Wanneer is mijn pup 's nachts zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Borre1 (Gast)

OP welke leeftijd kan ik verwachten dat mijn pup 's nachts zindelijk is. Hij is nu 16 weken en kan 's nachts zijn ontlasting nog geen 8 uur ophouden. Wanneer wel? wat is redelijk?

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Kyra was pas echt zindelijk rond de 8 maanden oud. En bij mij is echt zindelijk ook echt zindelijk. Dus niet meer naar buiten tussen de uitlaatbeurten door. Je pup is 16 weken oud, ga maar niet verwachten dat je pup met twee weken zindelijk is, er zijn inderdaad pups met bazen die het wel zijn gelukt, maar veelal gebeurt dat ook niet! Je zult dan zelf actie moeten ondernemen als je wilt, dat je pupsel snel zindelijk is. Dus overdag om het uur naar buiten, na elk slaapje, na elk speeltje een kwartier na het voeren enz. Nu is je pup al wat ouder dus kun je dit al uit gaan bouwen naar bijvoorbeeld om de twee uur. En als je wilt dat je pup ook 's nachts zindelijk wordt, kun je of overdag eerder voeren en eerder de voerbakken weg halen 's avonds bijvoorbeeld 8 uur ipv 10 uur 's avonds, of 's nachts er uit gaan om je pup te laten plassen en poepen. Ik vind het redelijk dat een pup zindelijk is als die tussen de 6 en 9 maanden oud is. Een pup is een pup, en meestal beginnen ze met 6 maanden hun blaasspieren zich verder te ontwikkelen waardoor ze het langer op kunnen houden. Blijf volhouden, want ik weet uit eigen ervaring dat dit niet makkelijk is. Ook ik dacht dat Kyra nooit zindelijk werd want hoorde ook van allerlei verhalen dat je pup met 12 weken oud zindelijk kan zijn. Ik was hele dagen thuis en had er alle tijd voor, maar helaas mooi niet dat Kyra met 12 weken zindelijk was, pas rond de 8 maanden.

honden page profiel rataplanrataplan

honden foto van rataplan

Als hij er klaar voor is, zal hij s nachts zindelijk zijn, wat nu nog niet het geval is, dus dat word er voorlopig snachts nog uitgaan voor een plasje.

16 weken is ook nog te jong om 8 uur zindelijk te kunnen zijn

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier was die met 3 maanden 's nachts zindelijk

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Hangt van pup tot pup af. Hier eentje die na 2 weken al een volledige nacht doorsliep en alles droog hield, maar ik hoor vaak anders :-)

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Loes is nu 5 maanden en kan het nu soms een volledige nacht droog houden. Hangt een beetje af van wat ze de vorige avond gedronken/gegeten heeft.
Wij werken niet met opstaan 's nachts, maar wel met een puppytrainer. 's Morgens als we opstaan gaat die weg (lees: leggen we die buiten zodat ze weet dat haar plasjes buiten moeten). Dit begint nu echt wel te werken. Ze is nu al 2 dagen doorgekomen zonder ongelukjes door de dag (vingers kruisen, dag 2 is nog niet om :-D) Ook 's morgens staan we niet voor verassingen: ze probeert echt wel te wachten tot wij onder zijn: er ligt soms 1 plas op de puppytrainer en dat is dan een grote; maar moest ze niet kunnen wachten belandt het netjes op haar puppytrainer.

Onze vorige hond (kruising keeshond-poedel) was ook binnen de twee weken zindelijk, zowel overdag als 's nachts. Wij kijken dus ook wel op nu blijkt dat het ook langer kan duren. Elke hond is anders, en over de blaas van je hond heb je nu eenmaal zelf geen controle. Veel geduld en blijven doorzetten!
Veel succes!

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Er staat geen termijn voor.
Wat doe je nu snachts?
Laat je je pup nog uit? of laat je hem in de bench?

In principe als jij je hond voor bent (bijv hij poept of plast om 3 uur snachts moet jij er om kwart voor 3 voor zorgen dat hij uitgelaten wordt.) en uitlaat en dit steeds met een kwartier verlengt zal het vlugger gaan.

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

Wij hebben een pup van nu 9 weken.
Ik ga er 's nachts 1x uit. dan kijkt hij me vaak ook nog dom aan zo van ojee komt zij weer aan ik sliep lekker. Maar ik durf het nog niet aan.
Overdag is Nero zo goed als zindelijk. Plast alleen binnen als ik echt te laat ben.
Laat hem om de 2 uur uit. En als hij eerder moet gaat hij piepen bij de deur.
Dus wij mogen in onze handjes klappen. We hebben hem nu een week en hij heeft nog maar 2 keer binnen geplast. 
( en 2x gepoept maar dat kwam van angst in de bench.) Dus ben helemaal happy gelukkig

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Wij hebben een pup van nu 9 weken.
Ik ga er 's nachts 1x uit. dan kijkt hij me vaak ook nog dom aan zo van ojee komt zij weer aan ik sliep lekker. Maar ik durf het nog niet aan.
Overdag is Nero zo goed als zindelijk. Plast alleen binnen als ik echt te laat ben.
Laat hem om de 2 uur uit. En als hij eerder moet gaat hij piepen bij de deur.
Dus wij mogen in onze handjes klappen. We hebben hem nu een week en hij heeft nog maar 2 keer binnen geplast. 
( en 2x gepoept maar dat kwam van angst in de bench.) Dus ben helemaal happy gelukkig "

Probeer het met een kwartier te verlengen tot de tijd dat het de normale uitlaat tijd moet worden.
Is de bench vies weet je dat hij het nog niet aankan, blijft de bench schoon kan je over 2 weken met een gerust hart slapen ;-)

honden page profiel kristelkristel

honden foto van kristel

bedankt voor je antwoord. Omdat onze zoon nog komt voor de fles ( zucht hij is bijna 9 maanden) ben ik toch beneden en laat ik hem uit. Misschien negeren een optie. Nero slaapt niet meer in de bench. Gewoon in de huiskamer gaat super. ( als het beter weer is gaat hij langzaam aan in de grote ren. ( rustig laten wennen) hij moet namelijk het terrein 's nachts gaan bewaken. In zijn geval hij moet aanslaan. Overdag is hij binnen bij ons en buiten in de grote tuin. Daar willen we naar toe. Maar eerst rustig aan ons laten wennen. Aan de ren laten wennen. Deze gaan we verbouwen en ruimer maken zodat hij 's nachts ook zijn benen kan strekken en als ik ga werken de ruimte heeft. Ik werk 2 dagen in de week.

Anoniem (Gast)

8 uur al wat lang zeg! wees er blij mee

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" bedankt voor je antwoord. Omdat onze zoon nog komt voor de fles ( zucht hij is bijna 9 maanden) ben ik toch beneden en laat ik hem uit. Misschien negeren een optie. Nero slaapt niet meer in de bench. Gewoon in de huiskamer gaat super. ( als het beter weer is gaat hij langzaam aan in de grote ren. ( rustig laten wennen) hij moet namelijk het terrein 's nachts gaan bewaken. In zijn geval hij moet aanslaan. Overdag is hij binnen bij ons en buiten in de grote tuin. Daar willen we naar toe. Maar eerst rustig aan ons laten wennen. Aan de ren laten wennen. Deze gaan we verbouwen en ruimer maken zodat hij 's nachts ook zijn benen kan strekken en als ik ga werken de ruimte heeft. Ik werk 2 dagen in de week. "

 

Wordt Nero wel uitgelaten ook al ben jij weg of thuis? Want een ren is niet voldoende hoor. Puur interesse, geen aanval.

 

Verder ga ik met mijn voorgangers mee wat betreft het 's nachts zindelijk zijn. Binky heb ik tot hij vier maanden was iedere nacht buiten gezet en de tijd dat ik kwam steeds met een kwartier verlengd.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Senna is nu 9 weken, en wij laten ze pas buiten als ze begint te piepen. We laten ze op 23u voor de laatste keer buiten. Als ze nog laat gedronken heeft begint ze soms om 2u te piepen, maar houdt ze het daarna wel tot smorgens uit, maar meestal pas rond 4u, terwijl dit vorige week rond 3u was, ze heeft ook al eens een nachtje volledig door geslapen. Als je elke nacht op hetzelfde uur gaat, zouden ze het dan wel leren ophouden?
Ik hoop dat ze het zo flink blijft doen, dan kan ze rond 3-4 maanden misschien gewoon doorslapen ;-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Het verschilt echt per pup. Liz is al vanaf 8 weken snachts zindelijk! En is nu 21 weken en slaapt gerust uit tot 10 uur

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Wat voor voer geef je hem?

Een hond die brokken krijgt heeft ook veel meer ontlasting dan een vlees hond ....

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Dit topic is 2 jaar oud, dus ik hoop dat de hond inmiddels wel zindelijk is

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Wat voor voer geef je hem?
Een hond die brokken krijgt heeft ook veel meer ontlasting dan een vlees hond ....
  "

 dat is niet waar ! ligt er puur aan welke brokken je geeft 

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

Er is hier een pupje van 9 weken.. helaas doet ze het ook in haar bench.

Ik zet haar elk uur buiten.. toch gaat t evengoed binnen geregeld mis.

Ze heeft de eerste nacht niets gedaan van 00u tot 04u. Tweede nacht zelfs niets van 01u Tot 6u.. snachts rond 3 sta ik nog eens op. Maar nu meld ze zich als t al gebeurd is, soms uurtje na haar laatste ronde. Ik laat haar buiten en verschoon haar. Maar dit gebeurd zo'n 2x a 3x per nacht. Ik vroeg me af of ze niet het plassen gebruikt zodat ik kom en "aandacht" geef? Of doe ik t goed door gewoon door te gaan met plasjes binnen en bench plasjes te negeren en buiten aan te juichen? Ik weet dat 9 weken nog erg jong is maar wil t ook niet verkeerd aanpakken.. :)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Er is een pupje vaan 9 weken??????

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

" Er is een pupje vaan 9 weken?????? "

 ?? Wat is daar zo gek aan?

honden page profiel TuvokTuvok

Er zijn nog twee belangrijke factoren:

Woon je in een flat?

In wat voor soort buurt woon je?

 

Mijn broer woonde 6 hoog in een flat in een wat nare buurt.

Pitbulls liepen gewoon los 's nachts. En voor ie beneden was met de pup

lag de ontlasting al in de lift.

Hij ging voor de 'krantzindelijk' methode. Duurt wat langer maar de hond is wel zindelijk geworden en m'n broer is nog nooit beroofd. (ze weten dat je een moblel bij je hebt als je des nachts de hond uit laat)

 

 

 

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

Nee heb tuin dus dat is heel fijn met pup.

Effe snel in de pyama buiten..

 

Heb ook niet t idee dat ik t mis doe maar vraag me af of ze het plassen en melden niet gaat misbruiken voor aandacht. Want dan ben wel ik iets fouts aant "aanleren"

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

" Nee heb tuin dus dat is heel fijn met pup.

Effe snel in de pyama buiten..

 

Heb ook niet t idee dat ik t mis doe maar vraag me af of ze het plassen en melden niet gaat misbruiken voor aandacht. Want dan ben wel ik iets fouts aant "aanleren" "

 


Hier nooit geplas ofzo in de bench, misschien is die te groot?
Probeer haat voor te zijn, als je weet dat ze om 3 u geplast heeft, sta je een kwartiertje vroeger op. Als je 's nacht buitenlaat niet te veel aandacht geven,gewoon uit de bench tillen, buiten neerzetten en als er een plasje komt effe belonen en nadien terug negeren en in de bench. Ze moet leren dat ze enkel aandacht krijgt als ze haar plasje flink buiten doet.

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

Vergeten te vermelden maar heb de bench idd ook verkleind.

Er is plek voor haar om goed te liggen maar meer niet.

 

Als ik wist dat ze het rond 3u deed, kon ik eerder opstaan. Maar ze doet t heel onregelmatig.

Dan een uur na haar laatste ronde en dan net voor de wekker.. :(

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Ze is natuurlijk wel nog erg jong en kan het nog niet ophouden. Slaapt ze dicht bij jullie en maakt ze echt pas een geluid als het al gebeurd is, of ligt ze in een andere kamer, zodat jullie het eogenlijk pas te laat horen?
Ik weet niet of een pup dat echt zo snel al zou doen voor aandacht, het is gewoon de eerste weken ff doorbijten e. heel veel plasjes opruimen.

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

Ja is ook nog een kleintje en ophouden zal nog moeilijk zijn.

Ze slaapt onder op de gang aan de trap, dus ik hoor haar direct.

Maar ik denk dat ze zelf ook pas piept als t gebeurd is. Wellicht vind t haar plasje dan ongemakkelijk en vies.

 

Hopelijk is t geen aandacht en gaat t langzaam over in de goede richting.. :)

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

Mijn Am Bull was echt heel snel zindelijk omdat ze haar bench nooit bevuilde.

Dus ik ben te verwend geweest met ervaring 1..

honden page profiel debbydebby

honden foto van debby

Vino is vanaf week 10 'snachts zindelijk, hij slaapt in mandje in bench en naast mandje een doos gezet zodat hij enkel in mandje kan slapen. Een hond gaat nooit plassen in zijn mandje.  Om 22u30 gaan slapen en houdt het droog tot 8u30  

honden page profiel BB <3 Kaya & YelaBB <3 Kaya & Yela

honden foto van BB <3 Kaya & Yela

" Vino is vanaf week 10 'snachts zindelijk, hij slaapt in mandje in bench en naast mandje een doos gezet zodat hij enkel in mandje kan slapen. Een hond gaat nooit plassen in zijn mandje.  Om 22u30 gaan slapen en houdt het droog tot 8u30   "

 

Jou en de meeste hondjes..... niet alle ;)

Sommige doen dit wel

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"  
Jou en de meeste hondjes..... niet alle ;-)
Sommige doen dit wel "

 Klopt hoor tis zo'n onzin dat honden hun nest niet bevuilen en het heeft niets te maken met goede fokker of slechte fokker !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: slapen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^