klein teefje, en reu stafford op straat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

esme (Gast)

Ik ben bang voor staffords pitbulls en andere ( vecht honden), ik heb een klein teefje en mijn buurman heeft sinds een paar weken een stafford reu, ik heb hem zien vechten met een andere reu uit de flat en dat ging er echt heftig aan toe. Vandaar dat ik liever een straatje om loop als ik hem zie. Maar mijn buurman zegt dat hij wel samen gaat met een teefje. En mijn vraag i of dat klopt dat een reu en teefje meestal wel goed gaat samen als ze elkaarop straat tegen komen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "klein teefje, en reu stafford op straat" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zou t niet riskeren...

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Ik zou ook het risico niet nemen en gewoon een straatje om blijven lopen

honden page profiel KK

honden foto van K

meestal gaat dat inderdaad goed, maar garanties heb je nooit. ik zou het ook niet riskeren.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Waarom 2 topics??
http://www.hondenpage.com/hondenforum/155458/klein-teefje,-en-reu-stafford-op-straat.php

Mijn bericht in je andere topic:

Nou nee dat weet je niet.
Dat hangt af van de karakters van beide honden, geschiedenis, ervaringen, humeur enz.
Maar wat is een klein teefje?
Wat voor ras is het?

Ik denk niet dat het goed komt als jullie elkaar zouden tegen komen.
Jij straalt een hele verkeerde energie uit naar je eigen hond omdat jij als de dood bent voor dat soort honden. 
Jouw eigen hond zal daarop reageren.

Maar dat hij met 1 teefje kan betekend niet dat hij met alle teefjes kan.
Honden aan de lijn reageren vaak ook heel anders dan wanneer ze los lopen.

Maar is het een oudere hond van je buurman?
Weet je buurman het verleden van die hond?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Ik ben bang voor staffords pitbulls en andere ( vecht honden) "

Dat is zeker niet nodig, al is het maar dat je dan wel voor heel veel honden bang wordt. Het zijn doodnormale honden.

"  En mijn vraag i of dat klopt dat een reu en teefje meestal wel goed gaat samen als ze elkaarop straat tegen komen? "
Soms wel, niet altijd. Niet elke Stafford-achtige is hondsociaal en sommigen kunnen absoluut niet samen met andere honden. Als je het niet vertrouwd moet je het niet doen.

honden page profiel KK

honden foto van K

als je zelf over je angst heen wilt komen zijn hier vast een aantal mensen te vinden met sociale staffords die willen helpen. als je bij mij in de buurt woont wil ik je wel helpen met cash. zij is zeer sociaal, ook naar hondjes.

honden page profiel ..

honden foto van .

als de honden geen contact hoeven te hebben dan kun je er voor kiezen om elkaar gewoon te vermijden. daarvoor hoef je niet perse een straatje om te lopen, maar neem aan dat beide honden aan de lijn zitten buiten het flatgebouw dus kun je elkaar makkelijk passeren zonder dat er contact hoeft te zijn. 

Bang zijn voor deze rassen hoeft niet, want het zijn aan het einde van de dag ook gewoon honden. 
nu is het wel zo dat sommige van deze rassen minder sociaal zijn naar soortgenoten. De ene is bijvoorbeeld minder sociaal naar zijn eigen geslacht, sommige naar beide sexse. En sommige zijn volkomen sociaal en kunnen met iedereen (al zijn dit vaak wel de uitzonderingen). 
dus het kan heel goed zijn dat als je buurman zegt dat het met teefjes goed gaat het ook echt met teefjes goed gaat. en de reu alleen niet overweg kan met andere reuen. 

maar garanties krijg je nooit, ik zou dus ook als de honden niet perse contact hoeven te maken dit ook niet gaan uitproberen. gewoon elkaar even met wat ruimte passeren.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

zou zelf eens proberen om met (vechthonden);-) in contact te komen en zo over je angst heen te komen. Lopen namelijk heel veel grote kleine (vechthonden) rond in nederland en als je bij elke ontmoeting moet omlopen is dit ook voor jou geen fijne wandeling. en zeker voor je pup niet.

JH (Gast)

Moe wordt ik van de benaming vechthonden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

De ts is bang van deze honden.. Ik kan best begrijpen dat je ze dan 'vecht honden' noemt.En zo te horen heeft ze ook geen andere ervaringen dan dat het vechtende honden zijn..

Ah goed nu weer on-topic.. Ik zou het zeker niet riskeren.. Jouw teefje pikt jouw angst ook op, dat zorgt ook wel voor gespannen situatie..

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ik heb hier een bouvier reu die erg dominant is naar reuen, maar heel graag speelt met teefjes.
dus het is heel goed mogelijk dat het waar is wat je buurman zegt, maar als je het niet vertrouwt en bang bent niet doen want dan kan je energie/houding geven dat ze alsnog gaan vechten.

en zoals de meeste mensen hier wel weten denk ik, een hond word niet vals geboren maar gemaakt.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos


hier soort waar je bang voor bent met zo maar willekeurige pup, kijk hoe goed lichaamstaal pup is super onderdanig en respectvolle benadering , had nog foto moeten maken want erna denderde pup gewoon over dinos heen toen ijs was gebroken hahaha, kan je angst voorstellen maar probeer dit niet op je pup over te brengen en ga met je zelf aan de slag.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

aangezien de reu al gevochten heeft zou ik het niet proberen met jouw hondje. wat je buurman zegt over reu en teef is waar maar geeft geen garantie op goede afloop.

voor jezelf en je hondje kan je beter aan je angst naar deze rassen toe werken. weet je buurman dat je bang bent van zijn hond? anders raad ik je aan om er met hem over te praten en (als je dat ziet zitten) kan je aan je buurman vragen om een paar keer af te spreken met hem en zijn hond zodat jij (zonder jouw hondje er bij) kan kennis maken met zijn hond. je gaat een hond toch anders bekijken eens je een paar keer een positief contact hebt gehad. de staff van je buurman moet niet samen met je hondje kunnen maar hij verdient wel jouw respect en je hoeft ook niet onnodig met angst elke keer de deur uit te gaan.

honden page profiel SammieSammie

honden foto van Sammie

Twee honden aan de lijn is altijd anders dan twee honden los. Ze kunnen niet hun natuurlijke gedrag helemaal vertonen. zou het dus, zeker bij twijfel niet zomaar doen..

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

" aangezien de reu al gevochten heeft zou ik het niet proberen met jouw hondje. wat je buurman zegt over reu en teef is waar maar geeft geen garantie op goede afloop.

voor jezelf en je hondje kan je beter aan je angst naar deze rassen toe werken. weet je buurman dat je bang bent van zijn hond? anders raad ik je aan om er met hem over te praten en (als je dat ziet zitten) kan je aan je buurman vragen om een paar keer af te spreken met hem en zijn hond zodat jij (zonder jouw hondje er bij) kan kennis maken met zijn hond. je gaat een hond toch anders bekijken eens je een paar keer een positief contact hebt gehad. de staff van je buurman moet niet samen met je hondje kunnen maar hij verdient wel jouw respect en je hoeft ook niet onnodig met angst elke keer de deur uit te gaan. "
ik zeg ook niet dat ze pup moet loslaten, bij hond tenzij in losloopgebied waar verantwoorde baasjes zijn, er lopen genoeg soort sassen waar t.s. het over heeft los, die haar en haar pup normaal zullen begroeten. Had het niet direct over specifieke hond, maar over het soort rassen in het algemeen die t.s. wil ontwijken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik begrijp je angst wel (naar die hond toe) hij heeft gevochten... dan zou ik die zeker niet met mijn hond laten spelen...
Maar wat je angst betreft... zou je misschien eens kennis kunnen maken met een stafford van iemand anders? Bij mij in de wijk is er ook een stafford super liever hond! Ik ben vroeger als kind zwaar gebeten geweest door een gewone huishond... dus kk ben ervan overtuigd dat elk ras kan bijte ...

Succes

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik ga ook maar met de billen bloot dan, ik ben ook een beetje bang hoor :-) ik noem ze geen vechthonden maar heb het dus wel over de staffords en pitbull-achtigen. Ik heb zelf een incident meegemaakt. Mijn vorige hond Tom (55 kilo kruising DH met labrador) is behoorlijk te grazen genomen door een amstaff die niet van ophouden wist. Baas stond erbij en keek erna en Tom zijn oor hing er half af. Hij was toen al 10 en hij keek mij alleen maar aan terwijl hij gigantisch werd aangevallen. Ik zal dit nooit vergeten en ben echt bang en word al nerveus als ik er 1 zie! Terwijl ik weet dat niet alle honden en baasjes zo zijn. Een buurvrouwtje van mij heeft een maand geleden een pitbull gekocht.... nu spelen ze zo leuk samen maar ik schijt in mijn broek voor over een paar maanden?? Echt erg. Zou er ook wel vanaf willen :-(

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik ga ook maar met de billen bloot dan, ik ben ook een beetje bang hoor :-) ik noem ze geen vechthonden maar heb het dus wel over de staffords en pitbull-achtigen. Ik heb zelf een incident meegemaakt. Mijn vorige hond Tom (55 kilo kruising DH met labrador) is behoorlijk te grazen genomen door een amstaff die niet van ophouden wist. Baas stond erbij en keek erna en Tom zijn oor hing er half af. Hij was toen al 10 en hij keek mij alleen maar aan terwijl hij gigantisch werd aangevallen. Ik zal dit nooit vergeten en ben echt bang en word al nerveus als ik er 1 zie! Terwijl ik weet dat niet alle honden en baasjes zo zijn. Een buurvrouwtje van mij heeft een maand geleden een pitbull gekocht.... nu spelen ze zo leuk samen maar ik schijt in mijn broek voor over een paar maanden?? Echt erg. Zou er ook wel vanaf willen :-( "
je mag altijd is met de mijne komen kennis maken ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

In dit geval..

De buurman heeft hem slechts een paar weken(hoeveel kan hij al weten van deze hond),en de hond heeft al gevochten...
Ik zou het lekker niet doen,gaat het toch fout dan is een kleiner hondje gewoon snel flink gewond.Is echt niet nodig,en laat je ook niet ompraten door hem.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

" je mag altijd is met de mijne komen kennis maken ;-) "
Wat lief van je :-) ik moet het eigenlijk gewoon doen ook!

honden page profiel KK

honden foto van K

bij mij ben je ook welkom, cash helpt je er zo overheen.:-D

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ik heb toch echt teven en reuen  zien vechten dus ook dat is geen garantie.
De gentleman agreement geld  zeker niet voor elke reu en elke situatie.


Angst valt niet te beredeneren. De hele wereld kan zeggen dat iets niet eng is, maar als je het zo voelt ,helpt dat niet, je blijft het zo voelen.
Goed geïnformeerd worden kan wat meer vertrouwen geven .Over zowel jouw hond als andere honden in het algemeen. Vertrouwen hebben dat de andere baas zijn hond goed onder controle heeft kan ook schelen.

Samen met mensen lopen met het ras wat je eng vindt kan helpen, maar waarschijnlijk vertrouw je dan die hond  en die baas, maar het hoeft niet zo te zijn dat je anderen dan ook vertrouwt. Maar het is misschien een begin.

Voordat je jezelf op de één of andere manier over je angst kan zetten, zou ik zoals eerder genoemd, jezelf en je hond niet blootstellen aan deze angst.
( Zo en zo vind ik een ontmoeting van twee honden die elkaar niet kennen geen goed idee aan de lijn.) ( Strak getrokken lijnen kunnen voor extra spanning zorgen) .

Je geeft het zogezegd door aan je hond d.m.v lijn en de kans is groot dat je hond dit op pikt. Zich  dan anders gaat gedragen en dan juist zichzelf narigheid op de hals haalt.


Ook de garantie van een andere eigenaar zegt niets, niet iedere eigenaar kan zijn hond goed "lezen" en "dat doet hij anders nooit" daar heb je niets aan als je met een gewonde hond bij de dierenarts zit.
Als de verhoudingen niet kloppen tussen de honden in grote, zou ik het risico dus niet nemen.
Ongeacht welk ras, als ik er zelf bang van ben en ik heb een kleine hond die een ander lichamelijk niet aan zou kunnen, ga ik de confrontatie zomaar op een ochtend bij het passeren niet aan. Ongeacht het geslacht.

Eerst zelf van je angst af proberen te komen, dan je goed inlezen en andere honden observeren wat betreft gedrag tussen honden onderling en dan kijken of je genoeg weet en zelfvertrouwen hebt om  een stapje verder te gaan. Zou mijn advies zijn.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Intacte reu + intacte reu kan soms verkeerd gaan ja!
Maar om de stempel neer te zetten dat alle staffords en pittbuls vals zijn?
Is net zoals je zegt dat alle marokanen stelen. Zelfde vooroordeel.
Honden worden niet vals geboren, die worden vals gemaakt.
Ik ken genoeg schoothondjes die flink kunnen uithalen, maar dat betekend niet dat alle schoothondjes zo zijn! De meeste worden vermenselijkt en daardoor kunnen ze uithalen.
Dit blijf ik altijd een mooi plaatje vinden!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Wat lief van je :-) ik moet het eigenlijk gewoon doen ook! "
waar wacht je dan nog op? ;-)

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

" bij mij ben je ook welkom, cash helpt je er zo overheen.:-D "


Lief :-D ik denk dat jij dichterbij woont. Ik ga het serieus in overweging nemen!

honden page profiel KK

honden foto van K

ik woon in mierlo, bij eindhoven, maar eens in de 2 weken ben ik in zeeland. weet niet waar jij woont?

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

" waar wacht je dan nog op? ;-) "
Haha sorry ik las dit net pas, nadat ik Karin al had geantwoord! Ik kijk wie het dichste hij woont en dan denk ik wel dat ik het doe!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Eurasier: dat doe ik altijd , de lijn strak houden als mijn hondje een andere hond begroet.....dat is uit voorzorg. Wat is daar verkeerd aan ?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Anny,ik stuur je nog een pb hierover.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "klein teefje, en reu stafford op straat" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vreemd bultje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^