Mede pup eigenaar aanspreken of niet...dilemma, advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Vanochtend vroeg was ik met Bibi aan de wandel (4 maand). Kom ik een jonge man tegen met kind in buggy en een pup. Hij vraagt mogen ze spelen ? Ik zeg ja hoor geen probleem, lopen we even naar het veldje. Pup blijk stafford te zijn twee week jonger dan de mijne. 
Zijn ze leuk aan het spelen ,grijpt hij zo maar in en begint zijn pup af te rossen met een riem. Ik zeg waarom doe je dat ? Antwoord, hij duwt je pup op zijn rug, dat mag niet........ik was compleet flabbergasted...... Het zijn pups, ze waren super leuk aan het spelen, die  van mij is gewoon onderdanig !  Loopt die vervolgens te vertellen dat je een pup nooit met de hand moet slaan , altijd met een riem. Anders gaan ze happen op je hand. Ik zeg nog ik doe alleen aan belonen en negeren of afleiden, dat werkt ook. Niks niet slaan.....  Ja zegt hij maar jij hebt een makkelijke  hond ik heb een stafford die moet je hard aanpakken..... Tja die van mij  is 1/3  Beagle, ook lekker eigenwijs dus........

Geheid dat we elkaar nog vaker tegen komen. Vind het zo zielig voor het puppy! Zo creëer je toch een valse hond, of ben ik nou gek.  Zal ik hem blijven proberen  aan te spreken of niet. Ik vind  het moeilijk hoor ....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mede pup eigenaar aanspreken of niet...dilemma, advies gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 2 doggies

:'(
Die man zou geen hond moeten hebben! Dat arme beestje, afgerost worden met een riem omdat die speelt. Ik hoop dat je er een melding van gemaakt hebt? De pup is nu nog te redden...

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Oeps wilde drie doggies geven,  ik weet niet zo goed waar ik moet melden. Ik heb geen adres gegevens van hem. Wel een indicatie welk buurtje ze wonen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat haalt zo een melding uit......niks. Die man meent het misschien goed maar is volkomen verkeerd bezig. Daar kan jij met je raadgevingen niet veel meer aan veranderen, heeft wsch van andere staff baasjes zo een   "opvoeding"  aanbevolen gekregen. Zucht, en dan schrikken ze als die eens iemand bijten.....;-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Die instelling vind ik dan wel een beetje jammer, dat een melding niets uitmaakt. De enige keer dat het echt niets uitmaakt is als je bij voorbaat al geen melding gaat doen... Ik heb het tweemaal verschil zien maken; éénmaal bij een verwaarloosd paard die weg is gehaald, en eenmaal bij een zwaar ondervoede hond. Ook weggehaald. Voor die dieren heeft het wel degelijk iets uitgemaakt.

Je zou 144 kunnen bellen, die kunnen je vertellen wat ze wel of niet kunnen betekenen.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Die pup leert nu dat spelen met andere honden een voorbode is voor iets ergs en gaat dus een hele verkeerde associatie leggen, waardoor je uiteindelijk inderdaad een hond krijgt die verkeerde verbanden gaat leggen en daarnaar gaat handelen... arm beestje :'(

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ja, ik zou ook m'n mond houden..
Echt geen enkele zin in gezeur, of ruzie met zo iemand.

Buiten dat.
Ik zou zowiezo de pups niet laten spelen..
Loop eens een paar straatje mee met zo iemand , in plaats dat de pup nu leert dat er een hele grote kans is dat er met honden die je tegen komt gespeelt kan worden.
Voor je het weet heb je een hond die dolenthousiast wordt bij elke andere pup die hij/zij tegenkomt.

Maargoed...da's mijn mening.
Maar laat deze meneer gewoon met rust zou ik zeggen..O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ga met Landseer mee. Er heerst nog teveel de mythe dat alles bij Goldens vanzelf gaat, dat Jack Russels schoothondjes zijn, en dat je bijvoorbeeld Staffords hard aan moet pakken. Tegen die dingen kun je meestal niet opboksen. Je zou hoogstens als je bijvoorbeeld zelf naar een goede hondenschool gaat iemand uitnodigen om samen te gaan, en dan hópen dat ze iets willen aannemen van de trainers.

Ik denk dat je bij deze man/hond combinatie kunt zeggen dat er een grote kans is dat het fout gaat. De hond legt de verkeerde associaties en er is toch al de kans aanwezig dat zo'n hond omslaat. Je zou het nog even kunnen laten gaan, maar uiteindelijk zou ik zo iemand gaan ontlopen.

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Heb zojuist 144 gebeld. Ze hebben toch meer gegevens nodig, dus een straat waar ze woonachtig zijn. Dus ik let wel op binnenkort. 
 We wonen in hondrijke buurt met veel speelveldjes.  Ze speelt ook niet met elke hond die we tegen komen.  (Dan komen we nooit meer thuis ;-))Ze heeft een paar leuke speelkameraadjes bij de weilanden. Zijn ze meestal met 6 honden, verschillende rassen, verschillende leeftijden, gaat helemaal geweldig. Twee labradors, een engelse Cocker een koningpoedel, een beagle/drentse patrijshond en een herkomst onbekend mix. Gaat altijd helemaal geweldig.  We ontmoeten elkaar daar zo'n twee keer per week. Achter ons een enorme zeer welopgevoede stafford mix, van 60 kilo speelt ze ook leuk mee. En de achterburen hebben een beagle pup van dezelfde leeftijd.  Daar spreken we in de avond wel eens mee af. 
Ik vind het echt erg wat ik gezien heb, het laat mij niet los, ik begrijp het ook niet en zal het ook nooit begrijpen. Vind het heel zielig voor de hond!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

O,wat erg,dit gaat helemaal mis met die pup,wat zonde.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

dat snap ik toch echt niet "ik heb een stafford, die moet je hard aanpakke"... die kunnen ook goed luisteren met een positieve opvoedingsmethode! :O

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

ik zou wel bellen, als je niet belt, dan krijg dat hondje nog veel meer slaag,
ik zou daar niet mee kunnen leven,

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Waarschijnlijk zou ik de volgende keer dat ik deze baas zou tegen komen zeggen dat mijn hond niet meer met zijn hond mag spelen.
De reden zou ik ook aangeven puur zoals je het voelt. En dat beide pups hier niets goeds van leren.
Dat je het jammer vind, maar dat voor jou een andere manier van opvoeden voor alle honden geldt ongeacht het ras.
En dat je niet wilt dat zijn hond gestraft word omdat hij/zij met jouw hond speelt zoals pups nu eenmaal spelen volgens jouw mening.
Natuurlijk aanziens des persoon, want je wilt geen ruzie.

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

dat is echt verschrikkelijk wat die man doet... dat wordt een valse hond straks !

ik zou mijn pup ook niet meer met die hond laten spelen, want daar komt uiteindelijk voor jouw pup niets goeds van. en dan misschien terzijde vragen of hij een cursus doet en waar hij zo woont, of daar ook andere honden zijn waarbij het dat doet.... en dan kun je dat door geven. voelt een beetje geniepig, maar dan kun je iig iets doen...

ik zou zo iemand ook vooral met mijn pup vermijden... maar wel in contact blijven ofzo..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ooh man..weer zo iemand die denkt dat je een staff keihard moet aanpakken, arme pup..en het zijn nog wel zulke gevoelige hondjes.. Hij doet het waarschijnlijk omdat ie zn staff sociaal wil houden..maar op deze manier gaat die hond andere honden associeren met een klap van de riem ipv gezellig spelen... Levensgevaarlijk.. dit is een recept voor een mensscherpe en enorm dier-agressieve hond..

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Had inderdaad ook al bedacht dat ik niet meer wil dat ze samen spelen. Hoe sneu ook. Het lijkt mij niet het type persoon om ruzie mee te schoppen. Beetje voetbal hooligan type, dus ga de confrontatie maar niet aan. Bij 114 geven ze aan, dat ik ook rechtstreeks 112 kan bellen als ik het ze weer zie doen, maar dat  durf ik niet :(. Ben niet bang uitgevallen, maar dit soort dingen kunnen snel escaleren en dan ben ik straks figuurlijk de gebeten hond :(

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Een stafford kun je t beste grootbrengen alsof t n schattig konijntje is die basiscommandos moet kennen. Als je ze hard aanpakt worden ze juist zo.

Ik heb Ben en Bryan ook opgevoed als pluizige konijntjes. Nou luisterd Ben dus goed ook al kent hij weinig commandos..
En Bryan kent veel commandos maar loopt dus nog aan de riem omdat t luisteren nog niet altijd lukt.
Voor Bryan ben ik wel iets strenger maar dat is puur t laten zien dat ik de baas ben. Dus ik vraag iets, Bryan doet t. Hij mag niet op mijn plek zitten.. etc.

Als correctiemiddel voor de katten had ik de plantenspuit en Bryan bleek er ook op te reageren. Een paar keer spuiten wanneer Bryan bij de kattenvoer wilt eten was genoeg om hem dat af te leren.

Bryan is dan een jack russel.. maar t zijn beide terriers en jack russels kunnen ook vaak door verkeerde opvoeding niet bij andere dieren of bij kinderen.

Ben houd niet van kinderen. Maar als kinderen rustig gaan zitten en Ben ziet dat ze niet gaan knoeien komt ie zelfs dan n knuffel bij ze halen. Daarom heb ik er extra aandacht aan besteed dat Bryan goed bij kinderen kan, ook in groepen met andere honden heb ik m laten oefenen.

Maar fysiek corrigeren of honden die elkaar corrigeren laat ik altijd gaan. Als Ben en Bryan elkaar corrigeren ziet t er heel anders uit dan vechten. Dus als ze elkaar op de rug gooien dan laat ik dat toe.. maar wanneer ze gaan vechten trek ik ze uit elkaar.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

je weet nu hoe diegeen in elkaar zit.
ik zelf zou mijn verhaal klaar hebben voor de volgende keer en dit niet op een aanvallende manier doen, eventueel met een lijstje van goede hondenscholen erbij.

ik zou zelf in mijn verhaal de volgende keer vertellen wat de negatieven effecten kunnen zijn als je hond slaat, maakt niet uit of het met riem of hand is!
als ze nog zo jong ze zo beïnvloedbaar zijn en dit alleen maar nadelig voor de baas kan gaan zijn enz. enz. enz. enz.

idd de mythen van de andere rassen opnoemen waaronder de staff (en de vooroordelen van honden die Wilma en dobby in haar reactie heeft gezet).
wie weet opent dit hem wel de ogen.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully 3 doggies

honden foto van Perry&Bully

Haha, sorry hoor voor het volgende: Hooligans die langs een winkelpui lopen met een stok in hun handen sla je toch ook meteen in de boeien!!!

Annette, ik denk dat je er goed aan doet om niet met zo iemand in discussie te gaan als je het niet helemaal vertrouwd.
Ik ben er vorige week achter gekomen dat zelfs mijn dierenarts belangrijke informatie achterhield om een snellere genezing van mijn Pitbull tot stand te brengen. Om de simpele reden dat ze bang zijn voor een confrontatie als ze een Pittbul, Amstaff of welke soort werkhondeigenaar dan ook vertellen wat er allemaal loos zou kunnen zijn bij de klachten die hun honden hebben.
Ik zou daar helemaal klaar voor zijn die discussie, en is hij niet voor rede vatbaar loop ik 114 of 112 bellend achter deze meneer aan totdat ik zeker weet dat deze pup goed geholpen wordt. 

**Want dit is dus zo'n meneer die zelfs mijn dierenarts vals maakt!!**

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

Perry en Bully,  het jammere is dat hij de vooroordelen bevestigd, terwijl ik meerdere staffords en een pitbull ken die goed en liefdevol zijn opgevoed. Zo jammer dit :(   . Ik zie mijzelf nog niet 112 bellend achter ze aan lopen...wat dat betreft ben ik een schijterd, als mijn man mee is dan wel  :-)
Ben ze vandaag gelukkig nog niet weer tegengekomen.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

Blijven proberen. Anders 144?

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Nou maar goed dat doe vent mij niet is tegengekomen. Ik heb ook een hele leuke riem namelijk.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully 3 doggies

honden foto van Perry&Bully

Nou zeg dan maak ik net iets insgelijks mee zeg!!

Zo vanuit een zijweggetje een uitdaging voor mijn neus. Ook voor zijn neus want dit reutje bevriest eerst helemaal. Maar kiest er toch voor om op mijn interesse gewekte reu en teef af te lopen.

Ik laat hem aan het teefje snuffelen waar duidelijk zijn interesse lag en deed dat naar mijn inziens zeer beschaafd. Mijn reu hield ik achter me om escalatie te voorkomen en die nam dat prima. Terwijl ik naar het deinsende teefje kijk die er zeker lol in had hoor ik op de achtergrond een naam roepen van blijkbaar deze aan komen lopen reu. Omdat ze nog al geirriteerd klonk werd de situatie nadat ze hem vond ook heel irritant. Binnen no time had mijn reu het gemunt op hem omdat zijn status ook al scherp was en ik denk de vrouw daar genoeg scheppen irritant op deed dat onderling oogcontact genoeg was voor mijn in eerste instantie rustige reu om de situatie onder controle te krijgen, want ik was het daar ook even kwijt.

Nu komt het ergste...de vrouw geeft hem nadat ze hem uiteindelijk na een hoop geschreeuw in handen heeft nog even op zijn donder ook!!! Dus inderdaad ik ook  flabbergasted en gravend naar nette tekst....
Met een bulldozer graaf ik dit op: mevrouw ik denk niet dat het slim is om hem op zijn donder te geven, hij gedroeg zich totdat uw hem vond als een gentlemen...
Zij er gefrustreerd er overheen ja maar hij loopt net bij me weg en vervolgens luistert hij niet dus ik ben kwaad op hem!! Ik zeg ja dus, niet erg slim om niet rustig met uw hond om te gaan. Zeker niet nadat ik uw bevestig dat hij zeer netjes was. Ze zag waarschijnlijk alleen mijn reu agressief op hem afduiken natuurlijk en wist niet dat dit gedrag voortkwam uit haar aankomst ;-)


Ik had haar helemaal  uit willen kafferen vanwege haar foute opvoeding, maar toen ze begon over haar man van wie die hond was en als hij met hem........bla bla bla, ik met mijn bek vol  tanden

Wat moet je nou in zo'n situatie dan, had ik dan toch 144 moeten bellen besef ik me nu eigenlijk pas....

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

dit komt omdat men met een stafford (en geen ervaring met de ras heeft) elke keer te horen krijgt...ja je hond wordt vals als je niet streng bent, ja hond wordt vals als hij zo doet zo doet...natuurlijk gaat de man luisteren naar andere want hij wilt zeker geen vals hond bij zijn kind ja toch niemaand niet!! maak niet uit hoe je opvoeding is maar is zeker niet om een hond vals te maken als je vraagt mag me pup met jouw pup spelen.
hij weet niet beter en doet zijn best zijn hond niet vals te maken of te laten worden (in dit geval was het dominatie)
ik weet zeker als je met hem praat en uit leg geeft (en oplossing, dus niet alleen zeggen dat hij het verkeerd doet maar ook zeggen hoe het wel zou moeten) je komt hem toch vaak tegen als hij niet wil luisteren dan weet hij ook waarom jouw hond niet met zijn hond mag omgaan.
je gaat 144 bellen om hem te melden...wat helpt het? jij kan beter hem aanspreken, zo achterbaks als je leuk doet met hem en achteraf doe je melding...zeg ook niet dat als hij niet doet wat jij zegt dat je dan 144 gaat bellen...
hoe weet je hoe hij is thuis met zijn beest wanneer er geen honden zijn waarop hij dominatie toont??
men zou ook mij moeten aangeven dan want als hij iets doet dat niet mag krijgt hij een HE....Nova zou dan stoppen en doen alsof ik hem elke dag de golera in slaat maar ik heb Nova nooit geslagen (mijn vriendin ook niet en met andere mensen laten we hem niet alleen) doe alsof ik hem mishandeld doet hij altijd al, maar iemand die me voorbij loopt kan dat niet weten...
en ja komt ook door CM...niet direct door hem maar men luisterd niet.....bij gekke programms's zeggen ze altijd niet thuis proberen...die waarschuwing krijg je ook elek keer bij CM te zien maar je iedereen kan hem na doen....NOT!! doe hem niet na maar luister wat hij zegt over baasjes...hond onstabiel door onstabiele eigenaar!

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Mijn hemel! Een pup afrossen met een riem? Dierenmishandeling! Dat is absoluut een melding waard lijkt me. Die man werkt zijn eigen theorie in de hand en creëert een valse (lees onzekere, instabiele) hond. Vervolgens wijt hij dat misschien wel aan het feit dat hij niet streng genoeg is geweest. Moet je voorstellen dat hij nog een pup krijgt en hoe hij die dan zal opvoeden...

honden page profiel AnnetteAnnette

honden foto van Annette

En hoe zal hij zijn kind opvoeden...... Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier, maar het is nu een dag geleden en ik ben nog steeds ontdaan. Vanochtend met dochter( en hond natuurlijk ) een rondje gedaan,    We zijn ze niet tegengekomen.

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie 3 doggies

honden foto van Willemke en Odie

Ik met een straal van 50 meter om die vent heen lopen!
wat een *#@*#$*@@@****** (you get the gesture) idioot!
ik heb een hekel aan mensen die dieren slecht behandelen!

ik je pup er vooral uit de buurt houden, dit kan niet goed zijn voor zijn pup maar ook niet voor die van jou!
ik zou wel kijken of je erachter kan komen waar hij woont om het toch door te geven, maar dat soort mensen moet je over het algemeen niet over hun gedrag aan spreken...
Je krijgt sneller ruzie dan dat je hun een openbaring geeft...

wij hebben er hier ook 1 in de buurt, die mept haar herder altijd keihard als ik langs loop met Odie, met als gevolg dat die hond nu een hekel aan Odie heeft!
ik heb dr een keer wat van gezegt en toen moest ik me bek houden anders zou ze mij wel een mep verkopen... Oke duidelijke boodschap!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mede pup eigenaar aanspreken of niet...dilemma, advies gevraagd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^