welke brokken voor onze labradorpup.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Hallo en goede morgen. Onze Doerak is een labradorpup van 4 en een halve maand. Toen hij bij ons kwam kreeg hij puppy brokjes van pets place, gekookte kip met rijst, die waren licht verteerbaar, hij at ze goed, en hij groeide goed. Ook had hij goede ontlasting. Maar naar een paar weken at hij die niet goed meer, en toen zijn wij overgestapt op smolke puppy brok, at hij goed, en goede ontlasting. Nu zijn wij de laatste 4 weken al vaak bij de dierenarts geweest omdat hij veel aan de diarree is. Hij heeft al een week op gekookte rijst met kip gestaan, en rijst met tofu, zijn ontlasting is op alles wat je maar kan bedenken onderzocht in het lab, en hij heeft geen bacterie, virus of parasiet. Hij moet iedere keer na die week van rijst weer zachjes aan beginnen met brokjes erbij, en dan gaat het fout. Nu moeten wij overgaan op andere brokjes omdat de DA denkt dat het daaraan ligt. Hij ziet er goed uit, is bijna niks afgevallen met al die diarree, maar valt steeds terug. Wie heeft er goede raad wat wij hem kunnen geven, want ik zie door de bomen het bos niet meer met al die verschillende brokjes, ik weet het echt niet meer...Sorry voor dit lange verhaal, maar hoop op goede raad, groetjes van Ria en Doerak....

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat vervelend dat je nu al zo vaak met je pup naar de dierenarts moet.
Brokken zijn inderdaad heel belangrijk en kunnen zeker de reden zijn dat je hond zich niet goed voelt en veel aan de diarree is. Veel honden zijn allergisch voor granen. Dit is een onnatuurlijk voedingsdeel wat in heel veel brokken zit. Ook in de brokken die jij geeft zitten granen.

Het beste is om te zoeken naar een broksoort waar een hoog vlees percentage in zit en geen granen.
Je kunt dan denken aan de brokken: Orijen, taste of the wild of acana

Dit zijn een beetje de bekendste en beste brokken. Persoonlijk was ik niet zo tevreden over Orijen. Er zit een hoog eiwitgehalte in waardoor mijn honden daar ook diarree van kregen. Ik voer nu zelf taste of the wild en alle 3 mijn honden doen het daar heel erg goed op.

Ik bestel het zelf via zooplus. Je hebt ook wel kleinere verpakkingen om te proberen (6,8 kg)

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Wanneer er veel granen verwerkt zitten in een brok dan kan dit problemen geven bij honden, evenals kip.

Als je een brok wilt blijven geven dan zou ik eens op zoek gaan naar een graanvrije brok met een ander diersoort als kip om te kijken hoe het dan gaat.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Aha..., er lopen twee topics..., dan kopieer ik even hier mijn reactie uit je andere topic


Hallo Ria,

Mocht je een goed vergelijkend warenonderzoek willen doen, raad ik je aan om via 
Voerwijzer  je eens te verdiepen in de verschillende brokken. 
Ze geven daar veel product informatie en je kan selecteren wat je wel of niet belangrijk vind voor het voer van je hond.

Je kan daar ook op de selectie vers zoeken, leuk om je eens in te lezen, geen must om vers te voeren, maar in praktijk blijkt vaak dat gevoelige honden het beter doen op vers.

Veel succes met de zoektocht en hopelijk gaat het snel beter met Doerak

honden page profiel karibokaribo

ik weet niet hoe het komt dat je pup aan de diarree is, maar dit is wat wij onze labrador geven vannaf hij 4 maanden is (we kregen hem toen hij 4 maanden was)
Prins ProCare super 15 kg
ik weet het niet, maar ik hoop niet dat hij een allergie voor granen heeft zoals in eerdere reacties staat!
veel succes/beterschap!

Volgende forumvraag: Hulp pup gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^