cesar millan toch niet zo erg als de meesten zeggen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cesar millan toch niet zo erg als de meesten zeggen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GitteGitte 3 doggies

honden foto van Gitte

Heb dit boek ook gelezen, ik vond het erg goed! Ik moet zeggen, eerst vond ik dominantie niks waard. Maar ik gaf veel liefde, geen disipline en niet genoeg beweging. M'n hond ging over me heen lopen, dus ben met hem gaan fietsen en agility gaan doen. Als ik zei zit, moest hij nu echt gaan zitten. En dan pas gaf ik hem liefde, ik merkte aan alles dat hij dit fijner vond. Hij werd minder agressief, en kon weet aan alles van hem zitten, van oren tot speeltjes.

Dus er zijn veel gedachtes over, maar mij heeft dit geholpen.

honden page profiel --

honden foto van -

ben benieuwd.
ik was klaar met de bieb, kwam ik langs een tafeltje met nieuwe boeken. zag ik deze haha
dus die ging ik natuurlijk ook ff lenen O-)
ben benieuwd wat hij zegt :-) (niks verklappen :P)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik persoonlijk vind Cesar een topvent!
Hij helpt honden die anders geen kans meer hebben op een leven. Natuurlijk moet je daar andere opvoedmethodes voor gebruiken als voor een blanco pup.
Al is het eerder heropvoeden dan opvoeden.

Heb laatst een documentaire gezien over zijn persoonlijke leven, wat heeft die man veel over zich heen gekregen zeg... En toch maar even vanaf 0,0 opgebouwd wat hij nu heeft. Daar heb ik respect voor. En hij helpt de honden echt.
Natuurlijk zijn er dingen die hij op TV niet laat zien, dingen die fout gaan. Maar hallo?! Moet je eens kijken met wat voor verknipte honden hij te maken krijgt..

Voor sommige van die honden zou ik heel erg hard wegrennen...

Ik ga die gids ook maar eens aanschaffen denk ik.

honden page profiel --

honden foto van -

drm... ik lees nu kort even zijn immigratie...

maar het klonk allemaal zo lastig... en dan vind ik het toch erg hard dat er bepaalden mensen zijn geweest die zeiden dat hij het alleen maar voor het geld deed

maar weet jij of hij alleen maar de grens overstak omdat hij hondentrainer wou worden? want jij hebt dus een uitgebreide verslag gehoord over zijn leven

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Nee.. Hij stak om een andere reden de grens over...
Maar weet niet meer precies hoe of wat. Zal het zo eens voor je opzoeken.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Eens.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

http://www.youtube.com/watch?v=xP6Oi-q0ruM

kan jij het volledig uitkijken?

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

De wolf en dominantie is iets waarover je zeker eens moet gaan lezen. Wolven werden als dominant bestempeld nadat ze gevangen wolven van verschillende roedels samenbrachten in gevangenschap (zoals op jouw foto). in het wild levende wolven leven vredig samen, dit moet ook omwille van het behoud van de roedel: door dit soort gevechten zou de roedel immers op houden met bestaan.
aan te raden is: dit is de hond - john Bradshaw

verder zijn de 'koehakjes' compleet overbodig, er bestaan ook positieve methodes zoals BAT http://functionalrewards.com/

honden page profiel --

honden foto van -

hmmm geef toe dat je daarin gelijk hebt O-) haha

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

het is echt de moeite om te lezen, dat boek, wel (zwaar) wetenschappelijk, maar heel interessant!
Het is mijn idee niet he, het is Bradshaw zijn idee, dus hij heeft gelijk!

honden page profiel GitteGitte 3 doggies

honden foto van Gitte

Ik zie dit niet echt als schoppen, meer als porren en de aandacht afleiden. Dat is misschien wel beter dan mensen die achter de hond aan sleuren. Maar het is jou mening, en dat respecteer ik.

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Ben ik helemaal met je eens Gitte. Zoals hij in bovenstaand filmpje wordt afgestempeld (staat ook in de comments) lijkt het alsof ze het hebben alsof hij de honden in elkaar schopt alsof het een voetbal is, en dat is dus absoluut niet zo. Een por en een schop zijn heel iets anders. En natuurlijk is de man niet heilig en maakt hij fouten, maar dat is niet meer dan menselijk. Maar om hem dan af te schilderen als een of andere kwaadaardige man omdat hij een andere methode volgt dan dat jij zelf vind dat de beste is, is dat niet een beetje overdreven?

Er loopt hier een "hondentrainer", ja, expres tussen aanhalingstekens, die pas echt een "leuke"- niet dus - aanpak heeft. Die loopt ALTIJD rond met een potje knikkers. Hij hoeft namelijk maar met het ding te schudden en zijn mooie, grote duitse herder (die tevens ook altijd strak aan de slipketting -Zo'n gemeen ding met die stekels, zou verboden moeten worden- loopt en onderhand uitvalt naar elke hond of mens dat hij ziet) zakt in elkaar met de oren plat, helemaal bang. Die leert de honden dat als ze "stout" zijn, en ze niet reageren op het gerinkel, ze een mooie knikker gericht naar de kop kunnen krijgen. Dát is een manier die niet hondvriendelijk is, een hond laten luisteren vanuit angst, en niet vanuit respect. Er is een duidelijk verschil.

Daarnaast, Lien, zijn wolven echt niet altijd zachtaardig tegen elkaar. Natuurlijk is het leven in de pack heel rustig en vredig, maar dat komt omdat iedereen zijn plek weet en er duidelijkheid is - net als in huis als jij je hond goed hebt getraind en opgevoed. Als er een hond durft zich te misdragen en tegen de regels van de pack in te gaan, wordt hij ook gecorrigeerd, en dat hoeft niet geweldadig te zijn, maar ook absoluut niet alsof ze met porselein werken, om het zo maar te zeggen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Rond 1.03 is hij bezig met een hond, helemaal trots op zijn eigen timing, en dan zegt ie: "I was ready for him to make a mistake.". Alleen dit zinnetje al staat mij zo ontzettend tegen.. Ik breng mijn honden niet in een situatie waarin ik denk dat ze een fout gaan maken, zodat ik ze een schop(je) kan geven. Ik breng mijn honden in een situatie waarin ik denk dat ze succes gaan hebben, waar ik ze vervolgens voor kan belonen.

Ik mag honden niet met mensen vergelijken, maar.. O-) ..stel, je bent op je werk, en je werkgever laat je expres iets doen wat je (nog) niet kan of snapt, wacht vervolgens tot je het fout doet, en geeft je dan een uitbrander. Dat werkt zo NIET motiverend! Moet je iets doen wat je (waarschijnlijk) wél succesvol kan afronden, en word je daarvoor beloond, dan is je eigen motivatie, je zin om iets voor je werkgever te doen, etc. een stuk groter! En goed, honden zijn geen mensen, ze redeneren anders, maar ik ben er van overtuigd dat dit óók bij honden zo werkt..

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay 3 doggies

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Dat klopt ook wel Pauline wat je daar zegt, je hebt helemaal gelijk. Maar het punt is dat hij de hond niks aan het leren is, maar aan het afleren, daar ga je dan ook heel anders mee om. De hond moet in zo'n situatie leren dat dat gedrag dus niet meer getolereerd wordt, en om dat te leren, móét hij de fout dus wel maken.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Waarom? Je kunt hem ook ánder gedrag aanleren waardoor hij het ongewenste gedrag niet meer (hoef te) doen/doet. 

Cosmic springt graag bij mijn visite op schoot. En wil daarbij kusjes geven en met haar pootjes in gezichten slaan. Niet zo fijn. Nu kan ik twee dingen doen.. Ik kan ontzettend boos worden en haar corrigeren (door haar een por, een hakje, o.i.d. te geven). Met als gevolg dat Cosmic bang(er) van me wordt, onze band beschadigd, en waarschijnlijk nog steeds het gedrag vertoond dat ze nu doet. Haar gedrag is ontzettend irritant, ik ben reeds een keer uit mijn slof geschoten en heb haar toen van de bank afgetrokken en in haar mand gesleept. Twee minuten later zat ze weer bij mijn visite op schoot, maar ze bleef bij mij uit de buurt, uiteraard, want ik heb boos tegen haar gedaan. Met mijn woede uitbarsting heeft Cosmic geleerd bij mij uit de buurt te blijven. Dat ik zo boos was omdat ze bij mijn visite op schoot sprong is haar blijkbaar ontgaan.

Nu gaan we het anders aanpakken. Het blijf commando kent ze, dus ze mag voortaan bij mij gaan liggen en blijven. Zo is ze er tóch bij (want stel je voor dat ze iets mist) maar zit ze niet in iedereens gezicht. Voor Cosmic een fijne ervaring (want als je blijft wordt ze beloond, en blijven kent ze), en voor ons hopelijk ook. Als het lukt is de irritatie van het opspringen weg en gaande tijd hoop ik dat Cosmic straks gewoon bij mij komt liggen als er visite is. Ik hoef haar dus niet te straffen voor wat ze doet, ik kan haar iets anders laten doen (waardoor ze het slechte gedrag dus niet meer kan laten zien) en haar daarvoor belonen.

Ik zet haar dus op voor succes, ik laat haar iets doen wat ze kent en beloon haar daar voor. Ik zet haar niet op om te falen, omdat ik dat niet eerlijk vind tegenover haar.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Ik ken het verhaal over zijn vluchten enz. ONtzettend ingrijpende aflevering Dog Whisperer was dat. ;-) Heel gaaf dat je dit deelt! :-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik heb 3 van zijn boeken gelezen, en ik heb er echt wat aan gehad. Zeker op de momenten dat ik het even helemaal niet meer zag zitten met keeto. Ik dacht dat ik niks kon en een vervelende hond had die ik niet aan kon.

Helemaal niet waar. Ik deed het juist goed maar mijn hond was volgens het boek een ''geboren roedeleider'' En toen viel het kwartje. Het zou een lange weg worden om hem te laten volgen maar met hulp van de boeken en een fokker is het gelukt dus in dat opzicht vind ik hem echt wel top

Ik kijk ook graag naar de dog wisperer, maar niet alles wat hij doet ben ik het mee eens of kan ik boos om worden. Vooral het ''tikken in de flanken'' Maar niemand verplicht mij hetzelfde te doen, opvoeden is iets wat je naar mijn idee op je gevoel moet doen, en tips van cm of trainers kan je mee nemen of niet naar luisteren das jouw keus

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik ben geen voorstander en geen tegenstander ik haal eruit wat voor mij bruikbaar is net als bij alle andere hondentrainers.

Vaak doen de mensen zelf maar wat thuis en dat maakt het zo moeilijk.
Wanneer corrigeer je een hond op een dusdanige manier bv rug leggen.
Voor veel hondeneigenaren die zich nergens in verdiepen maar dit soort programma's kijken is dat al heel snel terwijl voor de ervaren hondeneigenaar die zich wat meer verdiept heeft pas als allerlaatste maatregel gebruikt wordt of in de meeste gevallen helemaal niet toegepast wordt.

"straffen" kan op vele manieren fysiek maar ook geestelijk denk aan negeren.

Door zijn toedoen zijn vele honden gered die anders een enkeltje hemel hadden gekregen en vooral in Amerika heeft hij mensen laten inzien dat een hond hebben veel werk is en dat je die niet de hele dag in huis moet hebben maar er ook mee moet wandelen enz.

Waar de ene zijn hond lekker "pittig" noemt gebruikt de ander daar "dominant" voor.
Dominant is een makkelijk woord waar de meeste mensen de betekenis niet van weten en onder het mom dominant lekker kunnen corrigeren.

Laatst was er iemand die via facebook zijn diensten aanbood als hondentrainer, ik nieuwsgierig en vroeg even door deze persoon deed het op de CM manier had een boek gelezen en tv gekeken en liet mensen nu betalen voor zijn zogenaamde kennis.
Verder totaal geen opleiding of iets met honden gedaan, tja dat vind ik dus echt niet kunnen omdat er dan denk meer fout gaat dan goed.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Dat is met alles zo hoor. Ik ben geen adict van de apostel Paulus... Maar ergens zegt hij :

"Onderzoekt alles, en behoud alleen het beste"... en dat is toch een belangrijke leefregel van mij ;-)

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie 3 doggies

honden foto van Marjolijn en Jessie

Ik ben ook niet tegen hoor.
Heb wel eens wat van hem gezien wat ik minder leuk vond en dus zelf nooit zou gebruiken.
Maar hij is zeker niet in alles verkeerd.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik CM ook een top vent :-) Tuurlijk heb ik mijn twijfels over sommige methodes, maar bij wie heb ik dat niet?
Dat heb ik bij heel veel andere hondenbaasjes, bij heel veel GT's. Tja, dat hou je toch!

Ik 7 boeken van hem gelezen, helemaal top ;-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik vind het altijd zo mooi hoe hij de houding van de baasjes veranderd en daarmee ook meteen het gedrag van de hond veranderd. Erg indrukwekkend.
Kijk liever naar hem dan naar Martin Gaus.....

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik heb een hekel aan Martin Gaus haha! :-) Dus ik kijk sowieso al liever naar Cesar :-)


Hij denkt (zoals heel veel mensen niet doen) vanuit de hond... Dat maakt hem zo sterk denk ik.

Ik vind hem geweldig! Wat mensen ook zeggen, hij is toch wel érg goed :-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage.

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden;

Een â??hakjeâ?? geven, â??porren/prikkenâ?? in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen.

Open vragen stellen is toegestaan in het kader van informatie en kennis. Topics met als doel discussie over (de werkwijze van) Cesar Millan gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt en wat in strijd is met visie en beleid. Ook hier geldt dat adviseren en propageren van bovengenoemde technieken niet is toegestaan.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Jammer dat dit nou net weer in het topic komt ;-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik heb niks tegen cm mr mensen moeten zijn technieken niet gaan nadoen! Mr ik heb er wel veel aangehad om nr zijn afleveringen te gaan kijken en zo meer te gaan denken als een hond;-) Mr zijn technieken toepassen dat nooit daarmee zou ik mijn zo gevoelige Myra echt helemaal verpesten en al haar vertrouwen in mij zou dan snel weggaan! Ik ben meer het persoon dat alles met heel veel geduld liefde en vooral heel veel snoepjes aanpakO-) Dit is nou eenmaal de manier waarbij Myra en ik ons gelukkig voelen :-D

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" drm... ik lees nu kort even zijn immigratie...

maar het klonk allemaal zo lastig... en dan vind ik het toch erg hard dat er bepaalden mensen zijn geweest die zeiden dat hij het alleen maar voor het geld deed

maar weet jij of hij alleen maar de grens overstak omdat hij hondentrainer wou worden? want jij hebt dus een uitgebreide verslag gehoord over zijn leven "

Crossing the Border
In die link staat een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe of wat.
Voor zover ik weet, ging hij de grens dus over om een beter leven te beginnen.
Hij is begonnen als hondenuitlater ;-)

De hele documentaire heet trouwens ''Cesar Millan: The Real Story'', die is toen op National Geographic geweest.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Beste Judith, jij was toch zo enthousiast over de boeken van Turid Rugas? Kijk die nou nog even één keertje door ( zijn maar dunne boekjes)vooral waar het gaat om lichaamstaal. Daar was je je van het voorjaar ook zo in aan het verdiepen. Kijk dan nog eens, vanuit dat perspectief naar wat filmpjes van cm. Gewoon even goed kijken naar de lage koppen, de geknepen ogen, de strakke staartjes en de platte oren. Zie je het? Mooi! Klaar! Discussie gesloten, wat mij betreft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cesar millan toch niet zo erg als de meesten zeggen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^