Cosmic in paniek, vervelende andere hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

" Ali zal ze vast leuk vinden, die kan vast hard rennen, hihi.. Alleen heb ik zondag om 13 uur een afspraak.. "


Andere keer mag ook hoor :-D

.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cosmic in paniek, vervelende andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Altijd leuk ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik weet niet of je er verder iets van gezegd hebt en of je zelf ook achter de andere hond aan bent gegaan, maar ik was ontzettend kwaad geworden in jouw situatie! 

Wat een verschrikkelijk mens, dat wijf. 

Heel naar dat je dit moest overkomen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik moet zeggen dat ik dolgelukkig was toen 't beest door liep en ik van het veldje af kon.. Het scheelde niet veel of ik had mezelf ook onder gepiest van angst ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik heb denk ik het tegenovergestelde; de paar keren dat Mike problemen had met een andere hond heb ik wat domme dingen gedaan (maar er wel telkens heelhuids vanaf gekomen) en heb ik opeens een stuk meer zelfvertrouwen dan normaal gesproken. Het is een tijdje daarna dat ik pas besef krijg over wat er gebeurt is en dan begin ik met trillen en naar voelen. ;-) 

Ik hoop niet dat je nu angst voor grote honden hebt overgehouden! Nee toch?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb er absoluut een angst aan overgehouden.. Ik hou haar niet weg bij de honden die ik ken (en waarvan ik dus weet dat het goed gaat) maar ik lijn haar voortaan aan als er een grote hond aan komt. En zéker van het type van gisterenavond. Ik ben in staat terug in de auto te stappen en naar huis te gaan als ik er eentje in het bos zie ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Oh jeetje, dat is behoorlijk heftig. :( 

Nou ja, het is nu nog een 'verse wond'. Naarmate de tijd verstrijkt en zolang er ook goede ervaringen bijkomen vervaagt je angst hopelijk. Tenzij je dit natuurlijk al een lange tijd hebt. Dan kan ik me voorstellen dat het niet één twee drie over zal gaan. 

He bah, ik vind het echt naar voor je.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Kwam net een grote, onbekende hond in het bos tegen met Cosmic. Cosmic aan de riem, deze hond liep los (geen losloopgebied, overigens). Hij kwam recht op ons af (maar gewoon in een wandel-tempo, oogde ook vriendelijk) dus ik heb mijn been er tussen gezet en Cosmic de andere kant op geleid. Hond kwam achter ons aan, snuffelde aan Cosmic, waarop zij begon te gillen en met haar staart tussen haar poten weg probeerde te rennen. Blijkbaar is er bij haar dus ook iets nog niet goed, of ze reageerde op mij?

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik weet het niet. Kan best zijn dat ze zelf nu een slechte ervaring heeft opgedaan en dat blijft onthouden. 

Voorbeeldje, een van m'n moeder's hondjes (een yorkshire X chihuahua) is toen ze jonger was in haar buik geduwd door de neus van een grote hond (die het wel of niet verkeerd bedoelde, maar er is weinig voor nodig om zo'n teer hondje pijn te doen). 

Sindsdien hoeft een grote hond het niet te wagen met de neus aan haar te snuffelen, want ze gilt het bij voorbaat al uit. Die nare ervaring blijft haar dus bij.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Kwam net mijn buurman tegen met zijn Jack Russell Terriër en zijn vrij grote puber-kruising. Deze honden ziet ze nagenoeg iedere dag, in het begin was ze bang van ze, maar de laatste tijd werd ze enorm enthousiast als ze ze zag en wilde ze alleen maar spelen, vooral met hun grote puber.

Was vandaag wel anders. Zodra de honden op haar afkwamen drukte ze haar bips tegen de grond en ging als een standbeeld stijf met haar oortjes naar achteren gedrukt zitten en bleef zo zitten tot ze interesse verloren en wegliepen. Toen kwam ze snel achter mij staan, een beetje om mij heen kijkend naar de honden. Ik begon zelf een beetje met de grootste hond te spelen en toen leek ze het toch wel leuk te vinden en begon melig mee te rennen, maar zodra de hond achter haar aan rende was het weer gillen en paniek.

Arme Mik, ik twijfel of het wel verstandig is om vandaag naar de geplande groepswandeling te gaan..

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ik blijf bij mijn aanbod. Als je gebruik wil maken van Ali's charmante voorkomen dan mag dat.
Hij is heel beleefd en ontzettend lief.
Hij mag dan in zijn broek poepen voor mensen, want honden betreft weet hij precies hoe het hoort.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wat vervelend van dat andere mens. Ik heb zelf een hele drukke bull en mensen verwachten dat er ook niet van. Dus ik vraag altijd of mensen er problemen mee hebben. Ik lieg er ook niet om. Ik zeg eerlijk dat hij een bruut geweld is en gewoon wilt spelen. Maar ik laat hem ook niet los als er kleine hondjes of pupjes op de losloopwei zitten want ik weet hoe dat afloopt. Dacht iedereen maar een keer extra na.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik had hier laatst een dergelijk akkefietje. Ik was zooo kwaad op die andere hond. Zijn eigenaar deed helemaal niks! Stond erbij en keek ernaar!
Uiteindelijk was ik in staat om die andere hond te schoppen... Hij viel steeds uit met ontblote tanden!Het bleek niet nodig: hij aarzelde toen ik plannen had om mijn voeten te gebruiken. (Hij herkende dus mijn vijandige houding. Zou hij al eens een trap gehad hebben? En van wie...?)
Ik sloeg met mijn hondenriem voor hem op de grond en riep heel hard: donder op! Hij aarzelde nog meer en toen liep ik op hem in, hij gromde en wilde springen en ik bleef op hem inlopen en keek hem recht in zijn ogen. (heel onverstandig, want je weet nooit wat zo'n hond dan verder nog gaat doen.)Zodra hij 1 stap achteruit zette, wist ik dat ik bijna gewonnen had. Gelukkig bleef mijn hond achter me en uit de buurt. Sodemieter op! Nee! Alles wat ik kon verzinnen wat hij kende aan woorden (en wat zijn baas ook begrijpen kon) heb ik geroepen. (Ik maakte me breed met mijn armen.)
Ik was echt bloedlink! Zijn eigenaar heb ik gezegd dat ik de duurste dierenarts zou consulteren en de rekening zou komen afgeven. Iedereen heeft al problemen met die meneer en zijn hond. (Hond heeft al een paar keer gebeten.) mijn hond mankeerde niets, maar was wel geschrokken.
Wanneer ik ze nu tegen kom roep ik van ver dat hij zijn hond bij zich moet houden en aan moet lijnen. ook roep ik hem toe dat ik zijn hond "eraf trap" wanneer hij iets komt proberen.
Leuk is het niet, maar het helpt wel. Hij loopt nu om als hij me ziet.
Nu mijn lichamelijke reactie: trillende benen, kauwgom in mijn knieen en niet in slaap kunnen komen. Eten hoef ik dan ook niet meer. Dat is gewoon de paniek en schrik die eruit komt!
Hopelijk kom je die mevrouw nooit meer tegen, maar ik zou er toch iets van zeggen. Dan weet ze de volgende keer dat het zo niet hoort!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Meh, ik ben nog steeds geschrokken.. Vandaag met alleen Cosmic naar het park/bos geweest, op zondagmiddag is het daar altijd gezellig druk en da's goed voor Cosmic, beetje oefenen met prikkels om haar heen. Is ook goed voor mij, overigens ;-)

Ik was nog maar net in het park toen er een man aan kwam met een Bullmastiff. Ik liet Cosmic rechts van mij lopen zodat ik er dus tussenin liep, het was best een groot pad, en ik liet haar rustig naar de hond kijken. Er liep een wat oudere man bij, en de hond zat vast. Hij zag ons een beetje angstig kijken en lachte dat hij niks deed, hoor. Hij bleef stil staan om een praatje te maken en ik vertelde dat Cosmic bang is van grote honden, en of ik even met zijn hond mocht oefenen. Helaas begreep hij het volgens mij niet helemaal, want hij liet zijn hond Cosmic benaderen, die gillend en krijsend aan het uiteinde van haar riem hing. Gelukkig haalde hij de hond toen wel terug. Nog even staan kletsen zodat Cosmic tot rust kon komen, ze stond naast me, de hond tegenover ons, ik was expres tussen de honden in gaan staan. Ze stond wel helemaal gespannen, oren plat tegen haar nek, staart naar beneden. Heb haar wat voertjes gegeven, en de Bullmastiff ook, maar ze bleef hem angstvallig in de gaten houden. Het was overigens wel écht een lieve hond, en GROOT. Hij woog 75 kilo en zag er uit als een bodybuilder.

We zijn nu op het punt waarbij ze kleine hondjes negeert (deed ze eerst niet, ze wilde eerst met alle kleine hondjes spelen) en voor grote honden angstig wegrent óf bevriest.

Verder héél veel mensen tegen gekomen die me aanspreken over haar, wat een leuke/mooie hond, wat voor hond is het, etc. Eén mevrouw kwam naar me toe en zei: "Pardon, mag ik iets vragen? Is dat een Podenco?" Ik was best een beetje verbaasd, want maar weinig mensen kennen de Podenco. Bleek dat ze altijd de website van PodencoWorld in de gaten hield omdat ze het zo'n mooie honden vindt, hihi :-) Moet erg wennen aan zulke reacties, nog nooit heeft iemand mij positief commentaar op Punk gegeven. En dat terwijl Punk eigenlijk liever is dan Cosmic.. O-) ..zo zie je maar hoe belangrijk uiterlijk is!

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ach gut, arme Mik.
Ze heeft er echt wel een tik aan overgehouden.

Zo jammer hoe een nare ervaringen zulke grote gevolgen kan hebben.

Ik hoop dat het een beetje goed komt.

(Leuke honden zijn Bullmastiffs hé? ;-) , Janneke heeft vandaag kennis gemaakt met mijn hondjes, en ze vond Lola ook zo lief)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Aaw wat vreselijk is dat...brr ik ben er zelfs van geschrokken...arme jij en arme Cosmic... :-(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cosmic in paniek, vervelende andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Overeenkomsten met je hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^