Een gevoelig/kwetsbaar hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik ben er inmiddels achter dat Charlie een heel gevoelig hondje is. Hij heeft sinds hij bij ons is continu last van z'n keel, hij wordt ziek van ontwormen, hij wordt ziek van ontvlooien, zijn ontlasting is nog steeds niet goed etc. Vandaag ontdekten we 2 vlooien bij hem en ik had nog ontvlooingspipetten liggen. Dus om een vlooienplaag tegen te gaan heb ik hem een pipet gegeven, sindsdien is hij echt een hoopje ellende. Het was dan ook de laatste keer dat hij dat heeft gekregen, we gaan nu over op natuurlijke vormen van vlooienbestrijding. Ook ontwormen doen we niet meer, we laten z'n ontlasting onderzoeken. Daarnaast zijn we nog aan het twijfelen over de brokken (hij krijgt Orijen). Z'n ontlasting is niet goed, maar dat kan ook door de antibioticakuur komen die hij net heeft gehad.  Hiervoor was z'n ontlasting vaak ook al niet goed, maar waren ook veel andere dingen die niet goed vielen (wormenkuur, antibiotica, zalmolie etc). Ook met z'n keel weet ik het niet meer zo goed. Kortom: ik weet op dit moment niet meer zo goed wat waar door komt, of we dingen moeten veranderen, wanneer ik dingen moet veranderen etc.

Zijn er meer mensen met gevoelige hondjes? En hoe gaan jullie hier mee om? Hebben jullie het (redelijk) stabiel gekregen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een gevoelig/kwetsbaar hondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

hier is het onze lady, een grote hond, en als ze wat mankeerde was het volgens de fokster onze schuld, want wij hadden een gezonde pup meegekregen.wat je gezond noemt, de eerste 5 maanden antibiotica gekregen, heeft 6 maanden wormen gehad, blaasontstekingen, korsten op haar huis, oorontstekingen, we hebben nog nooit met 1 hond zoveel keer bij de da gezeten, ondertussen wel 4 verschillende da's gehad, bij de eerste kon zo'n mooie hond niet ziek zijn, de 2de en de 3de hetzelfde verhaal en wij ondertussen maar sukkelen met haar , de 4de gaf haar andere brokken, rc sensetivitie, ze was daar wel goed mee, geen huisallergies niet meer en ze glansde ook mooi , die hebben we tot 3 weken terug gegeven, ze krijgt nu wel spuiten tegen allergie, ze is allergie's aan huisstofmijt, en 3 soort mijten. nu krijgt ze vers vlees en ze is er gek op, en voorlopig helemaal gezond. ze is nu ondertussen wel al 16 maanden

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Mijn herder was een zeer gevoelige hond. Mijn bouvier heeft ook allergiën, maar is iets minder gevoelig voor dat soort dingen. M'n bouvier is wel extreem gevoelig voor huisstofmijt.

Mijn herder deed het perfect op de orijen 6 fish en op Renske vers (muv de kip versie). Later deed hij het erg goed op bepaalde kvv merken en barf (rauwe voedingen).

Een ab kuur kan zeker op de darmen slaan. Het dood namelijk ook de goede darmbacteriën. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hond reageert op iets in de voeding en dus een allergie of intolerantie voor iets heeft.

Voor vlooien gebruik ik ook een natuurlijk middeltje. Ik gebruik CDvet. Wanneer ik moet ontwormen, gebruik ik ook CDvet, maar gelukkig heb ik nog geen wormen mee gemaakt. Zowiezo heeft een hond op kvv/barf minder kans op worm problemen omdat de darmen minder aantrekkelijk zijn voor de wormen.

Voor zijn keel zou je eens kunnen kijken hoe hij op Tijm honing of Manuka honing reageert (dus niet van de supermarkt, maar van een natuur winkel).

Daarnaast is het mss verstandig om iets te geven om zijn weerstand te verhogen. Bijvoorbeeld echinacea.

Extra middelen (zoals probiotica) voor zijn darmen vind ik in dit geval niet nodig omdat er ook al darmbacterien in de Orijen brokken zitten.

Beterschap.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Misschien een domme opmerking, maar je hebt hier anti-vlo-pipetje wel op de huid gedaan hé? Omdat je zegt dat je het hem hebt gegeven?

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Bedankt voor alle reacties!

Ja, ik heb het op zn huid gedaan. Het staat er inderdaad wat raar!

Charlie krijgt nu sinds kort Orijen fish, hiervoor kreeg hij de gewone Orijen (red). Hij at toen hij dit kreeg heel slecht, dus ik ben overgestapt op de Fish variant. Hij krijgt dit nu een dikke week. Ik weet niet wat ik nu wanneer moet veranderen. Charlie krijgt nu inderdaad ook honing (koudgeslingerde honing van de natuurwinkel, ik zal zo even kijken welke honing het precies is). 'Fijn' om te lezen dat er meer mensen zijn met gevoelige honden, ik kan er heel onzeker van worden of ik niet wat verkeerd doe..

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik vers vlees voor jou een optie? Ik heb begrepen dat een lap vuile pens goed werkt voor de maag, misschien dat een paar keer geven?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Hier ook een hondje met een gevoelige maag. Op Orijen deed hij het ook niet goed, elke keer slappe poep... waarschijnlijk teveel eiwit. Ben toen overgestapt op Wolfsblut en gezocht naar een brok met lager eiwitpercentage (range lamb) dit gaat erg goed. In Range Lamb zit wel nog rijst maar daar lijkt Luan wel goed tegen te kunnen.
Van antibiotica kreeg Luan inderdaad ook diarree... maar het zou dus ook van Orijen kunnen zijn...

Succes!

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ja, vers is zeker een optie! Ik ben me daar al een tijdje op aan het orienteren, wat me tegen houdt is dat versvoer hier (naar mijn weten) niet heel goed te verkrijgen is.. En ik twijfel er dus over of dat hetgeen is dat ik als eerste moet veranderen.. Moet ik nu eerst met zn voer aan de slag gaan, of moet ik nu eerst zorgen dat zijn weerstand beter wordt?

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ja dat hielt mij ook tegen tot ik eens op de wabsite keek van natuurlijke voeding voor honden, heb dit gegooglelt en vond al snel alle info, blijkt dat er op 4km van mijn huis 1 iemand met vers zat en het aan huis bracht was direct over, voor de vakantie, we gaan met lady naar italie , heeft ze verse worsten bestelt die we konden houden, dus niet uit de diepvries zijn wel duur maar is makkelijk op reis en vers kost me minder dan haar brokken, dus dat is ook mooi meegenomen

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Bedankt voor alle reacties!

Ja, ik heb het op zn huid gedaan. Het staat er inderdaad wat raar!

Charlie krijgt nu sinds kort Orijen fish, hiervoor kreeg hij de gewone Orijen (red). Hij at toen hij dit kreeg heel slecht, dus ik ben overgestapt op de Fish variant. Hij krijgt dit nu een dikke week. Ik weet niet wat ik nu wanneer moet veranderen. Charlie krijgt nu inderdaad ook honing (koudgeslingerde honing van de natuurwinkel, ik zal zo even kijken welke honing het precies is). 'Fijn' om te lezen dat er meer mensen zijn met gevoelige honden, ik kan er heel onzeker van worden of ik niet wat verkeerd doe.. "

Bij een voedingsreactie houden ze minimaal 8 weken aan voordat je kunt zeggen of het wel of niet goed voor jouw hondje is. Bij mijn herder heeft het langer als 6 maanden geduurd voordat ik duidelijk zag dat hij het goed op die brokken deed.
In het begin kunnen de klachten ook eerst erger worden.

Ik zou idd stoppen met de pipetten en pillen (ontworming ed) (ab altijd blijven geven tot de kuur over is of in overleg met de da stoppen!!). Dat vervangen voor natuurlijke producten en dan kijken of hij over een paar maanden opgeknapt is.
Geef ook even geen tussendoortjes en kluiven ed. Gewoon echt alleen deze brokken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dag charlie, zolang de weerstand van je hondje niet omhoog wordt geschroefd zal die last van alles houden.

is sanofor een goede iets voor je hondje, kijk maar eens wat dat allemaal doet, daar gaat de weerstand ook van omhoog. vlooien krijgen is ook debet aan een lange weerstand.

je hond ziekies van chemie, gebruik dan natuurmiddelen, heus dat is ook een goed alternatief voor je hond.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Oké, ik ga de brokken in elk geval even de tijd geven en als het niet beter wordt ga ik kijken of vers haalbaar is. En ik zal Sanofor gaan geven. Weet jij of ze dat bij dierenvriend Nikkie verkopen Willemijn?

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Vanmiddag heb ik dat Sanofor en Cdvet gehaald, hopen dat het daardoor wat beter met hem gaat.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

dan zou ik even wachten met die CDvet, als je gisteren een pipet hebt gegeven... meestal werken die 1 maand (welk merk heb je gebruikt?)

wat heeft 'ie precies aan zijn keel? is er ooit een definitieve diagnose gesteld?

beterschap ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

CDvet heeft 2 tot 3 weken de tijd nodig om te werken. Ik zou dus wel alvast beginnen met de CDvet.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

niet alle bestanddelen van CDvet verenigen zich even goed met conventionele antiparasitaire middelen (dat hangt overigens wel af van het gebruikte preparaat)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Kun je me daar meer over vertellen?

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik heb activyl gebruikt om hem te ontvlooien en dit werkt inderdaad 1 maand, maar Cdvet heeft inderdaad 3 weken nodig voordat het werkt. 
Met z'n keel weet ik niet precies wat het is. Hij heeft nu zo'n 4 keer keelontsteking gehad, maar ook wanneer deze ontstekingen weer over waren (wanneer er in elk geval zo op het eerste oog niks meer te zien was in z'n keel), blijft hij hoesten en keelschrapen. Er zijn periodes geweest dat hij dit niet deed, maar  die periodes zijn er maar weinig en kort geweest). De dierenarts wil nu eerst weer 3 weken wachten, om te zien of het hoesten en keelschrapen vanzelf ophoudt.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hoesten moet idd slijten.

Hoe lang zit hij op de Orijen en wat kreeg hij daarvoor? Was dat toevallig voeding waar tomaat of paprika in zit?

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

zijn er ooit Rontgenfoto's gemaakt van zijn trachea (luchtpijp)
 
zou heel goed trachea collaps kunnen zijn... ipv keelontsteking
 
komt ook veel voor bij Chi's

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Bij de fokker kreeg hij Royal Canin, we zijn direct over gegaan op Orijen puppy. Daarna dus Orijen red en nu fish. 

Er zijn nog geen foto's gemaakt. Elke keer als ik het hoesten me weer te lang duurde constateerde de dierenarts dat z'n keel weer ontstoken was en werd het daar aan toegeschreven. Ik zal het nu nog 2 weken aankijken (dan zijn de 3 weken om) en mocht het dan niet beter zijn zal ik vragen of er foto's gemaakt kunnen worden.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Daar zit geen tomaat of paprika in. Tomaat en paprika staan namelijk bekend om hun ontsteking bevorderende vermogen. Dus als je een ontsteking ergens hebt en je eet paprika of tomaat, dan zal de ontsteking erger worden.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Oh dat wist ik niet! Goed om te weten, daar zal ik in vervolg op gaan letten.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

http://www.famouschihuahua.com/chihuahua-health-concerns/tracheal-collapse-in-chihuahua-puppies-and-dogs/
 
http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2012/05/21/tracheal-collapse-dog-treatment.aspx
 
http://www.causus.be/vrij.cfm?Id=208

wat meer info over trachea collaps

het is niet altijd te zien op een natieve (= normale) Rontgenfoto
dus evt. is er een doorverwijzing naar specialist nodig

(zowieso... bij hoestklachten die altijd maar terugkeren... is het niet zo verstandig om telkens maar antibiotica te geven... beter is de achterliggende oorzaak te achterhalen: trachea collaps, allergie, etcetera)

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Thanks voor de links, ik was zelf ook al wat aan het google-en en ik zal straks de links even uitvoerig lezen.
Normaal gesproken had ik hem de laatste keer ook niet zomaar weer antibiotica gegeven, maar begon nu ook heel erg te niezen, was sloom en wilde niet meer lopen buiten. Ook was hij voor de keelontsteking onder narcose geweest, waardoor een 'gewone' keelontsteking me deze keer niet heel onwaarschijnlijk leek.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Het is net alsof ik een spiegel krijg voorgehouden. Een van mijn honden reageerde net zo op chemische dingen (anti vlo, anti worm, antibiotica). Wanneer antibiotica nodig is, kun je niet anders. Maar er zijn hele goede natuurlijke bestrijders voor wormen en vlooien. Ik ben met mijn hond op de holistische toer gegaan. Eerst geloofde ik er niet in, maar een hond kan niet simuleren. Hij knapte geweldig op! Beterschap, je komt er wel!

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Wat goed om te horen dat jouw hondje zo opgeknapt is Marijke! Ik ben er nu ook van overtuigd dat Charlie zo weinig mogelijk chemische dingen moet krijgen, ik hoop dat we hier ook snel resultaat zullen hebben! Bedankt voor je bemoedigende woorden!

honden page profiel Oona Oona 3 doggies

honden foto van Oona

Vers vlees misschien?

Nog veel succes ermee ;-)

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ja is een optie. Ik ga nu eerst de Orijen Fish nog even een kans geven, maar ik zal me ondertussen ook verder oriënteren op vers vlees.

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow 3 doggies

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ik heb een hond die vroeger erg vaak overgaf.
Bij het minste "vreemde" wat hij at (bv iets van tafel wat hij anders nooit at) moest hij 's nachts overgeven.
Ook als ik hem te vroeg 's avonds eten geef, moet hij 's nachts overgeven (last van een lege maag vermoed ik)

Dus wat ik nu doe is:
* Hem pas ten vroegste om kwart voor 7 's avonds eten geven
* ik geef hem sinds kort een productje onder zijn voer voor zijn maag & darmen.
Dit werkt echt super! Hij geeft amper nog over, soms nog wel een keertje, maar echt veel minder.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een gevoelig/kwetsbaar hondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: KNGF geleidehond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^