Juno 'aangevallen' door kleine hondjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Hallo!

Even een 'hoe lossen jullie dit op vraagje'.
Juno en ik liepen in een losloop park gisteren bij prachtig weer. Dit park wordt dan soms gebruikt door zonnende mensen die hun hondjes erbij hebben lopen.

Op een gegeven moment liepen we richting een mevrouw met 3 kleinere hondjes, en op zo een dertig meter afstand begonnen de hondjes al echt te reageren. Hard blaffend kwamen ze richting ons. Juno keek (ontspannen zowaar) naar de hondjes dus eerst vond ik het nog wel goed want ik kon er een mooi leer momentje uit halen. Juno zijn aandacht vragen en op het moment dat hij zijn ogen afwendde van de honden kreeg hij een goedzo en liepen we een metertje terug. De vrouw was inmiddels (na wat kansloos boos geroep) opgestaan en had haar roedel weer verzameld.

Wij liepen rustig door, maar vervolgens gaf ze de hondjes de kans om weer al blaffend en grommend naar ons toe te lopen. Juno koos er nu voor om plat op de grond te gaan liggen, en eerlijk gezegd wilde ik hem niet 'meeslepen' want ik vertrouwde de hondjes voor geen meter. Het witte Maltezer leeuwtje was ook echt zijn lippen aan het optrekken. Ik heb echt even gedacht dat hij ons zou bijten want hij kwam ook echt heel dichtbij (metertje er nog tussen) .

Tegen deze tijd had de mevrouw weer 2 van de 3 hondjes gevangen maar uiteraard werd het Juno nu wel teveel dus die begon ook te trekken richting hond. Dit had blijkbaar wel effect want de hond gaf ruimte en de eigenaar kon hem pakken. Ze zei nog: pff, soms word ik wel gek van ze.

Naja ik was natuurlijk NOT amused maar heb me keurig rustig gehouden naar hondjes en eigenaar omdat ik Juno niet wilde laten weten dat dit iets was waar hij bezorgd om moest zijn. Mijn super hond heb ik wel de lucht in geprezen toen hij gewoon weer met me mee wandelde daarna maar ik vroeg me wel af: wat doe jullie als hondjes zo grommend op je hond en jou afrennen?

Mijn eerste ingeving was om tussen Juno en de hondjes te gaan staan maar dat gaat niet: als Juno overgaat in zijn trekgedrag heb ik hem dan namelijk niet meer (omdat hij dan ruimte heeft om 'kracht' en snelheid op te bouwen).

Ideeën ?

Fijne avond.

Groetjes Anne-Wil

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Juno 'aangevallen' door kleine hondjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vervelend zo iets, wat doe ik ?

als ik met Bamse loop, ook los, en er komen kleine hondjes op haar af, dan ga ik tussen hun staan en Bamse, ze zijn wel allebei los dan. Bamse dus ook.

nou is Bamse geen ruzie zoeken, ze kijk niet eens naar dat kleine grut, maar heb het wel eens mee gemaakt met vijf schreeuwende teckels, ging er tussen staan tot de eigenaar aan kwam lopen.

ik wilde doorlopen, en de teckels weer in de aanval. :-D

ze deden niet echt wat. op een gepaste afstand, toch heel vervelend.

Bamse werd het zat en ging op de teckels af, de teckels waren weg foetsie. :-D

na dagen kwam ik ze weer tegen, en het geblaf was over, toch gepaste afstand bewaarde ze, maar als er echt kleintjes op Bamse zouden afkomen, dan ga ik er tussen staan, en hou ze dan tegen, zover als het kan natuurlijk, tot de eigenaar ze aan komt lijnen.

honden page profiel WinandaWinanda 3 doggies

honden foto van Winanda

ik heb een bouvier maar als er andere honden of hondjes zo op ons af komen laat ik hem ook altijd los.
Als het na een kennismaking niet beter is. loop ik de andere kant op en roep ik mijn hond om mee te komen.
Soms snauwt ie dan nog wat maar hij komt altijd zonder te vechten mee. en dan prijs ik hem helemaal de hemel in.

Dit doe ik uiteraard wel alleen wanneer de andere honden ook los zijn.
Ik merk wel dat dit vaak het beste werkt omdat de honden het onderling dan kunnen oplossen,

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ja Ik had Juno juist aangelijnd want los zou hij er op af stuiven. En tja, dan wordt hij weer in zijn poten gebeten en gaat hij weer zijn poten in de lucht gooien en bokke sprongen maken... Voor geen van de hondjes leuk volgens mij O-).

Maar ik denk dat ik hem volgende keer toch probeer een zit en blijf te geven terwijl ik de hondjes 'verjaag' want dat ging net toevallig bij een kat uitermate goed ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik ga tussen mijn honden en die andere honden staan en laat de mijn keurig zitten.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik denk dat het  heel erg afhankelijk is van je eigen hond.
In een losloop gebied of een niet losloopgebied (maakt me niet uit) zijn die andere honden los gaat die van mij acuut ook los.
Het zelfde geld als ik zie dat ze vast zijn, vind ik het wel zo beleefd dat ik'm even aan lijn.

Maar goed ik denk in jou situatie dat je er goed aan hebt gedaan om juno vast te houden, dat wat ik van hem weet is hij een erg enthousiaste hond ;-)
Het enigste wat ik anders had gedaan in jou situatie, is de honden voorkomen dat ze naar mijn hond toe konden gaan.
Telkens er voor staan, des noods met een stem vereffening maar ze zouden echt niet bij mijn (in dit geval jou hond) in de buurt kunnen komen.  


Ik snap dat je geïrriteerd was, ik denk dat die mevrouw dat ook wel doorhad.
Ik zou het ook het echt niet leuk vinden als mij dit gebeurde.
Mijn enige voordeel is dat Harley D. Het heel goed zelf op kan lossen en als het hem niet lukt komt hij naar me toe voor steun.
Ik kijg vaak zo'n ijzige kalmte over me heen en op de een of andere manier schrikken zowel baas als hond daarvan.

Als ik het zo lees doet juni het wel erg goed hoor, blijf zo door gaan! ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

waarom gaat jouw hond acuut los als een ander zijn hond los laat?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk omdat de kans op conflict kleiner is als de situatie 'gelijk' is.. Een aangelijnde hond en een onaangelijnde kan spanning geven..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou proberen er tussen te staan. 
Maar in jou situatie gaat dat moeilijk.Misschiens met 1 voet voor jou hond en de andere er naast?

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Ik merk wel dat dit vaak het beste werkt omdat de honden het onderling dan kunnen oplossen, "


of het wordt een onderlinge strijd waarbij grote hond vs kleine hond al helemaal niet ideaal is

ik zou ze blokkeren, en wegsturen (en de eigenaar wijzen op zijn verantwoordelijkheid, want zo je hondjes op alles wat langskomt af laten rennen kan natuurlijk niet en is vragen om ongelukken... gelukkig was jouw hond erg sociaal... als die hondjes een minder hondvriendelijke hond tegen komen...)

maar dat is voor mij makkelijk omdat mijn honden niet op andere honden reageren (zoals linneke zegt eigenlijk, laat ik ze even zitten)

dus als je een hond hebt die nog erg reageert op andere honden, nog even goed oefenen op hond-hond gewenning (negeren)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik loop gewoon door, met mijn hond aan de kant waar de hondjes niet lopen. Mijn ervaring met kleine hondjes is dat ze een hoop kabaal maken maar een aantal meter voordat ze er zijn wel aftaaien. Ik kijk en dus niet van op of om, loop gewoon door, en ben blij dat mijn honden zo niet zijn.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

soms kan je er niet naast lopen en kan je niet anders dan stil staan, omgaan vind ik dan ook niet de beste optie want dan keer je die honden de rug toe.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Ik denk omdat de kans op conflict kleiner is als de situatie 'gelijk' is.. Een aangelijnde hond en een onaangelijnde kan spanning geven.. "

ik had laatst ongeveer hetzelfde voor als de ts 3 chi's die op mijn honden afkwamen... ik vind het dan niet bepaald gelijk als ik mijn honden zou loslaten op 3 grommende kleine honden; dat die vrouw onverantwoord met haar hondjes omgaat geeft mij niet de toestemming omdat ook te doen. had ik dan mijn honden gewoon los gelaten dan hadden die chi's ze zeker te pakken waarna mijn honden een correctie geven en die chi's gaan lopen (heb ik al meegemaakt met een andere hond die mijn aangelijnde honden aanviel en ik niet anders kon dan loslaten). ik vind het zeker niet altijd de beste oplossing om honden zomaar los te laten. ik doe het enkel als de andere hond al op mijn honden komt afgestormt en ik niet kan vermijden dat de andere hond de mijne aanvalt, verder hou ik liever zelf de touwtjes in handen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

nee, ik zou 't zelf ook niet doen..zeker niet als 't formaat zo scheelt..maar in de situatie van gelijk formaat, losloopgebied en geen hondagressie oid denk ik dat 't zeker een goede optie kan zijn..
ligt natuurlijk altijd aan de omstandigheden wat de beste optie is..

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

"
ik had laatst ongeveer hetzelfde voor als de ts 3 chi's die op mijn honden afkwamen... ik vind het dan niet bepaald gelijk als ik mijn honden zou loslaten op 3 grommende kleine honden; dat die vrouw onverantwoord met haar hondjes omgaat geeft mij niet de toestemming omdat ook te doen. had ik dan mijn honden gewoon los gelaten dan hadden die chi's ze zeker te pakken waarna mijn honden een correctie geven en die chi's gaan lopen (heb ik al meegemaakt met een andere hond die mijn aangelijnde honden aanviel en ik niet anders kon dan loslaten). ik vind het zeker niet altijd de beste oplossing om honden zomaar los te laten. ik doe het enkel als de andere hond al op mijn honden komt afgestormt en ik niet kan vermijden dat de andere hond de mijne aanvalt, verder hou ik liever zelf de touwtjes in handen. "


linneke wil ik ook even op reageren:
zoals ik ook in mijn eerste stukje heb geschreven is het heel erg afhankelijk van je eigen hond.
ik kan Harley wel gaan beschrijven (maar weet niet of je daar gelukkig van wordt en echt kennen ga je hem toch niet via de computer ;-)).
je kent je eigen hond zelf het beste en weet hoe hij/zij reageert op een situatie.
ik zou die van mij los laten ook al zijn het kleintjes en ik zou hem al helemaal los laten als er een grote aan komt gedenderd met (in mijn ogen) geen leuke bedoelingen.

maarrrr.... nu ik er dieper over nadenk als er een loslopende hond langs komt waar ik mijn bedenkingen over heb op een smal stuk (we lopen nog wel eens op smalle stukken) en er geen uitwijk mogelijkheden voor mijn hond zijn, zou ik hem achter me houden en er zelf voor gaan staan.
en meteen een vriendelijk gesprekje met de eigenaar houden, mocht deze het zelf nog niet door hebben.
ik vind dat het van de situatie en je hond af hangt hoe je op deze momenten het beste kan reageren.

ik zou mijn vorige hond ook niet zo snel los laten, maar nogmaals het hangt van je hond  (en van de situatie) af.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik kan Lila ook bij elke hond laten ookal staat die te grommen, zij gaat dat niet corrigeren maar negeren. alleen wil ik mijn honden niet onnodig bloodstellen aan honden waarvan ik vind dat de bijt kans heel groot is. mijn honden zijn sociaal en dat wil ik zo houden

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

en dat respecteer ik.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Ik denk omdat de kans op conflict kleiner is als de situatie 'gelijk' is.. Een aangelijnde hond en een onaangelijnde kan spanning geven.. "


lady: je had het niet beter kunnen verwoorden ':-)

geen enkele hond is "gelijk" aan elkaar.
tenminste zo zie ik het.
al heb je twee poedels (maakt me niet uit welk ras) de één zal sterker zijn dan de andere.
zoals de één hoger of lager zal staan dan de ander.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Juno 'aangevallen' door kleine hondjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vervolg 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^