andere reuen vallen uit naar mijn reu.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Mijn dalmaat Morris van 13 maanden oud is lekker aan het "puberen" en flink met zijn hormonen bezig. Tot zover is hij hierin goed te sturen. Helaas zijn sinds een paar weken andere reuen niet meer zo gecharmeerd van hem.
Hij is nu al een paar keer uitgesnauwd en aangevallen. Het gevecht begint helaas iedere keer vanuit de andere reu, maar Morris loopt, als hij wordt aangevallen, er zelf ook niet meer voor weg en gaat de confrontatie aan. Iets in zijn houding, geur of aanwezigheid maakt in andere reuen de rivaliteit wakker en willen deze aangaan.

Nou weet ik dat reuen vaak gecastreerd worden als zijzelf dominant gedrag naar andere reuen laten zien, maar nu eigenlijk de vraag of dit ook andersom werkt?! Als ik mijn hond laat castreren zullen andere reuen hem dan minder uitsnauwen en aanvallen. Hebben andere hondenbaasjes hier ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "andere reuen vallen uit naar mijn reu....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Nouja, vanuit ervaring ...nee... geen enkele garantie.
Maar even.
Alle reuen.?
Heeft hij ruzie met een stuk of 200 reuen.
Of zijn het 2 of 3 de zelfde die je steeds tegen komt.

Het hoeft natuurlijk niet enkel aan jou reu te liggen.

Anoniem (Gast)

Nee, niet alle reuen. Hij heeft ook genoeg 'vrienden'.
Het is nu bij 4 verschillende honden gebeurd. De eerste was een oversekste reu bij de hondencursus, die gewend was alleen met teefjes i.d. groep te zijn en dus geen rivaliteit van mijn hond in de groep wou hebben. Sinds deze hond chemisch gecastreerd is, trainen en spelen ze als echte maatjes.
De andere 3 keer is het tijdens het wandelen of op een speelplek gebeurd terwijl mijn hond (in wat ik op het blote oog kan zien) op zichzelf er geen aanleiding toe geeft in z'n houding of gedrag. Hij accepteerd andere reuen in aanwezigheid van teefjes wel en wil alleen maar ravotten en spelen, maar andersom blijkt dit niet altijd zo te zijn en dan is hij "de gebeten hond".
1 reu daarvan ben ik laast weer tegen gekomen en deze begon meteen weer te grommen en dominant aan de riem te doen terwijl wij gewoon passeerden. De baas van deze hond gaf aan dat hij dat alleen bij mijn hond doet.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

Ik heb net dezelfde voor met mijn reu. Sinds hij begon te puberen vielen alle reuen hem aan, en naar mijn kijken zonder reden. Ik liet hem niet meer snuffelen aan reuen maar de laatste keer zijn wij naar een losloopweide geweest met allemaal reuen (stabiele honden) en het ging echt goed. Laat hem niet met alle reuen spelen of snuffelen want hij zal onzeker worden of erger hun gedrag overpakken. Zoek stabiele reuen en ga met hun wandelen.

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

En ik vind het niet kunnen dat je je hond wilt laten castreren gewoon om andere honden blij te maken. Laat het gewoon zo het zal wel overgaan, en als niet ja dan kan u hond nog met teefjes spelen eh.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Ik heb precies hetzelfde met Jinx: bijna 1 jaar en af en toe target van andere ongecastreerde reuen. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat hij nu van pup naar volwassen (puber) gaat en dus ook een plek in de rangorde moet krijgen. 
Ik let heel goed op bij andere (nieuwe) reuen en probeer conflicten altijd uit de weg te gaan. Maar het is echt niet fijn, zeker omdat die van mij het gevecht ook absoluut uit de weg zal gaan, maar nu soms ook in de tegenaanval gaat omdat hij niet over zich heen laat lopen (denk ik).

Succes!

honden page profiel --

honden foto van -

Castreren geeft nooit garantie dat het over zal gaan..
Waarschijnlijk komt het door de overgang van pup naar volwassen... De puberteit dus...
Max is gecastreerd en soms wordt hij ook goed afgesnauwd. Maar hij is ook een lompe Golden, en dat wordt ook niet altijd gewaardeerd ;-)

Probeer je hond af te leiden zodat hij geen "direct contact" wil maken met de andere reu.. Misschien komt dit minder "dreigend" over.

Succes en het komt vast allemaal goed!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik vraag me wel eens af of het niet een beetje bij de puberteit 'hoort'; bij mijn twee reuen was het ook ineens mot met andere reuen en nu gaat het langzaamaan weer beter. Wij zien denk ik veel signalen niet, maar ik heb soms wel het idee dat puberenden reuen toch met een soort 'macho pas' door de wereld gaan naar andere mannen en dat ze moeten leren een beetje te dimmen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" De andere 3 keer is het tijdens het wandelen of op een speelplek gebeurd terwijl mijn hond (in wat ik op het blote oog kan zien) op zichzelf er geen aanleiding toe geeft in z'n houding of gedrag. Hij accepteerd andere reuen in aanwezigheid van teefjes wel en wil alleen maar ravotten en spelen, maar andersom blijkt dit niet altijd zo te zijn en dan is hij "de gebeten hond". "

 
dit zou heel goed de oorzaak (of een van de oorzaken) kunnen zijn
 
niet alle andere honden zijn gecharmeerd van "spelende" honden 

voor zover dit gedrag "spelen" betreft
spelen wordt vaak zo geinterpreteerd door de eigenaren, niet door de honden

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

net als Joop geloof ik niet zo denderend in dat "spelen"
vaak loopt "spelen" van jong volwassen honden(reuen) op vechten uit
spelen is echt een menselijke interpretatie

dat het "lijkt' alsof de anderen beginnen.......
vergis je niet, er is vaak al heeeeel veel gezegd, voor dat de daadwerkelijke grom of grauw hoor en zichtbaar is voor mensen, hele gesprekken zijn er al gevoerd, en jong volwassen reuen willen nog weleens erg uitdagend zijn, en dan verliest er 1 zn zelfbeheersing, blijkbaar is dat tot nu toe telkens de andere hond geweest, maar dat wil helemaal niet zeggen dat jouw hond het niet zelf triggert

onze hond kan er ook een handje van hebben, en das geen jonge reu
andere reuen kunnen echt hysterisch worden zelfs, woest pissig te keer gaan, en onze hond wandelt ogenschijnlijk gezellig verder..... niet dus he, want als je goed kijkt, zit die staart net een tikje hoger, gaat net een beetje strak een en weer, oren zijn niet ontspannen maar er is wel degelijk wel spanning in dehond, alleen....... die van ons heeft een ijzeren zelfbeheersing, maar dat maakt hem niet onzichtbaar, integendeel.

als een hond waarlijk echt ontspannen is, zal een andere hond ook niet zo gauw reageren
er is echt al wat gezegd en uitgewisseld tot het tot een voor mensen zichtbare interactie komt.

en nogmaals: spelen is eigenlijk altijd een vorm van uitdaging en krachtmeting, en dan kan het zeker zijn als jouw hond heeeeel graag speel (m.a.w. uitdaagt en zijn krachten wil meten) dat andere reuen daar op een bepaald moment inderdaar op reageren.

ik zou hem wat meer op mezelf richten, al die interactie met andere honden, ik vind het nooit zo nodig, een paar die ze goed kennen is fijn, de rest is .... onbelangrijk.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Dan gaan ze op je hond rijen. Of ze denken dat je hond een lekkere teef is.
Dominant is niet erg, onzekerheid is erger want dan heb je kans tot bijten.
Dominante honden bijten niet! Corrigeren wel, maar dat is een heel ander verhaal.
Ze zullen dan niet door bijten.
Ik merk het ook de laatste tijd bij mijn (intacte) reu. Hij is nu al 3 keer aangevallen! 1 keer door een friese stabij,1 keer gorden setten en nog 1 keer een bernen sennen.
Bij ons lopen er nu veel loopse teven, en daardoor zijn die reuen geprikkeld en zien mijn hond als concurrentie. Gelukkig doet mijn hond niet mee aan vechten. En als hij even ergens geen zin in heeft, gromt hij even en loopt hij verder.
Ik ben nu vaak ergens anders waar niet veel honden zijn. Ik heb even geen trek in andere reuen.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Bovendien willen honden vaak rust in de roedel.
Als er een losgeslagen drukke puber ongecheneerd op een andere volwassen hond afstormd, ga er dan niet gek van kijken als hij gecorrigeerd word doormidden van een snauw.
Eigenlijk net als kleine kinderen die niet luisteren, moeten ook is rustig in een hoek gezet worden.
Ik noem is een voorbeeld wat er gebeurde bij mijn hond.
Mijn hond liep los rustig naast me. Op een gegeven moment komt er een jonge labrador (6 maanden) op sem afgerend. Hij sprong steeds op sem enz.
Sem houdt niet van die onrust, en legde de hond op zijn rug.
En moest op de rug blijven tot hij rustig was. Begon hij druk te doen, kreeg hij een corrigatie.
Toen ontpande de labrador zich, en toen liep mijn hond ook weg van de hond en negeerde de hond ook.
Dit is geen dominant gedrag, maar van volwassen naar puber corrigerend gedrag. De jonge hond had ook geen schade, sem beet ook niet.
Wat ik zeggen wil, volwassen honden.. En vaak reuen, willen niet zo'n ontstuimige puber, ze mogen best puber zijn.. Maar wel respect hebben voor de volwassenen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "andere reuen vallen uit naar mijn reu....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vermist--gevonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^