voornamelijk mannen.
Wat voor haar helpt is het zinnetje van cesar. No touch no talk no eye contact. Als ze hier is, of ik ga naar bekende en ze, gaat mee zeg ik ook tegen de mensen dit te doen. Dit helpt voor haar enorm. Ze gaat ze eerst wat uit de weg, en gaat vanzelf snuffelen. Zij is ook degene die zegt wanneer je haar kan aaien, doet ze door haar kop onder de hand van de persoon die haar mag aaien te doen. soms vind ze mensen ook al minder eng, en zie ik het aan haar gedrag. En rustig benaderen, niet van boven, zoals rode husky zei op de hurken. En als ze dan mogen aaien, begin onder de kop, dan het lichaam en dan boven de kop. werkt bij haar in ieder geval het beste!

Komt erop neer, haar de gang laten gaan, en mensen zeggen de hond met rust te laten, dan komt het allemaal vanzelf!

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

fijn te lezen dat er meer van zulke honden zijn!
Ze wil niks van vreemde hebben maar ze onderzoeken wil ze wel..
Zij mag ze de weg afsnijden,besnuffelen,bespringen..
maar tolereerd niets van de andere..

zucht!
komt tijd komt raad..misschien dat ze op haar oude dag alles wat makkelijker over zich heen laat komen..
;-)

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

het zinnetje van cesar.
No touch no talk no eye contact.

Dit herhaal ik vaak!
Das ook mijn zinnetje geworden..
in het begin vroeg ik iedereen nog Jess te negeren,maar ik stond paf over hoeveel mensen haar dan toch nog gaan proberen te lokken.,aaien haar aanspreken..

Het woord negeren werd gewoon niet begrepen,
No touch no talk no eye contact dat snappen de mensen veel beter..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen ik een tijd geleden met een man stond te praten over Mellow, stond ze om het hardst te blaffen (om hem maar weg te jagen), terwijl hij geen contact met haar zocht. Ze kwam ook niet bij hem in de buurt, hield echt afstand. Maar toen bleek dat hij zich niet weg liet jagen door haar woeste geblaf en haar ook geen aandacht schonk, kwam ze na een tijdje toch voorzichtig dichterbij, even aan zijn hand snuffelen.

Zo ook laatst in het bos. Een vrouw wilde zó graag dat Mellow bij haar kwam, ze praatte (gehurkt) op een dusdanig hoge toon dat Mellow helemaal uit d'r plaat ging (en mijn brillenglazen bijna knapten ;-)), die kwam écht niet kijken.
Paar dagen laten liep ik alleen met haar, kwamen een man en vrouw tegen met een Whippet, stonden ook even te praten. Die vrouw zei haar even gedag, meer niet. En nadat ze aan die hond had gesnuffeld, kwam ze zelf even bij die mensen snuffelen.
Dit waren ook mensen waar ze helemaal niet tegen heeft geblaft, ondanks dat er ook een man bij liep (ze heeft het niet zo op de meeste vreemde mannen).

Als Mellow contact wil met mensen, dan zoekt ze dat zelf op, op een moment dat zíj het nodig vindt, omdat zíj het wil.

Inderdaad dus het 'no touch, no talk, no eyecontact' :-)

Volgende forumvraag: begeleiden van 2 herder pubers
^