Oriëntatie op andere hondenrassen, jullie mening graag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Hallo, zoals jullie weten hebben wij 3 prachtige jonge honden waar wij erg blij mee zijn. Mijn vriend en ik zijn momenteel bezig om een huis te kopen in Gronau (duitsland) als alles goed gaat gaan we maandag tekenen. Dus een hele spannende tijd. Maar het (gaan) wonen in Duitsland heeft niet alleen voordelen. Zo ben ik erachter gaan komen dat Amerikaanse staffords hier als gevaarlijk ras aangeduid staat en je daar dus (voor 2 honden) 1000 euro per jaar aan hondenbelasting moet betalen. Ik vind het ronduit belachelijk dat ze een ras over dezelfde kam scheren en dat alle honden dan maar gevaarlijk zijn maar goed. Die discussie ga ik niet aan dat win je toch niet. (Overigens zijn er meerdere rassen die daar als gevaarlijk worden beschouwd.) 
Ik ben gek op mijn honden en zal deze dan ook zeker niet om deze reden weg doen oid. Maar het is wel iets om over na te denken in de toekomst. Wij willen graag een 4e hond, over een jaar a anderhalf jaar om onze roedel compleet te maken. Nu zijn wij dus ons gaan oriënteren op verschillende rassen. Het enige probleem is dat zo ongeveer elke hond die ik leuk vind op de lijst van gevaarlijke honden staat en de rassen die mijn vriend leuk vind, ik niet leuk vind! Dat wordt dus lastig.

Mijn vriend houdt van husky's en alles wat er op lijkt, ik daarintegen ben dol op muscle dogs. Het tegenovergestelde dus. Nu zou je denken waarom geen 2e husky? Ik heb een beetje moeite met husky's, hun onafhankelijkheid vind ik niet prettig en is niet iets wat ik fijn vind aan een hond. Ook de prooidrift vind ik wat minder. Ik ben verder wel dol op onze husky maar het is toch anders dan mijn staffies.

Het liefst zou ik de rest van m'n leven staffords of soortgelijk ras willen hebben. Maar vanwege die "gevaarlijke rassen" lijst in Duitsland is dat toch een beetje prijzig. Overigens staan Engelse staffords niet op die lijst, maar die zijn mij dan weer iets te klein. Ik vind ze wel erg leuk, maar goed dan denk ik weer, als Amerikaanse staffords op die lijst staan dan is de stap naar Engelse stafford op de lijst erg dichtbij...

Onze "eisen":
- Middelgroot tot grote hond
- Trouw
- Waaks / oplettend
- Weinig onderhoud aan de vacht (1 haarbal is wel genoeg O-))
- Geen tot weinig prooidrift (voor zo ver je dat kan bepalen aan een ras)
- Geen enorme werklust
- Geen herder (ik vertrouw ze niet dus ik durf dat niet aan)

Wat wij bieden:
- Groot huis met een grote tuin (900 m2)
- 3 hele gezellige roedelmaatjes
- Stabiliteit
- Goede verzorging (zowel eten, als medische zorg, als erg toegewijde baasjes)
- Eventueel sport beoefenen
- Voldoende beweging/afwisseling

Natuurlijk is dit pas voor over minimaal een jaar maar we willen goed voorbereid zijn. Plus ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Zouden jullie bijv stug jullie eigen ras blijven houden (zoals bij mij de amstaff) of zouden jullie overstappen naar een ander ras? Ik vind het erg moeilijk.

Hebben jullie advies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oriëntatie op andere hondenrassen, jullie mening graag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Heb je al aan een chowchow gedacht? Heeft wel veel vacht, maar hier werd onze chowchow ook maar 1 keer per week,geborsteld. En ze zag er prachtig uit! 
Ze verharen weinig tot niet. Alleen in het ruiseizoen, en ze verharen in hele plukken.

Ik ken het ras zelf niet echt, maar misschien een  buldog? Of staan die ook op de lijst?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Een chowchow nee nog niet aan gedacht, moet ook zeggen dat dat ras me niet zo aanspreekt. Heb ze verder nog niet in het echt gezien maar in eerste instantie zou dat niet een hond zijn waar ik wild van wordt zegmaar haha. Maar bedankt voor je reactie!

Ik vind zelf Old English Bulldogs echt prachtig, die staan niet op de lijst. Maar ik heb verder geen persoonlijke ervaring met dit ras. 

Dit zijn de verdere rassen die op de lijst staan en als gevaarlijk worden beschouwd in Gronau:
- Alano
- American Bulldog
- Pitbull
- American staffordshire terriër
- Bull mastiff
- Bull terrier
- Argentijnse dog
- Fila Brasileiro
- Mastiff
- Spaanse mastiff
- Mastino napoletano
- Rottweiler
- Staffordshire bull terrier
- Tosa Inu

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Staffordshire bull terrier = Engelse Stafford dus staat wel al op de lijst.;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Een schotse collie korthaar? Is natuurlijk wel een herder, maar niet zo eentje waar dat wel of niet vertrouwens zoals je beschrijft een rol speelt (neem aan dat je daar meer de DH's en mechelaren mee bedoelt ;-) )

Of misschien een Tamaskan? Ziet eruit als een wolf, dus iemand die uiterlijk van husky's houdt vindt die denk ik ook wel erg mooi, en ze zijn niet zo eigewijs als husky's ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat er in mij op komt:
- Tamaskan
- Boxer
- Dobermann

honden page profiel Flow, Pip & ikFlow, Pip & ik 3 doggies

honden foto van Flow, Pip & ik

rhodesian Ridgeback

Anatolische herder


catahoula Leopard dog



Allemaal geweldige rassen. Maar wij hebben speciaal gekozen voor een totaal anders ras dan de eerste, Omdat je dan zo veer verwachtingen hebt van de hond van het zelfde ras. omdat de eerste zo lief en leuk is etc. De andere kan totaal anders uitpakken.  Dus ik zou zeggen kies een ander ras en laat je verassen met totaal iets nieuws. dit brengt de leukste situaties met zich mee.;-) Succes met de verhuizing;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Een schotse collie korthaar? Is natuurlijk wel een herder, maar niet zo eentje waar dat wel of niet vertrouwens zoals je beschrijft een rol speelt (neem aan dat je daar meer de DH's en mechelaren mee bedoelt  ;-)  ;-)

Of misschien een Tamaskan? Ziet eruit als een wolf, dus iemand die uiterlijk van husky's houdt vindt die denk ik ook wel erg mooi, en ze zijn niet zo eigewijs als husky's  ;-) "
Niet mijn type, vind de langhaar een stuk leuker maar dan heb je dus weer die vacht verzorging. Inderdaad een ander soort herder dan waar ik op doel zoals je al zei bedoel ik dus inderdaad DH en Mechelse/Hollandse herders. 

De Tamaskan is ook in mij opgekomen, vooral na het topic van wolfwoman die er een tamaskan pup bij heeft. Ik weet alleen vrij weinig over het ras en het is een vrij nieuw ras. De dingen die ik over de Tamaskan gehoord heb zijn aan de ene kant erg positief en aan de andere kant ook weer niet. Het ligt er maar net aan welke ouders je Tamaskan heeft. Maar het is een ras dat wij in overweging zullen nemen':-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

;-)

Moet even een kanttekeningetje maken dat de vachtverzorging nog best meevalt hoor, wordt vaak meer van gemaakt dan het eigenlijk is :-) Alleen achter de oren goed bijhouden en de rest borstelen is om de week genoeg ;-) maar is natuurlijk altijd meer dan bij amstaffs hihi

marvin (Gast)

bij uw staffords zou ik gaan voor een mastiff omdat uw staffords zeer dominant kunnen overkomen naar andere rassen en de mastiff is daar niet gevoelig aan en zal er het minst op reageren als jullie met de juiste energie en rust het goed aanpakken zie ik daar de beste slaag kansen maar bezint voor je begint het zal de eerste maanden niet  simpel zijn

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

De mastiff staat op de lijst van ''gevaarlijke honden'', dus dat gaat 'm niet worden denk ik ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Wat er in mij op komt:
- Tamaskan
- Boxer
- Dobermann "
Zijn rassen die wij besproken hebben! De Tamaskan heb ik hierboven even uitgelegd. De Boxer is een ras wat ik als eerste raskeuze in gedachte had (voor ik mn amstaffs had) dus die is ook zeker een optie. En de doberman, ja mijn vriend vind ze erg mooi maar ik vind ze wat slank, ben meer van de bully groffe types zeg maarO-) het karakter is mij niet heel erg bekend verder.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" rhodesian Ridgebackhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Rhodesian_ridgeback.jpg

Anatolische herder
http://www.startpunthonden.nl/images/rassen/rasfoto/Anatolian-Shepherd.jpg

catahoula Leopard dog

http://3.bp.blogspot.com/-vLV_KK8tFIc/TgVPnLlk5WI/AAAAAAAAEbs/B_GEHIpqqPI/s1600/catahoula.jpg

Allemaal geweldige rassen. Maar wij hebben speciaal gekozen voor een totaal anders ras dan de eerste, Omdat je dan zo veer verwachtingen hebt van de hond van het zelfde ras. omdat de eerste zo lief en leuk is etc. De andere kan totaal anders uitpakken.  Dus ik zou zeggen kies een ander ras en laat je verassen met totaal iets nieuws. dit brengt de leukste situaties met zich mee.;-) Succes met de verhuizing;-) "
Oh ja de Rhodesian, die vind ik geweldig! De Anatolische herder vind m'n vriend erg mooi maar ik zou het denk ik niet aandurven, dat zijn best lastige honden. Grappig dat je de Catahoula linkt, die vind ik nl ook erg leuk.

Daar heb je wel een punt inderdaad, ik vind staffords echt geweldige honden maar ben bang als deze er later niet meer zijn dat ik ze ga vergelijken. En nu kan je kiezen voor een "nieuw" ras waar je nog geen ervaring mee hebt. Er zijn zoveel leuke rassen. Poeh dat wordt me nog een klus om te kiezen.

Bedankt! Verhuizen zal nog wel even duren, moet eerst nog het een en ander aan het huis gebeuren:-D

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" ;-)

Moet even een kanttekeningetje maken dat de vachtverzorging nog best meevalt hoor, wordt vaak meer van gemaakt dan het eigenlijk is  :-)  Alleen achter de oren goed bijhouden en de rest borstelen is om de week genoeg  ;-)  maar is natuurlijk altijd meer dan bij amstaffs hihi "
Ja ik ben een beetje verwend denk ik met die korte haartjes O-)... en onze Husky verhaart voor 10 haha ... moet ook zeggen dat ik m'n vriend niet zo gauw met een collie zie lopenO-)...

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Hihi nee een amstaff/husky type misschien niet nee O-) ach mijn vriend is ook een stoere, harde werker, maar toch is hij gek op collie's! ;-) Ben blij dat ze bestaan hihi de stoere mannen die van knuffelhonden houden ;-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

@Marvin, bedankt voor je reactie maar helaas staat de Mastiff op het lijstje van gevaarlijke rassen in Gronau. Een bull mastiff was ook één van mijn keuzes maar dat kan dus helaas niet.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

en de Dogo Canario?
ik ken verder niets van dat ras maar staat nog niet op de lijst!

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Tibetaanse mastiff
(ken het ras verder niet persoonlijk)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Ik zie dat de boxer al is genoemd, daar dacht ik ook gelijk aan. Staat voor zover ik weet in geen enkel land als gevaarlijk ras genoemd.
Ondanks hun gespierd uiterlijk (eenmaal echt volwassen en dat duurt wel wat jaartjes ;-) )worden ze over het algemeen als echt familiehond gezien en zijn redelijk sociaal naar andere honden toe.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn volgende ingeving:- cane corso
- zwitserse sennenhond
- tosa (zonder inu er achter)

Gelukkig zijn er meer dan 350 hondenrassen erkend in Nederland. ;-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik dacht ook aan de Cane Corso.

honden page profiel nickynicky 3 doggies

honden foto van nicky

Jeetje, lijkt me moeilijk om af te moeten stappen van eigenlijk alle rassen die je leuk vindt :
Maar een lange(re) vacht hoeft echt niet veel meer onderhoud/werk in te houden. Als ik kijk naar de onze labrador, dan moet ik elke dag stofzuigen en liggen er nog bossen haar in het huis. En onze Shiloh is dan wel langharig maar daar vind ik af en toe een plukje haar van, dat pak ik dan zo op. Ik borstel haar 1 of 2 keer per week. Dus dat valt best mee :
Heel veel sterkte met jullie zoektocht en alvast veel succes met de verhuizing

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Wat dacht je van de boerboel?
Franse bulldog, wel klein..
Boxer of cane corso...
Uhm..
Tosa, duitse dog, ca de bou of sharpei?

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Wat vind je van een malamute dan? Die zijn vaak toch net wat meer baas gericht dan hussen zijn.en Tsjah je hebt zon 8 weken per jaar je hele huis vol liggen met haar . Maar dan heb je nu toch ook al

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Grote Zwitserse Sennenhond?
Of de Entlebucher Sennenhond?

Succes met jullie zoektocht! :-)

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

@Erika, De dogo canario vind ik erg interessant maar mijn vriend helaas niet.

@Sally, de tibetaanse mastiff is een ras dat wij beide erg leuk vinden, ben alleen bang dat het karakter niet zo goed bij de rest van de roedel past.

@Annemiek, ja de Boxer is wel één van de favorieten, mijn moeder is er met 2 opgegroeid en ik vind ze erg leuk.

@Sanne & Inge, de Cane corso spreekt mij erg aan maar mijn vriend dus weer niet. Die wil liever net zo'n grote gespierde hond. We hebben er al 2 zegt ie danO-)... ik vind het erg jammer want anders was de keus op dit ras gevallen. De Tosa ken ik niet, even opzoeken. De Tosa schijnt voorheen Tosa Inu geheten te hebben. Dus die staat op de lijst..:'( vind het wel een prachtige hond.

@Nicky, het is ook niet zozeer dat ik geen langhare hond wil maar niet één die zo erg is als de huskyO-)..

@Ayla, de boerboel was na de Cane corso mijn 2e keus, maar helaas vind mijn vriend dit dus ook niks:'(.. De Franse bulldog vind ik ook erg leuk maar ben bang dat ie overheerst gaat worden door die 3 grote honden. Dus we zoeken een wat grotere hond. De Duitse dog wil mijn vriend erg graag maar door hun grootte en de vele gezondheidsproblemen zie ik dat toch niet zo zitten. Sharpei vind ik niet zo goed passen. Plus ik vind ze qua uiterlijk ook niet zo prettig om naar te kijken...;-)

@Gwen, we hebben nagedacht over de Malamute maar ik weet het niet, twijfelachtig. Ik weet niet genoeg over het ras.

@Uma, Ik vind sennenhonden inderdaad ook erg leuke honden maar ik ze me zelf er op de één of andere manier niet mee.

Bedankt allemaal voor het meedenken tot nu toe:-D!

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Mireillevdw

Grappig....ik dacht meteen aan de Old English bulldog, toen ik jouw eerste post las en bij jouw 2de post zie ik deze staan. Tegenover ons (bij onze vorige woning) had een jongen ook een OEB uit het asiel. Die hond kon helemaal niet tegen alleen zijn....joelde de hele straat dan bij elkaar.
Maar dat had waarschijnlijk te maken zijn vorige thuis.
Verder wel een lief beest.

Ook een Boxer en Dobermann, zie ik zeker in het plaatje passen.
Een Tamaskan is ook afkomstig uit poolhonden, dus ik denk dat jouw vriend dat wel aan zal spreken. Naar wat ik erover heb gelezen zijn Tamaskans wel wat gemakkelijker qua karakter.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ik vind Old English Bulldogs echt prachtig. Enige probleem is weer dat m'n vriend het uiterlijk niks vind, maar goed een hond is meer dan uiterlijk. De Boxer is ook favoriet. Maar we zijn er nog steeds niet helemaal uit.O-)

honden page profiel GilbertGilbert 3 doggies

honden foto van Gilbert

" Ik vind zelf Old English Bulldogs echt prachtig, die staan niet op de lijst. Maar ik heb verder geen persoonlijke ervaring met dit ras.  "
Ik heb er sinds kort eentje, en het ras voldoet aan de meeste van je eisen. Alleen is die van ons niet zo waaks, het is een allemansvriend. 

En hij komt toevallig ook uit Duitsland :-)

honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah 3 doggies

honden foto van Simone & Noah

Chodsky pes? Het is wel een herder, maar een heel makkelijk herdersoort. Wel langharig, maar niet heel veel werk hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oriëntatie op andere hondenrassen, jullie mening graag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Reageren op foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^