STOP de massamoorden van honden in Roemenië!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

De slachtingen in Roemenië zijn in volle gang. Via diverse stichtingen die hun uiterste best doen om nog zoveel mogelijk honden te redden, komen vele foto’s en verhalen binnen die het daglicht niet kunnen verdragen……. 120 euro (belastinggeld) per gevangen of gedode hond word er gegeven aan de hondenvangers door de gemeente, en in het land van armoede kun je je wel voorstellen wat dit losmaakt….. En wat blijkt volgens de laatste berichten,

HET KIND IS NIET GEDOOD DOOR ZWERFHONDEN MAAR DOOR EEN PEDOFIEL!!!!!

De Roemeense regering kan dit voorval alleen heel goed gebruiken, men geeft de zwerfhonden de schuld en zie daar, we hebben een “legale” reden om van het zwerfhondenprobleem “af te komen”. Denken ze, want dit heeft geen zin. Castratie en sterilisatie is het enige dat helpt. En Roemenië uit de EU? Niet doen, in mijn opinie is de EU nog de enige hoop voor die honden die nog leven, zonder de EU is er helemaal geen zicht of controle meer in dit land. Ook al lijkt er vanuit onze regering nog niets te gebeuren, wanneer we ons met z’n allen (hoeveel hondenbezitters zijn er alleen al niet in Nederland….???) inzetten en laten horen via alle manieren denkbaar en wat er in je mogelijkheden ligt, er vast een reactie zal komen.

DIT KUNNEN WE TOCH NIET LATEN GEBEUREN!!!


Teken de petitie!

http://www.change.org/petitions/romanian-government-stop-mass-killing-dogs-adopt-mass-sterilization

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Waar heb je deze info vandaan? Ik kan er echt zo weinig over vinden (buiten de petitie)...

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Misschien handig om hier een pas op, hondenleed waarschuwing bij te zetten..

Maar het is "all over the news". Gisteren is er een demonstratie in Zwolle geweest, en ook andere EU landen hebben geprotesteerd. Heb foto's voorbij zien komen van de demonstratie in Finland, wat een opkomst daar. 



Demonstratie in Finland.



Demonstratie gisteren in Zwolle.

Ik vond dit zelf een heldere uitleg over wat er gebeurd en waarom:

Tragische dood
Rond de dood van het jongetje Ionut zijn verschillende geruchten gaande. Hij was samen met zijn zesjarige broertje geruime tijd uit het zicht van zijn oma en werd een flink stuk verderop dood teruggevonden. Eerst sprak men over agressieve zwerfhonden, later ging het om een afgesloten terrein waar de honden gewaakt hadden, en nu zegt men dat er aanwijzingen zijn dat het kindje in feite misbruikt is. Een journalist die het stuk aflegde da Ionut zou moeten hebben afgelegd, en hoe hij áchter een hoog hek terecht is gekomen, waar hij welhaast onmogelijk zelf overheen kon klimmen, voedt die theorie.

Politiek
Hoe dan ook, de zwerfhonden zijn de schuldige. President Basescu stelt dat het niet zo kan zijn dat honden boven mensen gaan, en wil de wet wijzigen zodat zwerfhonden weer gedood kunnen worden. Nu is het zo dat de honden alleen met een goede reden mogen worden gedood. Twee jaar terug probeerde hij al de wet er weer door te krijgen in het parlement maar dat ging toen niet door. Er is nu een referendum voorgesteld om in Boekarest te peilen hoe men er over denkt, en politici hopen natuurlijk dat als aanloopje te gebruiken naar verandering van de landelijke wet. Ook komt het Basescu wel heel erg goed uit dat het debat over honden gaat en niet over een ander gevoelig thema, over de goudmijn Rosia Montana.

Euthanasie
In Roemenië spreekt men over euthanasie. Een volkomenverkeerd woord, het gaat in feite om het massaal doden van honden op doorgaans barbaarse wijze. En als een hond oud en ziek is, is inslapen heel ongebruikelijk, een hond gaat dood ‘als God het wil’.

Educatie
Het valt niet te ontkennen dat er een enorm straathondenprobleem is. De afgelopen jaren werden een tweejarig kindje, een zesjarig kindje, en een vrouw gedood door honden. Ook worden er heel veel mensen gebeten. Een Japanse zakenman kreeg na een hondenbeet een hartaanval en overleed.
Voor veel mensen zijn honden hinderlijke ongedierte, waar je naar moet schreeuwen en schoppen als je ze ziet. Honden vormen soms hongerige roedels en vanuit het perspectief van een hondenliefhebber is het niet zo gek dat je dan een hond agressief krijgt. En toch zijn de meeste honden nog ongelofelijk lief en hunkeren ze naar menselijk contact.
Het is een gebrek aan educatie, compassie voor dieren moet worden aangeleerd.
Hoe dan ook, de kans dat een kind omkomt in het verkeer, of gedood wordt door een medemens, of noem maar op, is vele, vele malen groter dan te worden doodgebeten door een hond.

Hondenvangersbusiness
Ook al mochten de honden niet massaal gedood worden, het gebeurde toch al. Want wie denkt dat er geen geld in een arm land is als Roemenië om het hondenprobleem op te lossen, komt bedrogen uit. Het geld is er wel, het wordt alleen verkeerd aangewend en komt in verkeerde zakken terecht.
Er zijn veel bedrijven in Roemenië die op gemeentelijke kosten honden verdelgen. Die hebben er geen baat bij om het probleem op te lossen, dus ze vangen in de ene gemeente honden en laten ze in een andere gemeente weer los. Of ze vangen juist lieve, gesteriliseerde honden, en latende agressieve honden zitten (zodat er weer klachten over komen en ze werk hebben).
Tussen 2000 en 2011 zijn er tientallen miljoen euro’s verspild (schattingen tussen 25 en 40 miljoen), ook van  EU subsidiegeld. Er zijn onnoemelijk veelhonden gedood, maar het heeft niet geleid tot minder honden op straat. Ze planten zich te snel voort, en ook mensen die zelf een hond hebben dragen bij aan het probleem door de puppies op straat te dumpen.
Feit is dat een hond steriliseren rond de 20 euro kost en een hond door een verdelgingsbedrijf laten weghalen tussen de 60 en de 75 euro‘oplevert’. Dus ‘Follow the money’ en je weet waarom er gen politieke bereidheid was om het probleem écht aan te pakken.

Heksenjacht isgeopend
Ondanks dat het momenteel dus niet wettelijk is toegestaan,zijn mensen in het hele land eigenhandig honden op allerlei gruwelijke wijzen aan het doden. Roemenen zeggen dat een kind niet beschermd wordt en de honden wel, maar het is natuurlijk omgekeerd.
Ook gemeentelijke verdelgingsbedrijven halen honden van straat, met bescherming van de politie, en nee, u hoeft die hond niet te gaan zoeken in het gemeentelijke dodingsasiel, die komt daar niet eens levend aan.In andere gemeentelijke asielen maken ze ‘de boel’ maar alvast leeg (In de plaats Craiova schijnen er 500 asielhonden in één keer te zijn gedood).
Er komen uit het hele land allemaal vreselijke verhalen en  foto’s naar buiten, hoewel de eerlijkheid gebiedt dat het niet altijd duidelijk is of het recent of oud fotomateriaal is.
Gelukkig beginnen enkele burgemeesters (Sibiu, Timosoara)stelling te nemen tégen het doden van honden.

Dierenredders enorganisaties in het veld
In al het antistraathondensentiment dat er nu leeft is er vooral één groep die het moet ontgelden; de dierenliefhebbers die tegen de stroom in proberen te roeien.  Zij die honden eten geven op straat, zij die honden in een privéasiel  opvangen, zij die proberen zoveel mogelijk honden te steriliseren, zij die honden in het buitenland laten adopteren. Dit allemaal met geld van privédonoren, vaak uit de West-Europese landen.
Ze worden nu bedreigd en uitgescholden. De media zet een beeld neer van mensen die fors geld verdienen aan het redden van dieren en die er voor zorgen dat er alleen maar meer honden op straat komen. ‘Neem die honden maar in huis’ wordt ze toegesnauwd. Het kantoor van Vier Voeters moest gesloten worden na bedreigingen. De media hebben bepaald geen prettige rol in het geheel.
Het moet een hel zijn om als zwerfhond of als dierenliefhebber in Roemenië te moeten leven....

Machteloos
En wij moeten machteloos toekijken, we kunnen niet andersdan petities tekenen, emails sturen naar Roemeense en Europarlementariërs, opinternetpolls aangeven dat we NU(niet) akkoord zijn met een euthanasiewet, en zondag 8 september is er eenprotestdemonstratie in Zwolle.
We verzuchten nog maar eens dat ons Buitenlandertje veilig naast ons op de bank ligt.

Conclusie
Onschuldig kind
Onschuldige straathonden
Schuldige overheid

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

bedankt voor de info Pauline!

Dit gaat allemaal de ronde in Social media. En ik probeer zoveel mogelijk mensen bewust te maken van wat er speelt en dat zij de petitie kunnen tekenen. Hopelijk wordt hier dan iets aan gedaan. Het is te gruwelijk voor worden!

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Ik ga zeker akkoord dat massamoord nooit een oplossing is en dat het schandalig is dat ze hier nog maar over nadenken. Sterilisatie is zeker een oplossing maar dan moeten ze ook alle huidige honden kunnen opvangen want ze op straat laten rondzwerven lijkt me inderdaad gevaarlijk voor alle partijen. Honden die niet gesocialiseerd zijn kunnen heel gevaarlijk zijn en al zeker als ze moeten vechten om te overleven. 

Ik hoop dat Roemenië toch wat inzicht krijgt betreffende deze kwestie...*zucht*...weeral een geval van nutteloze dierenmishandeling.

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Heb je helemaal gelijk in Sumiko. Maar als de overheid zich eens in zou zetten d.m.v. sterilisatie projecten dan is het grootste deel al opgelost. het aantal honden kan heel erg teruggedwongen worden. alleen dat kost geld en dat ziet de overheid gewoon niet zitten. Er zijn al diverse organisaties daar die honden opvangen etc. maar dat is never nooit genoeg...

ze grijpen nu alles aan om die beesten uit te moorden... niet normaal gewoon....

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie 3 doggies

honden foto van Marjolijn en Jessie

Vreselijk! Maar weet je waar ik een beetje moeite mee heb?
Nederland staat al jaren in de top 5 van dierenleed in Europa.
Hier word niet of nauwelijks aandacht aan besteedt.
Nu we steeds vaker dieren uit het buitenland naar Nederland halen ligt de focus op
die landen.
Eigenlijk vind ik dat we eerst eens naar onszelf moeten kijken.

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Dat is voor ieder een persoonlijke mening Marjolijn. ik snap wat je bedoeld maar ikzelf vind persoonlijk niet dat je een grens moet leggen aan dierenleed.

Dierenliefde kent in mijn ogen geen grenzen. Dus voor mij maakt het niet uit welk land eerst etc. ik ben van mening dat de dieren het hier stukken beter hebben dan daar.

Heb je het verschil weleens gezien tussen een dierenasiel hier of een dierenasiel daar? de asielen daar zijn dodingsstations...

Hoe dan ook er is een groot probleem...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen goed woord voor over Roemenië, wat daar gebeurt is verschrikkelijk. wij moeten er ook voor zorgen dat nederland van die 5 de plaats af komt.

al met al, een triest gebeuren, bezint eer ge aan een hond begint, het zijn de mensen die dit hebben verooorzaakt.

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Precies Willemijn. Het is triest om te weten dat wij dit gedaan hebben als mens...

En ik ben niet tegen fokkers enzo, maar soms denk ik weleens van: er worden maar honden gefokt, maar eigenlijk zou dat eens moeten stoppen zodat de zwervers geholpen kunnen worden. er zijn nog zoveel beesten op straat en in de asiels...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

OPROEPEN TOT STEMMEN

Het is niet toegestaan om topics te openen waarin leden opgeroepen worden om te stemmen
op fotowedstrijden, petities of andere acties.
Er zijn zo ontzettend veel acties en we willen voorkomen dat HP dichtslibt met dit soort oproepen.
Wel kun je bijvoorbeeld je vrienden per PB uitnodigen tot stemmen.

Oproepjes voor het tekenen van een petitie zijn alleen toegestaan na overleg met het Moderatorteam

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Er was gisteren een klein stukje over op het rtl nieuws.
Hier een linkje ervan.... begint vanaf 7.14 minuten in het filmpje
http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-nieuws-132237/74114b86-5c44-3222-b531-6f8e5df215fe

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Angstig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^