Pfff, hoe vermaak ik mijn pubertje!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Lieve HP'ers, 
Ik heb echt even jullie hulp nodig. Mijn pup is echt een heel lief hondje, maar ook doodvermoeiend soms. Hij gaat nooit eens lekker in de kamer of in zijn bench liggen om te slapen of alleen maar te liggen; nee, hij heeft echt energie voor 10. Ik moet hem echt zelf naar de bench begeleiden, zodat hij voldoende rust krijgt. 

Als hij wakker is, moet ik hem echt continu in de gaten houden, anders staat hij met zijn voorpoten op het aanrecht, zit hij aan dingen te knabbelen waar hij niet aan mag knabbelen of haalt hij ander soort kattenkwaad uit. 

Er zijn diverse dingen die ik probeer:
- lang wandelen (max een half uur, mag nog niet langer) -> probleem is dat Maxi nogal graag takjes eet, dus soms is een wandeling  eerder een worsteling dan een lekker uitje, omdat ik iedere cm 'nee' moet zeggen of hem moet afleiden. Overigens gaat het wel beter, dus binnenkort kan ik de wandeling gebruiken om hem wat meer moe te maken. Tot nu toe komt hij thuis, wil hij drinken en gaat hij gewoon door met kattenkwaad uithalen, tenzij ik hem in de bench zet. 
- spelen; vindt hij weinig aan. Na 3 keer gooien met een balletje, vindt hij het wel mooi geweest. Ik heb al snoepjes gebruikt, maar dan heeft hij alleen nog maar oog voor het snoepje, niet voor het spel. 
- kauwbot; door gezondheidsproblemen zit hij momenteel op speciaal voer, dus hij mag er niks naast eten. 
- puzzels; meneer is nogal slim en lost alles binnen no time op
- dingen verstoppen; werkt wel maar ik wil ook niet alles met eten doen, anders wordt het straks een dikkerdje. 
- trainen; werkt ook wel even, maar ja, je kunt geen uur met hem gaan trainen. Daar vindt hij niks aan.

Dus, wat kan ik nou doen!? Nu met het mooie weer ga ik lekker met hem de tuin in en heb zo gisteren een heerlijke dag gehad. Meneer scharrelde rond, ik had een speeltje gevuld met brokken en hij kwam lekker op schoot liggen. Maar het probleem met Maxi is, als hij eenmaal iets heeft gedaan vindt hij het niet meer zo boeiend, hij moet keer op keer verrast worden lijkt het wel. Dus, ik ging net lekker de wasmolen opzetten om was op te hangen. Ja, schot in de roos, meneer vond het leuk. Zo leuk, dat hij met zijn voorpoten het gras rond de molen aan het omwoelen was, dat natuurlijk niet de bedoeling is. Maar hij heeft inmiddels ook bedacht dat hij via een klein doorgangetje naar de tuin van de buren kan, wat natuurlijk niet de bedoeling is (mijn buren houden niet van honden ;-)). Aangezien Maxi en ik momenteel bij mijn ouders wonen totdat ik een huis heb gevonden, is het ook niet echt een optie dat ik de tuin ga verbouwen ;-). Uiteindelijk heb ik hem nu maar weer in de bench gezet en ligt hij er heerlijk te slapen hoor. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms echt even met mijn handen in haar zit. Ik weet dat ik geen entertainment-machine moet worden, maar de 'makkelijke oplossingen' zoals een bot etc. mag nu gewoon even niet. Heeft iemand ervaring met zo'n nepbot? Misschien dat ik dat kan kopen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pfff, hoe vermaak ik mijn pubertje! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoeveel rust krijgt hij op de dag?
Dus in tijd, hoeveel wandelen, spelen, aandacht t.o.v. slapen?

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

1 uur wakker = 2 uur in de bench (of langer als hij nog in slaap is, ik maak hem niet na 2 uur wakker als hij nog lekker ligt te slapen).

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb zelf geen pup gehad, maar wel een eenjarige hond die extreem reageerde op elke beweging die ik maakte, waardoor ik het idee had dat ik hem de hele dag bezig moest houden.
Ik kreeg hier de tip hem verplichte rust te geven, dus terugbrengen naar zijn kussen, af leggen en daar laten blijven.
Hoe meer ik mijn inspande om allerlei dingen aan te bieden om hem bezig te houden, hoe meer hij dat verwachtte. En hij moest ook leren dat er soms gewoon niks gebeurde.
Hier is meneer dol op nieuwe spelletjes, of een nieuw woord of trucje aanleren, maar als we dat een paar keer hebben gedaan, verslapt zijn aandacht ook hoor.

Over het verstoppen, ik weet niet wat voor voer je geeft,  maar bij brokjes kun je wat je verstopt van zijn dagelijkse hoeveelheid afhalen.
Je zou ook een Kong kunnen vullen met bv geprakte banaan.
Zo'n Nylabone heb ik ooit gekocht omdat onze toen niks anders mocht eten, heeft er niks mee gedaan.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Ja je hebt gelijk, ik ben continu in de weer met het zorgen voor hem. Is hij blij, vermaakt hij zich wel etc. etc.? Ik denk dat dat een goede eigenschap is, maar dat het er ook voor zorgt dat hij dus alleen maar naar me hoeft te kijken om een bepaalde aandacht te krijgen. Ik ga hem maar eens gewoon zijn gang laten gaan (krantje laten verscheuren, hebben we toch niet nodig, dan vindt hij het vanzelf niet meer interessant hoop ik ;-)). 
Hij mag nu al heel weinig brokjes per dag (3 x 60 gr) dus 's middags geef ik hem geen eten zodat  ik de rest kan gebruiken voor beloning, training etc.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wat een feest der herkenning, haha! ;-)
Je zou het eens kunnen uitproberen, gewoon wat minder vermaken, en het hem even zelf laten uitzoeken, mits het veilig is natuurlijk.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Je kunt met hem een begin maken met het klikkeren naar een opject.

Je wil dat hij in een doos gaat liggen.
Als hij naar de doos kijkt klikje en een klein voertje. Kijke hij weer wacht je wat langer voor je klikt. Je bouwt het steeds verder uit. Eerst is kijken genoeg, dan moet hij er heen lopen, dan aan de doos snuffelen uiteidendelijk wil je hem in de doos. Dit is iets waar je veel geduld voor moet hebben en het zal de 1x niet lukken maar hij moet zelf de grijze massa flink aan het werk zeten. Jij zegt niks maar laat hem alles zelf oplossen erg vermoeiend.

Ik heb 1 hond die heeft het binnen een zucht door en 1 die moet echt diep denken maar beide vinden het fantasties. Bedenk wel hoe jonger de hond hoe korter de sessie.

suc6

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier ook een pup van 9 maanden (ook al lijkt hij zich te gedragen als 5 maanden oud) Maar als ik bezig ben, is hij ook bezig. Hier krijgt hij ook verplichte rust. Dus als ik op de bank zit, gaat hij of zelf slapen of ik zet m op de gang als hij beetje dol word. En dan ligt hij heerlijk te slapen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat bij Evy goed hielp was haar eten in een kong of een voerbal, hierdoor moest zij puzzelen en raakte ze meer verzadigd van het eten, waardoor ze daarna lekker twee uur ging slapen. Wat ik ook altijd doe is wandelen en trainen combineren. Een kwartier lang buiten trainen en wandelen is veeel intensiever, dan een half uur alleen lopen. Verder zorgde ik er voor dat ze minimaal 1x in de week met andere honden kon spelen en minimaal 1x in de week gingen we naar het strand toe, want dan kon ze zichzelf ontladen.
Verder inderdaad de tip die Santa gaf, laat hem ook eens gewoon lekker met rust en "leer" hem om zichzelf op een positieve manier te vermaken. Leer hem ook dat wanneer jij rustig ergens mee bezig bent, dat hij dan ook ergens rustig mee bezig moet gaan of gewoon moet gaan slapen. Honden nemen heel sterk je energie over.
Hoe ik het Evy heb aangeleerd is dat wanneer ik rustig op de bank TV aan het kijken was, ging zij in de bench om te slapen. Daarna werd ik weer "actief" en ging zij er uit en gingen wij lekker oefenen en dat soort dingen. Als ik achter mijn laptop ging kreeg ze een speeltje, een bot, een voerbal of een kong, zodat zij ook lekker bezig kon. Langzaam aan ging ze de associatie leggen en ging ze zelf slapen als ik op de bank lag, als ik achter de laptop ging, ging ze bezig met een speeltje en zodra ik weer "actief" werd, stond ze naast mij met haar bruine oogjes met de vraag wat we gingen doen.

Heel veel succes!

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Wat een goede tips!!! Tijdens de wandeling net heb ik wat dingen kunnen lezen op mijn telefoon terwijl Maxi heerlijk aan het rondbanjeren was. Ik heb het moment meteen aangegrepen om met hem te trainen; aandachtsoefeningen terwijl de wind blaadjes om hem heen waait?! Dat vraagt veel van hem en hij deed het perfect. Hij heeft ook met een andere pup gespeeld. Nu ligt hij thuis op een kleedje uit te hijgen met een nep-bot (heb 't toch maar gekocht).
Ik vind het echt fijn dat ik deze vraag heb gesteld, want om heel eerlijk te zijn word ik dus juist actief als Maxi in de bench zit. Dan ga ik koken, de was doen, het huis poetsen etc. Vaak zie je hem dan ook vanuit de bench een beetje naar me gluren, zo van; baasje, wat doe je allemaal! Dus dan heeft hij ook totaal geen rust eigenlijk. Ik heb daar nooit zo over nagedacht, ik dacht meer; pffff, meneer zit lekker in zijn bench, ff mijn ding doen. Hij is nu lekker aan het rondscharrelen, ik heb 'm maar gelaten en nu komt hij weer terug om met zijn botje op het kleedje te liggen. Hij is ook gewoon hartstikke moe, dus ik denk dat ik hem lekker in zijn bedje ga leggen. :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mag ik vragen op wat voor dieet hij zit? Misschien kunnen wij advies geven over wat hij wel mag krijgen als extra's.

Het is allemaal nieuw, een eerste hond. Wij deden Evy in eerste instantie ook in de bench, maar ze lag zooo te loeren naar wat ik allemaal aan het doen was, dus ik liet haar er uit en al snel was ze vrolijk achter mij aan aan het hobbelen en toen ik ging zitten plofte ze er tevreden naast. Alleen al het achter mij aan hobbelen terwijl ik aan het schoonmaken was, was voor haar al een hele uitdaging. Pas wel op je doekjes, die vond Evy prachtig om mee rond te sjouwen. Als ik het dan aan haar vroeg kwam ze die weer keurig brengen, maar als ik even niet oplette was die er natuurlijk weer vandoor.
Als hij los loopt maak ik de wandeling trouwens ook korter, want hij kan veel meer rennen en doen en krijgt veel meer indrukken. Als ik de wandeling wanneer Evy los was te lang maakte, raakte ze overprikkeld en wilde ze juist niet meer slapen met alle gevolgen van dien (slopen als ze los was en piepen in de bench). Een wandeling los geeft meer indrukken dan een wandeling aan de lijn.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hi Sanne,
Hij krijgt sinds maandag alleen nog maar Royal Canin Hypo Allergeen voer (I know, RC voer is niet wat men hier toejuicht, maar ja, ik moet kijken of ik mijn pup er bovenop krijg en dit is wat de dierenarts aanraadde). En hij krijgt nu ook Panacur. 

Ik heb net een paar brokken nat gemaakt en in de kong gedaan, die droge vallen er zo uit namelijk, dus heeft hij 5 sec. lol aan. Maxi vindt schoonmaakdoekjes inderdaad ook fantastisch. 

Het is niet echt 'wandelen' wat we doen als hij los is, hij loopt dan op zo'n uitlaatveld een beetje rond te scharrelen maar nu we dat al 2 weken zo doen komt hij vaak na zijn plasje en zijn poepje al weer naast me staan zo van; klaar! Buiten dat veldje los lopen gaat nog niet, hij is nog teveel afgeleid. Ik denk dat hij nu achter iedere fietser, kind etc. aangaat, of dat hij zomaar de straat op rent.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb je topics even doorgelezen en hij heeft regelmatig last van diaree en winderigheid schrijf je. Hoe is dat nu op dit voer wat je hem nu geeft? En de panacur hoeveel dagen moet je dat geven? En is er eerder al een keer vastgesteld dat hij giardia heeft gehad? En is er nu weer een test gedaan?

Soms is alles een zoektocht waar je doorheen moet. Qua voer, qua gedrag etc.etc.

Je hebt gelukkig al wat tips gehad.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Zijn ontlasting is nu beter, al kan het af en toe nog wel wat zachter zijn. De dierenarts gaf aan dat dit kan komen door zijn energie. Daardoor werken zijn darmen ook sneller en heeft zijn dikke darm geen tijd om al het vocht er uit te halen. Ik moet nu 5 dagen panacur geven, dus nu nog 2 dagen. Hij krijgt die Panacur weer om de giardia tegen te gaan. De dierenarts vond het niet nodig dit verder te onderzoeken, omdat de symptomen er wel echt op wijzen dat het nog steeds in zijn darmen zit. In zowel december als januari is giardia bij hem vastgesteld. Na zijn behandeling in januari en mijn overstap naar vers vlees ging het echt veel beter. Tuurlijk nog wel af en toe dunne ontlasting, maar ja, het is een pup, die eten dingen, etc. Sinds vorige week is het dus weer mis. Mijn dierenarts is anti vers vlees, dus vandaar dat zij het met deze brokken wil proberen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Hi Sanne,
Hij krijgt sinds maandag alleen nog maar Royal Canin Hypo Allergeen voer (I know, RC voer is niet wat men hier toejuicht, maar ja, ik moet kijken of ik mijn pup er bovenop krijg en dit is wat de dierenarts aanraadde). En hij krijgt nu ook Panacur. "

Waar is die allergisch voor? Heel vaak reageren honden goed op vers vlees, maar daar moet je maar net wel de ruimte voor hebben. Het is inderdaad nogal lastig om goed voer te vinden wanneer je te maken hebt met allergieën en dergelijke.

" Ik heb net een paar brokken nat gemaakt en in de kong gedaan, die droge vallen er zo uit namelijk, dus heeft hij 5 sec. lol aan. Maxi vindt schoonmaakdoekjes inderdaad ook fantastisch. "

Mag hij fruit hebben van de dierenarts? Ik maak voor Evy verschillende bakken met verschillende recepenten, vind ze super en ik kan er weer een tijdje mee vooruit. Nu heb ik een bak met geprakte banaan, brokken en een beetje karnemelk in de vriezer staan. Ik heb de hoeveelheid brokken die ze normaal krijgt als ze een brokdag heeft er in gedaan en dit gaat ze krijgen wanneer het mooi weer is als ijsje, en dat word dan haar eten voor die dag.
Wat ik ook regelmatig doe is vers vlees prakken, wat griekse yoghurt en honing er doorheen en kleine stukjes appel. Dit is minder vloeibaar dan de bananenprut en blijft daardoor veel beter in de kong zitten. Als zij dat heeft gehad trek ik de hoeveelheid die ze op heeft af van haar eten.





Een andere is eierkoek met lauwwarm water prakken, totdat het een kneedbaar geheel is geworden. Soms wil de eierkoek niet helemaal en dan doe ik er nog een beetje pindakaas doorheen, zodat het wel aan elkaar blijft plakken. Hier kan ik ook weer brokjes of fruit doorheen doen, zoals bijvoorbeeld kleine stukjes annanas of aardbei en dat gaat dan ook in de kong.

Geen idee of hij het mag hebben met zijn dieet hoor.
 
" Het is niet echt 'wandelen' wat we doen als hij los is, hij loopt dan op zo'n uitlaatveld een beetje rond te scharrelen maar nu we dat al 2 weken zo doen komt hij vaak na zijn plasje en zijn poepje al weer naast me staan zo van; klaar! Buiten dat veldje los lopen gaat nog niet, hij is nog teveel afgeleid. Ik denk dat hij nu achter iedere fietser, kind etc. aangaat, of dat hij zomaar de straat op rent. "

Hoe reageer je als je hij naar jou toe komt nadat hij heeft besloten dat hij klaar is? Heb je al eens met mensen afgesproken op dat veldje, zodat de honden lekker samen kunnen spelen?Het niet achter fietsers, kinderen, enz aan rennen kun je ze goed aanleren. Ik heb dat gedaan door Evy aan de lange lijn te doen en zodra ze er achter aan ging haar binnen halen en belonen voor het weg gaan van het object waar ze achter aan wilde. Hierdoor is ze gaan linken fietser = naar baas toe. De hond zou dus naar jou toe moeten komen als hij een fietser, hardloper, enz ziet, wat handig is, want dan kun je hem meteen even bij je houden. Het is bij mij nog niet gelukt dat Evy ook daadwerkelijk naar mij toe komt, maar het ergens achter aan gaan doet ze niet meer.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

We weten nog niet waar hij allergisch voor is, dat zijn we aan het uitzoeken door middel van dit voer :-) Als nou blijkt dat het na een tijdje nog niet beter gaat, dan volgen er waarschijnlijk foto's en rontgen onderzoek :(. Hij mag daarom ook even niks anders, omdat ze anders niet kan monitoren of de diarree door het voer komt of door snoepjes, fruit e.d. Die gerechten klinken echt heel erg goed ;-) ik hoop zo dat hij straks weer normaal mag eten! 
Als hij klaar is met zijn wandeling komt hij naar me toe en kijkt me aan! Of hij gaat voor mijn neus een takje eten hihi. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet echt met mensen heb afgesproken. Veel honden hier in de buurt zijn al wat ouder en vinden Maxi niet zo leuk omdat hij natuurlijk heel springerig is. Daarnaast is Maxi laatst door een andere hond aangevallen en ging er toen vandoor, dus daar ben ik ook een beetje bang voor. Ik zou het wel graag willen, dat hij lekker kan ravotten op zo'n veldje met een andere hond. Ik ga wel zeker met de lange lijn oefenen met kinderen etc. Zolang hij blijft staan en doorgaat mijn zijn dingen vind ik het prima, als hij maar niet overal achterna rent.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Wat een goede tips!!! Tijdens de wandeling net heb ik wat dingen kunnen lezen op mijn telefoon terwijl Maxi heerlijk aan het rondbanjeren was. Ik heb het moment meteen aangegrepen om met hem te trainen; aandachtsoefeningen terwijl de wind blaadjes om hem heen waait?! Dat vraagt veel van hem en hij deed het perfect. Hij heeft ook met een andere pup gespeeld. Nu ligt hij thuis op een kleedje uit te hijgen met een nep-bot (heb 't toch maar gekocht).
Ik vind het echt fijn dat ik deze vraag heb gesteld, want om heel eerlijk te zijn word ik dus juist actief als Maxi in de bench zit. Dan ga ik koken, de was doen, het huis poetsen etc. Vaak zie je hem dan ook vanuit de bench een beetje naar me gluren, zo van; baasje, wat doe je allemaal! Dus dan heeft hij ook totaal geen rust eigenlijk. Ik heb daar nooit zo over nagedacht, ik dacht meer; pffff, meneer zit lekker in zijn bench, ff mijn ding doen. Hij is nu lekker aan het rondscharrelen, ik heb 'm maar gelaten en nu komt hij weer terug om met zijn botje op het kleedje te liggen. Hij is ook gewoon hartstikke moe, dus ik denk dat ik hem lekker in zijn bedje ga leggen. :-) "

Fijn dat je goed wordt geholpen.
Het is denk ik ook balans zoeken, wat ik zelf ook heb moeten leren, haha.
Stukje wat ik heb onderstreept in je tekst vind ik treffend. Laat hem maar leren dat jij die dingen ook juist kunt gaan doen, als hij niet in de bench is. Zodat hij niet de verwachting heeft dat jij hem altijd gaat animeren als hij  "los"  is.
Je doet het volgens mij hartstikke goed hoor, maak je geen zorgen.

Over de voeding. Ik snap je dilemma met de dierenarts, ik heb een enorm allergische hond en de da zou hem het liefste op een brok van hem zien. Inmiddels is hier aangetoond dat de problemen niet aan de voeding liggen, en de huid van mijn hond misschien zelfs dankzij vers en graanvrij beter is dan hij zou zijn op de brok van de da.
Als jij zegt dat ie op vers veel beter was, zou ik er toch nog eens over nadenken wat je wilt geven.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik lees me want ik ben ook van "het entertainment team"!! Ik neig ook sterk naar het entertainen van mijn bijna 8 maanden oude puber. Hij kijkt me altijd zo met die Border Collie ogen aan en dan krijg ik toch weer het idee dat ik hem bezig moet houden of iets moet leren ;-) Ik heb ook veel aan de antwoorden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pfff, hoe vermaak ik mijn pubertje! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: puppy playtim
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^