Hoe lang duurt het vooraleer pup zindelijk is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nathalie & LoekiNathalie & Loeki

honden foto van Nathalie & Loeki

Hallo,

ik heb mijn pup sinds 2 weken en hij is bijna 5 maanden oud. Ik probeer hem zindelijk te maken door hem veel mee in de tuin te nemen, hem te belonen en te prijzen, maar hij blijft af en toe binnen plassen. Hij slaapt 's nachts in een open bench in de afgesloten keuken. Daar is de deur die uitgeeft in de tuin en daar is een luikje in waar hij vlot door kan. Hij plast en poept echter binnen 's nachts (ik leg kranten en daar doet hij af en toe zijn behoeften op). En als we gaan wandelen doet hij niets. Hoe lang kan het duren vooraleer hij volledig weet dat hij alles buiten moet doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang duurt het vooraleer pup zindelijk is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ze plassen zo lang binnen als dat ze zich nog niet veilig voelen,de plas geur is de meest veilige geur die ze kennen.

Rustig aan,niet te veel verwachten,op tijd naar buiten gaan,dan komt het gewoon goed.

Denk trouwens niet dat hij zich al zo thuis voelt dat hij én snapt dat hij door dat luikje mag en dat dat kan midden in de nacht.

Mijn hond kreeg ik ook met 5 maanden oud,ze plaste 2 keer binnen,niks mee gedaan-opgeruimd ja.
Toen heeft ze 3/4 weken álles op balkon gedaan en niks op straat,ze moest wennen,daarna durfde ze het wel,de omgeving was wat bekender/vertrouwder geworden.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Een bepaalde tijd kun je er niet op plakken. Je hondje heft misschien nog wat tijd nodig om te wennen aan al dat nieuwe... Aan wat je bedoelt en aan wat niet de bedoeling is.

Heel fijn dat hij 's nachts naar buiten kan. Daar zal later wel met plezier gebruik van gemaakt worden denk ik. Maar ik denk dat het is zoals Soroya zegt... Dat hij zich nog niet veilig genoeg voelt, nog niet snapt wat de bedoeling is....

's Nachts ben je er niet bij... Maar probeer door de dag het gedrag te herkennen dat je pup vertoont net voor hij z'n plasje of poepje doet... Lok hem dan mee buiten en noem ook het woord "buiten"... Op den duur kent hij het woord "buiten" en zo ook de woorden "plasje" of "pipi".... De associatie "buiten pipi" wordt na een poosje meestal goed begrepen :-)

Bij het belonen of prijzen buiten ook die woorden gebruiken als het kan :

"Buiten - pipi gedaangoedzo!!!"

Klinkt misschien raar voor je buren... Maar het helpt! :-)

Succes en nog veel plezier van je pup gewenst! Net je foto even vergroot bekeken en hij is schattig!

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club 3 doggies

honden foto van Marjan. AmBull Club

Volgens mij moet je voor de vijfde levensmaand niet verwachten dat je pup altijd zindelijk is. Van nature wil de hond zijn eigen nest niet bevuilen. Hier moet je gebruik v maken en goed op het gedrag vd hond en de staart vd hond letten, om te zien of de hond aanstalte gaat maken om wat te doen. Dat kost in het begin veel alertheid en tijd, maar op den duur zal je zien dat je hond het aan gaat geven met lichaamstaal en de plaats waar hij gaat staan, bijv., voor de deur. Wees dus vooral alert o[p signalen die je hond, pup afgeeft.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd met je nieuwe huisgenoot, vijf maanden oud, nog niets geleerd, aan jou nu.

snachts er even voor uit, een week of twee en hij slaapt snachts door, het is niet wat voor een jonge hond vijf maanden een nieuw tehuis.

slapen eten spelen , daarna zal de hond er uit moeten.

je hebt een luikje waar die door heen kan om naar buiten te gaan, nee doet tie niet, hij is nog maar twee weken bij je, je jonge hond moet ook wennen, net als jij.

vandaar als tie snachts in huis wat doet, zet eens de wekker en laat hem dan even uit. als je dat twee weken doet is het zo dat tie doorslaapt. conseqwent zijn alert zijn, en wanneer is de hond zinderlijk ?

ligt een beetje aan de voeding en ook aan jezelf, blijf alert zijn, je kan op een gegeven moment gaan zien dat je hondje moet.. onrustig, rondjes draaien en toch een beetje aangeven dat tie eruit moet.

komt goed, iedere hond wordt zinderlijk , een werk, maar heus het gebeurt. succes :-D

honden page profiel Nathalie & LoekiNathalie & Loeki

honden foto van Nathalie & Loeki

Hallo,

bedankt voor de reacties! Ik vergeet inderdaad soms dat het voor hem ook allemaal nieuw is. Waarschijnlijk is dat omdat hij zo vrolijk, lief en speels is dat ik denk dat hij zich al voor 100% bij ons thuis voelt. ':-) En eigenlijk moest ik nu terugdenken aan wanneer mijn kinderen klein waren (zijn nu 8j en 10j): die moest ik ook leren op het potje te gaan en dat ging soms ook niet van de 1ste keer. En het is inderdaad nog maar een puppy, een klein lieverdje hé!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Haha ja... En je hebt dan ook nog maar 1 fotootje van Loeki op je profiel, waarop hij ons aankijkt van "Ik doe toch echt wel m'n best en probeer het te begrijpen hoor" ;-)

honden page profiel baukjebaukje

honden foto van baukje

Je hebt inderdaad een heel leuk mooi hondje!En ook ik wil wel eens vergeten dat het met de kinderen vroeger ook niet zo vlug kon....Gewoon op tijd naar buiten en belonen voor gewenst gedrag fout gedrag gewoon negeren zeker NIET straffen...Veel plezier met je hondje,gaat vast wel lukken:-D

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik maak altijd een onderscheid:
-Zindelijkheidsbesef: Weten dat het buiten moet, maar af en toe nog een vergissinkje maken.  Sommige pups leren te vragen bij de deur. "Piep piep" of:"kef" Ik moet er uit! De periodes tussen de wandelingen worden langer, de uitlaten minder in aantal. De hond leert zijn blaasspieren te trainenHoe minder vergissingen hoe dichterbij het volgende niveau komt:
-Zindelijk zijn: nauwelijks nog vergissingen. Alleen bij ziek zijn en wanneer de baas het niet begrijpt wanneer er bij de deur gepiept/geblaft wordt. Sommige honden zijn voor piepen bij de deur te beleefd. Zij kijken je alleen maar heel dringend aan.
Pups hebben nog veel maaltijden over een dag verdeeld. Wanneer ze minder maaltijden krijgen, minder voedsel nodig hebben (ze groeien in het begin heel snel) hoe makkelijker het zindelijk worden gaat.

Voor beiden geldt: geduld en volhouden!
Jullie zijn al op de goede weg. Echt: hij leert het uiteindelijk wel!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Gefeliciteerd met de kleine..
Al veel goed advies gekregen zie ik.. ;-)

En ook al genoemd, maar wil het toch nog eens melden.
Let op de signalen voordat je pup poept of piest.
Na het eten,?hoelang na het eten,?
Na het spelen, of rennen, hoelang na het spelen of rennen, ?
Als je pup wakker wordt,?.
En inderdaad de bewegingen van je pup als hij moet piesen.
Elke eigenaar die z'n hond al een tijdje kent weet bijna op de minuut, op de meter, tot welke hoek van de straat ze kunnen lopen als ze bijvoorbeeld hun hond opeens met een iets opgeheven staart zien lopen, een linker oor wat naar achter begint te staan, vreemd loopje,nouja, veel eigenaren kunnen misschien zelfs heel grappige waarschuwingssignalen opnoemen.
Onze Landseerteef maakt haar loopbewegingen niet meer helemaal af zodra ze moet.
Ietsje kromme rug..loopt niet lekker meer.

Hoe eerder je die signalen op gaat pikken, hoe makkelijker je erop in kan grijpen, trainen.

honden page profiel Nathalie & LoekiNathalie & Loeki

honden foto van Nathalie & Loeki

Het probleem is dat hij altijd plast wanneer ik bezig ben percies! ':-) Ik hou hem veel in't oog, maar als ik dan met iets bezig ben (eten maken, afwassen, ...) dan plast hij ergens (of zo lijkt het toch)! ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Aan mij vertelde hij een ander verhaal hoor... Dat je altijd eten gaat maken of afwassen als hij moet plassen !

;-)

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Bij Pepsi heeft het 5 maanden geduurd, bij Mandy dan alwaar maar 2 maanden (van geboorte tot 2maanden) dus...er is geen sticker met garantie op te plakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang duurt het vooraleer pup zindelijk is?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hernoem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^