GT: Orga en de poezen: Update november!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

spannend, succes ;-)

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Succes! ik ben benieuwd.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Gerdine is nu pas weg, het was echt heel gezellig en enorm leerrijk en interessant! Zij merkte dus ook op hoe snel Orga in de stress schoot en daar moeten we nu aan werken. Zij werkt met kalmerende signalen en het was echt heel interessant om hier meer over te leren. 

Belangrijke manieren om zijn stress-level wat te verlagen is door voorlopig kortere en saaiere wandelingen te doen (telkens hetzelfde rondje) en veel hersenwerk te doen. Zijn voedsel in een kong geven en geen opwindende spelletjes te spelen. Ze heeft ook enkele massages uitgelegd en Orga reageerde hier erg goed op :-) Tijdens het wandelen was ik al wel goed bezig, maar ook dat zou beter gaan door de stress op andere gebieden te verlagen. 

We hebben dan ook de poesjes even binnengelaten en Orga in de bench. Eerst oefende ze met onze gewone snoepjes, maar dat was niet zo interessant voor Orga. Gelukkig had ze heel lekkere gedroogde kip bij en daarvoor wilde hij de poesjes wel negeren hoor! ;-) Ze heeft me ook laten zien om welke momenten ik precies moet belonen en ik moet het voorlopig heel kort houden (Bv: 2 x 5 minuutjes per dag). Ze vond het zeker geen hopeloos geval! 

Na het oefenen in de bench en wanneer de katjes terug buiten zijn moet ik Orga een kong geven of een lekker bot om te kluiven om zo zijn stress terug te verlagen! 

We gaan nu een 2-3 weken alles doen om zijn stress te verlagen en intussen houden we contact via mail. Nadien gaan we kijken hoever we staan en gaan we bespreken wat we verder gaan doen :-D

Ik zie het echt helemaal zitten en ben erg positief! Ik ga meteen wat hersenwerk-ideetjes opzoeken ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oh ja en we mogen eventueel wel nog joggen, zolang ik zelf merk dat het hem kalmeert en helpt en dus niet nog meer opfokt :-D

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

En hondenschool??Mag dat nog? NU donderdag en zondag begint de nieuwe cyclus! :-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Dat mag helaas pas na een tijdje... Ik heb het er met haar over gehad en ze vindt het beter thuis al wat te trainen (ook op een kalme manier) want als ze mijn beschrijving hoorde van zijn gedrag op de hondenschool leek het haar een te grote bron van stress. En aangezien de komende 2-3 weken echt zo stressloos mogelijk moeten zijn... Maar binnenkort mogen we dingen wel wat opbouwen dus hopelijk dan hé :-D En intussen alleen met Perdie :-)

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Hihi dan is het goed! :-D Kan ik het op de voet mee volgen nog op de hondenschool! Kijk er echt naar uit :-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja ik vind het ook spannend! Hij is nu al rustiger ;-) Maar dat zal vooral te maken hebben met de vermoeiende dag denk ik! Ik ben echt benieuwd wat voor invloed dit alles op Orga zal hebben en hoe dat zijn gedrag met de poesjes zal beïnvloeden!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Klinkt helemaal super en logisch,succes :-D

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Klinkt allemaal super!;-)
Ben benieuwd hoe het gaat over een paar weekjes.
En veel kip drogen dus haha.:-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja lekkere snoepjes zijn een must! Ik ga dus op zoek naar allerlei lekkere gedroogde snacks :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

klinkt alles goed en logisch, succes hoor;-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

interessant!
hoop dat het helpt ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

We zijn nu sinds gisteren echt begonnen met de tips van de GT (eerder kon niet door vakantie :-)) De spelletjes vindt Orga heel leuk, en ik probeer zo creatief mogelijk te blijven. Ze krijgen nu dus allebei dagelijks hersenwerk en Orga krijgt standaard-wandelingetjes. Ook probeer ik ze dagelijks een Kong of iets om te kluiven te geven. Met de poesjes heb ik ook al dagelijks tweemaal geoefend, alleen piept hij tegenwoordig wel omdat het benchdeurtje toe is... Maar hij vindt de lekkere snoepjes wél interessanter dan de poesjes. Eén van de poezen zit nu gewoon naast mij voor de bench mee snoepjes te schooien en te eten. Ik zie wel dat de stress nog erg hoog zit bij Orga (grote pupillen en piepen en onrustig zijn), maar daarom houden we de sessies erg kort en krijgt hij daarna een snuffelspelletje of kluif om te kalmeren :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Zo nog eens een update :-) Na enkele lastige weken waarin Perdie schijnzwanger en lastig was en Orga zowel binnen als buiten enorm druk was gaat het eindelijk weer de goede kant uit! In die weken heb ik me gefocust op het wandelen en hersenwerk en heb ik gezocht naar een balans tussen wandelen en mentale activiteit en die balans vinden was echt niet makkelijk. We hebben dan ook niet geoefend met de poezen omdat Orga zo al over zijn toeren was bij het minste.

Maar sinds deze week gaat alles ineens goed. Ik denk dat ik eindelijk door heb hoe we best wandelen, wanneer we wat langer kunnen wandelen en wanneer we de wandeling kort moeten houden. Ook lukt het steeds beter met andere honden. Hij kan ze nu zien en als ik dan omkeer of een straatje insla is het oké voor hem. Deze week kwamen we zelfs een hond tegen aan de overkant van de straat, dus ging ik achter een auto staan. Normaal begint hij dan toch te blaffen en doet hij alles om die hond te kunnen zien. Maar deze keer deed hij dat niet en kon ik hem zelfs wat afleiden met een snoepje!

Ook het trekken is fel verminderd en hij lijkt eindelijk wat kalmer te worden op straat! :-)

En vandaag vond ik het dan ook tijd om nog eens met de poesjes te trainen. Dus Orga met een lekkere kong de bench in en poesjes de living in. Zoals altijd liet hij meteen zijn kong liggen en keek even naar de poezen. Maar de lekkere snoepjes konden hem makkelijk afleiden. Onze rosse kat kwam er al gezellig bijzitten (bedelen voor stukjes kip) en zelfs dat vond Orga oké. Zolang hij ook maar kipjes krijgt mag de poes erbij. Maar plots deed hij iets wat hij nog nooit eerder had gedaan!! Hij nam zijn kong vast en ging liggen en begon aan zijn kong te kauwen!! Dat terwijl de poes op 30cm van hem zat! :-D Ik ben dus ongelofelijk blij dat het na enkele moeilijke weken terug de goede richting uitgaat! En ik ben enorm trots op mijn lief Orgje en op Perdie natuurlijk ook :-D

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

De aanhouder wint!;-)

Mooi te lezen dat alles zijn vruchten af begint te werken. Ik hoop dat jullie op dezelfde voet door mogen gaan en er nog mooiere resultaten zullen zijn in de toekomst!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja ik ben ook erg blij en trots! Gerdine zei me ook nog dat het normaal was dat we even door een slechtere periode zijn gegaan en dat dat ook wel nog eens kan voorkomen, maar dat ik dan gewoon moet volhouden :-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Nog eens een update met een filmpje deze keer :-)

We oefenen nog steeds zo vaak mogelijk met de poezen en het gaat de goede kant uit. Vorige keer schreef ik dat hij zijn kong vastnam, maar dat vond hij  na een tijdje niet interessant genoeg meer dus moest ik opzoek naar iets anders. Snoepjes konden hem wel nog altijd afleiden, maar ik zocht iets waar hij echt op kon kluiven én dat interessant genoeg was om dat ook te doen met de poezen erbij. Want kluiven werkt ontspannend. En zo kwamen we uit bij runderkophuid! En het werkt geweldig!! Hij heeft heel de tijd zitten kluiven en dat terwijl de poes bij me op schoot zat of rondliep. Dat is dus weer een grote vooruitgang :-D



Ook qua wandelen blijft het goed gaan. In mijn laatste berichtje schreef ik dat we de wandelingen terug aan het uitbreiden waren en nu kunnen we echt grote wandelingen maken. Op stukken die we niet dagelijks doen is hij wel iets enthousiaster maar het is wel doenbaar. We kunnen nu naar het park gaan en daar geniet hij echt. De laatste tijd wandel ik weer vaker samen met Perdie en Orga en ook dat gaat goed. Andere honden tegenkomen in de buurt blijft soms wat lastig, maar daar werken we nog aan :-) Soms ga ik nog wel apart met hen wandelen en zo gingen Orga en ik vorige week samen naar het park. Daar aangekomen mocht hij aan de flexi en dat vond hij héérlijk én hij had zelfs aandacht voor me!! 
Ik probeer ook regelmatig met hem (en Perdie) naar een losloopwei te gaan zodat ze samen even echt los kunnen en ook interactie hebben met andere honden. Dat gaat ook goed. Orga is soms wat nerveus en lijkt niet altijd goed te weten hoe hij moet reageren op andere honden, maar hij leert bij! Vorige week kwamen we een Weimaraner teefje (pupje) tegen en die twee hebben heerlijk met elkaar gerend!

En volgende week zondag beginnen we aan de hondenschool. Ik denk dat hij er nu wel klaar voor is dus we zullen zien :-D

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Goed dat er vooruitgang geboekt wordt! :-D ;-)Zo blijf je er toch wat meer de moed in houden, en heb je meer motivatie om je best te blijven doen. Ben benieuwd voor volgende week zondag :-D  Succes!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik zag dit topic "plots" opduiken :-)  Niet eerder gezien en dus van in het begin gelezen... En ja... dan zijn er echt al heel wat vorderingen gemaakt !!!

Het heeft tijd nodig, maar jullie zijn nog steeds op de goede weg... Zoveel verbeteringen in gedrag !  Gerdine heeft het je goed voorgedaan en uitgelegd en jij pikt het goed op :-)

Succes verder !

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Fijn dat het zo goed gaat. Ik moest hier wel even glimlachen van je prachtige accent op de film... O-)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Echt goed dat Orga vooruitgang boekt.
Heb net ook even het hele topic gelezen.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Goed bezig!
Lijkt me altijd lastig om kleine stapjes te nemen, maar het is zo belangrijk.
Fijn dat het steeds beter gaat. 
Succes!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Fijn dat het zo goed gaat. Ik moest hier wel even glimlachen van je prachtige accent op de film...  O-) "


Welk accent? O-):-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Goed bezig!
Lijkt me altijd lastig om kleine stapjes te nemen, maar het is zo belangrijk.
Fijn dat het steeds beter gaat. 
Succes! "


Ja soms wil je wel dat het sneller gaat, maar beter wat trager en dat het goed gaat. En soms ligt het ook aan mij hoor, ik oefen soms een aantal dagen niet en dat is dan weer verloren tijd natuurlijk :-) Maar zolang er vooruitgang is ben ik een blij baasje :-)

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Top hoor!! Orga mag wel in zijn pootjes knijpen met zulke geduldige baasjes!!! ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Top hoor!! Orga mag wel in zijn pootjes knijpen met zulke geduldige baasjes!!!  ;-) "


Wij ook met hem hoor! Het is zo'n geweldige hond ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

De aanhouder wint!!!

Heel knap en mooi om te zien wat je al allemaal met je mooie vent bereikt hebt! Dat jullie dromen uit mogen komen!;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" De aanhouder wint!!!

Heel knap en mooi om te zien wat je al allemaal met je mooie vent bereikt hebt! Dat jullie dromen uit mogen komen!;-) "


Bedankt! :-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: hoe kan ik mijn lhasa apso trainen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^