Helaas niet zo'n leuk honden verhaal :'( Brief uit het asiel...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Brief uit het asiel:

Lieve Vader en Moeder, ik ben vandaag gestorven...

Jullie waren me zat en brachten me naar een asiel...
Dat was overvol en ik trok het ongelukkige nummer...
Nu lig ik in een zwarte zak op de vuilverbranding...

Een andere puppy, zal de amper gebruikte riem krijgen die jullie achtergelaten hebben...
Mijn halsband was te vies en te klein, maar de dame nam hem af voordat ze me naar de Regenboog Brug zond...

Zou ik er nog steeds zijn geweest, als ik niet op je schoen had gekauwd...?
Ik wist niet wat het was, maar het was van leer en het lag op de grond...
Ik was alleen maar aan het spelen...
Jullie waren puppy speeltjes voor mij vergeten...

Zou ik nog steeds thuis zijn, als ik zindelijk was geweest...?
Mijn neus erin wrijven zorgde er alleen voor dat ik me schaamde dat ik plassen moest...
Er zijn boeken en hondentrainers die jullie geleerd zouden hebben om mij bij te brengen wanneer ik naar de deur moest gaan...

Zou ik nog steeds thuis zijn geweest, als ik geen vlooien in huis had gebracht...?
Zonder anti-vlooienmiddel kon ik ze niet van me afkrijgen nadat jullie me dagenlang in de tuin hadden gelaten...

Zou ik nog steeds thuis zijn, als ik niet geblaft had...?
Ik zei alleen maar: ik ben bang, ik ben eenzaam, ik ben hier, ik wil je beste vriend zijn...

Zou ik nog steeds thuis zijn, als ik jullie gelukkig had gemaakt...?
Door me te slaan heb ik niet kunnen leren op welke manier ik dat kon doen...
Zou ik nog steeds thuis zijn, als jullie de moeite hadden genomen om voor me te zorgen en me manieren te leren...?

Jullie hebben na ongeveer de eerste week geen aandacht meer aan me besteed, maar ik heb al die tijd gewacht tot jullie van me zouden gaan houden...

Ik ben vandaag gestorven...

Veel liefs van jullie puppy...



Een opmerking van de auteur:
Als "Puppy's laatste woorden" tranen in je ogen heeft gebracht tijdens het lezen, net zoals het dat bij mij deed toen ik het schreef, dan komt dat omdat het een verhaal is dat opgaat voor miljoenen voormalig huisdiereigenaren die ieder jaar hun dieren naar een asiel brengen.
Gebruik het om mensen voor te lichten, op je website, in nieuwsbrieven, in asielen en dierenartspraktijken op het bulletinboard. Vertel het publiek dat de beslissing om een dier op te nemen in de familie een belangrijke beslissing is voor het leven, dat dieren liefde en goede zorg verdienen en dat het vinden van een nieuw thuis, indien nodig, valt onder de eigen verantwoordelijkheid. Ieder leven is kostbaar!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Helaas niet zo'n leuk honden verhaal :'( Brief uit het asiel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Niet om je af te kraken of om te pesten ..... Maar dit is al eerder neergezet .

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik kende hem nog niet..
Gaat inderdaad erg vaak zo, onwetende en onverantwoordelijke 'baasjes'

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik had het nog nooit gelezen. Wat een zielig verhaal :( echt erg dat dit gebeurd maar het is de harde realiteit, helaas!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ach ja, je hebt overal van die mensen.. Sommige mensen zouden alles geven voor hun huisdier, en anderen zijn ze liever kwijt als het hun een beetje te veel moeite kost.. Onlangs ook een dieptriest voorval gehad in de familie hier, en dat gaat binnenkort weer een nieuwe hond binnenhalen. En begin dat maar eens tegen te houden he..

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

" Ach ja, je hebt overal van die mensen.. Sommige mensen zouden alles geven voor hun huisdier, en anderen zijn ze liever kwijt als het hun een beetje te veel moeite kost.. Onlangs ook een dieptriest voorval gehad in de familie hier, en dat gaat binnenkort weer een nieuwe hond binnenhalen. En begin dat maar eens tegen te houden he.. "

Alles geven om mijn huisdier, dat zie ik me nog wel zekers doen :-)! Ik had het verhaal nooit gezien wel een dergelijke. Droevige realiteit :(...

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

Gelukkig hoeven onze maatjes zich daar geen zorgen om te maken

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Inderdaad. Je kan niet alle honden redden en een mooi leven geven, en wij hebben enkel maar 1 of een paar honden waar we ons best voor kunnen doen. Maar voor die honden maken we een wereld van verschil! :-D En dat is wat telt!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Gelukkig hoeven onze maatjes zich daar geen zorgen om te maken "

Van de meeste mensen hier niet nee, gelukkig!!

Maar, ik lees hier op HP vind ik persoonlijk toch nog TE vaak dat een hond weg moet. Meestal klik ik zo'n topic tegenwoordig gelijk weer weg want wat er ook voor redenen voor opgegeven wordt het is nooit de schuld van degene die de hond heeft aangeschaft of geadopteerd. Als ik deze topics nog steeds zou lezen zou dat voor mij al heel snel een reden zijn om hier niet meer te komen. Mensen vragen advies, wat ze kunnen doen, maar eigenlijk hebben ze dan al lang besloten dat de hond/pup weg moet. Omdat ze bang zijn voor de niet zo aardige reacties doen ze net alsof ze nog van alles willen gaan proberen. Als je dan alleen bv zegt probeer een GT dan is daar of geen geld voor of al geprobeerd (wat ik me heel vaak afvraag of dat werkelijk zo is) of kan er geen in de buurt gevonden worden. Het vreemde is dan weer wel dat ze altijd een asiel in hun buurt kunnen vinden. Soms proberen ze nog een GT, maar vinden het dan alsnog te veel werk, aanslag op vrije tijd oid. Snap ik echt helemaal niks van!

Dit klinkt heel onaardig wat ik hierboven schrijf, dat besef ik me echt wel, maar helaas komt het vaak zo op mij over. Sommige mensen moeten gewoon niet aan een hond beginnen denk ik. Soms kan iemand gewoon niet met een pup omgaan en aan de andere kant kunnen ook niet alle mensen met een asiel of buitenlands adoptiehondje omgaan. Dat is niet erg, maar ik kan me niet indenken dat je zoiets van tevoren niet al voelt/weet. Soms verwachten mensen dat een hond dingen uit zichzelf kan en doet. Een ander vindt dan opvoeding en/of training van een hond weer te veel werk. Jammer en heel sneu voor de honden dat het soms zo gaat.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Van dat mensen al een gedragstherapeut geprobeert hebben en het niet werkt, dat kan wel hoor. Tegenwoordig gaan er zo veel mensen een diploma halen waar je maar 1 jaar voor moeten studeren hebt, en dan zijn ze zogezegd al kenners. Hier in België hebben we ook eens een programma gehad waar je een "hondenfluisteraar" hebt en dan zie je die zogezegde gedragstherapeuten zulke verkeerde dingen doen.. En sommige mensen zoeken misschien ook de goedkoopste gedragstherapeut die er op dat moment in hun omgeving is, en dan heb je niet altijd "kwaliteit" natuurlijk.

Voor je aan een hond begint moet je gewoon weten dat je heel veel tijd zal moet opofferen, zeker als ze puppy zijn maar ook wanneer ze al 10 jaar zijn. En je moet ook gewoon weten waar je aan begint, en dat dit een enorme impact heeft op je voor jaren. Als je geen verstand hebt van honden moet je ook een "beginnersras" nemen en niet meteen met een Husky ofzo beginnen. Prachtige dieren, maar volgens mij wel moeilijker op te voeden.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

"
Voor je aan een hond begint moet je gewoon weten dat je heel veel tijd zal moet opofferen, zeker als ze puppy zijn maar ook wanneer ze al 10 jaar zijn. En je moet ook gewoon weten waar je aan begint, en dat dit een enorme impact heeft op je voor jaren. Als je geen verstand hebt van honden moet je ook een "beginnersras" nemen en niet meteen met een Husky ofzo beginnen. Prachtige dieren, maar volgens mij wel moeilijker op te voeden. "



niet een husky, mooi zwart wit met van die blauwe ogen??

ik denk dat ik even niets zeg
O-)

@ Angelique
daar heb je zeker ook gelijk in dat mensen soms zo radeloos zijn en eigenlijk alleen maar excuses aan het zoeken zijn om hun eigen tekortkomingen te camoufleren

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ben jij begonnen met een Husky als hond ofzo? :-D Heb niets tegen Husky's ofzo, integendeel! Later als ik alleen woon wil ik zeker en vast een Husky of een Alaskan Malamute! Maar het zijn gewoon geen beginnersdieren, als je 0 ervaring hebt met honden, thuis ook nooit honden hebt gehad dan moet je toch niet beginnen met een Husky denk ik? Verbeter me als ik verkeerd ben, want heb zelf geen Husky en ik geloof dat jij er meer van weet dan mij :-D

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik wordt echt gek van deze topics. Elke week wel 1..

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Je kunt er voor kiezen ze niet te lezen.
Ik klik ook veel topics weer dicht zodra ik iets lees in het TS verhaal wat ik niet wil lezen of weten.
Zoals de dump topics. Kan er niet mee omgaan dat mensen hun hond wegdoen. Dan wil dat niet zeggen dat ze dit niet mogen plaatsen, want het is natuurlijk een rotbeslissing, maar ik kies er dan voor om het niet te lezen.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

het wordt tijd voor een niet-leuk-honden-verhaal hoekje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp het wel, het komt onder je ogen en je vind dit zo triest, en wil dat iedereen het ziet en leest.

gelukkig is dit een verhaal wat niet voor hp geldt, nee toch ? :-D

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Willemijn, zoals ik hierboven al in een reactie heb geplaatst gelukkig bijna niet nee.
De meeste mensen op HP zouden dit denk ik nooit doen, maar zoals ik al zei lees ik toch nog veel te vaak een topic waarin staat dat de hond/pup weg moet. Ik lees liever de andere verhalen, over hoe leuk je hond is en hoe goed je hond het doet.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

iedere hond daar moet je je voor inlezen, wat voor ras je ook wilt. er zijn kleine vrouwtjes die een herder de baas kunnen, en grote kerels die een klein hondje niet kunnen opvoeden, vandaar kijk wat je graag wilt , en kijk wat je wilt doen met de hond. iedere hond is voor iedere beginner moeilijk.

kijk daarom wat je er mee wilt doen, en wat voor tijd je er voor hebt. en ook de gezinssituatie en de woonsituatie. een newfoundlander wil graag zwemmen en graag buiten liggen, een kleine chihuahua die wil graag bij je onder je trui zitten, vandaar kijk wat je wilt, en lees je goed in.

en ga naar tentoonstellingen, vragen stellen aan omstanders die een ras hebben wat je toch graag ziet. dan hoor je de voor en nadelen van de rassen.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

neehoor ben het helemaal met je eens..

maar ja ik ben ook schuldig aan per se willen van een huksy.
met bijna 0 ervaring met honden wel ingelezen.. en natuurlijk eigenwijs toch een huksy genomen.

dat ik Zena kreeg begon ook mijn profiel hier op hondenpage.
zena was doodziek, had Giardia. hier veel tips en moed gekregen.

zo ook in contact gekomen met andere husky eigenaren. van chatten tot wandelen en zelfs mee naar een sledehonden training..
en toen was ook dat niet meer weg te denken en genieten.

ik ben helemaal verkocht aan de poolhonden. karakter spreekt me echt super aan en dat past ook bij me. al is het af en toe de vraag wie er eigenwijzer is .. ik of de hond. Maar als je de hond kan geven wat hij of zij nodig heeft en hun behoefte begrijpt en kan voldoen, dan heb je een vriend voor het leven. en of dat een sledehond is een herder of een retreiver, dat maakt verder niet uit.

ik ben gewoon knettergek. ik reis elk weekend in de winter in het weekend 400 km totaal om ff te trainen met haar in Zuid holland. dan regelmatig een weekend op wedstrijd. en wintersport zonder vriend met hond, even gaan sleeen in frankrijk

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wel met Zena is het dan toch maar goedgekomen bij jou he, ook al had je dan niet veel ervaring :-D. Maar er zijn niet overal mensen zoals jij, die moeite willen doen voor hun hond, zich informeren en aan de eisen van de hond voldoen. En ik wil ook per se een Husky hoor, maar ik moet gewoon nog enkele jaartjes wachten :-D

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

ahh, wat een zielig verhaal!! ik kreeg idd tranen in mijn ogen!!!:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Helaas niet zo'n leuk honden verhaal :'( Brief uit het asiel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vrijheid!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^