helaas het valt me zoveel op nu!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Wat valt me op?
Ik lees, zie en hoor veel vragen en of problemen met chihuahua's.
Lief beestje lekker klein. Makkelijk formaat dus.
Kwa eten, kosten etc lekker goedkoop.
Je kunt ze ook nog eens leuk aankleden in de leukste jurkjes, broekjes en schoentjes.
Ze passen handig in een tas en de nageltjes kun je bijpassend lakken.

Klinkt allemaal zo leuk!
Maar op mp staan ze bij bulten, ze passen waarschijnlijk niet in het ideale beeld!
Ze zijn lastig zindelijk te krijgen, hebben hechtings problemen,

Vind het zo jammer dat er zo veel honden worden aangeschaft voor de leuk, en niet om lekker hond te zijn!
Zodra er opvoedingsproblemen zijn worden ze weer lekker doorgegeven naar de volgende die er weer mee gaat klungelen.

Dezew post is niet bedoeld voor de mensen die wel heerlijk met hun Chi aan de gang zijn hoor.
Ik wil niemand voor de kop slaan of zo.
Valt het jullie ook op? Of zie ik dit als enige.
Tevens zijn er veel kleine schoothondjes die op deze manier de dupe zijn.

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zie het inderdaad ook veel om me heen. Heel veel mensen "doen niks" met hun kleine hondjes. En de opvoeding schiet er vaak bij in. Trekken aan de riem mag, want ze krijgen je toch niet om ver, en hoe hinderlijk is het als er 5 kg aan je riem trekt? Niet zo, toch? Alleen thuis blijven hoeft niet, het handzame formaatje kan overal mee naar toe, en áls ie thuis blaft, tja, er komt toch minder volume uit dan uit een grote hond (misopvatting, overigens). Bij mij in de flat wonen twee kleine hondjes die zelfs niet uitgelaten worden - ze gaan op de kattenbak. Alleen als het héél mooi weer is lopen ze soms even op het veldje hier voor, maar dan worden ze opgetild wanneer er andere honden aan komen.

Best heel erg jammer.

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Je bent niet de enigste.
Van de 10+ eigenaren met Chihuahua's is er maar 1tje die ze lekker laat loslopen. Dit zijn dan ook de enigste sociale uit de buurt en echt leuke beestjes.
De rest zijn stereotiepe (irritante) keffertjes.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Tja, het is een vrij populair ras en er zijn aardig wat mensen die ondoordacht of met een verkeerde reden een chihuahua aanschaffen. Ik zie dit echter niet als een probleem dat specifiek bij de chihuahua hoort. Dwergkeesjes en mopshondjes zie ik het bijvoorbeeld ook steeds vaker bij, maar niet alleen bij kleine hondjes... Ik zie het hier ook bijvoorbeeld bij de Stafford. Lekkere stoere hond, totdat blijkt dat enige opvoeding toch wel vereist was of gewoon dat de hond toch niet voldoet aan de verwachtingen en dan worden ze weer weggedaan (en als het tegen zit nemen ze dan een nieuwe). Hier loopt een man met z'n 3de stafford binnen een jaar. Dat is een nadeel bij het populair worden van een ras.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk vaak dat mensen een soort ideaalbeeld hebben van bepaalde honden, dan denken ze aan een chi en zien ze een lief, schattig, knuffelig beestje dat lekker compact is qua formaat en inderdaad naar wens aangekleed kan worden met schattige spulletjes.. Dat mensen vaak een beetje op een roze wolk zitten en het hebben van een hond idealiseren..en dan blijkt de chi die in hun dromen zo lief, snoezig en schattig was toch een beetje druk, happerig, blafferig etc te zijn..knikkeren ze heel hard van die roze wolk af..en kan zo'n beetje naar marktplaats.
Maar dat zie je met wel meer rassen, zo ook bijv. de stafford, die word aangeschaft omdat hij zo stoer er uit ziet..maar als ie dan met zn stoere, brede uiterlijk bijna je armuit de kom trekt met wandelen is het toch weer niet zo leuk meer.. Of als hij dan toch niet zo vriendelijk blijkt te zijn naar andere honden, dan brengen ze hem wel weg..

Een hond hebben is nou eenmaal niet altijd rozegeur en maneschijn..het is ook werken aan gedragsproblemen, wandelen in de regen en poep scheppen haha

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

De stafford lijkt ook een hype op het moment, zie het hier steeds meer in ieder geval, niet om te oordelen (wat ik dus wel doe...), maar bij mensen waarvan ik denk: 'huh? jij een stafford? why? of dat zo'n goed plan is'... O-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Valt inderdaad op (alhoewel ik niet weet of dit zozeer van de laatste tijd is). Zeker bij de kleinere rassen lijken mensen alleen voor het uiterlijk te gaan en hebben geen idee wat voor karakter ze in huis halen. Erg jammer...

Zag laatst bij de DA ook een Chi in een tasje, beestje ging vreselijk tekeer, als het een groot formaat was geweest, had ik het op een rennen gezet, zo angstaanjagend. Wat zei het baasje: 'ach lieverd, niet doen, stil maar schat' etc. en vervolgens een aai over z'n bol. Tja... Wat je zaait, zul je oogsten... ;-)

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Nou, toeval bestaat niet zullen we maar zeggen....

Hier om de hoek een hondje, ik heb het 1 keer gezien in de jas van het baasje toen ze hem/haar net hadden. Een klein ras, ik weet niet precies wat, JR, Chi o.i.d.
Nog nooit iemand mee zien wandelen, ze moeten hem/haar een paar maanden hebben.
Met dit weer, de he-le dag hoor je een hoog gillend kefje uit hun tuin komen.
Ik erger me er dood aan.
Hun buurvrouw sprak ik 2 maanden geleden, die vertelde dat het wel handig was, zo'n kleiner hondje, want die kon op de kattenbak, had niet zoveel ruimte nodig, hoefde niet te wandelen.
Ik ben er niet eens op ingegaan.
Maar nu hebben we dus een soort sirene hier.
Er is ook een Chi hier in de buurt, die keft de hele boel bij elkaar, laatst tegen de mijne, we stonden aan de overkant van de straat. Maar daar had zij een oplossing voor.
Voordat ik er erg inhad, flatste ze zo die Chi op zijn rug en hield hem a la CM in een houdgreep.
Triest gedoe :'(

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik ken overigens aardig wat mensen met Chihuahua's die gewoon loslopen, geen kleding aanhebben (waarmee ik niet wil zeggen dat dat in alle gevallen slecht is), gewoon met andere honden spelen, luisteren etc.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Tja, het is een vrij populair ras en er zijn aardig wat mensen die ondoordacht of met een verkeerde reden een chihuahua aanschaffen. Ik zie dit echter niet als een probleem dat specifiek bij de chihuahua hoort. Dwergkeesjes en mopshondjes zie ik het bijvoorbeeld ook steeds vaker bij, maar niet alleen bij kleine hondjes... Ik zie het hier ook bijvoorbeeld bij de Stafford. Lekkere stoere hond, totdat blijkt dat enige opvoeding toch wel vereist was of gewoon dat de hond toch niet voldoet aan de verwachtingen en dan worden ze weer weggedaan (en als het tegen zit nemen ze dan een nieuwe). Hier loopt een man met z'n 3de stafford binnen een jaar. Dat is een nadeel bij het populair worden van een ras. "


Ik ben het niet met je eens. De bouvier is geen populair ras. Zeker in Noord-Holland zie ik ze eigenlijk niet. Ik zie alleen de bouvier van mijn pa, mijn eigen bouvier en de bouvier van mijn trimster.

Toch zie ik op marktplaats (niet in Noord-Holland) een aantal bouviers staan die weg moeten omdat het toch niet is wat ze verwachten.

Ik zie echter niemand een bouvier kleertjes aan trekken, in een tasje stoppen of nagels lakken... Sterker nog: volgens mij zou een 'stoere' bouvier met kleertjes en roze nageltjes spontaan uitgelachen worden..

De chi staat zeker wel bekend als een hond die op de kattenbak zijn behoeftes kan doen (zijn zelfs speciale 'honden bakken' voor op de markt gekomen), die kleertjes draagt en in een tasje mee gaat of opgetild word.

Dat jij wellicht niet je hond aankleed, verft, in een tasje stopt, optilt etc, dat is een ander verhaal ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik denk vaak dat mensen een soort ideaalbeeld hebben van bepaalde honden, dan denken ze aan een chi en zien ze een lief, schattig, knuffelig beestje dat lekker compact is qua formaat en inderdaad naar wens aangekleed kan worden met schattige spulletjes.. Dat mensen vaak een beetje op een roze wolk zitten en het hebben van een hond idealiseren..en dan blijkt de chi die in hun dromen zo lief, snoezig en schattig was toch een beetje druk, happerig, blafferig etc te zijn..knikkeren ze heel hard van die roze wolk af..en kan zo'n beetje naar marktplaats.
Maar dat zie je met wel meer rassen, zo ook bijv. de stafford, die word aangeschaft omdat hij zo stoer er uit ziet..maar als ie dan met zn stoere, brede uiterlijk bijna je armuit de kom trekt met wandelen is het toch weer niet zo leuk meer.. Of als hij dan toch niet zo vriendelijk blijkt te zijn naar andere honden, dan brengen ze hem wel weg..

Een hond hebben is nou eenmaal niet altijd rozegeur en maneschijn..het is ook werken aan gedragsproblemen, wandelen in de regen en poep scheppen haha "


Daar ben ik het wel mee eens. Zo hoor ik ook vaak genoeg 'Waar komt jouw bouvier vandaan?' en als ik dan vraag waarom ze dat willen weten dan komt het er altijd op neer dat ze het zo'n leuk ras vinden en er zelf ook wel 1 willen. Als ik dan door vraag zeggen ze 'De jouwe is zo gehoorzaam en lief' ;-)  Tja, elke hond kan gehoorzaam en lief zijn, maar je moet ze trainen en opvoeden... Een onopgevoede en ongetrainde bouvier zal volledig zijn eigen pad trekken en dus helemaal niet gehoorzamen. De bouvier is immers een zelfstandige hond die een volledig zelfdenkend vermogen heeft.
Dit soort mensen adviseer ik dan ook om zich eerst in te lezen op het ras!

Aan de andere kant heb je mensen die niets met mijn bouvier te maken willen hebben, want het zijn zulke agressieve honden... Terwijl de bouvier van nature geen agressieve honden zijn, maar... Ze kunnen wel agressief gemaakt worden!

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

"

Ik ben het niet met je eens. De bouvier is geen populair ras. Zeker in Noord-Holland zie ik ze eigenlijk niet. Ik zie alleen de bouvier van mijn pa, mijn eigen bouvier en de bouvier van mijn trimster.

Toch zie ik op marktplaats (niet in Noord-Holland) een aantal bouviers staan die weg moeten omdat het toch niet is wat ze verwachten.

Ik zie echter niemand een bouvier kleertjes aan trekken, in een tasje stoppen of nagels lakken... Sterker nog: volgens mij zou een 'stoere' bouvier met kleertjes en roze nageltjes spontaan uitgelachen worden..

De chi staat zeker wel bekend als een hond die op de kattenbak zijn behoeftes kan doen (zijn zelfs speciale 'honden bakken' voor op de markt gekomen), die kleertjes draagt en in een tasje mee gaat of opgetild word.

Dat jij wellicht niet je hond aankleed, verft, in een tasje stopt, optilt etc, dat is een ander verhaal ;-) "


Maar een aantal bouviers is niet dat heel marktplaats bij wijze van volstaat met bouviers. Bij elk ras zullen wel een aantal mensen zijn die hun hond wegdoen omdat ze het tegen vinden vallen, bij populaire rassen gebeurt dit alleen meestal veeeel vaker. Veel mensen die ondoordacht een hond nemen, nemen een hond omdat ze dit ras bij iemand hebben gezien en dat ze dat 'ook wel leuk lijkt'. Die mensen zullen niet vaak bijvoorbeeld een Podenco nemen, gewoon omdat ze het bestaan er niet van kennen (uitzonderingen daargelaten). 

Dat mensen hun chi op de kattenbak z'n behoefte laten doen, hem altijd kleertjes laten dragen en in een tas meenemen is alleen omdat het kan (de chihuahua leemt zich daar nou eenmaal makkelijk voor) niet omdat het zo hoort met een chi. Plus dat de chihuahua steeds kleiner wordt gefokt, omdat diezelfde mensen een zo klein mogelijk hondje willen hebben. En ja, die hondjes hebben het snel koud, kunnen vaak niet ver lopen etc. Het is natuurlijk zo dat de chi mensen bepaalde mensen aantrekt (mensen die hun chi als modeaccessoire gebruiken), maar dat is niet minder met bijvoorbeeld een stafford. Staffords worden ook vaak genoeg (bewust) agressief gemaakt, gebruikt als vechthonden etc. Niet omdat het zo hoort, maar omdat de hond zich er makkelijk voor leent.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je moet kijken hoeveel % van de dieren op mp staan en niet naar de aantallen, dan kom je veel verder en kijk ik absoluut niet raar op dat er meer % chi's op staan als bouviers.

Chi's zijn vaak inderdaad een mode verschijnsel en worden door die mensen net zo makkelijk weg gedaan als kleding dat uit de mode is. Daar gaat dit hele topic over ;-)

Ik denk dat dit probleem wel bij de chi als ras hoort. Het is niet voor niets dat ze kleiner gefokt worden en vaak tentoongesteld worden in kleertjes ;-)

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik zie bij de chi een probleem dat wordt veroorzaakt door een specifiek slag mensen, maar het probleem dat mensen ondoordacht een hond nemen en totaal verkeerd omgaan met hun hond (en uiteindelijk hun hond weer net zo makkelijk wegdoen) vind ik niet specifiek voor de chi. Dat probleem zie ik dus ook bijvoorbeeld bij de stafford, alleen dan veroorzaakt door een ander slag mens.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk toch dat dat bij een chi meer is (in %) als bij een ander ras, puur omdat de chi echt het imago heeft van een 'poes' of 'konijn'.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik zou ook wel een klein hondje erbij willen. En ik kijk ook weleens op mp... Maar ik doe het niet! Ik vind ze zo extreem gefokt: te zachte/kleine schedel met te weinig ruimte voor de hersenen, heel breekbare pootjes, vaak een krom ruggetje en veel te bolle oogjes... Ik durf het niet aan. Hoe snoezig ik ze ook vind! Ook een door de rasvereniging erkende fokker moet ik teleurstellen: ik vind het te ver gaan.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik kijk wel regelmatig op marktplaats naar chihuahua's, daar staat het inderdaad vól mee. Zonde..
Blijkt wel weer wat voor een soort mensen er op chihuahua's af komen, mensen die een chihuahua als leuke accessoire zien. Helaas gaat dat nou eenmaal zo.

Maar er zijn ook uitzonderingen, natuurlijk. Waaronder ikzelf :-D,
Jamie komt never nooit niet op marktplaats te staan en mag gewoon lekker hond zijn.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Wat ik vooral jammer vind is dat een Chi vaak genomen lijkt te worden door mensen die zo min mogelijk met hondse dingen in aanraking willen komen (opvoeden? uitlaten? wat is dat?), maar tóch een "hondje" willen om er bij te horen of om gewoon mee te leuren/te pronken .. Mensen, het blijven rare wezens O-)

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Hier ook een dame in de straat met 2 chi's.
Maar die lopen dus ook never los.
Wel met Koninginnedag in een prachtig oranje donsjackje aan op het schoolplein te kefferen.
En ook ik sta daar met Dexx in zn "dagelijkse koffie" gewoon zn halsbandje dus!
En zegt die mevrouw owww je kan hem ook een jasje aan laten maken hoor!!
Ik zeg: dat weet ik maar mijn hond is hond.
Geen jasjes dus.
Nu heb ik wel een jasje voor hem hangen hoor, maar dat is puur als zn vacht loslaat.
Dexx heeft een vochtprobleem een eens in de zoveel keer laat alles los krijgt hij etterende bulten en dan heb ik hem graag bedenkt als het zo een koude dag is.
Puur voor de bescherming dus en niewt vanwege een of ander mode trentje.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb mijn honden idd ook wel eens een regen jasje aan gedaan. Dat was in de tijd dat ik het enorm druk had als gastouder. Ik liet de honden dan lopen en dan is het niet erg praktisch als je 30 minuten 2 honden staat af te drogen en je hele vloer eruit ziet als een zwembad ;-) Maar die jasjes hebben ze in praktijk misschien 2x aan gehad..

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Het is inderdaad verschrikkelijk.

Ik heb zelf dan 2 chi's, en hoe vaak mensen tegen mij zeggen: Ooh, die hoeft niet te wandelen, die kan makkelijk op de kattenbak, ooh die bijten zeker? etc. etc. Zucht... haha.

Maar ondanks ze heerlijk loslopen (nouja, alleen met bekende honden, of als het veld leeg is)vind ik het toch wel handig dat ze in een tas passen hoor, ik heb geen auto dus moet alles met te voet,scooter of fiets doen, en bij de laatste 2 is het handig om ze in een tas te kunnen zetten zodat we alsnog naar het strand/duinen etc. kunnen.

Verder, tja, over het algemeen hebben ze pittige karaktertjes dus enige kennis van opvoeding,begeleiding en steun is niet verkeerd.
Het is altijd sneu als een hond, van welk ras dan ook niet krijgt wat hij/zij verdiend. Veel mensen 'verwennen' ze op de verkeerde manier. Bepaalde regeltjes,regelmaat,steun en begeleiding zouden ze veel fijner vinden dan een regeloos leventje waarbij de kleintjes denken alle problemen zelf te moeten oplossen.


Ik zie trouwens steeds minder Chihuahua's gelukkig, hou alleen mn hart vast voor het volgende mode-ras...

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Dexx is ook erg klein is 5 kilo past fijn in een mandje voorop de fiets etc.
Maar bovenal is hij hond :-D
Je zag het heel duidelijk met de caveliertjes compleet kapot gefokt.
Triest kan niet anders zeggen.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

ja volgens mij zie je van alle rassen sneuen gevallen om MP. Ook regelmatig duitse doggen.
En dan soms letterlijk hij is wel groot geworden en hij trekt.
Ja daar moet je dan aan gaan wereken denk ik dan!!!!

Maarja mensen verwachten dat als ze een pup kopen de rest vanzelf wel goed komt maar zo werkt het niet!

Hard werken hoor zo`n hond, hihi ( ik doe het met liefde hoor)

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

wat ook wel meespeelt bij de Chi, is dat er weinig goede fokkers zijn, en er bij het fokken in het algemeen niet wordt gelet op karakter, maar vooral op uiterlijk
 
een fokker van, ik noem maar iets, Duitse herders, zal veel meer nadenken over de karakters van de ouderdieren en de te verwachten karakters van de pups, en zal een teef die bijvoorbeeld veel angstige/onzekere pups krijgt, nooit meer inzetten. want niemand zit te wachten op hele angstige honden van die grootte, gezien de problemen die je ermee kunt verwachten (angstagressie, etc). terwijl de "impact" van een vergelijkbaar nest Chi's niet zo groot is, en de fokker dus gewoon doorfokt met zo'n teef, als er "mooie" pups uitkomen

en heel Marktplaats staat vol met pretnestjes, dus iedereen koopt ze daar, ipv bij een erkende fokker (ik verbaas me altijd over de prijzen, dat mensen blijkbaar nog steeds 750 euro overhebben voor een hondje zonder stamboom)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Ik denk toch dat dat bij een chi meer is (in %) als bij een ander ras, puur omdat de chi echt het imago heeft van een 'poes' of 'konijn'. "


Eens..
Dit betreft weer eens een rage, een trend!

Zoals 15 jaar geleden bij ieder Burberry bankstel en ruitjes gordijnen een Jack-Russel hoorde, zo hoort nu bij de bling, bling (Paris Hilton) look, een Chi onder de arm, of in een tasje. 
Aan de riem, dan wel eentje met pareltjes of glitters!

Uiteraard hoeft een 'normale' Chi liefhebber/eigenaar zich hierdoor niet aangesproken te voelen. Gelukkig zag ik eergister op het strand nog 3 kilo chi met een 4 kilo stok aan de haal gaan. Een heerlijk bruisend diertje, lekker los rennen tussen het overige schorrie morrie. Helemaal hond en gezond!:-D geen accessoir! 

Door al die troela's die hun barbie poppen ontgroeit zijn en hiervoor een Chi in de plaats willen, raakt dit ras volledig kapot gefokt. 

Welk een treurige ontwikkeling!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Denk dat er mensen zijn die een verkeerd beeld hebben van een kleine hond... zo schattig en gemakkelijk en als puntje bij paaltje komt...

Ik heb hier 2 JR... Jack is bijna 5 jaar en Max is 15 weken... tuurlijk zijn ze gemakkelijk, maar ook zij moeten hun energie kwijt, dus wordt er gewoon met de honden gewandeld en gespeeld en doen ze gewoon buiten hun behoeftes...

Ongeacht of je een kleine of een grote hond neemt, je moet het niet onderschatten en de hond verdient jouw aandacht en tijd!!!

honden page profiel GinaGina

honden foto van Gina

Wat jammer dat er zoveel vooroordelen zijn over baasjes van chihuahua's. Ik heb hier een paar keer een vraag gesteld de afgelopen dagen dus voel me aangesproken. Ik heb me zeker wel ingelezen en wist de voor-en nadelen van deze hondjes. Hij is ook niet mijn eerste hond. Ik heb hem niet genomen vanwege een modegrill. Ik ben met hem naar cursus geweest om hem te socialiseren, maar daar al moest hij niets van andere honden weten. Daarna een ijskoude winter waardoor ik bijna niet naar buiten kon. Ik had graag gewild dat hij een jasje aan had gewild toen. Toen het eenmaal wel kon heb ik hem zelf laten lopen want je moet je hondje niet oppakken zeggen ze. Mijn hondje heeft doordat ik hem als echte hond wilde opvoeden dus een angstagressie ontwikkeld. Nu pak ik hem wel op als we met wandelen iets tegenkomen wat hij eng vindt en zit hij in zijn tasje als we weg zijn gaan en hij mee moet. Kom ik iemand van jullie tegen dan zullen jullie klaar staan met vooroordelen. Maar ik ben zo ver dat ik me daar niets van zal aantrekken en nu wel doen wat mijn hondje nodig heeft.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

en gelijk heb je

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Op elke regel is een uitzondering, dat is iets waar mensen rekening mee moeten houden. De gedragsdeskundige die mijn moeder had ingeschakeld voor haar ongesocialiseerde dwergkeesje, de als de dood is voor honden - vooral kleintjes -, nog steeds, gaf dat ook aan en Frank moet dus gewoon in enge situaties opgetild worden omdat dit hem zekerheid geeft. Inderdaad gewoon niks van aantrekken, jij als eigenaar weet als geen ander hoe de vork in de steel zit.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Toen het eenmaal wel kon heb ik hem zelf laten lopen want je moet je hondje niet oppakken zeggen ze. Mijn hondje heeft doordat ik hem als echte hond wilde opvoeden dus een angstagressie ontwikkeld. Nu pak ik hem wel op als we met wandelen iets tegenkomen wat hij eng vindt en zit hij in zijn tasje als we weg zijn gaan en hij mee moet. Kom ik iemand van jullie tegen dan zullen jullie klaar staan met vooroordelen. Maar ik ben zo ver dat ik me daar niets van zal aantrekken en nu wel doen wat mijn hondje nodig heeft. "


goed dat je dit aankaart want inderdaad, dit is ook wel de kern van het probleem (buiten de gebrekkige selectie op gewenste karaktereigenschappen)

omdat ze zo ontzettend klein zijn, ontstaat er een mismatch tussen de "normale" hondse verhoudingen, zodat "normaal" hondengedrag eigenlijk al niet mogelijk is

die hele ophef over het optillen van je hond slaat zowieso nergens op, iedereen zegt altijd dat je het niet moet doen, iedereen roept zoveel, het eerste goed onderbouwde argument daaromtrent moet ik nog zien verschijnen

bij twijfel, gewoon optillen dus ;-)

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Nog een paar dagen...spannend!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^