Is de kans op onzindelijk blijven groter waneer je hond met 8 maanden nog in huis plast?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Mijn hond van 8 maanden is nog steeds onzindelijk.
Het verbeterdt soms in flagen maar 's nachts is het geregeld bingo en overdag als hij meer water drinkt dan anders ook maar minder.
Ik vind dit echt niet leuk meer en wil graag weten of er een grote kans is dat hij nooit echt goed zindelijk zal worden zoals je wel eens hoort.
Goed, ik weet dat hij pas 8 maanden is maar weet ook dat het langer dan gebruikelijk is en of er dan een grotere kans is dat hij het nooit 100% zal worden in verhouding met  honden die op deze leeftijd wel zindelijk waren?

Ben al maanden min of meer gekluisterd aan huis want waneer ik mijn hond meeneem dan gaat hij vooral bij een ander in huis plassen.

Hiij wordt 's nachts ook nog uit gelaten maar hoe laat of vaak ik het ook doe dat maakt niet uit, er ligt vaak plas.
En naar de dierenarts zijn we ook geweest die niks vond.

Er zijn inmiddels 4 vloerkleden weg gegooid, nu ligt er geen een meer, het laminaat begint te bollen en de hele bench is verroest van het zeiken en schoonmaken waar de stank ook niet meer uit te krijgen is...

Ben er helemaal klaar mee, vanmorgen lag hij lekker in zijn plas te pitten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is de kans op onzindelijk blijven groter waneer je hond met 8 maanden nog in huis plast?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Jeetje wat een ellende! Heb er zelf geen ervaring mee maar weet dat er flink wat honden hier op HP zijn die pas heel laat zindelijk waren. Maar of dat ook zo lang zo erg was als bij jullie nu... Misschien de DA eens zijn blaas/urine laten onderzoeken?

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

tjee , wat een probleem , mss dat je onbewust zelf iets niet goed doet
ik haalde jaren geleden een Maltezertje bij iemand weg , was al 2 jaar en nog nooit zindelijk geweest en ze hadden echt wel zindelijkheidstraining gedaan
op zijn nieuwe adres was het hondje in 3 weken zindelijk !
ik kan je niet echt raad geven , mss van voor af aan opnieuw beginnen , of een gedragsdeskundige
ik hoop dat je goede raad krijgt

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi is met 8 maanden bij mij thuis gekomen, ook onzindelijk. Nu is hij een jaar oud, en helemaal zindelijk. Met 9/10 maanden was hij zindelijk.

Dus het is zeker mogelijk.

Ik snap dat je het vervelend vindt, maar sommige honden zijn gewoon wat langzamer hiermee.. Probeer vol te houden :-)

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Plast hij alleen binnen of poept hij ook binnen?

Heb je weleens geprobeerd om een ander soort voeding te geven?

Mijn Karel poept en plast ook regelmatig (of nou ja... eigenlijk onregelmatig, want er is geen peil op te trekken) binnen. Ik heb vanalles geprobeerd, maar inmiddels ben ik er achter dat hij dit doet doordat hij zich gewoonweg niet lekker voelt. Hij heeft het lekkende darm syndroom en blijkbaar kan hij daardoor ook alles wat moeilijker ophouden.

Zou het bij jou hond niet misschien toch iets met zijn darmen of blaas kunnen zijn? Mijn gewone DA heeft in al die jaren ook niets gevonden, maar nu ben ik overgestapt naar een wat meer holistisch werkende DA die mijn honden op een andere manier bekijkt en er ging een wereld voor me open!

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Oh en Karel is trouwens ruim drie jaar oud. Ik heb dus niet meer de illusie dat hij ooit 100% zindelijk wordt. (al vind ik hem niet onzindelijk, want als hij zich lekker voelt gaat het prima) Ik heb het hebben van een vloerkleed gewoon opgegeven, heb makkelijk maar mooi vinyl liggen en ik ben beste vrienden geworden met mijn dweil.

Maar goed, bij een hond van 8 maanden zou het natuurlijk best zo kunnen zijn dat het kwartje gewoon enorm laat valt. Dat kan. Die van mij waren sowieso ook allebei vrij langzaam. Ik zou de moed iig nog niet opgeven. :-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Oh en Karel is trouwens ruim drie jaar oud. Ik heb dus niet meer de illusie dat hij ooit 100% zindelijk wordt. (al vind ik hem niet onzindelijk, want als hij zich lekker voelt gaat het prima) Ik heb het hebben van een vloerkleed gewoon opgegeven, heb makkelijk maar mooi vinyl liggen en ik ben beste vrienden geworden met mijn dweil.

Maar goed, bij een hond van 8 maanden zou het natuurlijk best zo kunnen zijn dat het kwartje gewoon enorm laat valt. Dat kan. Die van mij waren sowieso ook allebei vrij langzaam. Ik zou de moed iig nog niet opgeven.  :-) "

Het is alleen plassen.

Wat goed dat jij er zo mee om kan gaan, knap hoor.
Heb erge moeite ermee en weet niet of ik hier mee om kan gaan waneer het nauwelijks verbeterd.

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Kan wat vergezocht zijn maar ik neem aan dat elke suggestie welkom is.

Een labrador van vrienden had last van schoonmaakmiddel waarmee ze de vloer en bench mee schoon maakten. Voor zover ik het me kan herinneren werd er azijn gebruikt waarvan hij heel erg moest plassen en het niet kon op houden.

Toen wij met Logan over gingen van brokken naar vlees kon hij zijn plas ook veel beter op houden (drinkt sinds dien ook aanzienlijk minder).

Ik ken twee gevallen waarbij 't puur gedrag was en toen ze het plassen begonnen te bestraffen (wat je in elke ander geval niet moet doen) was het direct over.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Behandel je hem als een pup?

Iedere keer na het slapen, drinken, eten, spelen naar buiten gaan en ieder halfuur? Als hij alleen plast om zachte dingen, zou ik die weghalen. Een hond kan ook prima slapen in een kale bench. Laat hem niet zien wanneer jij zijn behoefte opruimt als hij binnen heeft gedaan, dat is voor hem ook een vorm van aandacht. Zeg ook niets, niet zuchten, niet praten, geen oogcontact.

Wat wou je doen als het niet verbetert?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ken je frustratie.. hoewel ik er maar twee maandjes "last" van heb gehad. Cosmic is ongeveer anderhalf, twee jaar oud, kwam hier in januari en is sinds eind maart, begin april eigenlijk volledig zindelijk. 
Hoe heb ik het opgelost? Nou ja.. Niet. Ik denk dat tijd hier de oplossing was, Cosmic had gewoon tijd nodig. Maar, net als wat Robbie zei, ben ik het op een gegeven moment gaan "afstraffen". Iets wat NIEMAND aanraad en je eigenlijk ook NOOIT moet doen, maar op advies van een gedragsdeskundige heb ik dat wél gedaan. En dan niet op het moment dat ze zit te plassen, dan was ik al te laat. Maar het moment waarop ze ging zitten, nét voor de sluizen open gingen! Als ik dan corrigeerde (en dan bedoel ik niet haar fysiek straffen maar gewoon duidelijk "NEE" of "UH-UH" zeggen) dan stond ze op en liep ze weg. Vervolgens liet ik haar dan meteen buiten en beloonde ik haar wanneer ze buiten plaste. Dit heb ik twee keer gedaan en sindsdien heeft ze niet meer binnen geplast.

Hier ligt overigens vloerbedekking. Ik heb een goedje gekocht (Urine Off) wat echt goed helpt, de vlekken gaan er nagenoeg uit en de geur is helemaal weg. Maar in mijn volgende huis komt vinyl, haha! :-D

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hij kriijgt nu vers voer en water tot ongeveer 1900 uur a 1930.
Bestraffen door ; nee of dat mag niet te zeggen, heb ik een poosje gedaan maar negeer het gewoon.
Uitlaten doe ik om de 2 uur of vaker als een pupje van 8 weken.
Zodra ik zie dat hij opstaat dan gaan we naar buiten.
's nachts nu weer 2 x wat voorheen om 0000, 0200, 0400 en weer om 0600 was.
Met dat aantal keren was ik gestopt toen ik dacht dat het beter ging en ik kappot was van de slapeloze nachten.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Robbie, schoonmaakazijn heb ik een tijdje gebruikt maar kreeg voorheen ook de tip dat niet te doen.
Heb allerlei schoonmaakmiddelen tot enkel heet water geprobeerd, maakt niet uit.

Cindy, ik weet het niet.
Echt waar ik zou niet weten of ik hier mee om kan gaan waneer mijn hond onzindelijk blijft.
Ik zou mijn hond niet kunnnen herplaatsen is mijn motto dat is tegen mijn principe.
Ik heb ervoor gekozen maar dat neemt niet weg dat ik baal als een stekker en minder plezier beleef aan het hebben van een hond eerlijk gezegd.

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby 3 doggies

honden foto van @nita & hoby

Drinkt hij veel?


Ik weet dat onze hond veel zal drinken.. als ik hem zijn gang laat gaan!
Maakt niet uit of ik een emmer vol water neer zet hij zal en moet op gaan!
Hij krijgt van ons iedere keer drinken en drinkt het ook direct op.. Het is dus zo dat hij niet de hele dag water tot zijn beschikking heeft..(ik weet dat dat een schop tegen veel benen is maar hij krijgt heus genoeg en zeker met warme weer!! )
We bouwen het nu wel op hoor, dat hij iedere keer wat meer krijgt en soms laat hij ook wel wat staan. maar dat is echt niet veel

Dus als hij veel zou drinken zal hij ook veel gaan plassen...

Dus misschien even kijken hoeveel hij drinkt...? Bij ons staat er een maatbeker op het aanrecht dus wij weten precies hoeveel hij krijgt..
Bij ons hielp het wel..
En hoelang voor dat jullie gaan slapen drinkt hij nog? misschien kun je kijken in hoeveel je daar kan schuiven.

Maar goed.. zoals ik zei bij ons hielp het wel.. en ik kan niet veel tips geven alleen maar ervaringen die ik zelf heb ondergaan ;-)

Zolang je maar zeker weet of er niets medisch aan de hand is...





honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

"
Ben er helemaal klaar mee, vanmorgen lag hij lekker in zijn plas te pitten. "


met dit laatste wil ik even vragen waar je de hond vandaan hebt gehaald. Omdat ik weet dat het vaak voorkomend is bij honden uit de broodfok dat ze hun nest bevuilen omdat ze bij deze fokkers ook veel in een kleine bench of kennel zitten en dus niet beter weten. De meeste pups houden er namelijk niet van om hun nest te bevuilen. Daarom is het bij zulke pups makkelijker hen zindelijk te krijgen. Jouw hond zit daar duidelijk niet mee en doet het maar waar en wanneer hij wil. Daarom dat dit in me op kwam. Dan ga je er inderdaad een moeilijkere opdracht aan hebben.

Dat je zegt dat het vooral snachts gebeurt, kan het zijn dat hij bang is snachts en hij daarom dus veel plast? Een hond van 8 maanden is normaal gezien wel in staat zijn plas zo lang op te houden, maar plassen kan wel een teken van angst of stress zijn.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Drinken krijgt hij tot ca 1930 en niet onbeperkt.
Ik vul de bak een paar keer per dag en hij drinkt het dan ook meteen op maar heb het ook wel eens geprobeerd met 2 bakken per dag en niet meer, ook dat maakt niet uit.
Heel soms laat hij het water staan.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

"

met dit laatste wil ik even vragen waar je de hond vandaan hebt gehaald. Omdat ik weet dat het vaak voorkomend is bij honden uit de broodfok dat ze hun nest bevuilen omdat ze bij deze fokkers ook veel in een kleine bench of kennel zitten en dus niet beter weten. De meeste pups houden er namelijk niet van om hun nest te bevuilen. Daarom is het bij zulke pups makkelijker hen zindelijk te krijgen. Jouw hond zit daar duidelijk niet mee en doet het maar waar en wanneer hij wil. Daarom dat dit in me op kwam. Dan ga je er inderdaad een moeilijkere opdracht aan hebben.

Dat je zegt dat het vooral snachts gebeurt, kan het zijn dat hij bang is snachts en hij daarom dus veel plast? Een hond van 8 maanden is normaal gezien wel in staat zijn plas zo lang op te houden, maar plassen kan wel een teken van angst of stress zijn. "

Ik heb mijn hond van mensen die naar eigen zeggen 1 pretnesje hadden, heb de ouders gezien maar mijn hond sliep tussen hun bedrijf en het erf binnen op stro.
De labjes hadden de mogelijkheid overdag steeds naar buiten te gaan alleen of met iemand erbij.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Mira volgens mij had je ook al een keer een topic geopend over dat je nog niet zo n goede band hebt met je hond en dat je daar veel moeite mee hebt. Hoe gaat het nu daarmee. Heb je al meer een klik met je hond of is dat nog steeds hetzelfde. Ik heb verder geen ervaring met niet Zindelijk worden maar ik denk dat je nu en nog steeds op de goede weg bent door hem als kleine pup te behandelen en steeds na elk dingetje met hem gaat plassen. Misschien ook een kwestie van volhouden. En ik kan het me voorstellen dat  je er op een gegeef moment ook wel klaar mee bent en dat je gefrustreerd raakt. Maar je hoort wel vaker dat sommige honden pas echt later zindelijk worden ik zou de hoop nog niet op geven, ik denk echt dat het goed komt. ':-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Mira volgens mij had je ook al een keer een topic geopend over dat je nog niet zo n goede band hebt met je hond en dat je daar veel moeite mee hebt. Hoe gaat het nu daarmee. Heb je al meer een klik met je hond of is dat nog steeds hetzelfde. Ik heb verder geen ervaring met niet Zindelijk worden maar ik denk dat je nu en nog steeds op de goede weg bent door hem als kleine pup te behandelen en steeds na elk dingetje met hem gaat plassen. Misschien ook een kwestie van volhouden. En ik kan het me voorstellen dat  je er op een gegeef moment ook wel klaar mee bent en dat je gefrustreerd raakt. Maar je hoort wel vaker dat sommige honden pas echt later zindelijk worden ik zou de hoop nog niet op geven, ik denk echt dat het goed komt. ':-) "


Dat klopt inderdaad.
De klik is er denk ik ook niet goed doordat ik vooral bezig ben met pis ruimen en verplicht zowat altijd thuis blijven.
Klink misschien raar maar de hond en plas zeg ik in een zin.

Bedankt voor de adviezen en vooral het advies de moed niet op te geven want ik wordt gestoord van dit gedoe.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat maakt het JUIST zo moeilijk. Ik had ook nog geen band met mijn hondje in de tijd dat ze binnen plaste, en dit maakte het zoveel moeilijker want ik kon NIKS van haar hebben. Ik werd echt boos van het steeds plasjes op kunnen ruimen! Ik werd ook zo'n beetje een kluizenaar, want ze was, na het binnen plassen bij vrienden en mijn ouders, ook nergens meer welkom..

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby 3 doggies

honden foto van @nita & hoby

" Drinken krijgt hij tot ca 1930 en niet onbeperkt.
Ik vul de bak een paar keer per dag en hij drinkt het dan ook meteen op maar heb het ook wel eens geprobeerd met 2 bakken per dag en niet meer, ook dat maakt niet uit.
Heel soms laat hij het water staan. "


Ok... hmm lastig hoor! Ik snap je frustratie en dat het genieten dan wegvalt.. maar hou je ook vast aan de momenten dat je wel van hem geniet!!

En hij ligt in de bench s`nachts? en daar plast hij in?
Hoe is hij als hij in de bench ligt.. vind hij dat wel leuk?

Mijn ervaring O-) is dat in het begin hoby in de bench zat en hij het niet leuk vond hij ook wel een plaste maar dat was meer van oooohhh waar ben je nou laat me niet alleen.. En nu vind hij het niet erg..

honden page profiel Iris & TaraIris & Tara 3 doggies

honden foto van Iris & Tara

Misschien is het helemaal niet zo'n slecht idee om contact te zoeken met een gedragskundige.Die kan de situatie veel beter bekijken dan wij vanaf het scherm. En het lijkt me ook voor jou heel fijn om het er uitgebreid met iemand over te kunnen hebben die er verstand van heeft. Ik kna me indenken dat het enorm frustrerend is en de lol er zo wel een beetje van af is, en dat terwijl het eigenlijk zo leuk is een pup. En wie weet ben je na een paar sessies van het probleem af en zit er zichtbaar verbetering in het zindelijk worden. 

Succes!

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Hij slaapt s'nachts in de bench en vind het nu niet meer erg en gaat er overdag ook wel uit zichzelf in liggen soms of ik zet hem erin om te slapen.
Hij gaat meestal liggen slapen en krijgt er zijn eten en drinken in.
Soms wil hij er niet in en bij ons zitten en gaat dan ongeduldig rommelen of zuchten.

Aan een gedragsdeskundige heb ik nog niet gedacht ivm het probleem plassen.
Wist niet dat zij hier iets aan kunnen doen eigenlijk.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hallo mira,
wat een nare situatie. ik kan me je andere topic nog herinneren dat je een beetje met de handen in het haar zat. Hoe gaat het daarmee? Ben je zelf al weer wat meer tot rust gekomen van alles? 

Wat betreft het plassen, opzich is een hond van 8 maanden die niet zindelijk is niet zo heel vreemd. het kan. maar dit zouden toch meer naar de ongelukjes moeten gaan. Heb je hem al eens laten onderzoeken bij de dierenarts? even bellen of ze naar de urine willen kijken? Altijd fijn om de medische kanten kunnen uitsluiten. Want door bijvoorbeeld blaasontsteking kunnen ze de plas ook moeilijker ophouden. 

Heb je het plassen bestrafd? (sorry als ik in herhaling val hoor, heb niet alle reacties even goed doorgelezen O-)). Dit kan namelijk een oorzaak geworden zijn, een hond koppelt ons boos zijn niet aan binnen plassen maar aan plassen in algemeen. dus gaat linken leggen als plas gedaan-baasje boos- oei straf- niet meer in bijzijn van baasje plassen krijg ik geen straf meer. 
Er kan ook heel goed een andere onderligende emotionele oorzaak zijn waardoor hij gaat plassen, denk aan vreugdeplasjes, demoedsplassen? dit kan door stress en opwinding veroorzaakt worden zowel postief als negatief. 

Het aanraden van een gedragstherapeut is daarom niet zo'n gek idee, GT's zijn er voor "buitensporig" gedrag die de honden vertonen en je zelf eigenlijk niet meer mee verder komt. 
nu is plassen niet zo zeer buitensporig natuurlijk maar na een fikse training zou je wel langzaam verbetering moeten zien. Ook wil ik je toch aanraden als dit aanhoudt eens contact met de dierenarts te zoeken gewoon om de medische kant eens door te lichten. 

Heel veel succes. ik hoop dat er snel een antwoord komt op je vragen en de waarom, en jullie kunnen gaan werken aan een oplossing. want ik kan goed begrijpen dat je hier best moedeloos van wordt. Hou moed, Kop op je kan het ;-)

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Hoi, ik begrijp je frustratie! En je verdriet! Moeilijk!!!! Bij onze Berners verliep het zindelijk worden ook zeer moeizaam. Ik bemerk nu het mooier weer wordt en de deur vaker open staat dat het snel verbeterd.. Sam is nu 12 maanden en ik denk dat ik nu pas kan zeggen dat hij echt zindelijk is... Noortje is nu 8 maanden en nog steeds plast zij gewoon daar waar ze is; als ons opstaan te lang duurt of als de deur niet open staat... Maar dit zijn nu echt ongelukjes, geen structureel dagelijks probleem zoals bij jou. Ondanks dat ik al heel veel honden heb gehad en gezien vroeg ik me ook bij hen af of het ooit wel goed zou komen en wat ik er nog meer aan kon doen... Maar hier doet de tijd het werk... En ik: ik dweil...en dwaalde..en dweilde... En baalde.. Maar dat lijkt wat achter ons te liggen!
 De tijd s ochtends veranderd ook.. Was het eerst 06.00 uur en nat, nu soms al  7.45 uur en droog..

Ligt er een mand in zijn bench? Of kranten? 
Heb je er s nacht al eens iets anders in gelegd? Of niets? ( dat was hier zo.. Alleen een krant tegen het vocht)
Heb je zijn bench al eens verplaatst? 
Heb je al eens een krant op de grond gelegd? Plast hij dan daar op? Zo ja, dan heb je nu de plas in ieder geval op een vaste plek... De krant kun je dan richting deur verplaatsen...
Heb je zijn plasjes buiten beloond met iets lekkers? Zo nee, doen! Ook al is het maar een druppel... Zo ja, gooi er iets nog lekkerders tegenaan... 

Verder geen idee.. Is hij gecastreerd?

Sterkte!

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

"
Het is alleen plassen.

Wat goed dat jij er zo mee om kan gaan, knap hoor.
Heb erge moeite ermee en weet niet of ik hier mee om kan gaan waneer het nauwelijks verbeterd. "


Nu is een teckelplas waarschijnlijk ook wel een stuk kleiner. En ik heb ook met mijn handen in het haar gezeten. Totdat ik gewoon echt zeker wist dat het niet meer ging veranderen. Dan kan je niet anders dan je aanpassen aan de situatie.

Ik las trouwens dat hij in de bench zit 's nachts? Ik zou hem eens leren om gewoon los in de kamer te zijn. Als ik Karel in de bench zou stoppen 's nachts plast hij hoe dan ook gegarandeerd de bench onder. Hij vindt de bench niet prettig en extra spanning zorgt dan juist voor nog meer plassen. Het boeit hem dan ook niet dat hij er in ligt. Los in de kamer gaat het tien keer beter en voelt hij zich veel prettiger.

Veel honden gaan juist minder plassen in een kleine ruimte, maar iedere hond is anders. Allicht het proberen waard?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is niet de normale leeftijd van zinderlijkheid zijn.

heb je al eens een check laten doen bij je dierenarts ? als alles goed is en er geen medisch probleem is, zou ik het gaan aanpakken.

je begint smorgens vroeg en wel, om zes uur je bed uit te gaan, plassen buiten, maakt even niet uit waar. geplast ? naar binnen, niet zonder toezicht houden, eten geven.. kwartiertje wachten, dan riem om, en naar buiten voor een wandeling, aan de lijn, plassen en poepen, naar binnen.

ieder uur er op uit, hoe vervelend dat ook is, niet zonder toezicht houden, niet los, eerst zinderlijk worden. savonds voor het eten een flinke wandeling maken, even laten rusten voor je eten geeft, en weer onder toezicht houden, na het eten, even aan de lijn plassen, ook dat maakt weer niet uit waar.

drinken de hele dag laten staan, savonds om een uur of negen weghalen. dan voor dat jullie gaan slapen, uitlaten, plassen en eventueel nog poepen, dan de wekker zetten, om twee uur even plassen, weer aan de riem uitlaten, ook dan weer maakt het niet uit waar, in de tuin of elders, eerst zinderlijk maken binnen.

een programma van twee weken conseqwent zijn, echt conseqwent . en kijk dan eens of je vorderingen maakt. kwartje gaat vallen.

als die plast en poept buiten, belonen, met een knuffel, geen voer geven.

ik weet niet wat je voor voeding geeft, brok of vlees, met vlees zijn ze sneller zinderlijk, drinken wat minder dan bij de brok, water niet verminderen, wel savonds om een uur of negen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik heb er zelf met Max niet zoveel ervaring mee.. Bij hem verliep alles vlotjes omdat hij het heel erg vond om in huis te plassen... Zelf kotsen doet hij niet in huis... Hij beukt dan tegen de deur aan zodat we die open doen, en dan gooit hij buiten alles eruit...


Ik heb het wel meegemaakt met de hond van een vriendin... Die was vanaf pup bij hun en met 14 maanden echt 100% zindelijk... Zij hebben op den duur de bench open gelaten, en een plaat met stro in de  hal (waar de hond sliep) neer gezet, omdat die hond op een boerderij geboren was en dus altijd in het stro lag... Elke week werd er een beetje minder stro ingelegd, en hij bleef het alleen op het stro doen... Op den duur lag er geen stro meer in de plaat/bak en plaste hij daar dus ook niet meer.. En deed het vanaf toen elke keer buiten, (op ongelukjes na) en met 14 maanden was het helemaal over....

Hopelijk heb je wat aan alle tips, maar geef vooral niet op. Het komt allemaal goed :-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ben idd al bij de dierenarts geweest die niks kon vinden.

Waneer ik heb betrapte dan corrigeerde ik uiteraard door naar buiten te gaan en nee zeggen maar hij doet het niet waar ik bij ben dus dan kan of wil hij het wel ophouden.

Zeggen dat hij braaf is bij het buiten plassen een een aai dat doe ik nog steeds alleen niet met vreugdedansje enz uit de tijd dat hij een jonge pup was.

Het is wel verbeterd sinds hij pup is, dat wel want toen poepte en plaste hij constant binnen en dat constant is nu geregeld geworden.

Ik kan er wel elk uur uitgaan alleen is dat zolang ik erbj ben gaat het goed, het is dus als ik ff naar boven bv ga en zowat elke nacht.
Dus van steeds voor me neus plassen en poepen is geworden plassen in het geheim maar op uitzonderingen na doet hij het ook als ik in de kamer ben.
Toch negeer ik zijn plassen en maak het schoon zonder dat Bobby het ziet

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Dank jullie wel voor de reakties, soms is het horen van verhalen en de adviezen van anderen ook een manier om het vertrouwen weer terug te krijgen en jezelf weer tot orde te roepen om geduld te hebben wat hierin essentieel is maar door de lange training mijn geduld soms opraakt.
Thanks;-)

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik leef met je mee meid. Heb ook zoveel respect voor je eerlijkheid. Dat had ik al bij je vorige topic. Ik hoop dat het kwartje snel bij hem gaat vallen zodat jij weer lekker door kunt slapen en kunt gaan genieten van je hond en eindelijk blij kunt zijn. Je verdient het zo :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is de kans op onzindelijk blijven groter waneer je hond met 8 maanden nog in huis plast?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Krijg ik nu mijn zwemdiploma?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^