Hertengewei om op te kauwen - toch niet zo goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Heb hem maar even onder voeding gezet, wist anders ook niet waar..

Hertengeweien zijn helemaal in als "kauwsnack"! Ik heb hier zelf een klein hertengewei, over de helft gezaagd, voor Cosmic om te proberen. Maar ze is er niet gek op. Kwam net deze link tegen naar een artikel over hoe schadelijk zo'n hertengewei kan zijn voor het gebit van je hond.

Klik!

Wat vinden jullie er van? Krijgen jullie honden hertengeweien om te kauwen en hoe bevalt het?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hertengewei om op te kauwen - toch niet zo goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik heb het nog nooit gegeven maar het lijkt mij (geen idee of het zo is) ook knoert hard dus kan in mijn optiek gerust dat het slecht voor de tanden is.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mja, ik snap ook niet zo hoe het werkt met een "heel' gewei. Die ik heb is dus open gezaagd, Cosmic schraapt daar het merg uit. Maar hoe werkt dat als zo'n gewei helemaal in tact is? Cosmic kauwt niet op de buitenkant.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Als dat merg er makkelijk uit te schrapen is kan het denk ik geen kwaad. Uiteraard wel goed in de gaten houden dat als het op begint te raken je het weggooit. Die hele stukken kan een hond niets mee omdat de buitenkant verschrikkelijk hard is.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja precies.. Maar ze doet met het harde stuk ook niks. Niet geïnteresseerd :-) Terwijl Cosmic toch ALLES opeet en met haar tanden bewerkt.. O-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ik heb sinds een half jaar een stukje van hooguit 15 cm maar daar doet ze helemaal niets mee. Ik heb hem al eens een hele nacht in een bak water gelegd om zachter te maken en misschien meer te laten ruiken maar ze hoeft het niet. Als ik de schade zie mag ze hem ook lekker laten liggen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb de hype ook niet echt gesnapt. Die dingen zijn sterk genoeg om een gevecht te weerstaan tussen mannelijke exemplaren van de herten e.d. Dat ga ik dus niet aan mijn hond geven.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Het is alvast in.

Je vind ze op elke show en in bijna elke winkel.
Ik heb er eens een waarschuwing van gelezen, het kan ingeslokken worden en veel schade aanrichten.

Ik koop het alvast niet

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou het niet geven. Kneppelhard, lijkt me inderdaad niet goed voor het gebit, en gevaar voor inslikken en obstructies lijkt me zeker ook aanwezig.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb de hype ook niet echt gesnapt. Die dingen zijn sterk genoeg om een gevecht te weerstaan tussen mannelijke exemplaren van de herten e.d. Dat ga ik dus niet aan mijn hond geven. "

Sterker nog, zelfs een wolf of hondachtige laat dit in de natuur gewoon liggen.
Maar de marketeers zijn slim. Als er ergens goed geld op te verdienen valt, dan lijkt veel geoorloofd. Helaas over de ruggen van in dit geval honden. Hier dus ook geen geweien, parmabones en weet ik al niet voor ellende. Mijn honden staan zo'n 8,5 jaar op hun NRF met dik bevleesde karkassen en prooidieren die voor redelijk goed gebitsonderhoud zorgen. De items die ze krijgen, kunnen volledig worden verteerd. Gebitsproblemen hebben ze zeer zeker niet. Schone gebitten en niet afgesleten. Dit is redelijk uniek voor senior honden van inmiddels 11,5 en 10, waarbij de complimenten van menig dierenarts niet van de lucht zijn, omdat zij vaak anders zien bij honden op die leeftijd. 

Ik moet een beetje lachen om dit stukje:

"the spectrum of oral disease seen in wild canids and felids is very similar to domestic carnivores including periodontal disease, traumatic tooth injuries with pulpal exposure, and endodontic complications. Predators with a higher bone content in their diet have a higher prevalence of tooth fractures. These findings suggest that the natural diet of the wild carnivore does not protect the animal from oral and dental disease".

This paper is a useful counterweight to the entrenched opinins of the RMB lobby


De RMB lobby (dus al die rauw voerders wereldwijd waarvan de honden met veel plezier zich tegoed doen aan nuttig voer) geeft dus niet in hoofdzaak dragende delen van te oude zoogdieren. En research omtrent doodsoorzaak bij wolven bijvoorbeeld laat zien dat die vrijwel intacte gebitten bleken te hebben, zonder grote schade zoals gesuggereerd wordt. Gebitsproblemen zullen dus zeer zeker niet frequent voorkomen, anders hadden diverse boeken van wolvenonderzoekers daar ook over gerapporteerd. 

http://ukwct.org.uk/files/education/WPEd39-wolf-teeth-dentition-and-disease.pdf

Dino (Gast)

Ik wil hier toch even op reageren.
Voor mijn hond,een beagle van ander half jaar, waren we al tijden op zoek naar een kauwstok die hij niet binnen 1 uur kapot geknaagd heeft. Alles geprobeerd en tot slot vertelde een andere honden-eigenaar mij in de winkel dat zij voor haar hond zo een gewei had aangeschaft en dat die voor haar hond perfect was.
Dus de proef op de som genomen, was ondertussen toch al een fortuin kwijt aan kauwspullen, dus deze kon er ook nog wel bij.
En ja hoor, mijn hond vindt hem geweldig. Hij knaagt er op en krijgt ook nog het merg eruit (heb van die hele genomen, aangezien hij anders weer binnen de kortste keren, zodanig kapot is dat die in de vuilnis mag.
Met deze eerste heeft hij ongeveer 3 maanden gedaan!!!! en toen vond ik het welletjes en heb ik hem weggegooid en een nieuwe gekocht. 
Hij geniet van dit gewei. Uiteraard mag hij hem niet als wij er niet bij zijn. Maar dat geldt voor al het hondenspeelgoed.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je moet je goed laten informeren over het juiste formaat voor je hond. Drib heeft er ook 1. Rex had er ook 1. Ze liggen er al zeker 2 jaar. Af en toe pakt ze hem weer.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Het is alvast in.

Je vind ze op elke show en in bijna elke winkel.
Ik heb er eens een waarschuwing van gelezen, het kan ingeslokken worden en veel schade aanrichten.

Ik koop het alvast niet "


Ik zou echt niet weten hoe ze dit in moeten slikken.. het is niet een ronde staaf..

.

Suus (Gast)

Je hebt weinig opties als je hond allergisch is voor rundereiwitten want in werkelijk elk bijtbot zitten rundereiwitten en nog wel 80%! 
Het enige wat mijn hond kan eten zijn dus deze hetengeweien en ze vindt ze heerlijk, het is een hond van 8 maanden en ze eet me die compleet op, voor haar zijn ze niet te hard, wel beperk ik het tot maximaal 2 uur aan een stuk en dan leg ik het weer weg tot de volgende dag want anders zou ze de complete dag erop aan het knagen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb er ook een gekocht, de grootste die ik kon krijgen, het merg wordt er uitgeholt, meer niet, daar is ze lekker mee bezig, op het hertegewei zelf kauwt ze niet, snachts laat ik het in het water liggen, zodat het merg weer zacht wordt en er weer geknaagd kan worden, inslikken ? nee niet mogelijk met die van haar, er zit een grote hoek aan. dat is onmogelijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier zie je dat het merg aangevreten is.






onmogelijk dat ze het inslikt, en ook ik laat ze kauwen onder toezicht.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Je hebt weinig opties als je hond allergisch is voor rundereiwitten want in werkelijk elk bijtbot zitten rundereiwitten en nog wel 80%! 
Het enige wat mijn hond kan eten zijn dus deze hetengeweien en ze vindt ze heerlijk, het is een hond van 8 maanden en ze eet me die compleet op, voor haar zijn ze niet te hard, wel beperk ik het tot maximaal 2 uur aan een stuk en dan leg ik het weer weg tot de volgende dag want anders zou ze de complete dag erop aan het knagen zijn. "


Je zou ook een andere diersoort kunnen nemen, bv lam.
Mijn hond heeft grote lamsoren van bandit, is ie bijna een uur zoet mee.
Vind ik persoonlijk lang genoeg.
Daarna is ie echt voldaan.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben eerst een halve ant (hertengewei doormidden) besteld het binnenste heeft ze daardoor leren kennen, de hele kauwt ze ook wel op af en toe geen uren achtereen. 

Herten gewei moet net als buffelhuid door combinatie van speeksel en kauwen wat zachter worden. Dat koste een tijd en veel honden zijn daar te ongeduldig voor. één van de tips die wij hebben gehad is om gewoon eens het hertengewei 24 uur in haar brokken bak te steken. Dat kan de interesse vergroten.

Sadi bijt trouwens niet hard op het hertengewei, wat ze op gewoon bot wel doet. Ze doet bij de uiteindes meer met haar tong bewerken en afschrapen met de voortanden.

honden page profiel SuzieSuzie

honden foto van Suzie

"

Je zou ook een andere diersoort kunnen nemen, bv lam.
Mijn hond heeft grote lamsoren van bandit, is ie bijna een uur zoet  mee.
Vind ik persoonlijk lang genoeg.
Daarna is ie echt voldaan.



"


.Ook dat heb ik al geprobeerd maar dan gaat het weer compleet mis met haar vacht en darmen, ze kan alleen nog maar aangepaste eiwitten verdragen, ze heeft dan ook speciaal voer, rundereiwitten en tarwe kan ze helemaal niet verdragen. Ik heb al allerlei andere dingen geprobeerd, van lam en ook kip, kalkoen, ze schijnt daar (voor die laatste dingen) niet allergisch voor te zijn maar toch kan ze dat ook niet goed verdragen, ze heeft allerlei testen gehad bij de Dierenarts, ze mag dus alleen speciaal voer eten, en op advies van de Dierenarts dat hertengewei eens geprobeerd en dat is dus werkelijk het enige wat ze kan verdragen. Behoorlijk frustrerend want een hond wil je graag af en toe verwennen met iets lekkers maar helaas.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"

Je zou ook een andere diersoort kunnen nemen, bv lam.
Mijn hond heeft grote lamsoren van bandit, is ie bijna een uur zoet  mee.
Vind ik persoonlijk lang genoeg.
Daarna is ie echt voldaan.
"

een uur whoow Sadi heb die dingen met een kwartier weg...
.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"
een uur whoow Sadi heb die dingen met een kwartier weg...
. "

die zijn groot hoor, en keihard.
Santa is ook vlug maar hier is ie even mee zoet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een nachtje in het water laten liggen, helpt om het hertegewei wat zachter te maken, maar als ik zie dat mijn hond alleen het merg eruit schraapt, vind ik dat voldoende, dan kan ze haar tanden toch ook mooi schoonhouden ermee.

honden page profiel Melany en TeddyMelany en Teddy

honden foto van Melany en Teddy

Oei, ik schrik van je bericht! Teddy zit op dit moment op een hertengewei te kauwen…
Hij is er overigens wel gek op.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Ik was er ook van geschrokken, aangezien dit altijd aangeprezen wordt als een langdurig en natuurlijk alternatief voor bijvoorbeeld botten van FarmFood.
Toch houdt Koji erg veel van deze hertengeweien en denk ik dat als ik hem enkel de doormidden gezaagde blijf geven, er geen probleem is ':-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Nova heeft een damhertengewei, die zijn zachter.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Er is iets met hp op mijn pc en daardoor zie ik salleen de vraag, maar ik denk dat je het het toegelicht.
Ik geef geen hertengewei, omdat het mij slecht voor de tanden lijkt. Te hard. Maar ik denk dat mijn hond er ook niets aan zal vinden. Dus ik heb het nooit geprobeerd ook.

Hondenbaasje sinds een jaar (Gast)

Onze hond is helemaal gek op het gewei. Hij deed over de eerste ongeveer twee weken. Toen bleven er nog twee stukjes over die zeker ingeslikt kunnen worden. Die hebben we maar snel weggegooid. Nu heeft hij een nieuwe en daar is hij binnen een week al bijna doorheen. Hij is er zo blij met een niuewe dat hij liever zijn gewei kiest dan het uitlikken van het bakje rauwvlees. We geven hem niet meer als hij alleen thuis is of als wij gaan slapen.

Mascha (Gast)

Wij hebben nu sinds een maand weer een hondje en dit is een echt knager. Botten waar een andere hond dagen mee kan doen vliegen er hier binnen een uurtje door. Echt niet normaal. Heb nu zo'n hertengewei geprobeerd en ben helemaal happy. En ons doggie ook. Dagelijks kauwt ze er een tijdje op. Een medium size doet ze 2 weken mee.  Heb nu via Marktplaats iemand gevonden die ze aanbiedt voor maar 32,50 per kilo!! Dan krijg ik ongeveer 20 medium size stukken. Dat scheelt zoveel dat ik maar een kilo ga kopen. Is exact hetzelfde spul maar komt alleen uit de natuur en niet met een plakkertje van de winkel erom. Denk dat het onze Mellan weinig zal uitmaken hahaha

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Wij hebben nu sinds een maand weer een hondje en dit is een echt knager. Botten waar een andere hond dagen mee kan doen vliegen er hier binnen een uurtje door. Echt niet normaal.
Heb nu zo'n hertengewei geprobeerd en ben helemaal happy. En ons doggie ook. Dagelijks kauwt ze er een tijdje op. Een medium size doet ze 2 weken mee. 
Heb nu via Marktplaats iemand gevonden die ze aanbiedt voor maar 32,50 per kilo!!
Dan krijg ik ongeveer 20 medium size stukken. Dat scheelt zoveel dat ik maar een kilo ga kopen.
Is exact hetzelfde spul maar komt alleen uit de natuur en niet met een plakkertje van de winkel erom. Denk dat het onze Mellan weinig zal uitmaken hahaha "
 
 
Dan maar hopen dat het niet van een stroper is.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Enige verschil met deze hertengewei en die je bij de winkel haalt zeg maar is dat het even kijken is of het wel ook zo netjes afgewerkt is scherpe kanten bijgewerkt en zo...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hertengewei om op te kauwen - toch niet zo goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: honden naam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^