Hond op vakantie alleen laten?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Goedemiddag allemaal,

Ik heb alvast een vraagje voor de zomervakantie.
Juno is 14 maanden, en kan goed alleen thuis blijven. tenmminste, als je hem achterlaat in de bench, dit afbouwen lijkt nog totaal geen succes, maar dat is een ander punt ;-). Hij is elke dag een halve dag alleen, en hij heeft zijn ogen al gesloten als je weggaat en ligt nog met zijn oogjes gesloten als je thuiskomt. Hij slaapt uberhaupt heel veel (hij is ongeveer 4 tot 5 uur per dag wakker)

Het is in ieder geval wel een hond (puber) die erg snel geprikkeld is. Je kan hem prima meenemen naar het bos of naar een stad, maar je mag, afhankelijk van de specifiekde activiteit, daarna wel minstens 1 dag totale rust inbouwen.

Nu willen we van de zomer naar Denemarken, met hond. Het plan is om daar te gaan kamperen. Nou doe je hem echt geen plezier om hem elke dag mee te nemen op sleeptouw, maar wij willen natuurlijk wel ook Denemarken echt ontdekken.

Dus nu is mijn vraag: laten jullie je hond wel eens alleen op vakantie? We zijn van plan de draadkooi bench mee te nemen (waar hij nu dus ook altijd in ligt) zodat dit stukje echt vertrouwd is (en wij ook zeker weten dat hij niet de tent verbouwd als we weg zijn). Uiteraard begrijpen we dat we ervoor moeten zorgen dat hij frisse lucht krijgt en dat de tent niet in de brandende zon staat. Maar verder kunnen we hem dan wel een paar uurtjes alleen laten toch? Uiteraard zullen we als we merken dat hij het niet goed trekt onze vakantie plannen aan moeten passen, maar zien we in deze planning iets over het hoofd?

Groetjes Anne-Wil

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op vakantie alleen laten?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RosaRosa 3 doggies

honden foto van Rosa

wij namen de vorige hond altijd mee op vakantie. we hadden een caravan en daaronder lag hij t liefst :-) tis vooral heel belangrijk dat de hond genoeg te drinken heeft en niet oververhit raakt. Al valt Denemarken uit ervaring wel mee :-)(wel genoeg muggenspul meenemen !) Maar in principe zie ik geen probleem om de hond een paar uurtjes alleen te laten, je zou evt de buren kunnen vragen om af en toe om t hoekje te kijken. Maar ach wij hebben de vorige hond 10 jaar lang meegenomen op vakantie, de ene dag deden we een berg wandeling en de andere dag een stadje, en idd zoals je al zei vond hij de stad toch niet leuk hij lag veel liever onder de caravan te tukken.

En tja we waren niet echt bang dat hij meegenomen zou worden omdat hij een echte waakhond is en de kampeerplek als zijn terrein zag. Hij zou nooit maar dan ook nooit met vreemde mensen meegaan.

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Wij gaan altijd met honden op vakantie, maar meestal naar een huisje in frankrijk ofzo.
Dus ik weet niet hoe dat gaat met kamperen, want ben je niet bang dat de hond gestolen wordt uit de tent?
In principe is een paar uurtjes in een vertrouwde bench blijven niet zo erg, af en toe moet je wel, want je kunt
op vakantie eenmaal niet altijd je hond meenemen als je dingen gaat bekijken en naar restaurants gaat enzo.
Dus ja, wij laten ze ook wel eens achter in een huisje, maar met een tent weet ik het niet in verband met de warmte, dus zuurstoftekort en diefstal.....

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

vreemd ik ken jullie hond natuurlijk niet maar voor een ridge back 4 uurtjes actief wakker is dit wel ongewoon. Denk dat je hem juist wel op sleeptouw kan nemen en dit juist goed voor hem is (natuurlijk niet in steden en musea slenteren) maar om op jullie vraag terug te komen ik laat mijn hond niet alleen op camping ik zeg niet dat dit niet mogelijk is maar vindt het persoonlijk niets.
Wel een hele fijne vakantie toegewenst;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Nee... Wij laten Max op vakantie absoluut niet alleen... Het voelt niet vertrouwd en ik denk dat de hond het ook niet echt prettig vind om in een vreemde omgeving alleen te blijven...

Wij lassen zelf dagen pauze in, in de vakantie en dan hoeft hij niet alleen te zijn...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dus de hond in een bench in een tent achterlaten? Nee, dat zou ik nooit doen!Ten eerste: zelfs al staat je tent in de schaduw en is er verluchting: in de zomer is het heel erg warm onder een zeil en heb je snel bedompte, zuurstofloze lucht. Ten tweede: iedereen kan je hond zomaar meenemen, hij zit al kant en klaar in een bench! Ten derde: stel dat je hond gaat blaffen of piepen: iedereen kan hem komen treiteren, of porren, of berispen en je hond kan geen kant op!

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Ja jullie hebben allemaal goede punten. Hij zou idd zo meegenomen kunnen worden. Onze vrolijke kwispelstaarter loopt met iedereen mee O-).
Hmm... nog maar even goed over nadenken dan.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" vreemd ik ken jullie hond natuurlijk niet maar voor een ridge back 4 uurtjes actief wakker is dit wel ongewoon. Denk dat je hem juist wel op sleeptouw kan nemen en dit juist goed voor hem is (natuurlijk niet in steden en musea slenteren) maar om op jullie vraag terug te komen ik laat mijn hond niet alleen op camping ik zeg niet dat dit niet mogelijk is maar vindt het persoonlijk niets.
Wel een hele fijne vakantie toegewenst;-) "


Nog even in reactie hierop: ja Juno is een beetje bijzonder. Hij schijnt slecht prikkels te kunnen filteren en is daardoor snel moe en overprikkeld. Hij heeft al dagen waarop hij een stuk meer aan kan, maar ook periodes waarin hij niks kan hebben. Als je hem dan toch mee neemt dan krijg je een hond die in het gunstigste geval op ALLES reageert (dus echt onrustig is) en hou je dan toch vol dan uit het zich in doorslaan, en heb je een hond die keihard rondjes om je heen gaat rennen.... we kennen het bijzonder beestje inmiddels, en hij heeft veeeel rust nodig helaas.

honden page profiel MarleenMarleen 3 doggies

honden foto van Marleen

Ik ken het...hier een Weimaraner met precies hetzelfde. Na 4 uur in de middag wandelen wij geen lange stukken meer want dat kan ze niet aan. Dan luistert ze niet en is ze echt niet leuk naar andere honden.Ze is laatst getest voor speuren en zoeken en ze blijkt een talentje te zijn. Dat is waarschijnlijk de rede van overprikkeling Wij doen thuis veel denk en zoekspelletjes en beginnen morgen met een cursus zoeken.

Hardlopen en naast de fiets gaat super maar dan moet ik de rest van de dag niet te veel spannends bedenken.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

ik ben er zeker niet om te oordelen, maar misschien heeft jullie hond meer energie dan jullie denken, en is dit (doorslaan) een gebrek aan ??? een hond alleen thuis een aantal uur moet zeker kunnen is ook niets mis mee, maar een hond heeft wel een uitlaatklep nodig zeker dit ras, nogmaals ik veroordeel niemand en wil alleen helpen of mening geven. ':-) en denemarken is geweldig dus genieten daar dat is het belangrijkste.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zou hem ook niet alleen achterlaten in de tent om bovengenoemde redenen

Toen wij met onze vorige hond de eerste keer op vakantie gingen was ze bijna 1 jaar oud en deden we meestal 1 dag "iets" doen, dat kon een bergwandeling zijn, of een stadje bezoeken of whatever en dan de volgende dag rustig bij het huisje (in jullie geval tent) blijven. Als er eens een kasteel bezocht moest worden of een museum oid deden we dat om de beurt zodat de hond lekker buiten kon rusten of ergens snuffelen.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

@Dobry ja dat is de beperking met hond maar zou niet anders willen laat mij maar achter op koel terras of stadspark , maar ja je kan met hond sommige dingen niet grotten in enz enz enz en dat is de (beperking) met hond op vakantie maar zou niet anders willen .

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" ik ben er zeker niet om te oordelen, maar misschien heeft jullie hond meer energie dan jullie denken, en is dit (doorslaan) een gebrek aan ??? een hond alleen thuis een aantal uur moet zeker kunnen is ook niets mis mee, maar een hond heeft wel een uitlaatklep nodig zeker dit ras, nogmaals ik veroordeel niemand en wil alleen helpen of mening geven. ':-) en denemarken is geweldig dus genieten daar dat is het belangrijkste. "


Voor iemand met niet zo een hond kan ik me voorstellen dat je dat kan denken. Maar ik weet vrij zeker dat wij (en de verschillende trainers die we hebben gehad) dit wel goed inschatten. Het is onze eerste hond en in het begin gingen we lekker rondjes met hem wandelen, naar het bos, naar het strand enz enz. We dachten ook dat het rondrennen een uiting was van energie (ook omdat inderdaad veel mensen dit denken 'wat heeft jou hond lekker veel energie zeg'). Nu herkennen we aan wat eraan vooraf gaat, maar ook aan HOE hij rent dat het hem teveel is geweest. Maar nogmaals, hij heeft al hele goede dagen hoor. Op een gegeven moment ging het zo goed dat ik op een dag naar het park kon, hem mee kon nemen naar mijn werk, EN s avonds naar het strand kon. Maar ja, de laatste paar dagen kan hij weer niet zoveel hebben. Hopelijk onderdeel van de puberteit.... :-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"  en denemarken is geweldig dus genieten daar dat is het belangrijkste. "


Mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag ;-)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

kijk is wat hij wilt als je gaat fietsen koele dag (avond) als het rustig is B weg zonder noemenswaardige afleiding of verkeer en kijk wat hij wilt en doet, makkelijk gezegd hahaha dinos heeft echt energie maar lopen naast fiets is niet echt zijn ding, maar het proberen kan je altijd.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Wij hebben Djyla vorig jaar ook alleen gelaten toen we gingen uit eten.. toen hadden we een chaletje op de camping en djyla had al dr favo speeltjes etc, vooraf flink laten rennen zodat ze drna lekker tussen dr speeltjes kon gaan slapen. Voelde niet altijd even prettig om dr alleen te laten maar Djyla leek er weinig moeite mee te hebben..

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Naast de fiets vind hij volgens mij wel aardig. Eerst wil hij keihard voor je uit rennen maar na een paar correcties blijft hij heerlijk naast je sloffen. Dat doen we dus ook soms (ook om zijn achterpoten weer aan te sterken, maar dit gaat ook niet helemaal top moet ik bekennen...).

Wat zijn die huisjes overigens echt belachelijk duur!! Wij zijn nogal van het camperen dus de gemiddelde prijs van 500 euro per week in Denemarken voor een huisje valt een beetje tegen O-). Naja we blijven ff doorzoeken :-)

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

500 euro?? ooh dat is niks! Wij zaten in frankrijk, normandiè, jezus duur daar zeg! en echt de (#&#%$" vakantie gehad in jaren!! haha.. was m zelfs al vergeten!

Echt heeeel fijn dat we Djyla bij hadden, maar meer als wandelen konden we er gewoon niet. We waren maar met zn 2en en de hond was nergens welkom!! Nja om nou alles om en om te doen dat je telkens alles in je eentje bekijkt, dat hoeft van mij niet.. Ik ga ook op vakantie om met mn liefje wat te doen..Dus uiteindelijk heel wat boeken weggelezen en mezelf verveeld, want tja je gaat de hond niet constant alleen laten... je hebt immers zelf besloten dr mee te nemen.. iedere dag naar t haventje wandelen en aan zee aan een riempje door t water spartelen... meer hebben we niet gedaan..
Djyla heeft iig wel enorm genoten! toch nog iemand blij haha!


Succes met je keus ;-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

wij nemen ook altijd onze hond(en) mee op vakantie en zijn met hen heel europa door
gereisd, maar nooit laten we ze alleen achter in een vakantie verblijf of op de camping.

ik vind dat gewoon niks, je zit dan in het buitenland, als er wat opdoet (pech ongeluk)..
niemand die weet dat die hond daar zit en zo ja... wat doen ze dan?
er is geen familie in de buurt of een buur die het dier dan even opvangt

en gezien het type hond wat wij hebben.... rukt dan gelijk de hondenbrigade uit

nee hoor, die 3-4 weken in het jaar is de hond 100% bij ons
we passen gewoon alles aan, dat is routine inmiddels en soms betekent dat dat we niet
allebei weggaan, maar er 1 boodschappen gaat doen, of als we met meer mensen zijn
dat er 1 bij de hond blijft, en verder is onze vakantie er ook echt voor om volop van de hond
te genieten, en we hebben altijd gemerkt dat de honden op hun wijze daar ook van genieten.

thuis laat ik ze altijd een aantal dagen terug in het ritme komen (ook daar houden we in de planning rekening mee) en dan blijven ze moeiteloos thuis weer gewoon alleen, thuis is thuis.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik zou dat dus nooit doen....een hond alleen laten in een tent. Wie weet wat er gebeurd of eh....je hebt rare mensen op de wereld.
Wij gaan altijd in Nederland op vakantie in een huisje en daar laten we ze eigenlijk nooit alleen.
In april toen ik even alleen lekker weg was, met de 2 hondjes, moest ik met spoed naar een apotheek, dus ik nam mijn hondjes mee in de auto.
Moet zeggen dat we wel een keertje met kerst weg waren en toen zijn we op het park uit eten gewest. Toen waren ze wel alleen in het huisje. Maar dat komt dus zelden voor.

In een tent zou ik nooit doen, want  dat zou ik heel eng vinden! Maar goed dat is mijn mening hoor!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Alleen laten in een tent ? No way........
- geen vertrouwde omgeving
-  veel te veel geluiden buiten de tent 
- zoals eerder al gezegd, heel gemakkelijk om te plagen door kids ofzo

Neen, in een huisje of caravan dat is iets anders. Maar zo een vodje zeildoek tussen hem en de buitenwereld.........:'(

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

In een caravan zou ik het ook niet doen ... Ook al staan de ramen open, als de zon er op staat, wordt het snel veels te warm!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Ook ik zou het persoonlijk niet doen,de hond dan alleen laten,hij kent de omgeving niet,is niet veilig en vertrouwd.

Net als Peter al zei,vind ik ook dat de hond er nu eenmaal is,dus of het is op vakantie met de hond,aangepast op de hond,dus naar een land/omgeving wat de hond aankan (in geval van Juno zou ik niet naar een drukke stad gaan ofzo maar naar een rustige plek met natuur en weinig toerisme),dan af en toe even apart een boodschapje in de buurt doen,of wel samen en met Juno,de 1 de winkel binnen,de ander buiten wachten met Juno.
Of Juno thuis laten en een goede kennis,ook goed bekend bij Juno,in jullie huis laten oppassen bij Juno,dan moet hij geen last hebben van verlatingsangst want dan is dat ook geen optie.
Met een hond is alles nu eenmaal anders,daar kies je bewust voor!

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Nu moet je honden en kinderen niet echt met elkaar vergelijken, maar ik laat mijn kinderen van 8 en 10 ook niet alleen op de camping en ben dus ook niet van plan om dat met de hond straks te doen ...
Omdat wij niet zo'n grote koelkast hebben in de caravan en ook geen compressor koelbox meenemen (wel een electrische, maar die koelt toch minder), zijn we daardoor "genoodzaakt"om om de dag boodschappen te doen.
Hier plakken we dan vaak een stukje omgeving verkennen, schatje zoeken (geocaching), stadje bezichtigen aan vast. De dag daarna ... lekker zwemmen, lezen, en uitrusten.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Wij nemen de honden zoveel mogelijk mee, maar als we boodschappen gaan doen of een hapje eten, laten we ze beide in de bench achter. (We hebben wel altijd een vakantiehuis en nooit op een camping of vakantiepark)

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep) 3 doggies

honden foto van Zita (Sep)

Oh ... ik bedenk me net dat ik hem in voorseizoen in Nederland wel alleen heb gelaten toen we uit eten gingen ... Kan niet zeggen dat ik heel relaxed zat ...
Maar toen was het 15 graden ... In Frankrijk durf ik dat niet aan. Ik kook al niet in de caravan omdat het dan 30 graden is en ik niet in een sauna wil koken, laat staan dat ik Sep er in achterlaat ....
In een ander land vind ik het toch weer anders, net als het verschil voor/na en hoogseizoen ivm de temperaturen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wij zitten binnenkort in en B &B in frankrijk.....hopelijk blijft hij daar stil op de kamer  , als wij aan tafel gaan.....We gaan alleszins hem de eerste dag niet alleen op de kamer laten, eerst moet de omgeving hem vertrouwd zijn. Verder gaat hij altijd mee overal naartoe.  Op zijn vier pootjes......:-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"
Net als Peter al zei,vind ik ook dat de hond er nu eenmaal is,dus of het is op vakantie met de hond,aangepast op de hond,dus naar een land/omgeving wat de hond aankan (in geval van Juno zou ik niet naar een drukke stad gaan ofzo maar naar een rustige plek met natuur en weinig toerisme),dan af en toe even apart een boodschapje in de buurt doen,of wel samen en met Juno,de 1 de winkel binnen,de ander buiten wachten met Juno.
Of Juno thuis laten en een goede kennis,ook goed bekend bij Juno,in jullie huis laten oppassen bij Juno,dan moet hij geen last hebben van verlatingsangst want dan is dat ook geen optie.
Met een hond is alles nu eenmaal anders,daar kies je bewust voor!

"


Ja jullie hebben mij wel overtuigd hoor! We zullen even kijken hoe we het anders kunnen gaan doen.

Overigens kan Juno veel beter naar een drukke stad dan de natuur in. Het is een ontettende snuffelkont en JUIST dat soort omgevingen trekt ie niet zo goed. Een drukke stad doet hem niet zoveel (tenzij we veel hondjes tegenkomen).

Ik ben zeer benieuwd hoeveel uitstapjes we met hem kunnen doen van de zomer. En we gaan even door blijven zoeken voor een huisje, dan weet ik zeker dat we hem met een gerust hart ook soms even alleen kunnen laten. Want ik denk wel dat onze hond er blij van wordt als hij buiten de nieuwe omgeving niet zoveel hoeft.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

"

Nog even in reactie hierop: ja Juno is een beetje bijzonder. Hij schijnt slecht prikkels te kunnen filteren en is daardoor snel moe en overprikkeld. Hij heeft al dagen waarop hij een stuk meer aan kan, maar ook periodes waarin hij niks kan hebben. Als je hem dan toch mee neemt dan krijg je een hond die in het gunstigste geval op ALLES reageert (dus echt onrustig is) en hou je dan toch vol dan uit het zich in doorslaan, en heb je een hond die keihard rondjes om je heen gaat rennen.... we kennen het bijzonder beestje inmiddels, en hij heeft veeeel rust nodig helaas. "


Het lijkt me dan juist NIET verstandig om naar een drukke stad te gaan,met veel toerisme,drukte,waar constant van alles gebeurd!!

..



honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Ik zou mijn hond nooit alleen laten op vakantie. Er kan altijd iets gebeuren.

Het is zeker zo dat je je bepaalde dingen moet ontzeggen door dat je een hond bij je hebt maar daar kies je voor. De liefde voor haar is veel en veel groter dan al die andere pleziertjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op vakantie alleen laten?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wingman (Engels gedichtje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^