hulp nodig! hoe blaffen naar andere honden afleren??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel willemienwillemien

honden foto van willemien

Onze Mechelaar pup is nu 8 maanden en het is een superlieve hond, ze luistert al vrij goed maar er zijn nog wel dingen waar aan gewerkt moet worden.
Wat ik op het moment erg moeilijk vind is ze het blaffen naar andere honden afleren, als ze losloopt is het geen probleem dan gaat ze druk kwispelend naar een andere hond toe maar aan de lijn is een drama, ze doet het niet altijd maar meestal wel, blaffen en flink trekken aan de lijn, ik probeer dan haar aandacht weer op mij te krijgen maar dat lukt echt niet ze heeft alleen maar aandacht voor de andere hond, hoe moet ik dit aanpakken?? We hebben ook de pech gehad dat ze 2 maanden geleden ongeveer is gebeten door een hond uit onze straat, de honden liepen toen los en de buurhond vloog zonder aanleiding op haar af en pakte haar in haar flank, ze had een openstaande wond waar 8 krammetjes in moesten en inmiddels is het gelukkig goed geheeld, die buurvrouw kom ik steeds tegen helaas en ze wordt nu helemaal wild als ze die buurhond ziet, het is heel vervelend en ik probeer ze altijd gewoon mee te trekken en af te leiden maar ze is dan helemaal gefixeerd op de andere hond, ik hoop dat jullie me kunnen helpen want het is echt heel lastig ze is namelijk ook al behoorlijk sterk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hulp nodig! hoe blaffen naar andere honden afleren??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb helaas geen snelle oplossing voor je behalve proberen het te vermijden en af te leiden. Hou afstand als het kan, enprobeer zo het uitvallen voor te zijn.

.Ik ken je probleem heel goed, Fedor doet exact het zelfde, en is ook geen kleine jongen. Los ook geen probleem, heel sociaal zelfs. 
Hij gaat echt uit zijn dak bij de hond van de achterburen, een bordercollie en volgens de achterbuurman niet geheel onterrecht. Het is angstagressie, dat is niet iets wat je een twee drie kunt oplossen, en soms gaat het nooit meer over.

Je kunt er wel aan werken, en dat doen wij ook. We gaan met Fedor naar speurlessen met andere honden (niet te veel honden, en bij een hondenschool die dit probleem snapt) 

Wat ik ondertussen bij Fedor al heel goed weet is wat voor blaf het is. 90% vd tijd is het geen agressie, maar frustratie. Hij wil naar die andere hond toe. Begroeten, hij kan zijn lichaamstaal niet gebruiken omdat hij aan de lijn zit. Heel vervelend, en het enige wat je eigenlijk kan doen is afstand houden.

Afgelopen week waren we op vakantie, en daar lieten veel mensen hun hond los. Voor Fedor een geweldige ervaring. Ik laat hem dan ook los. Ook het begroeten op straat ging daardoor heel relaxet. Even snuffelen als de andere hond dat ook wil, en weer doorlopen.

Probeer een goede hondenschool te vinden die sociale wandelingen doet. Lekker aan de lange lijn, niet teveel honden. Maximaal 4 of 5. En bouw zijn zelfvertrouwen rustig op. hij is nog jong, dus er kan nog veel.

Anoniem (Gast)

Wat bij mij heeft geholpen is negeren van het negatieve gedrag en belonen als het goed gaat

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Is jou mechelaar toevallig gek op een balletje of een flostouw of iets waar hij helemaal door geobsedeerd is. Anders zou je hem daarmee af kunnen lijden.
Als je een andere hond aan ziet komen haal je de bal tevoorschijn en loop je met een bocht al spelend om die andere hond heen. Tenminste dit is wat bij ons werkt.
Anders zou ik het ook niet weten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hulp nodig! hoe blaffen naar andere honden afleren??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Pupsel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^