De prikpil en loops worden, hoe en wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Kena is mijn eerste volle teef. Nu waren we van plan haar te laten sterriliseren voordat ze loops zou worden maar ze is nog niet thuis genoeg om van zn operatie te herstellen. Maar nu hebben we ook nog Silver thuis lopen, en volgends het asiel heeft Kena erg veel last van haar hormonen tijdens de loopsheid wat zich uit in het uitvallen naar andere honden tot serieus vechten met andere teven. Ook heeft ze tot nu toe altijd een schijnzwangerschap gehad na haar loopsheid. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij ons zal gaan, maar ik wil haar eigenlijk het liefst niet loops laten worden en dan over een tijdje haar wel laten helpen.
Volgends het asiel is ze begin april loops geworden, wat betekend dat ze ongeveer rond september weer loops zou kunnen worden. Maar ik heb geen idee van haar cyclus.

Nu ben ik een beetje aan het zoeken naar een optie om haar loopsheid over te slaan. Hebben jullie ervaring met bijvoorbeeld de prikpil, of iets soortgelijks?

En als ik besluit haar wel loops te laten worden hoe werkt dit dan?
Zoals ik al zei is Kena mijn eerste echte teefje, dus ik heb nog geen ervaring met loopse teven. Hoelang duurt dit, hoe kan ik het aan zien komen, wanneer is ze vruchtbaar en kan ik haar en Silver beter echt gescheiden houden? Kortom, graag alles inns en outs.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De prikpil en loops worden, hoe en wat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

prikpil, geen aanrader, de meeste krijgen daar een baarmoeder onsteking van en dan moet alles eruit.

ook dierenartsen zijn van deze prikpil terug gekomen en zullen niet zo gauw aanraden.

loops en vechten met anderen honden, voorkomen kan je dat, door de hond apart uit te laten en drie weken aan de lijn te houden, ook omdat ze dan vruchtbaar zijn.

drie weken en een paar dagen aanhouden, er zijn honden die met 21 dagen gedekt zijn en gezonde pups ter wereld gebracht hebben, dus hou wat langer aan.

de eerste week, de vulva gaat opzwellen en er is lichte bloed verlies, bij iedere hond is het anders, maar ga er van uit van de mijne... de tweede week is het erger, dan de derde week weer minder tot het voorbij is, pas na een loopsheid slinkt de vulva.

hier is een hond die totaal geen ziekte verschijnselen heeft van haar loopsheid, integendeel, lekker vrolijk en bepaalde dagen wil ze wel op gooserjacht.

bedenk dat sterilisatie niet alles is, er zijn wel degelijk nadelen ervan.

hier boven in de encyclopedie zou je je nog eens goed in kunnen lezen wat een loopsheid inhoudt.

en ja, de reu moet je toch echt niet bij een loops teefje brengen, gescheiden is een must, zeker drie weken en een paar dagen.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Willemijn, bedankt voor je informatie.

Ik heb al het een en ander op internet opgezocht en die prikpil wordt overal afgeraden, dus ik denk dat ik daar maar vanaf stap.

Bij ons zitten ze vooral in de tuin samen, Silver zal helemaal gek worden van alleen de geur al. Ik denk dat ik hem meer plezier doe om even op vakantie te gaan.

honden page profiel Marian&HansMarian&Hans 3 doggies

honden foto van Marian&Hans

Hoi Remie
Veel ervaring heb ik niet hiermee maar wil toch even iets erover kwijt
Ik weet bijvoorbeeld dat je haar beter een keer loops kan laten worden en dan twee maanden erna laten helpen ik heb hier nu ook voor het eerst een teefje en die heb ik ook na de eerste loopsheid laten helpen vanwege het feit dat ik hier ook een reu heb lopen die haar broertje is dus je snapt wel waarom ze geholpen is ;-)
Ik heb ze de gehele loopsheid en daarna tot zij geholpen was gescheiden gehouden omdat ik geen risico wilde lopen ;-)
Maar iedereen is anders hierin dus dat moet je zelf bekijken
Van een prikpil weet ik niks dus daar kan ik je niet in adviseren je zou het aan je DA kunnen vragen
Succes met alles als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel
Gr Marian

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Prikpil heb ik zelf geen ervaring... ik weet alleen dat dit niet gezond is om te doen en echt enkel moet zien als een uiterst middel... maar hoe en wat weet ik niet...

Loopsheid zie je soms aankomen doordat de tepels en vulva kunnen gaan opzwellen, soms zie je ook wat gedragsveranderingen al zal dat mogelijk lastig zijn bij een hond die je nog niet zo goed kent.

Loopsheid duurt gemiddeld 3 weken (bloedverlies)... maar houdt 4 weken aan.
Ze is die gehele periode vruchtbaar, maar zal mogelijk niet de gehele periode gedekt willen worden. Vaak zie je een piek van een paar dagen binnen de loopsheid dat ze wat "vrijerig" zijn... maar nogmaals ze zijn de hele periode vruchtbaar en een reu zit er zo op... of de teef dat wel of niet wilt! Dus 100% gescheiden met intacte reuen in die 4 weken JA dat is zeker nodig!

Verder worden sommige teven luier in de loopsheid, prikkelbaar, minder eetlust (of juist meer schooierig/lekkere trek), sommige worden erg aanhankelijk, andere juist feller, soms zie je ook dat ze wat misselijk kunnen zijn of andere " medische" klachten krijgen, sommige teven krijgen bananen in de oren en luisteren voor geen meter waar andere juist wat meer aan de baas gaan hangen... kortom.... elke teef (en soms zelfs elke loopsheid bij een teef) is anders en zal zich ook anders gedragen. Er is niet zoiets als DE loopse teef ;-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Je reu is misschien ook wel de best graadmeter wanneer je teef loops moet gaan worden ;-)

En vergeet verder ook je reu niet...
Die zal erg "gestrest" kunnen gaan worden... hijgen, hyper, niet willen eten, afvallen, alles bedenken om bij de teef te willen komen (dat zie je trouwens ook bij sommige teven), onrustig en mogelijk ook zijn algemene gedrag veranderen....

Ik heb hier een reutje die al ruim 10 jaar geleden gecastreerd is en laat dit gedrag nog altijd zien bij een loopse teef... ben ik achter gekomen toen Ruby loops werd.... dus ook een castraat reu zal de loopsheid van een teef niet onopgemerkt voorbij laten gaan...':-)

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Silver is gecastreerd dus hij zou officieel geen nestje meer moeten kunnen veroorzaken. Maar ik denk dat hij zelf wel gestresst en zich onprettig zou voelen wanneer hij er bij kan. En ook een gecastreerde reu kan dekken en best wat schade aanrichten.. 
en 3 en een halve week zonder mijn ventje is toch wel echt heel erg lang.

Misschien zal ik zelf moeten ontdekken wanneer het hem teveel wordt en hem dan uit logeren doen. Ik heb een adresje waar hij heel erg verwend zal worden en hij niks tekort komt dus het is niet zo dat hij in een pension gedumpt wordt, maar toch.

Lastig zeg, maar ik ga haar wel echt laten helpen. Ook omdat er volgends het asiel voor haar zoveel ongemakken aan zitten.

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Mijn gecastreerd jack-russel reutje heeft alleen tijdens de echte piek van Ruby (3 dagen) enorm veel last gehad van haar loopsheid en heeft toen grotendeels in een bench gezeten... iets wat hij prima vind en zich ook heerlijk kon vermaken met luieren :-) hij is de jongste niet meer... ;-)
Daarna was het nog wel na het uitlaten dat veel interesse had in Ruby maar dat duurde dan een uurtje en legde hij zich er weer bij neer.... mijn honden hebben ook grote lengte verschil in mijn voordeel... reutje 26 cm hoog en teef 42 cm hoog... hoe hij ook zijn best deed... hij kon er niet zelf opkomen...

Maar als ik  kijk naar het verhaal van Perdie en Orga nu Perdie loops is... heeft Orga daar vanaf dag 1 al dekbehoefte en liggen ook qua lengte precies anders om....

Ik denk dat het vooral ook even kijken is hoe het gaat en daarop moet handelen. Misschien gaat het meevallen of misschien wordt het echt scheiden ... dat is moeilijk vooraf helemaal in te schatten... fijn dat je in elk geval een super adres hebt voor Silver mocht het nodig zijn ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De prikpil en loops worden, hoe en wat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Graag een andere hond in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^