Terugval....gewoon even allemaal te veel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Tot een paar weken terug ging het vrij goed als ik met Nyx andere honden tegen kwam. Maar sinds gister is het echt erg...
Daarnet viel hij kort achter elkaar uit naar 2 honden (kwamen niet meer tegen, goddank), de laatste, een golden, had hij al 1 of 2x eerder gezien en heeft toen alleen naar de golden gekeken, maar liep verder netjes door, maar deze keer dus niet :(

Als ie uitvalt, probeer ie zich ook uit z'n tuigje te wurmen. Ik grijp hem dan bij zijn nekvel voor extra houvast en sleep hem dan mee aan zijn tuigje, maar dat is nog niet zo makkelijk met 30 kg tegenstribbelend.

Ik hou hem vrij kort als ik een andere hond tegen kom, om vervelende situaties te voorkomen.
Soms probeer het gewoon, leuk laten snuffelen enzo...
Laatst liet ik hem snuffelen met een flatcoad met veel lijn en dus genoeg ruimte, leek goed te gaan en toen hapte Nyx plots in de net van de flatcoad en die schrok en schoot weg achter zijn baas.

Ik wordt er echt moedeloos van, geen idee wat hem plots bezield.... Ik was daarstrax echt in staat om em van hier naar Tokio te trappen.
En t rare is, zodra we voorbij de hond zijn, al is het maar een halve meter, dan is het weer over!

Wat moet ik hier nu mee? :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugval....gewoon even allemaal te veel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Rustig Marloes, ik kan begrijpen dat je kwaad bent...ben ik namelijk ook als Tibo uitvalt, maar het helpt niet, werkt zelfs averechts..

Ik weet, net als jij, ook niet hoe het komt of hoe op te lossen. De ene hond wel, de andere niet, is het bij Tibo.

Zit jij op cursus met Nyx ? Sorry als ik een stomme vraag stel, maar ik mis hier soms dingen...vandaar... ':-)

ik ga even mee volgen...

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik heb met Nyx een basis cursus en G&G beginners afgerond.
Momenteel doe ik behendigheid met hem en met alle honden in de les gaat het helemaal prima (moet ook wel, aangezien hij met regelmaat los loopt in de les).

Ik snap het ook totaal niet. dat hij sommige honden niet leuk vind, oke, ik weet ondertussen welke dat zijn hier in de buurt. Maar de meeste honden viel hij niet naar uit, keek er hooguit naar of wou er naar toe om te spelen.
Nu gromt en blaf hij naar bijna alle honden en wil er echt op af :/

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Neem aan dat Nyx een jonge opgroeiende reu is?Als dat zo is dan weet ik wat er aan de hand is ,aan de lijn geven honden elkaar andere signalen dan als ze los zijn.Dus loop je met je hond aan de lijn passeer elkaar maar laat de honden niet aan elkaar snuffelen,gewoon doorlopen is het advies.Ben je ergens waar de hond los kan laat hem dan los, en je zal zien dat het zonder gegrom alleen maar spelen wordt.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Uhm.. misschien moet je nog even goed nadenken of je echt wel een tweede hond wil, want dit soort gedrag wordt er echt niet minder van. 

Waarom Nyx uithaalt? de andere hond staat hem misschien niet aan, of het is opwinding of de flatcoat begrijpt niet dat Nyx serieus is en hij lomp of .... er zijn zoveel opties, het kan aan Nyx liggen of aan de andere honden, het is en blijft moeilijk en lijnen verstoren veel, zelfs als ze "lang" lijken. Mijn mannen zijn aan de lijn echt anders (minder sociaal) als los.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat meen je toch niet he, ik begrijp best dat je af en toe moedeloos wordt, maar naar Tokio ? heel eind weg he, :-D

je zit op behendigheid, gaat super schrijf je, waarom je hond dan zo lelijk doet als tie van de behendigheid is ??

wandel eens met je hond op plekken waar er geen hond is, dus dat je niemand tegen komt, hoor nu van ...dan leert tie het nimmer, nee dat is niet waar, je hond is op dat moment gestrest, vandaar dat uitvallen.

ga eens een wandelroute met je hond doen, en speel met je hond op een stuk waar niemand is, maak de wandeling leuk. en hou dat er in een poos, samen komen met andere honden doet tie op behendigheid, bekijk dat eens van een andere kant, geen honden tegen komen als je met hem wandeld, toch genoeg uitdaging geven dat je samen op een stuk speelt, zonder andere honden, en behendigheid daar komt tie genoeg honden tegen, probeer dat eens, dan komt er minder stres bij je hond vandaan. maar ook bij jou. :-D

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

@Helene
Nyx wordt in november al weer 4, dus zo jong is hij niet meer.
Daarnaast is erg nergens waar hij gewoon los kan lopen, het moet echt omheind zijn anders gaat hij op avontuur.
En normaal liep ik ook gewoon door, ik liet hem laatst aan de flatcoad snuffelen, omdat die hem vrolijke kwam begroeten en Nyx er ook blij van leek te worden, dus ik dacht: kan wel voor een keertje.

Ik wil graag gewoon doorlopen, maar als Nyx uit zijn dak gaat is dat niet echt makkelijk....

honden page profiel Danielle, Pjotr (rip) & SemDanielle, Pjotr (rip) & Sem 3 doggies

honden foto van Danielle, Pjotr (rip) & Sem

herkenbaar, hier ook zo eentje, uitvallen aan de lijn (zelfs naar honden die een heel eind aan de overkant lopen en niet eens naar mijn hond kijken) maar wel poeslief als hij los loopt. Bijkomend nadeel is dat ik er nog een aan de andere lijn heb zitten, die op zo'n moment transformeert tot een onbeweeglijk betonblok..... en dan is het heel moeilijk om je volledig te richten op de training van 1 hond.

Ik volg dit topic dan ook met interesse....

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Uhm.. misschien moet je nog even goed nadenken of je echt wel een tweede hond wil, want dit soort gedrag wordt er echt niet minder van. 

Waarom Nyx uithaalt? de andere hond staat hem misschien niet aan, of het is opwinding of de flatcoat begrijpt niet dat Nyx serieus is en hij lomp of .... er zijn zoveel opties, het kan aan Nyx liggen of aan de andere honden, het is en blijft moeilijk en lijnen verstoren veel, zelfs als ze "lang" lijken. Mijn mannen zijn aan de lijn echt anders (minder sociaal) als los. "


Hij valt sinds gister pas uit naar elke hond... dat is het maffe. er waren wel een paar honden die hij echt niet mocht, oke, die ontweek ik gewoon ruim en dan weinig aan de hond, maar nu in eens elke hond??
Maar je hebt gelijk, eerst dit oplossen en dan kijken we wel weer verder naar een 2e hond. Geen zin in 2 honden die uitvallen naar elke hond.

wat de flatcoaad betreft, nyx speelt door te happen, ik denk dat de flatcoad dat niet begreep, dat doen meer honden niet, waardoor een ontmoeting met Nyx vaak niet prettig voor ze is.
En aan de lijn is inderdaad altijd lastig, maar er is hier nergens in de buurt een plek waar Nyx veilig los kan lopen...

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb ook een hond die uitvalt naar andere honden maar ik heb wel een 2 de hond erbij genomen. ( hadden er altijd 2 tot de oudste overleed).Iedereen zei neem geen hond erbij je heb je handen vol aan Rudy. Ik was heel erg eigenwijs en heb het toch gedaan ik heb ze van begin af aan  apart uitgelaten zodat de pup het gedrag niet kopieerde. Sinds een half jaar is Rudy een stuk rustiger omdat ik heel relax kan lopen met Luna en daardoor ook relax kan lopen met Rudy en niet stijf van de stress de deur uitgaat van we moeten weer.

Dit is geen aanmoediging om een 2 de hond te nemen maar het is geen sta in de weg.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"
wandel eens met je hond op plekken waar er geen hond is, dus dat je niemand tegen komt, hoor nu van ...dan leert tie het nimmer, nee dat is niet waar, je hond is op dat moment gestrest, vandaar dat uitvallen.

ga eens een wandelroute met je hond doen, en speel met je hond op een stuk waar niemand is, maak de wandeling leuk. en hou dat er in een poos, samen komen met andere honden doet tie op behendigheid, bekijk dat eens van een andere kant, geen honden tegen komen als je met hem wandeld, toch genoeg uitdaging geven dat je samen op een stuk speelt, zonder andere honden, en behendigheid daar komt tie genoeg honden tegen, probeer dat eens, dan komt er minder stres bij je hond vandaan. maar ook bij jou.  :-D "


Kan het misschien komen doordat hij van de winter het parkje praktisch voor zichzelf had en van de zomer iedere keer nieuwe honden tegen komt? Het parkje ligt aan de plezier haven van Leeuwarden, dus haast elke dag is er weer een nieuwe hond die daar loopt voor een paar dagen. Zou dat het kunnen zijn? Dat Nyx het nu gewoon het zat is/ knetter van iedere keer andere hondengeuren wordt?

Ik zal eens routes door de stad nemen, dan kom ik minder honden tegen :-) kijken hoe dat gaat (waarschijnlijk prima)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik herken je situatie, Dusty is/was er ook zo een. elke hond vloog hij naar uit. Lijnfrustratie, moeite met lezen van andere, angst, stress tot aan bijna chronisch aan toe. 

Via een GT die ik begin dit jaar gezocht heb. lopen we nu al een maandje of 5 mee met sociale wandelingen. Echt een wereld van verschil, in combinatie met een aangepaste bach bloesem mix, sociale wandelingen, nieuwe handvaten en zware stress vermindering merk ik al echt vooruitgang. De ene dag gaat beter dan de andere en heb soms ook nog dagen waarin we 10 honden tegen komen waarbij het "fout" gaat maar deze wandelingen kunnen we sneller naast ons neer leggen. Door de wandelingen met de GT en begeleiding krijg ook ik tips in wat ik "verkeerd" doe, te snel aan de riem zitten, te angstig lopen, te veel nadenken en ga zo maar door. Ook de postieve ervaringen die hij op doet tijdens een sociale wandeling helpen enorm, hij leert daar dat honden ook naar hem luisteren als hij gewone hondentaal laat zien, dus snauwen mag als ze zijn grens over gaan maar doorslaan in snauwen is niet nodig. 

Stukje BAT training erbij opgepakt hebben we ook. Belonen bij gedrag wat ik wilde zien. 
Elk stukje hondentaal wat negerend, afleidend, kalmerend is beloon ik, ook als hij kijkt naar een hond maar niet fixeert, of als hij een hond aan de lijn genegeerd heeft als we deze hebben gepasseerd. We zijn nu op het punt waar het kwartje valt en hij trots naar me op kijkt van "goed he vrouwtje ik blafte niet". Of steun/hulp zoekt als hij denkt in een moeilijke situatie te komen. 

Boos worden, ik snap dat je er compleet gefrustreerd van raakt maar helaas helpt het je geen stap vooruit. Jou frustratie slaat over op Nyx die al gestresst is en wordt nog eens extra geprikkeld er nog een schepje boven op te doen. 

Scan je omgeving, zie je een hond ga aandachts oefeningen doen, loop het grasveld op waardoor je ruimte creert. En zoekwerk, heel veel zoekwerk hielp hier ook goed. 

Deze tip kreeg ik van mijn GT. Op moment dat Dusty was uitgevallen moesten we even wat zoekwerk doen in de trant van handje brokjes op het gras strooien en commando zoek geven. Dit zorgt dat de adrenaline in het koppie iets zakt, snuffelen/zoeken werkt kalmerend en rustgevend. 

ik heb zoekwerk ook veel gebruikt bij honden waarvan ik wist dat hij heel erg veel moeite mee had. Geeft de toegemoetkomende hond een kalmerend signaal, Dusty was niet zo gefixeert op de hond maar merkte toch wel dat deze langs hem op liep. Zelfs zijn ergste "vijanden" konden hem daarmee redelijk rustig passeren. 

maar belangrijkste is dat je blijft ademhalen, en tel je postieve ervaringen niet de negatieve. op een gegeven moment ben ik het eens gaan omdraaien, ik ging tellen hoeveel honden Dusty negeerde op de wandeling en niet meer van sh** hij is weer uitgevallen, Maar van Goh hij heeft al 2 honden links laten liggen wat super knap ;-) . Door dat je het negatieve vergeet en het positieve omhoog haalt wordt je zelf ook stukken rustiger. 

Het is een lang verhaal geworden, hopelijk heb je er iets aan O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"

Kan het misschien komen doordat hij van de winter het parkje praktisch voor zichzelf had en van de zomer iedere keer nieuwe honden tegen komt? Het parkje ligt aan de plezier haven van Leeuwarden, dus haast elke dag is er weer een nieuwe hond die daar loopt voor een paar dagen. Zou dat het kunnen zijn? Dat Nyx het nu gewoon het zat is/ knetter van iedere keer andere hondengeuren wordt?

Ik zal eens routes door de stad nemen, dan kom ik minder honden tegen :-) kijken hoe dat gaat (waarschijnlijk prima) "


dat zal ongetwijfeld niet helpen dat hij elke keer een vreemde hond tegen komt, hij weet immers niet hoe ze gaan reageren dat maakt het eng en moeilijk, aanval heeft hem geleerd is de beste verdediging , maar je moet je bedenken dat een hond door heftige stressvolle gebeurtenissen, een stresshormoon in het lichaam aanmaakt. Deze heeft gemiddeld 6 dagen nodig om af te breken in het lichaam, Maar gebeurd in die tijd dus weer iets stressvols schiet dat level weer omhoog. Uiteindelijk kan het ook chronisch worden. Een chonisch gestressde hond kan zich in die situaties gewoon weg niet meer ontspannen, je krijgt zo'n tunnelvisie effect. Dusty kon compleet van de wereld raken en ik kon met een biefstuk gaan zwaaien hij hoorde, zag niks meer. dat is dat blok beton worden, niet mee te krijgen, gewoon hangen in de riem tot ze ongeveer paars aanlopen.

Wat willemijn zegt van ga wandelen in omgevingen waar je geen/heel weinig honden tegen komt is om dat stresslevel in je hond weer omlaag te krijgen. Ga eens opzoek naar een goede bach bloesem therapeut. Bach bloesems verzachten de emoties van de hond een beetje, het haalt de scherpe kantjes er van af, en zorgt voor openingen om hem weer te bereiken, waardoor je weer kan gaan trainen.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

"

Hij valt sinds gister pas uit naar elke hond... dat is het maffe. er waren wel een paar honden die hij echt niet mocht, oke, die ontweek ik gewoon ruim en dan weinig aan de hond, maar nu in eens elke hond??
Maar je hebt gelijk, eerst dit oplossen en dan kijken we wel weer verder naar een 2e hond. Geen zin in 2 honden die uitvallen naar elke hond.

wat de flatcoaad betreft, nyx speelt door te happen, ik denk dat de flatcoad dat niet begreep, dat doen meer honden niet, waardoor een ontmoeting met Nyx vaak niet prettig voor ze is.
En aan de lijn is inderdaad altijd lastig, maar er is hier nergens in de buurt een plek waar Nyx veilig los kan lopen... "


.Heb je voor gisteren ook vreemde/andere dingen gedaan met Nix?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"

.Heb je voor gisteren ook vreemde/andere dingen gedaan met Nix? "


Nope, het enige wat ik kan bedenken is dat ik donderdag naar mijn ouder ben gegaan zonder hem en dat ik vrijdag avond weer terug. Sinds dien let hij wat meer op mij in huis.
Dat is het, niet?

Het erge is...Ik stond begin vorige week met Jose te kletsen. Zij heeft een hond, Lupi. Lupi en Nyx zijn gek op elkaar. Toen wij stonden te kletsen en de honden te snuffelen, zijn er een maltezer en een boomer langs gelopen, zonder dat Nyx ook maar enige aandacht gaf. En je kent mij en mijn maltezer-vrees (ja die is er nog steeds, maar een stuk minder gelukkig), dus nadat dat gebeurt was stond ik letterlijk te springen van blijdschap. En een kleine week later nu dit...

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Owja, mijn vriend had gister en vandaag nog even een woede uitbarsting, omdat er wat dingen even niet dingen zoals hij wou (computers en internet blijven ondingen).
Nyx vind dat nooit zo leuk....

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Wat een vervelende situatie voor jou en je hond. Ik heb hier ook veel van geleerd en heb al vrij snel besloten dat er aan de lijn niet gespeeld word. Joey wil ook altijd naar de andere hond maar dat is meer om te spelen maar soms gaat dit ook fout en kan het ineens ruzie zijn. Hier word dus niet meer gespeeld aan de lijn. Even kort snuffelen kan soms nog wel en gaat meestal goed als ik zeg dat we daarna meteen doorlopen (dus niet nog even praten e.d.). Aan de lijn reageert mijn hond in ieder geval totaal anders dan wanneer hij los loopt in het park of bos. Hij kan dan ook zelf beslissen dat hij weg wil of er geen zin in heeft. 

Alsnog, het blijft naar maar probeer er niet te lang bij stil te blijven staan en bedenk een plan voor de volgende keer om een rustige en ontspannen wandeling te maken. Ik denk dat je hond daar meer aan heeft. Kun je een stukje omlopen als je een andere hond aan ziet komen lopen? Neem je een heel lekker snoepje mee als je gaat wandelen? Kun je hem afleiden als je bijv. Een hond aan de andere kant van de straat ziet? Kun je het gedrag belonen wat je graag ziet?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als jij anderhalve dag weg bent en je vriend ook onvoorspelbare woede uitbarstingen heeft,dan kan dat genoeg zijn om Nyx gestressd te maken,waardoor er hormonen vrij komen die langer blijven hangen(aantal dagen).Dus alles wat er daarna gebeurd,kan sneller stress geven/opleveren-wat 'normaal ' geen ander gedrag geeft bijvoorbeeld- er hoeft dan ook niet veel te gebeuren.

Weet je wat ik bemerk..dat honden die wat angstig /onzeker zijn,een mindere socialisatie hebben gehad en/of slechte ervaringen met andere honden,die moet je gewoon heel goed in de gaten blijven houden,ze zijn nu eenmaal veel gevoeliger.
En dat is iets wat je je moet beseffen en accepteren.

Ook het nu (in de zomer) constant tegen komen van honden zal hem te veel worden,zoveel kan hij blijkbaar niet aan.
Geef hem véél meer rust en ruimte van andere honden,en bedenk je goed wat er verder in zijn leven gebeurd(zoals dat jij weg bent,je vriend een uitbarsting heeft,of drukke visite,alleen thuis gebleven enz ),zo kun je hem meer gaan begrijpen.

Laat hem voorlopig helemaal niet met andere honden.Geef hem tijd om te herstellen.En ga je dan misschien ,zoals Astrid doet,mee lopen met sociale wandelingen,gecontroleerd.Dan zijn er ook geen verassingen voor je hond.

Mijn eigen hond reageert vooral goed op kleinere honden,geen dreiging voor haar,dus daar laat ik haar kennis mee maken,of honden waarvan ik zie dat het goed zal gaan.Verder gooi ik haar niet in het diepe(vroeger wel gedaan..in het diepe betekend voor haar,'spelen' met alle honden op het uitrenveld).
Nu ik dat zo een jaar doe,heb ik een hond die anders reageert,als ze toch in een situatie komt die lastiger is(ik heb niet altijd alles in de hand,en veel mensen denken vooral niet mee,als ze een aangelijnde hond zien).


Ik vind verder je titel en je omschrijving over naar Tokio willen trappen iets zeggen over jou heetgebakerd zijn en jou onzekerheid.
Honden spiegelen wat wij doen.

Edit:

En door al die goede ervaringen met kleinere en andere stabielere honden heeft zij allemaal weer goede ervaringen op gedaan,en dat geeft haar ook weer een positieve boost wat vreemde honden betreft.

Het is trouwens niet eens zo heel raar als honden flink van zich willen afbijten,omdat ze een nieuwe vreemde hond ontmoeten.
Ze kennen die hond niet,er gaan genoeg signalen over en weer ,die wij vaak missen omdat ze héél subtiel zijn.
Moet er niet aan denken dat ik met elke wandeling met 5 vreemde of bekende mensen een praatje zou moeten houden ,doodmoe zou ik worden en zou zelfs de neiging hebben om dan snel om te lopen!!

Over subtiele signalen.Mijn hond kan ook weleens een hond al waarschuwen (vragen om afstand) met open bek.
Daarvoor wist ik nooit goed wat er dan aan vooraf gaat,ik wist wel dat zij die situatie niet goed aan zou kunnen,maar de situatie was er dan al,helaas....
Nu voor het zover komt..zou er toch iets moeten gebeuren.

Laatst stond ik even te kletsen met een vrouw,klein hondje.Kwam er een meneer voorbij met een Duitse dog,groter dan Mila in ieder geval en ook een teef,dus ik had mijn ogen al totaal op mijn hond en die andere hond.
Toen zag ik dat de DD rustig kwam kijken,kwam dichterbij en keerde héél plots haar hoofd om en liep dírect de andere kant op.
Ik heb Mila niet horen grommen,en zij is ook niet vooruit gestapt.

Nee,wat is nu het geval deze DD sprak gewoon vet goed de hondentaal ,en wist direct wat mijn hond bedoelde,wilde en vroeg: meer ruimte.

En daar is het dus mis gegaan met andere honden,waar zij uiteindelijk dan mee lag te bek'vechten'(moest ik uiteindelijk die andere hond van mijn hond aftrekken,want die stopte niet meer).
Mila geeft wel degelijk signalen af(die ik zo niet kan zien),maar er zijn gewoon heel wat honden die niet luisteren en doorgaan met 'provocerende 'signalen af te geven,geven geen ruimte.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Mijn pup doet het nu ook omdat het zo'n schijterd is.. Ook van de ene op de andere dag eigenlijk.. misschien een angstfase van hem. Heel ander verhaal natuurlijk, want hij is heel jong. Maar bij hem ontwijk ik andere honden gewoon zoveel mogelijk, hij vindt het té spannend. Gaat er zelfs van borstelen... Hij weegt nu ook al zeker 30 kg dus dat is ook geen feestje... Ik weet van hem dat hij bij het minste geringste enorm in de stress schiet en dan kun je bijna niets met hem dus je moet hem echt rustig houden. 

Onze golden had dit ook (in mindere mate want dat was niet zo'n stresskip) daar deed ik hetzelfde mee in principe. Veel uitwijken en rechte confrontaties vermijden.. Het ging bij hem steeds beter en beter en een jaar of zo voordat hij ziek werd kon ik met hem andere honden passeren die uitvielen naar hem maar hij niet meer naar de andere hond. Ik was zo trots op hem! Geeft me wel hoop dat het met Obi (onze pup) misschien ook nog ooit goed komt...

Maar ik snap je reactie wel... laatst was mijn pup zo aan het stressen op straat (van spannende dingen) dat hij in mijn mouwen begon te hangen en springen en doen. Op zo'n moment zou je hem ... Ik heb een handvol snoep op de stoep gegooid en hem begeleid naar een veldje om te snuffelen. Gelukkig ging het toen weer...  zoveel mogelijk afleiden denk ik en uit de loop halen waar ze in zitten.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik ga sowieso de komende tijd honden meer ontwijken dan ik al deed (koos al regelmatig een ander pad als ik een hond zag naderen). meer in de stad lopen en na het donker in het park (dan is er geen hond)
en eigenlijk weet ik het allemaal ook, dat is het stomme. het ging de laatste tijd zo goed, dat ik verslapte en dat merk je natuurlijk pas als het te laat is.
het is bijna altijd de mens die fout doet, niet het dier. geleerd in de ruitersport en ook hier hartstikke waar.

naar tokio trappen doe iktrouwens niet hoor, veel te ver weg, sowieso geef ik geen trap, t was figuurlijk bedoeld.
t was meer ff boosheid/teleurstelling van mijn kant
beter dat ik het hier neer zet en een minuut later weer mezelf zijn dan dat ik m'n hond wat aan doe...

ik zal mn topic naam idd maar ff veranderen ^^" miss toch wat te heavy

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Haha ik snap je wel hoor.  ':-) Tranen met tuiten is het hier af en toe geweest... Oh je zou eens moeten weten... Sommige dagen ga je met obi naar de cursus en is meneer (schijnbaar) toch zo gestrest dat je er op cursus bijna niets mee kunt.. Ook zo'n baalmoment is dat... Hij is wel eens flink aan de schijterij geraakt op de cursus gewoon door de stress, arm ventje. Dan sta je erbij en baal je enorm... Heb je de uren voor de cursus alles zo zorgvuldig mogelijk gepland om stressvolle situaties te vermijden heb je het alsnog.

Hoe meer je het beste wilt voor je hond hoe erger je het je aantrekt denk ik. Je wilt alles perfect maar dat gaat gewoon niet, soms heb je van zulke dingen.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

hehe ja, maar jij hebt nog een puber
de mijne is alweer 3,5 dus ik kan de puberteit niet meer de schuld geven als hij niet doet was ik zeg (wel zijn huskybloed, maar goed, uitvallen behoord daar niet toe en dan is juist vervelend. dat ie niet gaat zitten als ik het zeg, maar een rondje draait en af gaat, ach, daar kan ik alleen maar om lachen)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Soraya heeft het antwoord al gegeven en ik kan me daar helemaal in scharen. Ik zit nu ook nog lekker in mijn vel ivm een operatie en napijn en dit zorgt ook voor veel onbegrip van de honden en visa versa. Straks als ik hersteld ben dan mag ik ook eerst trainen weer op vertrouwen en rust.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugval....gewoon even allemaal te veel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^