Punk de pup-opvoeder en Cosmic de super-luisteraar! (trots!)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk is natuurlijk een oude oma.. Vandaag kreeg ik een telefoontje van een vriendin die inmiddels aan de andere kant van Nederland woont, dat ze bij haar ouders is (die bij mij in de buurt wonen) die sinds een tijdje een Duitse Herder pup hebben, inmiddels zeven maanden. Een teefje. Ze vroeg of ik zin had om mee te gaan wandelen, omdat ze graag wilde kijken hoe de hond (Semmie) het met Punk en Cosmic zou doen.

Bij het bos aangekomen was Cosmic even onder de indruk. Een drukke 7 maanden oude grote hond is toch wel spannend! Iedere keer als Semmie over Cosmic's comfort-zone heen ging, drukte Punk zich rustig tussen beiden. Ging Semmie dan nog door, dan blafte Punk een keer. Mijn vriendin zei dat dit precies de reden was dat ze gevraagd had of we mee gingen, buiten dat het natuurlijk gezellig is, had ze gehoopt dat Semmie wat op zou kunnen steken van Punk. Punk is echt ontzettend stabiel en krijgt het voor elkaar om rust in de meest drukke honden te krijgen.

Vervolgens kwamen we een nog kleiner pupje tegen. Ik liet Punk even snuffelen, en de eigenaar was erg verbaasd. Ik dacht dat ze verbaasd waren dat Punk aardig was, omdat ze behoorlijk liep te blaffen, maar ze waren verbaasd dat hun pup niet achter hun benen weg dook. Dat deed hij normaal wel altijd, namelijk. Maar bij Punk niet. Hij liet zich gelaten besnuffelen en snuffelde daar zelfs even terug. Zijn baasjes waren helemaal blij.

De rest van de wandeling heeft Punk regelmatig even rust in de roedel weten te krijgen als Semmie te enthousiast werd. We zijn even gaan zitten bij een vennetje waar nog drie andere honden waren, dus besloot ik om Cosmic even los te laten. Erg spannend, want dit is Cosmic's favoriete weg-loop-bos. Maar eigenlijk ging het heel goed. Cosmic rende als een malle rondjes om het vennetje heen, maar bleef in de buurt. Op een gegeven moment rende ze wél de bosjes in, maar binnen een halve minuut was ze weer terug. Ik ben dus ontzettend trots op haar! En na het eerst wat terughoudende naar Semmie was ze een tien minuutjes later al helemaal niet meer bang! Als Semmie op haar af denderde, bleef ze gewoon staan, staartje neutraal, en als het haar te gek werd durfde ze zelfs een beetje van zich af te bijten! Al had dat weinig effect, Semmie vond het alleen maar grappig. Cosmic piepte alleen wanneer Semmie haar aanraakte, met haar snuit of poten.

Ik was enorm trots op mijn dames. Punk, die opvoedkundig correct met pups om gaat, en steeds rust in de groep creëert, en dus zelfs specifiek gevraagd wordt om te helpen met een pup, ondanks haar hoge leeftijd! En Cosmic, die zo netjes bij ons bleef, zelfs toen ze los was in het voor haar spannendste bos dat er is!

Afgelopen donderdag bij de training waren we bezig met de blijf-oefening, en één van de andere honden had geen zin om te blijven, dus die ging maar eens een ommetje maken. Cosmic keek meteen super geïnteresseerd, want rennen is wel errug leuk! Maar toen ik haar riep kwam ze meteen bij me. Kreeg een compliment van de trainer dat ze dat super netjes deed. Dus toen had ik óók al zo'n trots moment!

Knappe gekke mutsen :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wat super zeg! Je hebt echt 2 kanjers van honden waar je met recht trots op mag zijn!! En natuurlijk ook erg trots op jezelf, want dat heb jij maar mooi voor elkaar gekregen! Toppie ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik wou dat ik dat ook zo kon zien, haha! Complimentjes accepteren is moeilijk, ze aan jezelf geven nog moeilijker! Punk is kant-en-klaar afgeleverd en Cosmic had gewoon een goeie dag.. ;-)O-)

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

wat super zeg om te horen !! je hebt twee kanjers ... ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Ik wou dat ik dat ook zo kon zien, haha! Complimentjes accepteren is moeilijk, ze aan jezelf geven nog moeilijker! Punk is kant-en-klaar afgeleverd en Cosmic had gewoon een goeie dag.. ;-)O-) "


nee, nee, nee...
Daar geloof ik helemaal niet in. Een hond is zo veranderbaar. Een hond blijft in het nu en hoe goed opgevoed punk ook zou zijn toen die bij jouw kwam.. vanaf het punt dat die bij jouw zat was dat over en was jij degene die zorgde voor de opvoeding en het gedrag van Punk.

Wees gewoon trots op jezelf! Je hebt het geweldig gedaan met je honden en ik vind het prachtig om je verhalen te lezen en hoe je over Punk en Cosmic schrijft! Ik ken je niet eens, maar ik lees dat je het aller-beste met je honden voor hebt en ze alles gunt. Dat is gewoon geweldig!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldig als je zo trots kunt zijn houd die momenten goed vast naast dat het vast nog wel eens anders loopt komen er alleen maar meer van die trots momenten.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Wat fijn dat Punk zo'n goed voorbeeld kan zijn!

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb weer genoten van je verhaal. 
Vaak moet ik lachen om dingen die je schrijft.. ''Cosmic's favoriete weg-loop-bos!

Ik zie dan direct een beeld van me van een loslopende cosmic, bosje in bosje uit, weer door een struikje heen.. en weer terug. Ondertussen een oplettende Paulien.. ''waar zit ze?!''

Maar wat een successen heb je weer geboekt. Cosmic gaat zo enorm vooruit zoals ik het lees! En ja, het jagers-duiveltje zal altijd in haar oortje blijven fluisteren.. dat is wie ze is. Maar het vrouwtje krijgt daar steeds meer zeggenschap in, en dat is geweldig! 

En ach, die lieve, oude Punk! 
Ooit was ze zelf zo'n jonge rebel en leefde ze in een grote roedel in alle vrijheid.
Een 'door de wol geverfde' senior is ze inmiddels.. en daar geeft ze blijk van!

Heerlijk om te lezen hoe zij de status bezit om het ongeleide schorriemorrie tot de orde te roepen. 

Bij mij in de buurt loopt ook zo'n opoe rond. Ze is inmiddels 13 jaar. 
Het jongere grut krijgt geregeld flink er van langs van haar, heel streng kan ze zijn en rake knauwen uitdelen.
Eenmaal alles weer bedaart, is ze ook gul met troosten en liefkozen. Dan likt ze de mondhoeken van de puber of knabbelt aan de oren. 

Een prachtgezicht, daar wil je je als mens niet eens mee bemoeien!

Een heerlijk verhaal Pauline! Je hebt 2 kanjers van meiden!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Thanks voor je leuke reactie! ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^