Pup 6 maanden bang-shuw op straat

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mobomobo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 6 maanden bang-shuw op straat " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rustig aan, je andere teef kan je mee nemen naar drukte zoals marktjes of winkelcentrums, en dan je pup erbij. zodat tie het niet eng vind, geef je zelf aan.

zelf kan je eens aparte dingen met je pup gaan doen, ook eens naar het zelfde marktje gaan waar je samen bent geweest met je andere hond, iets lekkers gaan halen voor je pup op de markt, rustig aan doen niets forceren.

je pup als tie met je oudere hond samen gaat gaat het goed beschrijf je geen angst, reuze al dan.
dan ook eens apart gaan, naar het zelfde met je pup, doe rustig aan, heus dat komt echt wel goed, zeker als de pup toch sociaal is, de wereld buiten de tuin van de fokker is groot, iedere dag een stapje verder.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ben het met Willemijn eens...rustig aan doen.
Ik zou het af gaan wisselen...de ene keer met je andere hond...en de andere keer alleen met je pup.
Ik weet niet wat voor Ras het is...maar je kan je hond af en toe ook dragen als je naar een nieuwe omgeving gaat. Til je hond op voordat hij iets eng vindt en wandel zo even over de markt of het winkelcentrum o.i.d. dan kan je hond het allemaal rustig in zich opnemen. Als je je hond optilt als hij het al eng vind dan bevestig je zijn angst dus probeer dat te voorkomen.
Na een aantal keren laat je je pup lopen...loop richting de markt en geef hem de tijd, begin op een afstandje en kijk hoe het gaat.  Als het goed gaat ga je iets dichterbij als je ziet dat hij het eng begint te vinden steun/begeleidt je hond en maak de afstand weer wat groter.

Wat betreft het aaien....ik zou even iets lekkers erbij pakken op de grond gaan zitten...dit lekkers bij zijn neus houden even een aai geven en dan het brokje geven en dan zo uitbouwen.  Begin met aaien onder zijn kop, over zijn kop aaien vinden honden vaak eng. Als je hond op zijn rug gaat liggen stop dan met aaien, pak dan weer wat lekkers erbij zorg met je brok dat hij weer gewoon gaat liggen of zitten of iets dergelijks en aai hem dan weer en beloon hem daar weer voor. Blijf zelf rustig, kijk je hond niet direct in zijn ogen aan, en raak niet geirriteerd. Je hond moet vertrouwen in je krijgen...dat is alles.

Ik adviseer je ook om een cursus te gaan doen met je hond. Zoek een hondenschool die positief traint en maak vooraf duidelijk dat je hond niet goed gesocialiseerd is.

honden page profiel mobomobo

Hartelijk dank ik zal het zo doen , ik was effe het noorden kwijt :-)
Ik zal de vorderingen binnenkort posten ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup 6 maanden bang-shuw op straat " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zilverwater
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^