Hoestende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bobby (Gast)

Hallo allemaal,
Ik heb een chihuahua van nu 8 maanden. Toen hij ongeveer 3 maanden was is hij begonnen met hoesten. Het begon toen met een harde (met mond open) hoest, vooral na inspanning. Daarmee zijn we toen naar de dierenarts geweest en de conclusie was dat z'n amandelen flink ontstoken waren. Hij heeft toen een spuit met langwerkende antibiotica gehad. Het zou toen na ongeveer een week over moeten zijn volgens de dierenarts, dat was het echter niet en nadat we weer met hem bij de dierenarts zijn geweest heeft hij een antibioticakuur in pijlvorm meegekregen. Ik geloof dat we hem dat ook ongeveer een week toe moesten dienen en daarna moesten we weer op controle komen. Bij die controle vertelde de dierenarts dat de amandelontsteking over was, er was niks raars meer aan zijn keel te zien. Het hoesten (en daarnaast ook niezen) bleef echter. Nu was het niet alleen meer die harde hoest, maar ook een hoest dat meer klinkt als keelschrapen. Na een tijdje zijn we daarom nog een keer met hem naar de dierenarts geweest. Dit keer was er een andere dierenarts en deze vertelde ons dat hij nog een ontsteking voorin z'n luchtwegen had. Hij heeft wederom een antibioticakuur gekregen (in pilvorm) en ook hoestdrank, dan zou het na een wederom ongeveer een week over moeten zijn en moesten we na het einde van de kuur weer even op controle komen. Na het einde van de kuur was het harde hoesten bijna over, maar het keelschrapen (en niezen) bleef echter. Bij de controle was er aan zijn keel niks meer te zien en adviseerde de dierenarts ons om een week of 8 even af te wachten. Dit is nu een dikke 5 weken geleden. Vanaf een week geleden leek het ook echt beter te gaan, hij nieste niet meer zo veel en het keelschrapen was ook over. Sinds een paar dagen dacht ik dat het dan ook echt over was, maar nu begon hij gister weer met keelschrapen. Vandaag is het keelschrapen erger ten opzichte van gister en is hij ook weer begonnen met af en toe hard hoesten. Hij lijkt vandaag ook wat lusteloos, hij ligt maar een beetje te liggen met z'n ogen open. Ik weet niet meer zo goed wat ik er mee moet en ik hoop dat jullie wat advies, ervaringen etc hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoestende hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Dat klinkt inderdaad niet goed. Is zijn hart wel in orde? Door hartproblemen kunnen ze ook gaan hoesten.

Als je bij deze Dierenarts niet verder komt zou ik eens een ander raadplegen.

ik hoop dat je er snel achter de oorzaak komt en dat hij opknapt!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Tijd voor een bezoek aan een specialist.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Is er wel uitgebreid naar het hart geluisterd?
Ik zou een andere da gaan op zoeken...

Bobby (Gast)

De dierenarts heeft naar zijn hart en longen geluisterd en beide klonken volgens hem prima. Jullie zouden dus niet afwachten tot de 8 weken voorbij zijn?

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Nee, ik zou er direct werk van maken.

Bobby (Gast)

Kan ik zelf een afspraak maken bij een specialist of heb ik daar een verwijzing voor nodig? Hier in de buurt zitten niet zo veel dierenartsen, maar anders ga ik wel naar een andere verderop.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Waar zit je in de buurt??

Bobby (Gast)

Noord-oost Groningen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Roden, zit een goed dierenziekenhuis de Hopmans kliniek, wel een verwijzing vragen voor de specialist.

long problemen kunnen ook die hoest veroorzaken, als je belt naar de Hopmans kliniek weet je of je een verwijzing nodig hebt of niet.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Voor hopmans heb je geen verwijzing nodig, er werk nog steeds geen specialist.
Geen logo? Geen specialist.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Voor een verwijzing naar een specialist heb je idd een verwijzing nodig.
kaart met specialisten in nederland.
http://www.knmvd.nl/cms/streambin.aspx?requestid=E9C6B9B1-CCD9-45F4-8F03-04B5C3EA89F7

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Honden met hart en nier problemen kunnen dit ook doen. Omdat je zegt dat hij maar wat ligt te liggen met zijn ogen open, denk ik gelijk hier aan. Ik zou er spoed achter zetten en idd niet bij de dierenartsen die je tot nu toe had.

Als je hond niet zo 'suf' zou zijn, zou ik nog gedacht hebben aan een hoest die uit zichzelf zou moeten verdwijnen, maar daar hoort het suf zijn niet bij. Vandaar dat ik aan wat ernstigers denk.

Bobby (Gast)

Bedankt voor jullie reacties, ik ga zal op zoek gaan naar een andere dierenarts. Ik wil geen risico lopen met m'n hondje. Eerder is die lusteloosheid me niet echt opgevallen (al is hij van zichzelf wel al een rustig hondje), maar gister viel het me wel echt op. Hij was gister wat pieperiger dan amders en hangerig.

Thea (Gast)

Ik heb een Jack Russel van 13 jaar en zij is begonnen met hoesten,blijkbaar met slijm opgeven(wat ze inslikt).De dierenarts heeft ons een anti biotica kuur van 10 dagen gegeven en een hoestdrank(wat ze niet te slikken vindt).Ze is nu op dag 6 en ik maak me toch wel ongerust.Ik doe de hoestdrank in wat vlees en hondenvoer en dat eet ze wel.Maar of dat een goede methode is,ik weet het niet.
De DA zegt dat het geen kennelhoest is. Eten en drinken doet ze wel goed.
Ik vind het zo zielig voor haar.Ze wil ook niet zo lopen,is snel van de leg .Is haast blind.
Hoe verloopt een en ander?Wie?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hondje is al op leeftijd, krijgt dan ouderdoms kwalen. wat je kan doen is de lepel hoestdrank op de binnenkant van de wang smeren, dan moet tie wel slikken.

lepel in zijn bek, tegen de binnenkant van de wang aanbrengen, en daar afsmeren. je hondje moet dan slikken.

misschien een virusje opgelopen, koutje. als je hond goed eet en drinkt is dat al een plus. :-D

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

ik dien medicatie meestal toe met een injectiespuitje. Daar staan ook de "maten" op en is zo gemakkelijk de de bek te spuiten ( zachtjes natuurlijk ). Daarna een "snoepje" en slechte smaak is direct vergeten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik heb een Jack Russel van 13 jaar en zij is begonnen met hoesten,blijkbaar met slijm opgeven(wat ze inslikt).De dierenarts heeft ons een anti biotica kuur van 10 dagen gegeven en een hoestdrank(wat ze niet te slikken vindt).Ze is nu op dag 6 en ik maak me toch wel ongerust.Ik doe de hoestdrank in wat vlees en hondenvoer en dat eet ze wel.Maar of dat een goede methode is,ik weet het niet.
De DA zegt dat het geen kennelhoest is. Eten en drinken doet ze wel goed.
Ik vind het zo zielig voor haar.Ze wil ook niet zo lopen,is snel van de leg .Is haast blind.
Hoe verloopt een en ander?Wie? "

Is ze blind geworden of was ze al blind?

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

jeetje zeg wat erg, de enigste reden dat mijn honden hoesten thuis is als ze een haartje in de keel hebben en dan ben ik al oplettend en bezorgd , sterkte

Thea (Gast)

Onze Jack Russell hoest.Zij is blind aan het worden,eerst dachten wij staar,maar de DA zei dat er vocht achter de lenzen zit.Dat kan niet geopereed worden.
Echter het hoesten is begonnen zeer recent.Als ze zich opwindt dan verergert het,dus alle speeltjes even op stock.De antibio helpen iets maar niet veel.Maar weer DA bezoek volgende week.

Maar ja ze is al een oudje en ik wil haar graag vrolijk zien.

Thea (Gast)

Nog bedankt voor de reacties.

Thea (Gast)

Het is nu de 29e april en ik denk dat het hoesten zonder aanleiding erg verbeterd is.Wel komt het weer boven water als ze erg opgewonden is, bv.een tennisbal pakken(ook dat is een bron van haartjes en stof natuurlijk).Het zal dus een virus ofwel een bacterie??? zijn of zijn geweest.
Geen kennelhoest, dus net als bij ons een virus denk ik persoonlijk.

honden page profiel VivianeViviane

honden foto van Viviane

mijn ja&ck russel hoest ook is 15 jaar is bij haar van het hartje ook bij opwinding vooral.Zij krijgt daar fortecort voor 5 mg.Voor haar oogskes krijgt ze karsivan zijn pilletjes voor de doorbloeding van de hersenen en goed voor de oogjes zij is er heel goed mee.Ik heb een foto laten maken van de longen en ge ziet dat de linkerkant van het hartje helemaal uitgezet is en soms komt dat tegen de luchtpijp en dat veroorzaakt bij haar het hoesten.Nog even bij vermelden dat ze ook bijna blind is daarom neemt ze karsivan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoestende hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nagels knippen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^