Maylo trilt de laatste week tijdens zijn slaap veel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hoi iedereen, wij merken de laatste week dat Maylo als hij slaapt begint te trillen en onwillekeurige met zijn poten te schokken.

Nu doet hij dit niet altijd en het is niet dromen. Want als hij droomt doet hij andere dingen.

Hij heeft dit niet als hij loopt, staat of met andere dingen. Hij heeft geen pijn, eet goed, ontlasting (ook zijn plas is goed) is goed en speelt als een echte jonge hond. Nu heb ik het idee hij heeft het misschien koud, omdat hij dit niet altijd doet. Maar dan ligt hij tegen ons aan en dan heb ik het idee dat moet toch lekker warm en knus zijn en dan trilt hij toch?

Hij is absoluut niet sloom en maak ook geen zieke indruk.

Iemand misschien een idee? Ik denk dat ik sowieso maandag eens naar de DA ga bellen.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Misschien toch dromen? Hier doen ze het soms ook, ook met de poten schoppen, zelfs met zachtjes blaffen of janken, misschien veel indrukken opgedaan die dag?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Volgens mij is het echt geen dromen, omdat dromen bij hem gepaard gaat met trillen en trekkingen in het gezicht, trappen met de poten en vaak geluid er bij.

Gisteren dachten we dat het misschien lag aan dat hij nodig moest plassen, dus hup naar buiten en toen deed hij niks meer.

Maar vandaag ging hij slapen na het wandelen en toen deed hij het ook even. Komt vooral voor als hij op de bank ligt, in zijn mand doet hij het bijna niet.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ik weet niet hoe oud jouw hondje is maar mijn oude hond doet het ook. Dit zijn spierspanningen na een wandeling of als hij slaapt.Maar het kan geen kwaad om het even aan de dierenarts te vragen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ow was ik vergeten te melden maar hij is pas 7 maanden.
Hij ligt nu trouwens in zijn mand en nu doet hij niks.

Net een half uur geleden lag hij bij mij en deed hij het heel even, totdat ik mijn hand op hem lag en toen was het gestopt.

naika (Gast)

ons hondje naika doet dat ook heb je al een idee wat het is?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" ons hondje naika doet dat ook heb je al een idee wat het is? "

 

hoi inmiddels doet Maylo het niet meer. Het was waarschijnlijk gewoon dromen bij hem en hij is nu ook ouder en niet meer zo snel overprikkeld wat in zijn slaap terug als trillen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Misschien dat het toch ook de leeftijd te maken heeft (7 maanden) Bacchus doet het ook heel erg. Maar vaak nadat er iets anders dan anders is gebeurd, zoals gister naar de DA.

Gizmo (Gast)

Onze Dobermann van 12 weken doet het ook tijdens het slapen en heel af en toe na spelen of training als hij zit. Dan trilt hij met zijn voorpoten. 

Wij vermoeden dat het spierspanningen  zij na intensief bezig zijn. Of een soort van overbelasting.  

Volgende forumvraag: Wat is er toch??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^