Hoe oud moet onze Samojeed zijn om met ons te sporten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Beste forum leden,

Wij hebben een Samojeed pup genaamd Goku van nu bijna 7 maanden. In de toekomst willen wij veel met hem gaan bewegen, en ik denk dat hij dit ook zeker nodig heeft. We willen een Dogscooter (soort van step, maar dan groter en steviger) aanschaffen, en skates en dergelijke.

Nu is mijn vraag dus; hoe oud moet Goku zijn om met ons te gaan sporten en rennen? Ik heb begrepen dat Samojeden erg veel beweging nodig hebben, maar ik wil zijn gewrichten en groei niet belasten. Nu is hij nog veel te jong natuurlijk. Ik heb me suf gezocht op internet en kan gewoon niet vinden wanneer een Samojeed oud genoeg is voor meer beweging. Ik heb wel begrepen dat ze pas helemaal volwassen zijn met 3 jaar.

We wonen in een mooie groene omgeving vlakbij het strand, dus is het erg makkelijk voor ons om iedere dag een uur met hem te sporten. Goku is nooit alleen. Hij kan altijd met mijn vriend mee naar kantoor en als ik vrij ben is hij gezellig met mij thuis. Wij laten hem als volgt uit: 09:00, 13:00, 16:30, 20:00 en 23:00. De wandelingen zijn nu ongeveer 15 tot 20 minuten per wandeling. De wandelingen van 13:00 en 20:00 zijn meestal wat langer (30 minuten). Op zaterdag of zondag gaan we meestal 1,5 uur naar het bos waar hij los kan spelen en rennen met zijn vriendjes.

Groetjes,

Kelli

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe oud moet onze Samojeed zijn om met ons te sporten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Hallo Kelli,
Wat leuk dat je wilt gaan sporten met je sam! ;-)

Ik heb met mijn husky ook gewoon het "normale" puppen schema aangehouden met wandelen en spelen en als ze dan nog energie had mentale spelletjes gedaan. In de Sledehondensport is het toegestaan om met een hond vanaf 1 jaar mee te doen aan wedstrijden e.d. Dus als je wilt kan je vanaf 1 jaar gaan beginnen met trainen voor de step. Maar in jouw geval ligt het anders want als jouw lieve puppenkind 1 jaar is is het  waarschijnlijk veeeeeeelste warm om te trainen met de step. Je kunt de sledehondensport beter alleen beoefenen als de temperatuur lager is dan 15 graden Celsius en als de luchtvochtigheid niet te hoog is. (sowieso is het natuurlijk niet goed om in de zomer je poolhond intensieve trainingen te geven dus ik zou dan ook niet gaan skaten tenzij je het heel vroeg of heel laat doet in de ochtend/avond wanneer het koel is).

Je kunt ook even kijken op het profiel van Chelly: samoyeedpolar zij traint ook met haar hond en de step en heeft een sammie en kan jou vast veel gedetailleerder vertellen hoe het zit met sammie's.

Zij kan je ook wel een schema geven om het steppen op te bouwen, want jij snapt ook wel dat je niet gelijk een rondje van 10 km kan gaan doen.

Groetjes,

Deborah

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Hallo Deborah,

Bedankt voor je reactie! Wat leuk dat er meerdere hier zijn die een step gebruiken! 

In pricipe valt het mee qua temperatuur denk ik. Goku word 5 november 1 jaar oud, dus dan gaan we de winter weer bijna in. We hadden inderdaad bedacht om in de zomer en lente niet intensief te gaan bewegen. De arme schat heeft al zon dikke vacht, en krijgt het dan veels te warm denk ik! Hier was het laatst 18 graden, en toen is hij meteen in het meer bij ons gesprongen! Hij vond het heerlijk! (Alleen de waterblazer daarna wat minder ;-)).

Bedankt voor je tips! Ik zal inderdaad even kijken op haar profiel!

Groetjes,

Kelli

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hoi,
Leuk dat je wil gaan trainen. Ik ben met mijn husky's al wat vroeger begonnen dan met 1 jaar, ze staan bij mij al met een maand of acht voor de step, maar het ligt nu mn erg aan de temperatuur. Boven de 15 C ga  ik niet steppen, eronder wel mits niet te zwaar / benauwd weer. Ik doe ook niet echt aan een zomerstop, sta gewoon om half zeven  op in deze tijd van het jaar :-) als ik het idee heb dat de mannen even moeten rauzen) 

Waar je wel al mee kan beginnen is laten wennen aan de step (stukje wandelen met de step erbij bv, of 's ochtends vroeg een paar minuutjes trekken) en met de stuurcommando's  (ik gebruik gee / haw, je kan ook links / rechts gebruiken). Ik deed dat met wandelen. 
Verder : leer hem zelf pootjes uit de lijn te ontwarren, kan erg prettig zijn straks bij het steppen. Ik deed dat simpelweg door niet te helpen maar ze het zelf uit te laten zoeken.

En verder, als je gaat beginnen, het credo is 'fun fun fun' maak de eerste sessie kort en leuk, zodat 'ie eigenlijk nog wat meer zou willen. Geleidelijk opbouwen is wel belangrijk. Zachte ondergrond beter dan asfalt en de eerst keer kan het handig zijn om een 'haas' te hebben (iemand op de fiets bv)

Heb je trouwens al de spullen al? Een goede webwinkel vind ik www.cooldogs.nl

En oh ja, ze doen altijd wat onverwachts, dus zet wel zelf een helm op en ik vind een bril ook geen overbodige luxe (ze trappen nl gruis/zand omhoog en dan zijn er nog de takjes in het bos) 

Vragen, stel ze gerust, er zijn nog wel meer steppers hier op het forum !

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Hallo Slapende Husky!

Bedankt voor je reactie :-D
We hebben nog geen spullen gekocht voor hem. Super fijn dat je een tip hebt voor een goede webwinkel. Ik denk dat ik daar wat spullen ga bestellen! Ik denk dat we hem inderdaad die Engelse commando's gaan geven, want al onze andere commando's zijn ook in het Engels (Sit, Down, Stay, Leave it etc).

Je kan met deze steppen ook Off-Road toch? Door het bos enzo? Ik denk dat hij dit helemaal geweldig gaat vinden.

Groetjes,

Kelli

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

het is juist aan te raden dat je off road gaat steppen. Dit is beter voor de gewrichten en de kussentjes.
Ik loop zelf met een kickid step, deze hebben nog wat vering bij het voorwiel. En je staat wat hoger dus je loopt niet overal op vast. Deze heb ik voor 50€ via marktplaats gekocht.

Verder voor spullen heb ik ze gehaald bij cooldogs.nl en mushingsupplies.eu
Ik weet niet waar je woont of er evt mensen in die omgeving zijn die je in oktober op weg kunnen helpen met het beginnen met steppen? Als je het leuk vind, van de Dassc. (www.dassc.nl) is er meestal in oktober een info- en praktijk weekend om te leren steppen met je hond.
Meestal op activiteiten van de DASSC staat er ook een stand van cooldogs. Ik vind dat erg handig, want je kan daar passen en er lopen altijd veel mensen rond die verstand van de trektuigen hebben.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wij crossen meestal heerlijk door het bos :-)
Onze step is al heel oud (12 jr denk ik) , wij hebben de downhill scooter van Blauwerk. Vrij zwaar (15 kg) en groot, MTB maat wielen en geveerde voorvork. Prettig met twee honden, maar ik zou met 1 voor een iets lichter modelletje gaan :-). Als je veel door paadjes met boomwortels gaat, is een off raod step wel fijn  omdat die een wat hogere treeplank hebben.

Grote keuze aan steps : http://www.gooiker.nl/kb/models.html 
Je kunt ze daar ook uitproberen maar is denk ik niet echt in de buurt (je schreef nl strand?! en Gooiker zit helemaal in het oosten van het land, Hengelo. 

Mocht je in Noord Holland zitten dan is dit misschien wat voor je http://snowdogs-on-tour.blogspot.nl/2012/07/trainin-met-uw-eigen-husky.html  
(Bij deze dames woont het broertje van mijn honden :-) )

Groet, Mireille

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Wat leuk dat daar een broertje van de jouwe zit! is dat ook die bruinige? onze bowser (was eerst blitz) komt van hun herplaatsers!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Nee, Scotty is zwart - wit (zoals Spot)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

wat leuk! Sky komt van hun herplaatsers site ;-) Boris heeft er even op gestaan. En ik heb Scott van vast paar keer gezien op wedstrijden!

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Jaa ik zag ze er allebei al op staan indd! wat een arrogante kerel die scotty :P

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Hallo Patricia & de Musketiers,

Klinkt ook handig die Kickid step! 

Wij wonen in Blaricum. In oktober is hij 11 maanden. Mag hij dan al meedoen van de DASSC? Ik zal de website in de gaten houden, er staat nu volgens mij nog niets over 2013. Het is inderdaad ook handig om te kunnen passen en ik zou graag eens willen kijken bij zo'n dag als dit!

Groetjes, 

Kelli

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

stuur ze even een emailtje. Hij is dan 11,5 maand, meestal is het midden oktober. Ik denk niet dat ze over die 2 weken moeilijk zullen doen. Maar je kan het altijd vragen.
Blaricum ligt bij huizen, ik weet niet zo direct wie er daar woont kwa mushers. Maar mocht je hulp nodig hebben is het maar 35 minuten rijden naar hier :-)

honden page profiel Brit & LuupBrit & Luup

honden foto van Brit & Luup

" Hallo Patricia & de Musketiers,

Klinkt ook handig die Kickid step! 

Wij wonen in Blaricum. In oktober is hij 11 maanden. Mag hij dan al meedoen van de DASSC? Ik zal de website in de gaten houden, er staat nu volgens mij nog niets over 2013. Het is inderdaad ook handig om te kunnen passen en ik zou graag eens willen kijken bij zo'n dag als dit!

Groetjes, 

Kelli "

Ik heb een groene Kickbike cross met een trekstang eraan en woon wat dichter bij (Hilversum), je mag wel zo af en toe een keer langskomen om te kijken of hij het leuk vindt, of ik step over de hei richting laren ;-). Stuur maar een pb'tje als je het een keer wil proberen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe oud moet onze Samojeed zijn om met ons te sporten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Grr schokhalsband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^