Dylo heeft last van uitslag + zijn huid wordt zwart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luke PetersLuke Peters

honden foto van Luke Peters

Hoi,
ik maak mij toch wel zorgen over mijn american stafford terrier genaamd dylo;
dylo is 3 jaar en ik heb hem nu sinds 2 weken, toen ik heb op ging halen had hij al last van een ruw, schraal plekje op zijn buikje en deze gaat niet weg, tot mijn grote verbazing en schrik begint hij nu ook nog donkere zwarte plekken (hier was de huid eerst roze ) overal op zijn huid te krijgen en ik vermoed dat dit te maken heeft met een allergische reactie vanwege de wisseling van voeding??


  volgens mij doet de link het niet dus heb foto's ervan bij mijn profiel gezet


dylo heeft zijn hele leven smulti croc gegeten van de cranenbroek;
daar waar ik hem op ging halen hadden ze die brokken niet meer liggen en omdat er geen cranenbroek bij mij in de buurt was heb ik een ander merk brokken gekocht namelijk champ. Kreeg hier goede feedback over na alle horrorstorys gelezen te hebben over kankerverwekkende stoffen in hondenbrokken

Nu schotel ik hem beide voor maar weigert hij de smultibrokken te vreten en eet hij de brokken van champ wel?!?! Staat momenteel ook op brokkendieet omdat hij er erg moeilijk over doet om brokken te eten, moet hem bijna smeken en dan begint hij langzaam te eten uit mijn hand en als ik mijn hand dichterbij de voerbak houd begint hij ook te eten uit de voerbak; maar hij gaat er niet uit zichzelf naartoe (vreemd?!) kan ook merken aan zijn gedrag en angst richting mensen toe dat hij mishandelt is in het verleden maar gelukkig verbeterd het al en is het geen bijtertje.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij geregeld gaat eten? 

Daarbij komt dat hij vaak dunne ontlasting heeft, dit wisselt af dan vast en dan weer dun;
Hij ligt ook zowat de hele dag te pitten, maar als ik met hem erop uit ga heeft hij genoeg energie, hijgt wel snel maar dit lijkt mij ook wel normaal want toen ik zijn lange nagels zag toen ik hem op ging halen kon ik eigenlijk wel de conclusie trekken dat dylo bijna niet buiten kwam

hebben mensen iets soortgelijks met hun hond meegemaakt??
kijk het nog een paar daagjes aan en dan gaat hij zowiezow op controle bij de dierenarts

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

kans is groot dat je hond een allergie heeft..

vaak zit dit in granen, welke je in veel brokken aantreft.
kip en rund zijn ook vaak boosdoeners als het om allergie gaat..

ook omdat je het over ontlasting hebt, denk ik aan voer..al kan een hond met overstap van voer altijd even last hebben. dus soms moet je hier ook even door kijken.

ik zou eerst eens zoeken naar een graanvrije brok, daar kun je hier op het forum wel een hoop over vinden denk ik. en dat een paar weekjes aankijken, niet een paar dagen, want je moet wel kans geven klachten te laten verdwijnen.

sowieso, met deze klachten, en omdat je de hond ne thebt is misschien een bezoekje aan de dierenarts niet verkeerd

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik zou deze hond een tijdje niet uit de bak laten eten, maar uit jouw hand. Leg het voer vanuit je hand op de grond al zittend bij de hond, voor de rest  doe je niets. Vaak werkt dit wel goed om iets aan vertrouwen te winnen. Doe dit dan alleen op een moment dat je hond trek begint te krijgen (meestal 's avonds). Jouw hond 'moet' niets, hoeft ook niet te eten. Je hoeft hier geen poppenkast van te maken, enkel dit op een rustige manier ten uitvoer te brengen, zonder al teveel geluid van jezelf. Eet hij niet, niets afdwingen, gewoon op de grond laten liggen en weer verder met je normale bezigheden.
Verder sluit ik me aan bij het bovenstaande en nog verder, verse voeding is goed voor de algehele weerstand van je hond en kan wel eens broodnodig zijn.
Je kunt een kweek laten nemen van de plekken om mijt, gist of bacteriën uit te sluiten. Vaak is een black belly gevolg van overtollige talgaanmaak en kan op allergie duiden. Afhankelijk van de ernst kan er ook veel histamine gevormd worden.

honden page profiel Luke PetersLuke Peters

honden foto van Luke Peters

Heej mensen ;
bedankt voor de reacties, ik zal de adviezen opvolgen en laat jullie weten hoe dylo het vergaat, meer feedback Is altijd welkom,

groetjes luke

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Het zou een beginnende olifantshuid kunnen zijn, dan moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Verder, onze Diesel was ook altijd een hele slechte eter, vaak aan de diarree en had huidproblemen, en oorontstekingen. Ik heb haar toen aan het vers vlees gezet, en als aanvulling Biotine door het voer. Ze is nu klachtenvrij.

We hebben wat betreft de huidproblemen wel eerst alles laten onderzoeken bij de DA.

andre (Gast)

Dylo heeft tot zijn 1.5 jaar altijd royal cannin gehad en ben zelf 1 keer met hem overgestapt naar ander voer en kreeg dezelfde problemen dus terug gegaan en problemen waren binnen enkele weken weg mag andre rombouts voor mee info mag je natuurlijk bellen 0622761605 hoop dat het vlug beter met hem gaat !!

honden page profiel SajesySajesy

honden foto van Sajesy

Ben je al bij de DA geweest?
Ik kan jammer genoeg de foto niet zien, maar zoals; Diesel en bumper zegt, het kan (na jouw beschrijving) best een 'olifantenhuid' kunnen zijn

Ook kunnen er onderliggende problemen zijn, en deze kan sowieso alleen je DA zien.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik zie net dat dit topic al erg oud is en dat Luke na zijn laatste post niet meer hier op het forum is geweest.

Volgende forumvraag: Zeer negative dierenarts brrr..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^