Cosmic zoeken (weer terecht) werd een heerlijke wandeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hallo allemaal,

Vanmiddag werd ik gebeld door Pauline van Cosmic en Punk dat Cosmic al een geruime tijd zoek was bij Bosch en Duin, een startpunt van de loonse en drunense duinen. Dat was even schrikken, want het een heel uitgestrekt gebied daar met duinzand, pittig dus om te zoeken.
Snel wat spullen bij elkaar geraapt, 3x extra lijnen mee van verschillende lengtes, extra halsband, gedroogde kipfilet en andere lekkernijen, piepspeeltjes, 2 mobiele telefoons (al is het bereik slecht in de duinen), mijn chipreader mee (Pauline had gek genoeg een andere hond gevonden, daar bleek later toch een baasje bij te zijn), camera mee (die gebruik ik ook vaak als verrekijker en iets te kunnen inzoomen na het maken van een foto), extra deken in de auto gegooid en Ruby de auto in gegooid en naar de duinen geraced.

Het gebied waar Pauline was, is best een stukje om rijden met de auto en door dorpen e.d. heen. Ik moet om het gebied heen om aan de die kant te komen.... Dus al gauw een minuut of 15 op weg.
Het verhaal van Pauline en Cosmic kun je hier lezen!

Toen ik aankwam op de vlakte was Cosmic net terecht gelukkig! Wat een opluchting, want zolang is Cosmic nog niet weg geweest, zonder Pauline erbij ;-)
We hebben elkaar even gesproken, alles was goed met Cosmic en leek zich van geen "kwaad" bewust en wilde wel lekker met Ruby gaan spelen en rennen... dat hebben we dus niet gedaan.... Omdat Ruby helemaal happy op de vlakte aankwam ben ik nog lekker met Ruby een wandeling gaan maken, ach we zijn er nu toch he....

Het werd een heerlijke wandeling van ruim een uur ondanks het lichte regen was Ruby helemaal happy en hebben samen genoten van de rust en ruimte en het idee dat Cosmic weer veilig thuis was.

Hier de foto's van onze heerlijke pret wandeling met zijn tweetjes....
Het gebied:

Afgelopen zondag was het water nog verdwenen door de warmte en droogte... maar vandaag was het water er weer... (stiekem had het mijn vrouwtje gehoopte dat het water er nog niet was).. Toch fijn zoveel regen de afgelopen dagen, het levert weer hondenpret op.... En PRET werd het!


Ben ik nog te droog?

Ik geloof het wel.... Ik kan hier nog staan :-)

Met een nat pak, word ik altijd helemaal hyper.... en moet RENNEN!

En RENNEN en SCHUDDEN... en nog meer RENNEN!





Ben ik te droog gerend...? Dan NOG meer water.....



PLONS

Even wat drinken... krijg wel dorst van al dat waterspetteren...

In uitgestrekte draf.... kreeg er een 10 voor!

Plons! Voor mijn gespetter ook....


En weer rennen en spetteren bij mijn vrouwtje!

Zo leuk hoor water.... maar wat gaan we nu doen?

Wat dacht je van drooglopen?

Oke....en even poseren bij de paarse hei...

Blij EI op de hei





Oke begonnen met een "zoektocht" dus even terug....
Zoals jullie kunnen zien op de foto's is het gebied groot, heuvelig, uitgestrekt en loopt voor mensen benen behoorlijk zwaar. Ruby en Cosmic zijn even groot (42cm hoog) en de hei staat in volle pracht! Een hond(je) als Cosmic hier zoeken is dus geen gemakkelijke opgave.
Het was dus geweldig nieuws dat Cosmic gevonden is en gelukkig toch redelijke in de buurt is gebleven van Pauline..... want het is echt een paniek als hier je hond er werkelijk serieus tussen uit piept.

Ruby loopt hier maar een paar meter van mij vandaan op gelijke bodem, en toch moet je al goed kijken wil je haar zien op de foto. Oke Ruby heeft een schutkleur op de zandvlakte... een zwarte hond had je op deze foto zo gezien... maar toch, het valt niet mee!

Bij deze is het misschien "leuk" om meteen wat tips te geven wat te doen als je je hond kwijt bent in zo'n gebied!
1. Raak niet in paniek
2. Blijf zelf of iemand die de hond kent, in de buurt van de locatie waar de hond weg is gelopen.
3. Als je alleen bent, laat iets van jezelf achter op de plek waar de hond is weggelopen. Het liefst iets van kleding, waar jou geur aan zit.
4. Spreek zoveel mogelijk mensen aan die je tegen komt, geef eventueel je nummer mee
5. Bij een angstige hond naar vreemde mensen, geef dit door dat ze niet moeten gaan vangen, alleen de locatie door bellen/geven
6. Laat je auto staan, waar hij staat! Veel honden komen terug bij de auto en als die dan weg is, raken ze in paniek en gaan dwalen. Al moet dat voor langere tijd!
7. Als je hond met iedereen mee zou gaan, bel zo snel mogelijk de asiels in de omgeving. Een gebied als deze zou je dus 3 asiels op de hoogte moeten brengen, aangezien dit een 3 asielen punt is. Beschik je over internet, zou je ook al amivedi op de hoogte kunnen brengen
8. Ga niet zomaar schreeuwen.... als de hond dichterbij is dan je denkt, kan dit hem ook verder weg drijven (het gevoel, mijn baasje is nog in de buurt, ik hoor haar/hem) Blijf rustig en beheerst ook in je stem, roep eerder dingetje/geluidjes die hij/zij herkend en associeert met iets leuks en zijn aandacht naar je toe trekt. Bijv een fluitje, een piepspeeltje, rammelt zakje snoepjes enz....
9. Als je hem/haar ziet, ren er niet op af en wordt niet boos, dit zorgt vaak voor een wegloop reactie. Blijf rustig en beheers en probeer hem/haar juist heel vriendelijk te begroeten en loop eventueel van de hond af.
10. Als je hem echt niet kunt vinden. Leg iets van jezelf bij de laatste geziende plek, Laat je AUTO STAAN, breng alle instanties op de hoogte! Hang flyers op waar je maar kan... Ik het gebied en daar buiten, check of de chipgegeven die geregistreerd staan kloppen met je actuele gegevens (zeker als je verhuist bent, een ander telefoon nummer hebt gekregen, een dier pas in je bezit is enz), er zijn een aantal goede facebook pagina's en andere websites waarbij je de vermissing kunt melden... denk aan waar is onze angel enz. En houdt het zo actief mogelijk, houdt je vermissing onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen! Als het je lukt om te vinden, is een goed opgeleide speurhond die speciaal getraind is in het opsporen van honden zeker een optie..... maar deze hond(en) moet dan wel binnen max 24 uur na het laatste spoor op de locatie aanwezig zijn, wil je daar mogelijk een succes mee halen!
Ik kan me paniek en ongerustheid, zeer goed voorstellen, maar denk vooral rationeel en praktisch!

Gelukkig heb ik deze tips met Ruby nog niet hoeven te gebruiken en komt zij vrolijk terug gerend.


Maar je weet nooit, wat er in die bolletjes omgaat!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Nuttige tips! Onze Lady is altijd braaf en loopt nooit weg. Obi is nog zo'n onervaren puppenmeneer die niet eens uit m'n gezichtsveld gaat, maar je weet maar nooit! Lobbes de vorige hond die wist er af en toe ook een spannend uitje van te maken zeg....

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Leuke fotos! Mooi gebied is het daar :-)
Hele goede tips ook.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Leuke foto's en goede tips! Gelukkig is Cosmic weer terecht.
Joekie durft ook wel eens weglopen, dus kan ik die tips misschien gebruiken... O-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

wauwie wat een mooi gebied!! ooh ik ben zo jaloers...ik wou dat ik dichterbij woonde...;-)
maar, terugkomend op het onderwerp: ik las net Paulines verhaal op school, best spannend. ik denk dat ik totaal in paniek zal schieten...hihi ik ben eigenlijk heel slecht en word dus ook boos op Bruun als hij wegloopt/niet luistert naar kom hier. drm laat ik hem ook alleen los op rustige plaatsen en anders gaat ie aan de 10 meter lijn. vind ie ook prima, hij is amper anders gewend...haha
mooie foto's!! vooral die bij de heide wat mooi zeg!
Ik wil daar echt eens heen...

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Nuttige tips! Maar betreft het roepen hangt het echt van de hond zelf af en waarom ie weg is gelopen :-). Als Hayzel uit zicht is, roep ik nog steeds op normale toon haar naam. Ik weet namelijk dat zij achter Cosmic aanrent en hierbij nergens naar kijkt (en cosmic dus de bosjes inschiet). Als ze ons en Cosmic dan kwijt is, komt ze juist op mijn stem af. Hoort ze niets gaat ze in paniek zoeken, wat er juist voor kan zorgen dat ze de verkeerde kant op gaat.

Nog een tip: als je hond kwijt is in een maisveld, nooit roepen en lopen gelijk, dit zorgt ervoor dat de hond nog erger gedesorienteerd raakt (omdat ie steeds denkt te weten waar het geluid van komt en vervolgens het weer een hele andere kant is). Maar blijven staan en roepen.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ben het helemaal met je eens dat roepen soms wel helpt... ik bedoelde in mijn tekst vooral het in het wilde weg schreeuwen (met vaak de paniek erbij) wat je soms mensen ziet/hoort doen als ze hun hond kwijt zijn. Beter kun je gewoon op normale toon gericht roepen... ook met als reden die jij noemt in het maisveld ;-)

Als je toch in paniek/boos bent en merkt de rust kwijt te raken, kun je beter geluiden maken die stabiel blijven ondanks je paniek, zoals een fluitje, piepspeeltje, rammelend zakje... dingen die voor jou hond heel bekend en leuk zijn en toch stabiel (niet afschrikken).

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Goeie tips, en nogmaals bedankt voor de snelle reddingsactie! ;-)

Het niet in paniek raken lukte aardig.. tot ik die dooie vent in de duinen zag liggen! ;-) Nou vooruit, hij was niet écht dood, maar dat was eigenlijk pas het moment dat ik in paniek raakte. En ik zei nog de hele tijd tegen mezelf, niet in paniek raken.. Als jij gaat huilen en panieken, en je vindt haar, dan komt ze helemáál niet meer terug.. Ik voelde me zó schuldig, ik stond daar naar die kerel te kijken en er gingen echt tachtig miljoen gedachtes door mijn hoofd. Is hij dood? Loop erop af! Wat doe ik met die hond die in mijn enkels hangt? Moet ik hem aanraken? Hoe moet je reanimeren? Ik wil hem niet aanraken! Wat als hij ineens opspringt en me beroofd/aanrand/o.i.d., ik sta midden in de duinen helemaal alleen, wat als hij geen gezicht meer heeft, wat als het een zombie is, wat ben ik een vreselijk mens dat ik niks doe!

Het van Cosmic aflopen zodra je haar vindt is geen optie. Zij loopt namelijk op haar dooie gemakje de andere kant op, het interesseert haar geen fluit dat ik weg loop. Het is een kwestie van rustig, zonder oogcontact, op haar aflopen en hopen dat ze blijft staan.. :(

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hihi... ik lig in een deuk hier om jou gedachten bij die vent.... ik zou denk precies hetzelfde denken whaha....

Ik heb ooit eens meegemaakt bij een grasveld (soort voortuin van een bedrijf) overdag op een industrie terrein, daar lag een vent half op het grasveld en met zijn gezicht en boven lichaam half hangt over een paar lage bosjes met het gezicht omlaag.... Ik schrok me kapot van het beeld en het besef dat daar een vent zo lag... hij zag er niet al te levend uit zeeg maar.... heel onnatuurlijk....

Ik durfde er ook niet heen te lopen, weet jij veel wat die man doet als hij nog leeft.... Als hij echt dood zou zijn, vind ik dan toch minder eng ofzo... Maar dat kon ik dus niet zien.

Gelukkig werkte de vriend van mijn zus bij dat bedrijf en ben daar heen gelopen.
Ik heb hem het verteld en hij is er met een collega heen gelopen om te kijken. De man bleek gewoon nog te leven maar was zwaar bezopen... waarschijnlijk is hij over de struikjes gestapt, gestruikeld en zo in slaap gevallen O-). Ze hebben hem gewekt en overeind geholpen... die man is toen weer zonder iets te zeggen verder gewaggeld...
Je weet het gewoon nooit en als ik echt daar alleen had gestaan, zoals jij vandaag in de duinen... weet ik ook niet of ik er zomaar naar toe gelopen zou zijn... ik denk dat ik van een afstand had geroepen om te kijken of hij reageert en daarop mijn volgende actie had bedacht... O-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Better safe than sorry, hij had zomaar een zombie KUNNEN zijn! ;-)

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby 3 doggies

honden foto van @nita & hoby

Fijne tips!!

@pauline ben je al wat van de schrik bekomen?? O-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Min of meer. In een van mijn andere topics is een dusdanig lullige opmerking gemaakt dat mijn schrik plaats aan het maken is voor woede :-)

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby 3 doggies

honden foto van @nita & hoby

oh joh dat is minder.. heb ik nog niet gezien ben net online...

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

En ik ga maar eens offline voordat ik mijn laptop (en Cosmic) het raam uit kieper.. ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

toch niet van mijn in je blootje liggen zonnen met een onschuldige kat op de schutting whaha :-D
Ik zal zo even kijken in je topic.

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby 3 doggies

honden foto van @nita & hoby

Als je dat gaat doen pauline meld het dan even en wacht even totdat ik onder aan je raam sta..

dan kan ik je laptop opvangen kan wel een nieuwe gebruiken en cosmic neem ik er dan ook wel bij...*proest* :-D :-D ik zal er goed voor zorgen hihihi

En voor cosmic ook wel... hihihi ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Hmm zelfs Bryan gaat niet zo ver.. maar ik heb m wel laten chippen omdat ie tijdens t loslopen niet altijd luisterd. En hij heeft aan zn halsband die die eigenlijk altijd om heeft ook nog een adreshanger hangen met zn naam en mijn telefoonnummer en er staat op dat hij gechipt is.

Ik denk dat ik in paniek zou raken en zou huilen als ie langer weg zou zijn.

Ben en Bryan rennen wel uit zichzelf naar huis als ze wel doorlopen. Tot nu toe. Maar de duinen is meestal niet op de hoek om t ff te lopen.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Heerlijke foto's! En wat een prachtig gebied, als je je hond niet kwijt bent ;-)

@Pauline, laat je niet gek maken! Houd die laptop en Cosmic maar binnen. Daar ga je spijt van krijgen als je die uit het raam gooit(geeft zo'n rommel O-) ) En ik ben blij dat je je wel druk maakt om je hondjes(en dat je het met ons deelt, want je schrijft geweldig!). het getuigt in elk geval van dierenliefde!

Volgende forumvraag: Dierendag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^