Amerikaanse Stafford de hond van mijn dromen...maar waarom zit het asiel er vol van?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindavbreLindavbre

honden foto van Lindavbre

Een vriendin van mij heeft een stafford en hij denkt dat hij een schoothondje is. Zo schattig.

Maar ik ben zelf tijdens het lopen met mijn eigen honden twee keer aangevallen, en met mijn oppashond ook een keer aangevallen. Alle drie de keren was het een Stafford. 
Ik had alle drie de keren mijn honden gelukkig vast, en ik was er op tijd bij, door erop te duiken. Maar twee keer zat er een enorme scheur die gehecht moest worden. Met nare ontstekingen als gevolg.
Als dit bij een kind in het gezicht was gebeurd, zou het kind voor het leven verminkt zijn.

Dus als je zo'n beessie neemt, moet je echt dagelijks met hem gaan rennen en uitdaging geven. Je kunt nooit verslappen of een keer niet opletten. En loslaten blijft tricky.
Een Stafford moet je vol overgave nemen en niet als showobject of schoothondje.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

"
Maar ik ben zelf tijdens het lopen met mijn eigen honden twee keer aangevallen, en met mijn oppashond ook een keer aangevallen. Alle drie de keren was het een Stafford. 
Ik had alle drie de keren mijn honden gelukkig vast, en ik was er op tijd bij, door erop te duiken. Maar twee keer zat er een enorme scheur die gehecht moest worden. Met nare ontstekingen als gevolg.
Als dit bij een kind in het gezicht was gebeurd, zou het kind voor het leven verminkt zijn. "


Wat een onzin om dit weer in dit topic erbij te halen.
En sowieso een kind vergelijken met een hond....Als als als ...
Bij dit ras is bekent dat ze op latere leeftijd niet van andere honden gediend zijn dus blabla bla.

honden page profiel LindavbreLindavbre

honden foto van Lindavbre

Tja, ik heb ooit een meisje in de klas gehad met een verminkt gezicht (zeer groot litteken) van een beet van een Stafford. Als je als eigenaar niet kunt voorkomen dat je hond een andere hond bijt, wat gebeurt er dan als je buurmeisje aan de staart of oren van zo'n beessie trekt? Dat kan nou eenmaal gebeuren...

Begrijp me niet verkeerd, het kunnen prachtige honden zijn, maar met zoveel spierkracht kan het goed mis gaan.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

" Hallo,

Ik ben al jaren op zoek naar een hond die bij mij past. Nu is mijn keuze op een Amerikaanse Staffordshire Terrier gevallen. Ik vind het prachtige honden om te zien, dat ten eerste al. Daarbij hoor en lees je vooral wat voor een geweldig mensgerichte honden het zijn, ze zijn goed met kinderen etc. En nee dat vechthondengedoe geloof ik niet zo. Ik geloof wel dat deze honden zo gemaakt worden, maar ik geloof er helemaal niets van dat ze zo geboren worden. Sterker nog, hoe vaker ik dat soort onzin hoor, hoe meer ik zin heb om mensen te laten zien dat dit helemaal niet zo is. 


Ik kan door omstandigheden niet meer werken en ik heb nu dus tijd te over om een hond op te voeden. Ik wil daarbij graag cursussen gaan doen en dan zien hoe ver we kunnen komen met gehoorzaamheid. Ik heb al eerder honden gehad, maar ik wil nu echt verder dan alleen de puppycursus zal ik maar zeggen. En een leuke sport in de toekomst of een anderszins wekelijks terugkomende bezigheid lijkt me ook geweldig om dit samen met een hond te doen. Mijn toekomstige hond moet dus echt mijn maatje worden en ik hopelijk ook die van hem (haar eigenlijk want ik ga voor een teefje).

Ik weet dat er ook minpunten aan een stafford kunnen zitten. Ik ben me er ook van bewust, dat ze na de pubertijd misschien wat minder goed met andere honden overweg kunnen. De één zegt dat dit bij een goede socialisatie wel goed komt en een ander zegt weer dat dit niets uitmaakt, maar dat het iets is wat in het ras zit. Maakt mij niets uit. Ik weet dit en ik denk zelf dat ik hier wel mee om kan gaan. 

Maar zijn er nog andere zaken, waarmee ik rekening moet houden? Ik vraag me namelijk af waarom er zoveel Staffords in het asiel zitten. Zie ik nog iets over het hoofd? Zijn ze bijvoorbeeld overdreven druk o.i.d. ik weet dat ze onstuimig zijn, maar dat is bij mij niet hetzelfde als druk. Dus waarom zoveel Staffords in het asiel? Ligt dit aan het ras of ligt het aan eigenaars die zich niet hebben voorbereid op een ras als een stafford? Ik zag vandaag een advertentie voor een herplaatser, want de Stafford was nu bijna 1 jaar en hij werd toch wel erg groot was het argument. Dan denk ik toch mens, wat had je dan verwacht? ;-) "


Ik denk ook wel dat je goed en bewust bezig bent. Alleen vraag ik me af hoe zeer je de hond-agressie na de puberteit met dit ras serieus neemt. Ik weet nu niet zo goed wat je zegt in je tekst, t kan 2 kanten op. Geloof je nu dat ze "onschuldig" geboren worden en dat met de juiste opvoeding je hond "onschuldig" zal blijven, of bedoel je dat je je er sowieso op voorbereid dat hond-agressie na puberteit kan gebeuren en dat je daarmee om kan gaan? Dat is me namelijk niet helemaal duidelijk.

Ik heb namelijk laatst een aanvaring gehad met een gedragstherapeut, die dus gelooft dat met de juiste opvoeding hij zijn kruising stafford ten alle tijden los kan laten tussen andere honden. Hij doet daarvoor zo hard zijn best - constant zijn hond kalmeren zodra hij zag dat hij te opdringerig werd, constant positief afsluiten, etc. Enkel omdat hij niet wilde inzien, dat zijn hond van 1,5 jaar toch hond-agressie aan t ontwikkelen is, is hij op die manier een gevaar voor andere honden. Op een gegeven moment ging die knop om en viel de hond aan. Daarbij had hij hem niet onder controle, want de hond ging gewoon blind door terwijl hij hem probeerde te corrigeren. De eigenaar/gedragstherapeut snapte niet goed waarom zijn hond zo aan het veranderen was...

Dus vandaar mijn vraag hoe je het nu precies bedoeld hebt. Indien je hond-agressie geen probleem vindt, en ermee om kan gaan in het geval dat het zich toch ontwikkeld, dan wens ik je heel veel plezier met je toekomstige maatje ;-)!!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"
Mijn hond komt ook niet los ik heb een lange lijn en ga op tijden dat er niet veel mensen buiten zijn. Eerst een stuk fietsen en dan een wandeling aan de lange lijn.
Die van mij komt haar energie wel kwijt hoor het is maar wat je ermee wilt doen vind ik.
Genoeg manieren maar je moet er zin in hebben om je aan te passen wat je hond wel of niet kan. Jammer dat veel mensen voor de makkelijke manier kiezen na aanschaf.....Maar goed iemand anders kan de hond misschien wel gelukkig maken en geven wat ze nodig heeft..
. "


Het gaat er inderdaad om dat de eigenaar de hond kan bieden wat die nodig heeft. Ik wil overigens ook de noodzaak om een hond mentaal uit te dagen niet onderschatten, zeker bij intelligente honden. Fysiek is maar een deeltje :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Puur en alleen omdat het een hype is,het goed doet onder vage en domme figuren(zonder de verantwoordelijk en normale Staffords mensen voor het hoofd te stoten,jullie weten denk ik wel wat ik daarmee bedoel).
Op marktplaats wordt je werkelijk doodgegooid met 'stafford 'pups,alles gooien ze maar op elkaar.Kopen in een opwelling,en dan moet de hond weer weg.Of ze kopen en later wordt de hond zogenaamd 'vals'(ja voor de mensen die zich niet hebben ingelezen in het ras en niks hebben gedaan om hondentaal te leren)

Maar vergeet niet dat er ook veel honden in het asiel belanden omdat mensen geen geld hebben,ziek worden,overlijden enz,dus niks te verwijten aan de hond zeg maar..niet dat dat anders wel het geval is O-)..de mens weet altijd wel een boel te verprutsen aan een hond.

Het is ook een geweldig ras,mits je rekening houdt met zijn oorsprong.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Hier een amerikaanse stafford van 6 maanden.
ik heb nog nooit zo'n lieverd meegemaakt!
Hij is inderdaad wel wat druk af en toe, hij heeft zijn gekke 5 minuten en rent dan het hele huis door..
tegen de kast, en onder de salontafel door.. wat dus niet meer past en er dan wat omvalt...
Maar... liefde is blind ;-)



Ik had me goed ingelezen, en heb eerder een amstaff gehad toen ik nog thuis woonde..
Maar dit is onze eerste hond samen (van mij en mijn vriend)
En het bevalt super!

Storm kan nu al niet met kleinere hondjes, omdat hij gewoon te lomp is.. hij bedoeld het wel goed..
over het algemeen kan hij ook beter met teefjes als met reutjes.
Zijn beste vriendin is een rottweiler teefje van 2!
En hij is verliefd op Bailey, een amstaff teefje van 4 wkn jonger dat hier 3 deuren verder woont...
Ik weet waar hij wel of niet mee kan spelen, en zeg dat ook eerlijk regen de baasjes.
Ben benieuwd hoe dit is als hij dadelijk uitgepuberd is.
ben al lang blij dat hij wel erg goed met kindjes is.. aangezien hier over een jaar of 4 toch ook een baby ons gezin komt verblijden!

Ik denk dat ze in het asiel komen omdat mensen niet beseffen hoeveel tijd er gaat zitten in het hebben van een hond/pup..
Of omdat hun stafford niet voldeed aan het beeld dat ze erover hadden... namelijk een stoere hond..

Onze Storm is nog lang niet stoer en soms best een watje..
maar wat dan ook... ik kruip liever zelf door het stof dan hem in een asiel te plaatsen omdat "ik er niet meer voor kan zorgen"

Ik kies voor een hond, dus ik heb ervoor te zorgen dat hij een heerlijk leven krijgt!

Sorry voor de rare zinnen werkt niet echt op mn telefoon dit..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Op marktplaats wordt je werkelijk doodgegooid met 'stafford 'pups, "


Mode hond, helaas. :'(

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Tja, ik heb ooit een meisje in de klas gehad met een verminkt gezicht (zeer groot litteken) van een beet van een Stafford. Als je als eigenaar niet kunt voorkomen dat je hond een andere hond bijt, wat gebeurt er dan als je buurmeisje aan de staart of oren van zo'n beessie trekt? Dat kan nou eenmaal gebeuren...

Begrijp me niet verkeerd, het kunnen prachtige honden zijn, maar met zoveel spierkracht kan het goed mis gaan. "


Bij een "echte" stafford gebeurd er het volgende : Het kind word half dood gelikt!!
Die kunnen tegen een stootje....
Maar goed ik ken iemand die haar kind is door de golden retriever van haar broer in haar gezicht gebeten moet ik dan ook in ieder topic dat zetten om het ras zwart te maken???
En geloof me dat kind is ook verminkt!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ben het wel eens met Boots, het ligt echt niet alleen aan het ras. Mijn schoonouders hebben een herder x border collie die heeft iedereen in het gezin al gebeten, zelfs als pup heeft ie hun zoon in het gezicht gebeten en mij heeft hij vorig jaar gebeten. Maar ik haat ook niet alle herders of  border collies toch?

Ik vind het zo ontzettend jammer dat de stafford elke keer zo onterecht zwart wordt gemaakt, mensen lopen om als ik met mijn honden over straat loop terwijl mijn honden echt geen mensen of honden zomaar aanvallen, maar helaas wordt dat wel gedacht.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Klopt elk ras kan bijten... ikzelf ben ook gebeten in het gezicht... door een gewone hond (kruising)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Het moet gewoon eens ophouden met ieder topic wat over een Stafford gaat,
"Ja ik ben aangevallen of die en die is gebeten."

Er is bijna geen topic meer waar nog normaal gepraat kan worden over de stafford

En als je er verder op ingaat zijn het meestal ook nog geen echte Staffords maar een stamboomloze  waar de afkomst niet van bekent is dus gewoon een look a like.

Ik ben er klaar mee...

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Het moet gewoon eens ophouden met ieder topic wat over een Stafford gaat,
"Ja ik ben aangevallen of die en die is gebeten."

Er is bijna geen topic meer waar nog normaal gepraat kan worden over de stafford

En als je er verder op ingaat zijn het meestal ook nog geen echte Staffords maar een stamboomloze  waar de afkomst niet van bekent is dus gewoon een look a like.

Ik ben er klaar mee... "


Nou, op zich is er ook met kruisingen met Stafford bloed (of die er op lijken) niets mis, alleen kan je de ras eigenschappen van zuivere AMstaffs natuurlijk niet projecteren op die honden. Je weet gewoon niet wat er verder in zit. Idem overigens met elk ander ras.

Zelfs hier op HP zullen de meesten verbaast staan hoe klein een zuivere Amstaff eigenlijk is, gewoon omdat je om straat vele malen meer kruisingen met grote Molossers ziet dan zuivere Staffies.

honden page profiel HabbaHabba

"

Ik denk ook wel dat je goed en bewust bezig bent. Alleen vraag ik me af hoe zeer je de hond-agressie na de puberteit met dit ras serieus neemt. Ik weet nu niet zo goed wat je zegt in je tekst, t kan 2 kanten op. Geloof je nu dat ze "onschuldig" geboren worden en dat met de juiste opvoeding je hond "onschuldig" zal blijven, of bedoel je dat je je er sowieso op voorbereid dat hond-agressie na puberteit kan gebeuren en dat je daarmee om kan gaan? Dat is me namelijk niet helemaal duidelijk.

Ik heb namelijk laatst een aanvaring gehad met een gedragstherapeut, die dus gelooft dat met de juiste opvoeding hij zijn kruising stafford ten alle tijden los kan laten tussen andere honden. Hij doet daarvoor zo hard zijn best - constant zijn hond kalmeren zodra hij zag dat hij te opdringerig werd, constant positief afsluiten, etc. Enkel omdat hij niet wilde inzien, dat zijn hond van 1,5 jaar toch hond-agressie aan t ontwikkelen is, is hij op die manier een gevaar voor andere honden. Op een gegeven moment ging die knop om en viel de hond aan. Daarbij had hij hem niet onder controle, want de hond ging gewoon blind door terwijl hij hem probeerde te corrigeren. De eigenaar/gedragstherapeut snapte niet goed waarom zijn hond zo aan het veranderen was...

Dus vandaar mijn vraag hoe je het nu precies bedoeld hebt. Indien je hond-agressie geen probleem vindt, en ermee om kan gaan in het geval dat het zich toch ontwikkeld, dan wens ik je heel veel plezier met je toekomstige maatje ;-)!! "


Hoi bedankt voor jouw reactie,

Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat ik niet in de slechte naam van een Amstaff geloof, in de zin van dat mensen bij voorbaat er al van overtuigd zijn, dat dit agressieve dieren zijn. Je weet wel mensen die bij het zien van zo'n hond al een kilometer om gaan lopen of hysterisch worden en hun hond gaan optillen. Ik denk dat ze zo worden gemaakt. Door bijv. mensen die het stoer vinden om naast zo'n hond te lopen. Mensen die ze voor hondengevechten hebben, maken ze hond-agressief.


Echter is bekend dat ze na hun pubertijd niet altijd goed met andere honden kunnen omgaan. Daar ben ik me van bewust en daar zal ik me als toekomstige eigenaar ook naar moeten handelen. Dus als betekent dat ik andere honden uit de weg moet gaan of andere honden-eigenaren met loslopende honden moet waarschuwen doe ik dat. Als die hond na een goede renpartij moe is en zich beter gedraagt naar andere honden toe, dan ben ik bereid om die hond eerst moe te maken alvorens in het park te gaan wandelen. Het is maar net wat er werkt voor de hond en daar zal ik als eigenaar ook naar moeten handelen. Maar nogmaals ik ga er niet vanuit dat het zo moet gaan, ik houd er rekening mee. Is het zo dan zal ik daar naar handelen. Naar kinderen uithalen dat is een ander verhaal. Ik heb er echt moeite mee om dat te geloven. Dit gebeurt niet zomaar. Denk dat de kans dat een Amstaff ZOMAAR naar een kind uithaalt even groot is dan welk ander ras dan ook.


Ik denk wel dat mensen die een Amstaff aanschaffen zich bewust moeten zijn van de bijtkracht en dus een hele verantwoordelijkheid moeten kunnen dragen. Ik geloof ook zeer zeker niet dat alle bijtincidenten de schuld zijn van de Amstaff. Ik geloof zeker dat honden die minder goed zijn opgevoed het e.e.a. kunnen oproepen bij een Amstaff. Maar ook dat vind ik een taak van de eigenaar om het type hond te leren herkennen, waar jouw Amstaff niet goed mee overweg zou kunnen. Ik had deze zomer een hond van vrienden te logeren en ik zag zoiets in het park gebeuren. Amstaff aan de lijn, dominante loslopende hond rent erop af, baas roept nog hou die hond weg...maar helaas te laat. Was dit de schuld van de Amstaff of zijn baas? Nee ik leg de schuld bij die eigenaar van de andere hond, die een dominante hond regelrecht op een aangelijnde Amstaf laat lopen. Maar goed in het park is de toon dan alweer gezet (op een enkele na) en was het natuurlijk weer de schuld van Amstaff.... gelukkig had een stadswacht alles ook gezien en was het de eigenaar van de loslopende hond, die de rekening van de dierenarts voor beide honden mag gaan betalen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik denk precies hetzelfde als jij Habba! Het is ook één van mijn droomhonden, en ik word gek van mensen met hun vooroordelen! Ik wil dan ook steeds bewijzen dat ze fout zijn! Ik hoop dat jij je droom kunt verwezenlijken, want jij lijkt mij een ideaal stafford-baasje!! ;-) En ik hoop natuurlijk dat jij een van die lieve herplaatsers een thuis biedt O-) want er zitten echt lieve staffords in de asielen hoor. Veel succes in je zoektocht naar een geschikt maatje! ;-) ;-)

Eve (Gast)

Amstaff: clown/Bff :) , Energie ten top, kracht, liefde, ongeremheid, alle dagen heel erg druk, 2,5u tot 3u wandelen op een werkdag, 4u wandelen en uitjes in het weekend, af en toe een lesje hondenschool meepikken in de eerste maanden zeker elke week, bossen rennen, spelen met andere grote hondjes, socialiseren, mee op de trein & overal heen, consequentie, totally fucked als je er niet zot veel tijd in steekt, geen appartement, TUIN pls, zalige, superdeluxe, top voor altijd mijn hond <3

honden page profiel SunshineSunshine

Mijn zus heeft ook een stafford en we zijn allemaal moeten terugkomen op de 'vooroordelen'. Het is zo'n lief en braaf beestje. Ze hebben een zoontje die na de hond er bijkwam en ze heeft er niet 1 keer moeilijk over gedaan. Ook naar onze kindjes toe is ze heel lief en rustig. Als je een goede en betrouwbare fokker zoekt dan zijn het geweldige honden. Ook zij is niet zo hondgericht maar als ze op een wandeling een hond tegen komt gaat ze niet gelijk uithalen. Ze loopt ook los op plaatsen waar weinig mensen komen maar dus niet op losloopweides enz. 

honden page profiel marjolein van berloomarjolein van berloo

honden foto van marjolein van berloo

Vlak bij min huis is het bos waar ik nooit meer kom mijn 2 honden. Waarom? Twee keer aangevallen door loslopende stafforts waarbij ik het ziekenhuis ingebeten ben. mijn hond golden retriever liep aan de lijn en werd uit het niets aangevallen. ik moest hem mee verdedigen anders werd het zijn dood. De eigenaar gaf mijn hond de schuld die was agressief geweest. Ik was alleen en hun met zijn tweeën. 

Natuurlijk zijn er stafforts die wel onder controle zijn  en niet zo vechtlustig maar als ik ze los zie lopen weet ik niet wat er op mijn hond afkomt en daarom durf ik niet meer naar dat bos te gaan. Mijn hond is overleden en nu heb ik twee 15 jarige hondjes te logeren, maar ik zou geen grote hond meer durven nemen omdat ik hm niet los durf te laten.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik denk ook dat als mensen een hond zoeken in het asiel, niet voor een stafford gaan omdat er zoveel negatief nieuws is over ze.
Veel mensen zijn bang voor staffords, pittbulls etc.
Ik merk het met me herder al, dat mensen met een grote bocht omheen lopen. Herders staan ook niet altijd zo positief in het nieuws.
Ik zou ook heel graag ooit een stafford willen, ben eigenlijk nog nooit een valse tegen gekomen. Sommige zijn misschien iets te opdringerig richting mijn hond, en sommige die komen even snuffelen en ze gaan weer verder.
Maar echt bijten of grommen dat heb ik eigenlijk nog nooit gezien bij een stafford.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Gvd! Oud topic!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Stok oud, geen idee waarom het nieuw leven ingeblazen is. Maar als mensen vragen hebben over deze rassen: https://www.hondenpage.com/hondenforum/182049/68/aan-de-pitbull/stafford-kenner#div4086141

honden page profiel MaritMarit

zijn hele leuke honden, er zitten er inderdaad wel veel in het asiel maar dat komt vooral omdat de honden nu een rage zijn en dat er soms ongelukken gebeuren bijv. dat de hond het baasje aanvalt en dan worden mense bang. om dit te voorkomen moet je wel veel denkspellen met ze doen en lekker veel mee spelen en goed socialiceren. weet dus wel waar je aan begint!

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^