Spanning nieuwe Asielhond (trekken aan riem)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanJan

Beste mede-hondenliefhebbers!
Sinds gisteren is hij er dan, Rufus, onze nieuwe hond die we uit een asiel hebben gehaald om hem nog een fijn leven te geven. Hij is 4 jaar oud en was een straathond. We zijn ontzettend blij en gelukkig met zijn komst! Maar toch een vraag/vragen:
Binnen in huis is het een schat van een hond en (nu nog) ontzettend rustig. Wanneer ik dan echter met hem even naar buiten ga wordt hij ontzettend druk, trekt als een bezetene aan de riem en blaft en draait bijna door als hij een fietser of scooter ziet.
Mijn vraag was of dit gewoon te maken zou kunnen hebben met het feit dat hij alle nieuwe indrukken nog moet verwerken? Ik merk dat hij ontzettend alert en gespannen(?) is als we buiten zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat het zo veel is om te verwerken maar mijn vraag is dus of het bovengenoemde gedrag daarmee te maken heeft? Denken jullie dat dit zal beteren, naarmate hij wat meer aan ons en vooral de omgeving heeft kunnen wennen? Of is dit toch gedrag dat er al in zit en dus via training/hondenschool ter zijner tijd aangepakt zou moeten/kunnen worden?
Alvast hartelijk bedankt voor jullie antwoord, tips en/of suggesties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spanning nieuwe Asielhond (trekken aan riem)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Allereerst, dikke pluim dat jullie voor een hond uit het asiel gingen !! Ben ik altijd zo blij om en ze geven er zoveel voor terug !! Spijtig dat er geen fotootje van Rufus bij staat, want ben wel nieuwsgierig naar jullie nieuwe huisgenoot ':-)

Verder, ik ben vrijwilligster in een asiel en heb zelf een ex-asielhondje. Je hebt hem nu nog maar net Jan, je zal er even aan moeten werken !

Zo was mijn eigen hond echt verschrikkelijk wat trekken betrof, niet te doen. Toen hij nog in het asiel zat, waren er zelfs vrijwilligers die niet met hem wilden wandelen omdat hij hen zowat omver trok. Ik ben heel erg met hem gaan oefenen, een Halti Harnas gekocht en ook ben ik met hem een cursus gaan volgen, speciaal gericht op dat probleem.

En nu is hij een heel andere hond, dus het kan opgelost worden hoor !! Geduld, beloningen en doorzetten, dan kom je er ook met Rufus !!!

Een goede hondenschool is altijd een aanrader, het is leuk voor hond en baas + samen met Rufus dingen ondernemen, zal jullie band versterken. Nu weet hij nog niet wat er allemaal van hem verwacht wordt en wat kan en niet kan + er komt nu veel tegelijk op hem af, allemaal nieuwe dingen waaraan hij moet wennen.

Ben zeker dat er hier nog mensen zijn die je tips kunnen geven !

Heel veel succes en dikke knuffel voor Rufus !!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Sowieso zou ik met je hond op cursus gaan! Ik heb hier heel erg veel aan gehad met mijn asielhondje, en heb haar beter leren 'sturen'. Tijdens de cursus heb ik minstens zo veel over mezelf geleerd (hoe reageer ik, anticipeer ik, wat voor invloed heeft dit) als over mijn hond. Bovendien is het gewoon erg leuk om met je hond aan het werk te gaan tijdens de lessen, en versterkt dit naar mijn mening ook de band :-)

Wel wil ik je aanraden een hondenschool te zoeken die op een positieve manier trainen, dus zonder fysieke correcties, slipkettingen e.d.

En in de tussentijd... Rustig aan. Hou het eventueel zelfs heel saai. Hetzelfde korte rondje, totdat die wat relaxter is, en dan pas weer een stukje uitbreiden. Alles is nu nieuw voor hem, dus ik zou hem op een rustige manier aan zijn omgeving introduceren.

Succes! :-)

honden page profiel JanJan

Allereerst al hartelijk bedankt allebei voor jullie fijne, geruststellende en vooral motiverende reacties':-)!
We zijn nu alweer 1 a 2 dagen verder en we merken binnenshuis al mooie vooruitgang! Ik ben veel met hem bezig, probeer al langzaam aan een commando als "zit" en "lig" te gebruiken. Hij pikt het hartstikke goed op!
Het uitlaten is nog steeds een beetje "chaos" maar we zijn vol goede moed dat het al iets zal beteren eens hij gewend is aan al die nieuwe indrukken. Daarnaast krijg ik morgen een harnas binnen, bedankt voor de tip, Marie-Rose & Tibootje:-D! Ook de cursus is geregeld waarvoor dank voor tip:-D! Het rondje blijft nog kort maar hij is daarna erg moe. Ik denk dat we nog even afwachten en kijken hoe hij zich de komende dagen en weken ontwikkelt, in combinatie met het harnas en de cursus. Nogmaals hartelijk bedankt, Marie-Rose & Tibootje en Hannah, Ginny en Winter:-D!!!!
P.S: Foto komt er heel snel aan hoor;-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Wat fijn om te horen! Het feit dat die erg moe is na een kort rondje wandelen geeft ook wel aan hoe indrukwekkend alles nog voor hem is :-) Alles op zijn tijd, en ik ben blij dat je je zo voor hem wilt inzetten! Hij boft maar :-D

Hou ons op de hoogte, vinden we leuk :-D En heel veel succes en plezier gewenst op cursus!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spanning nieuwe Asielhond (trekken aan riem)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn baasje heeft verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^