Valentine uit Bulgarije

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik hebben sinds 2 weken Valentine, een 9 maanden oude teefje uit Bulgarije. Wij hebben haar via de organisatie RSDR geadopteerd :-)

Ze doet het super goed. ze is al zindelijk en ze kan sinds gisteren al een pootje geven.

Gisteren bij een evenement bij een kynologenclub kon ze veilig loslopen op een omheind losloopveld. Ik was echt verbaasd naar hoe goed ze luisterde als we haar riepen. Ze kwam dan keihard aanrennen :-) Gaat helemaal goed komen met haar haha.

In september gaat ze met mijn vriend op hondentraining. ben erg benieuwd wat ze straks allemaal kan want ze pakt alles echt snel op!


Ik ben al langer bekend met de organisatie en alle honden zijn stuk voor stuk lieverds, schuilt geen kwaad in!

Ook heb ik een kat van het RSDR, dus ook uit Bulgarije en ben ook echt gek met haar.

Al met al is het adopteren uit het buitenland mij super goed bevallen.

Zo goed dat ik nu vaak acties hou voor de organisatie, zoals inzamelingsactie en dit weekend heb ik zelfgebakken hondenkoekjes verkocht. opbrengst van een paar uurtjes verkoop was 52 euro :-)


Valentine doet het dus goed maar je merkt wel dat ze het een en ander heeft meegemaakt op de straat. ze is dan ook iets banger naar mannen die (te wild) op haar afkomen. Maar verder is het een onwijs lieve hond en jawel ze loopt tegenwoordig met haar staart omhoog in plaats van naar beneden :-)

We hebben van de week een DNA test afgenomen en opgestuurd. ben benieuwd wat ze terug kunnen vinden!






honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Wat een prachtig hondje is Valentine! Fijn dat ze het zo goed doet! Zo'n lieve schat verdient een tweede kans!

Ik wens je erg veel succes en geniet van die eerste maanden waarin je volop naar mekaar kunt toegroeien!

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Hallo Lupi,

Dank je wel! ze is inderdaad prachtig en zeer geliefd door anderen vanwege haar schattigheid haha. Ze vergeten soms dat ze in de pubertijd is en dus af en toe wel een beetje stout is haha, maar wel op een leuke manier ;-)

Ze verdient zeker een 2de kans. Haar moeder en broertje Milo zijn al geadopteerd maar haar broertje Popito zit nog in de shelter in Bulgarije. Heb hem van afstand gesponsord. Maar hij wacht nog op zijn gouden mandje!


http://www.rsdrnederland.nl/popito

Popito is ook echt een schatje!

Valentine is al in korte tijd heel erg naar ons toe gegroeid. Wij ook naar haar hoor whaha. Maar ze voelt zich heel veilig bij of naast ons. Ze houdt ons ook goed in de gaten ook met uitlaten. Ze snapt al dat als we de trap opgaan dat ze naast moet blijven en buiten trekt ze niet aan de lijn. We hebben nu een flexilijn om haar wat ruimte te geven (we hebben geen tuin en loslopen durf ik nog lang niet aan) en als ze vooruit loopt dan blijft ze ineens staan om achterom te kijken haha.


honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat leuk zeg! Ze lijkt heel erg op de Spanjaard van een vriendin van me, zit hier ook op het forum, Pauline van Kiara en Hayzel. Ze lijkt dus op Hayzel, haha.

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Oh ik kwam op de homepage in een submenu volgens mij een foto tegen van Hayzel haha. wat een toeval! Hayzel is ook echt vosjesachtig om te zien. en ik vind Valentine af en toe een beetje tussen en vos en wolf inzitten.

Ik zie zoveel mooie kruisingen uit het buitenland :-) ze zijn echt super leuk en lief allemaal! en dat ondanks ze zoveel negatiefs hebben meegemaakt!

zo bijzonder hoe ze toch weer leren om de mens te vertrouwen :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is mooi om te zien, hé! Ik merk dat bij mijn eigen Spanjaard (Cosmic). Als ze ergens bang voor is rent ze er in eerste instantie weg, maar al heel gauw komt ze onderdanig terug omdat ze tóch haar angst wil overwinnen, of zo! Ik aanbid deze eigenschap bij haar, omdat ik zélf liever gewoon weg ren.. ;-)

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

waarschijnlijk vertrouwd ze heel erg op je, en ben jij haar veilige haven. daar moet ze dan zo snel mogelijk naar terug komen haha.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ach wat een mooierd !!! Ik ben ook blij dat ze het al zo goed gaat en nog blijer dat jullie zo'n hondje haar gouden mandje gaven !!

Veel plezier samen !!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Oh ik kwam op de homepage in een submenu volgens mij een foto tegen van Hayzel haha. wat een toeval! Hayzel is ook echt vosjesachtig om te zien. en ik vind Valentine af en toe een beetje tussen en vos en wolf inzitten.

Ik zie zoveel mooie kruisingen uit het buitenland :-) ze zijn echt super leuk en lief allemaal! en dat ondanks ze zoveel negatiefs hebben meegemaakt!

zo bijzonder hoe ze toch weer leren om de mens te vertrouwen :-) "


Allereerst heel veel plezier met jullie aanwinst en dat jullie nog veel gezonde en gelukkige jaren van elkaar mogen genieten!;-)

Wat betreft het dik gedrukte hierboven wilde ik even opmerken dat lang niet alle honden die via de (buitenlandse) stichtingen die in Nederland en elders terechtkomen veel negatiefs hebben meegemaakt. Uiteraard springen de negatieve ervaringen eruit.;-)

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Super dat je een hondje uit Bulgarije gered hebt!
Wij zijn dit jaar in Bulgarije geweest en OH GOD! Wat een hel voor honden. hoe die mensen met dieren omgaan :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat een ontzettend mooi hondje ;-)

fijn dat ze het nu goed heeft.

Overigens zijn niet alle Bulgaren slecht voor honden gelukkig, een internetkennis van mij houdt juist heel veel van haar hond.;-) Maar idd moet er nog veel veranderen, mijn eigen hond komt uit een pools asiel, toen we haar adopteerden zei de eigenaresse van de stichting: je weet niet uit wat voor hel je haar hebt weggehaald.

honden page profiel LieslLiesl 3 doggies

honden foto van Liesl

Hier ook een Bulgaartje! Zo gek als een deur maar ben er sinds dag 1 helemaal verliefd op ;-) en wordt alleen maar erger ;-)  Ze is nu iets meer dan een jaar bij ons en begint nu een beetje tot rust te komen zeg maar. Had heel veel moeite met vertrouwen in het begin (dat niemand wat doet en dat we haar met rust laten - bv langs de bench lopen resulteerde al in grommen) en van aanraken langer dan 2 seconden op dezelfde plaats was ze geen fan. Ze was constant alert binnen en buiten, zat geen moment rust in, heel opgewonden ook altijd. We gaan met babystapjes vooruit maar we gaan wel degelijk vooruit! Het is een compleet andere hond dan vorig jaar, veel rustiger en aanhankelijker. Er is ook wederzijds vertrouwen nu.
Los lopen deed ze trouwens wel gelijk op de manier die jij ook beschrijft. Na een week of drie heb ik dat voor het eerst geprobeerd en ze blijft altijd in een bepaalde circel om mij heen en kijkt regelmatig of ik er nog ben ':-) Ik gok uit angst dat ik haar achterlaat maar ze daardoor kan ik haar wel gewoon los laten op veilig gebied ;-)

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Hallo Manuela,
Klopt, niet allemaal hebben ze iets naars meegemaakt. Er zijn namelijk puppies die in de shelter geboren worden. Gelukkig voor hen. Maar 8 op de 10 in de shelter heeft wel wat meegemaakt. Natuurlijk verschilt het enorm in wat ze hebben meegemaakt. Ze hebben honden die beschoten zijn (en geraakt), dat de stukjes hagel nog gevonden werden in de oren, ze zijn vaak opgejaagd, met stenen geraakt, geschopt, geslagen, express aangereden etc.

Van een aantal honden kunnen we niet precies zeggen wat ze mee hebben gemaakt omdat ze in orde lijken maar wel angstig zijn. Ik merk aan Valentine heel erg dat ze bang is als buiten iemand haar richting op komt. Vooral bij mannen vindt ze het eng. Ik merk ook een bepaalde verzameldrift waarschijnlijk deed ze dit ook met gevonden eten. Alles moet haar bench in. Gelukkig merk ik nu dat het al minder wordt, en ze ligt veel liever bij ons naast de bank en laat alles gewoon liggen.


Hallo Liesl, Wat leuk dat je ook een bulgaartje hebt! Het vertrouwen winnen is inderdaad een lang proces maar het is het dubbel en dwars waard met wat je ervoor terug krijgt. Echt fijn dat jullie zoveel moeite nemen. Veel mensen vinden het al probleemhondjes en durven er niet eens aan te beginnen ;-) Ik moet zeggen dat Valentine niet zo angstig is als jullie hond. Het gaat echt super met haar. Ze komt al helemaal los. en gister weer een hoogtepunt bereikt. Ze kan nu pootjes geven en al zitten op commando :-) Ze is pas 2 weken bij ons en de eerste week heb ik absoluut niet getraind. Pas 2 dagen geleden begonnen. Ze pakt dingen super snel op, en je merkt dat ze het zelf ook onwijs leuk vind om dingen te leren. En als je haar beloond lijkt het net alsof ze heel trots is op zichzelf haha.

Valentine is een heerlijk beest, en ik denk dat we het echt met haar getroffen hebben. Ze is zacht van karakter en doet alles voor de baas. Als ze maar gekriebeld wordt is het goed ;-)

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Wat een leukerd zeg. Ik word altijd verliefd op bijna alle hondjes van RSDR dus kijk ik niet meer op de website! voorlopig dan O-) Ben benieuwd wat er uit de dna test komt al geloof ik daar niet zo in...  Heel veel geluk samen!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Een heel mooi hondje en hoor dat je al helemaal dol bent op haar. Ons asieltje komt gewoon uit een Belgisch asiel (ben Belgische), maar ik was ook meteen verkocht en we zijn nog steeds, zo mogelijk, nog verliefder op haar geworden.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Wij gaan ook een pup adopteren uit Bulgarije, ben alleen benieuwd hoe dat gaat qua entingen tegen hondsdolheid aangezien onze pup nog geen 3 maandjes oud is.
Maar wat een plaatje is Valentine!

groetjes,
Vera

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Hallo Vera, Bij het RSDR is het zo dat de honden en katten voor een keuring gaan, een microchip krijgen en alle benodigde inentingen. Als ze op reis gaan naar Nederland krijgen ze ook nog een een extra wormenkuur. Ook worden ze ontvlooid. Eigenlijk wordt er dus alles aan gedaan om ze gezond te houden.

Echter heerst er bij kennels en asiels vaak Giardia en is er maar 1 wormenkuur bij mijn weten die het tegengaat en dat is Panacur. Het komt wel soms voor dat je hond dus Giardia blijkt te hebben ondanks ze ontwormt zijn. Dit komt omdat Giardia zeer besmettelijk is en de honden en de omgeving elkaar aan blijven steken. Valentine had ook Giardia maar gelukkig hadden we alles zeer snel onder controle :-)

De organisaties moeten het allemaal maar doen van donaties en ze hebben zeker niet veel te besteden dus ik ben heel erg te spreken over wat ze allemaal doen voordat je je hond krijgt :-)

Heel soms wordt een hond of kat al in Bulgarije gecastreerd/gesteriliseerd. dat scheelt in de kosten maar je moet geluk hebben. Mijn kat was al gesteriliseerd maar Valentine moet nog ;-)

Je kunt altijd informatie aanvragen bij een organisatie

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Valentines DNA rapport (kort overzicht)




Ene kant is een mix die niet meer achterhaald kan worden samen met duitse herder. andere kant is een kruising suluki/weimaraner :-)

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

veel plezier en geluk samen !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^