Totaal uit controle bij naderen andere hond, hoe aandacht terug?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Mijn jonge labrador van ruim 5 maanden is totaal door het dolle bij het zien of naderen van andere honden.
Hiij begint dan te trekken en ziet mijn totaal niet meer staan.
Waneer hij los loopt, rent hij als een tierelier op de ander hond af of de  andere hond is  eerst bij ons.
Niet dat ik dit opmerkelijk vind maar heb toch allerlei oefeningen uitgeprobeerd maar te vergeefs.
Zoals; de  andere kant op lopen, met iets overheerlijks lekkers komen, mijn stem, stilstaan, spelletje doen als ik eerder doorheb dat er een hond aankomt in combinatie met lekkers.
Soms dan wil ik net de andere kant op lopen maar dan roept het baasje van de andere hond ; Heeey Bobby wat is ie groot enz. Wat ik heel lief en aardig vind maar mijn hond wordt alleen maar doller bij het horen van zijn naam en wil sneller en sneller naar diegene toe.
Ik wil ook niemand voor het hooft stoten en 'onaardig' de andere kant steeds oplopen waneer we iemand tegenkomen;-)
Is het een kwestie van geduld en gewoon stug doorgaan?
Of moet ik het anders aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Totaal uit controle bij naderen andere hond, hoe aandacht terug?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Heb net hetzelfde probleem, nog niks ergs gebeurd maar ik hou mijn hart vast als hij eens een beet zou oplopen. Wat ik trouwens vd andere hond goed zou begrijpen
Ja hoe hou je de aandacht vast op jou gericht ?moet je dan altijd en overal snoepjes bijhebben en och die helpen op zo een moment niks, mijn hondje wil en zal naar die andere toelopen.
Dus ik moet altijd goed uitkijken als hij losloopt of er geen andere hond nadert......vervelend.
Hoop op tips.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Moeilijk hoor maar probeer het wel uit te leggen aan de andere mensen die hem zo goed bedoeld roepen.Wie weet krijg je er van hun ook nog tips bij. Maar ik zou omdraaien en steeds even weglopen.
Hier is er eeen waar we dat ook meegedaan hebben en die gaat nu zelf standaard zitten

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Altijd lastig deze fase maar volhouden en consequent zijn levert het beste resultaat.

Je zou er toch weer voor kunnen kiezen om weer om te draaien of om bv de straat over te steken.
Iedere keer als je dus wel naar die andere hond/persoon toe laat gaan wordt zijn enthousiasme (ongewenst gedrag) beloond.
Door die ruimte eerst uit te breiden en dan belonen als hij netjes met je meeloopt kun je de ruimte steeds kleiner gaan maken.

Zelfde als mensen je hond bv willen aaien, in een stuiterbui niet aaien pas als de hond rustig zit, hier gaat een tijd van training aan voor af maar als je dit goed volhoud heb je er heel veel plezier van.

Labradors zijn zeker de eerste 2 jaar vaak ongeleide projectielen die vaak opspringen enz maar door hier op deze manier goed mee te trainen komt het vast goed.

En jij bent de baas en jij bepaald wat er wel en niet gebeurt bij je hond, mensen snappen dat soms niet maar dat is hun gebrek en niet die van jou, jullie zijn samen hard aan het trainen.

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Logan doet dat ook heel erg en ik probeer 'm zo veel mogelijk te leren dat hij best naar andere honden toe mag als hij maar rustig is. Het proces is tergend langzaam want je gaat tegen z'n natuur in. ik zorg er voor dat ik altijd tussen hem en de andere hond in loop en zodra hij voor me langs wil naar de andere hond toe zeg ik kalm maar duidelijk NEE en por 'm even in z'n zij met m'n knie en claim ik de ruimte. 

Voor zover ik 't heb gemerkt is 't een kwestie van geven en nemen. De hond wil iets, prima, maar wel op mij manier. Ik maak altijd even een praatje met de eigenaar van "die andere hond" en Logan moet dan gewoon naast me zitten te wachten en uiteindelijk, na 'm 25 er aan te hebben herinnerd dat hij moet blijven zitten wordt hij rustiger en mag hij even aan die andere hond ruiken. 

Ik merk dat 't ook helpt als je oefent in andere situaties. Logan wil altijd graag de auto in maar dat gebeurt pas als hij rustig is. Zelfde met het eten. ik zet het eten neer en als hij rustig is mag hij eten. In en uit het huis hetzelfde verhaal. Op de mat zitten en hij mag pas over de drempel als hij rustig is. Hopelijk snapt hij uiteindelijk dat hij zijn zin krijgt door rustig te doen. Hoe lang duurt dit? HEEL lang, ik zit nu ongeveer op poging 2050 en t wordt een heeeeel klein beetje beter. Maar ik zal het winnen ;-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Dank jullie wel voor de antwoorden;-)

Ik heb de laatste dagen zo gedaan, namelijk steeds bij het naderen van een andere hond liet ik Bobby zitten, ook tijdens het even praten met het baasje.
Toch moet ik Bobby dan 30 x weer laten zitten of even zacht op zijn achterkant 'drukken'.
Op zich na een keer of wat, wordt hij dan rustiger maar staat aldus wel steeds weer op en wordt de lijn vaak strak omdat hij of de hond of het baasje wil bereiken.
Het is een over en weer van zitten, staan, proberen verder te komen en weer zitten enzzzz.
Hij mag ook wel rustig staan maar ik probeer dat niet toe te laten waneer ik hem heb laten zitten igg.

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Gewoon blijven doen. en heel veel geduld hebben en volkomen kalm blijven.
Let wel even goed op zijn gemoedstoestand als je hem laat zitten bij een naderende hond want het wil nog wel eens gebeuren dat hij dan juist het idee krijgt dat er iets aan de hand is waardoor je van een naderende hond een "big deal" maakt. Bij mij werkt het alleen als ik zelf ook de andere hond negeer en heel erg rustig blijf en met correcties er voor zorg dat hij zich niet te veel gaat focussen op de hond. 

Het liefst blijf ik zelf zoveel mogelijk doorlopen bij naderende honden omdat ik duidelijk wil maken aan Logan dat de aanwezigheid van een andere hond geen invloed heeft op wanneer we blijven staan en hoe we ons voelen. Dus blijven staan doe ik alleen maar als ik een praatje wil maken met de eigenaar en negeer ik zelf de andere hond ook totaal. En laat hem alleen maar snuffelen als hij zich kalm is en zich goed heeft gedragen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Totaal uit controle bij naderen andere hond, hoe aandacht terug?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: reactie op enquête
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^