Joey (7) en Cindy (16) en wat verkoeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Binnen en buiten is het hier al de hele week 30 graden. Binnen warmt het snel op, ramen en deuren dicht of open, het maakt niks uit. Laten we zeggen dat het huis gewoon slecht geïsoleerd is...

Cindy heeft het er met haar ruime 16 jaar maar zwaar mee. Veel hijgen, onrustig heen en weer blijven lopen, niet weten waar ze wil liggen. Joey heeft er minder last van, die gaat ook gewoon in de tuin in de schaduw liggen (slim want daar is wind).

Nu heb ik Cindy laatste een doorweekte hondenbadjas van een van mijn andere honden aangedaan. Het is eigenlijk gewoon een handdoek die je bij je hond aan kunt doen, super handig als ze vies de auto in moeten, maar dus ook als verkoeling. Ze koelde snel af en kon eindelijk even gaan slapen.

Zie hier Cindy in de handdoek: 

Maar die handdoek kan ik niet om laten als er niemand bij is. Hij is namelijk te groot en belemmert haar in het lopen (hij is ook niet op haar maat, maar op die van mijn kleinste border). 

Nu heb ik vandaag op weg naar huis vanuit mijn werk even een tussenstop gemaakt bij de dierenwinkel. Resultaat: lekkers, een koelmat en koelband voor Cindy. De koelband meteen om gedaan bij thuiskomst (na het koelen natuurlijk), de mat ook gekoeld en daarna achterin de auto gelegd. Cindy er op, Joey er naast (die vind dat gekke koele ding onder zijn poten maar raar) en naar de Bernisse. Daar hebben Joey en ik heeeeerlijk gezwommen, en Cindy heeft lekker gepoedeld en NAAST de mat gelegen... Ahum... Cindy dat ding kostte 34 euro het zou fijn zijn als je hem zou gebruiken.... Ze lag wel in de schaduw, en ik kan haar niet meer op commando laten liggen en sturen enzo want ze is doof en behoorlijk slechtziend. Dus we hebben er niet moeilijk over gedaan ;-)

Maar ook zonder op de mat te liggen heeft Cindy een geweldige 1,5 uur bij de Bernisse gehad. Ze vind het prima om bij de spullen te blijven liggen als Joey en ik aan het zwemmen zijn. Als we terugkomen begint ze in het gras te rollen, komt kriebels en een aai halen enz. 


Ze ligt wel aan de riem, want ze hoort de "Blijf" niet meer en snapt het gebaar niet goed, daarnaast kan ik haar niet roepen enz. Dus gewoon aan de riem om vervelend bedelgedrag (wat ze nog wel heel goed kan) te voorkomen. Joey ligt lekker los, maar die blijft uit zichzelf binnen een straal van zo'n 3 meter, en nouja die luistert gewoon super goed :-)



Joey vond dat hij niet moe genoeg was na het zwemmen, en is een stok gaan zoeken. Ik gooi nooit met stokken (behalve in het water) maar Joey knabbelt er graag op en loopt er graag mee te sjouwen dus ach, jongen jij je zin, hoop dat je lekker ligt zo ;-)


Zie hier Cindy die het fort bewaakt :-) (naast de koelmat, maar met koelband)


Wat is het toch een lieve oude dame :-)

Inmiddels heb ik de koelmat op haar kussen gelegd en gaat ze er uit zichzelf op liggen :-) Joey gaat doelbewust op het andere kussen liggen en ontwijkt de koelmat... Nouja hij heeft hem ook niet nodig dus is het best handig als hij hem niet inpikt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Joey (7) en Cindy (16) en wat verkoeling" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat een knapperd is Cindy ;-) en wat een goed idee, zo'n afkoel-pak!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik heb hem bij Lianne gekocht (van Mara). En laten borduren, ze zijn erg leuk! Alleen heeft Cindy er geen omdat ik niet dacht dat zij vies de auto in zou hoeven... maar er nog niet bij stil gestaan dat het ook verkoelend kan werken natuurlijk haha. Maar je kan ook gewoon zo'n koelvest kopen, die werken ook perfect

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hmm, ik zoek nog steeds iets voor Punk.. Ik heb overal vloerbedekking, dus iets "nats" werkt niet zo goed, omdat ze dus plat op de vloerbedekking gaat liggen.. :-D Alle koelhalsbanden zijn hier massaal uitverkocht (en werken die echt?) en van wat ik begrepen heb is een koelmat ook nat aan de onderkant. Heb een natte handdoek op het balkon gelegd (deur is open als het afkoelt) maar daar wil ze niks van weten. Nu is het dus een paar keer per dag met de voetjes in koel water, verder weet ik niet wat ik voor haar kan doen.. Ze heeft het er behoorlijk zwaar mee, loopt voortdurend te hijgen.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Die mat die ik heb voelt niet nat aan aan de bovenkant. Hij voelt droog maar koel. Er zitten van die bolletjes in die het water opzuigen en daardoor koel blijven. De onderkant is wel wat nattig maar dat vangt het kussen op waar de mat op ligt. Of de band veel effect heeft weet ik niet, maar hij voelt voor mij koel aan dus ik ga er vanuit dat het wel een beetje scheelt. En zo niet, baadt het niet dan schaadt het niet.

Ik wil eigenlijk uiteindelijk voor alle hondjes zo'n echt koelvest hebben. Yuna had er laatst een om bij de frisbeewedstrijd en zij hijgde niet meer terwijl de rest van de roedel hun tongen uit de bek hadden hangen. (Zij was bevoorrecht omdat ze zwanger is).

dat was volgens mij deze:
Koelvest

Koelvest hond SWAMP COOLER


EDIT: woooow zie net dat ze 70 euro zijn! Dan is de handdoek bij Lianne een goedkopere optie :P En die werkt ook prima!

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Wat een lieverds.. Fijn dat he et op deze manier kan oplossen..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Mooie koelband :-D Die laatste foto is trouwens heel mooi!
Ja ze zullen wel genieten van hun nieuwe aanwinsten :-D

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Cindy is er erg blij mee inderdaad :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Joey (7) en Cindy (16) en wat verkoeling" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tijd voor inslapen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^