Pup aanschaffen als je op jezelf woont of wanneer je nog thuis woont?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik denk graag na over de toekomst, dus over X aantal jaren. Ik wil graag (ooit) mijn eigen pupje en nu twijfel ik heel erg of ik een pup neem als ik nog thuis woon bij mijn ouders, zodat ik nog hulp heb met het uitlaten en socialisatie en dat soort dingen of dat ik een pup neem wanneer ik uit huis ben. Als ik een pup neem en ik woon nog thuis zou ik sowieso wachten totdat de hond er aan toe is en dan pas uit huis gaan.

Wat is jullie ervaring met de aanschaf van een pup hiermee? Hebben jullie een pup gehaald toen jullie nog thuis woonden en toen hulp gekregen van je ouders of expres gewacht totdat je uit huis was? Hoe is het om alleen een pup op te voeden?

Het is nog allemaal maar vaag hoor, niets definitiefs. Ben gewoon benieuwd naar jullie ervaringen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup aanschaffen als je op jezelf woont of wanneer je nog thuis woont?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Als ik op mezelf ga wonen is het de bedoeling dat ik Dyuna meeneem.  Ik heb haar gekocht. Mijn moeder en ik zorgen er nu samen voor, we delen de kosten en doen het opvoeden en uitlaten samen. Op het moment dat ik op mezelf ga wonen zal Dyuna op de dagen dat ik werk toch bij mijn moeder zijn.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

toen ik uit huis was, mn zus is allergisch en mn ouders zagen het niet zitten.
Toen heeft het nog wel ruim 2 jaar geduurd. Ik woon samen maar heb eigenlijk altijd alles zelf gedaan, op een paar dingetjes na. en ik moet zeggen, dat was vooral in het begin ontzettend zwaar! tot hij 4 maanden was elke nacht eruit, en dan nog 8x op een dag, nou ik was gesloopt, je kon me opvegenO-) ik heb toen ook vaak gedacht 'ooooh, waar ben ik aan begonnen... haha.. 

Nu vind ik het heel fijn, ik hoef hem met niemand te delen, het is echt 'mijn' hond.. we hebben nu al een hele sterke band, juist omdat ik de enige was die voor hem zorgde.

Wil je evy niet meenemen als je uit huis gaat?

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Toen ik uit huis ging is mijn eerste hond bij mijn ouders blijven wonen. Zij heeft ongeveer nog 2 jaar geleefd en is daarna overleden in december 2007. Eerst woonde ik samen met mijn zus op een flat en pas in januari 2009 zijn we verhuisd naar een woning op de grond. Toen heeft het ook niet lang geduurd voordat Tara kwam, in juni 2009. Mijn moeder paste toen elke dag op, ik bracht Tara daar heen.

Nu sinds november 2012 heeft ze haar eigen Golden ook weer, dankzij mij... een opvanghondje via het Golden Forum. :-D

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

@ Jessica: Dat is wel super fijn dat je samen met je moeder de kosten deelt! Het zou dan echt mijn hond worden, dus ook alle kosten zullen voor mij zijn. Het voordeel is dat met het thuis wonen Evy hier is en dat mijn pup mee kan op wandelingen met Evy en ik denk dat Evy ook helpt met het opvoeden van de pup. Vooral de hulp van een volwassen hond lijkt mij erg fijn.

@ Lil: In jouw situatie was een hond dus niet mogelijk. Bij ons zou het wel kunnen, mits ik alles zelf betaal. Ik zit er aan te denken om anders gastgezin te worden, maar eigenlijk wil ik later zelf fokken. Het lijkt mij echt heel zwaar om een pup alleen op te voeden, zeker als ik er ook nog werk bij heb. Nu scheelt het dat ik op de hondenschool zit, dus dan kan de pup wel mee.
Helaas, Evy is de gezinshond en ik zal haar dus moeten achterlaten als ik uit huis ga. Zou fijn zijn als ik mijn eigen maatje wel mee kan nemen, dan zal het gemis van Evy toch anders zijn. Als het kon zou ik haar zeker weten mee nemen, maar mijn ouders betalen alles en ze staat op mijn vader haar naam. Wie weet krijg ik haar toch mee als ik uit huis ga, maar ik ben bang van niet.

@ Suus: Ideaal als je ouders willen oppassen. :-) Nog steeds super dat Pippa een plekje heeft bij hun, kun jij haar ook nog steeds zien en het klikt ook zo goed tussen haar en Tara. Weet je al wanneer het pupje van Farah (dat was toch de naam van moeders?) komt? Het lijkt mij erg stil zonder hond. Heb je Tara alleen opgevoed of met behulp van je zus?

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik had mijn hond genomen toen ik samen ging wonen, ik heb dus expres gewacht tot ik uit huis was, nou woon ik ondertussen weer bij mijn vader het ging niet meer met mijn ex en heb uiteraard de hond mee genomen..  Wij hebben er nog 1 hond bij genomen, deze is van ons beide maar gaat wel met mij mee als ik weer uit huis ga, kan die 2 niet meer scheiden nu..

honden page profiel J&JJ&J 3 doggies

honden foto van J&J

Ik heb Jasmine genomen toen ik nog even thuis woonde, wij hadden al wel een appartement gekocht. We waren erg langs bezig met verbouwen en hebben ongeveer 3 maanden bij mijn ouders met Jasmine gewoond. Het was wel makkelijker te combineren met het alleen zijn, want mijn moeder werkt geen hele dagen en ik werkte veel 's avonds, hierdoor was ze nooit langer dan 1 en half uur alleen en dit kwam maar een paar keer in de week voor.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

honden foto van Golden Girls

"
@ Suus: Ideaal als je ouders willen oppassen. :-) Nog steeds super dat Pippa een plekje heeft bij hun, kun jij haar ook nog steeds zien en het klikt ook zo goed tussen haar en Tara. Weet je al wanneer het pupje van Farah (dat was toch de naam van moeders?) komt? Het lijkt mij erg stil zonder hond. Heb je Tara alleen opgevoed of met behulp van je zus? "



Pippa zie ik nog erg vaak en de band met haar en mij is er ook nog steeds! Tara en zij kunnen ook heerlijk met elkaar ravotten! Mijn pupje duurt nog even... moeder hond (Faya) is nog steeds niet loops. Ze komt bij www.morningdream.nl vandaan. Zonder hond was inderdaad erg stil... dus kan nu echt niet meer zonder hoor. Tara heb ik eigenlijk helemaal alleen opgevoed. Het is dan ook echt mijn hond, zelf betaald etc. Niet dat mijn zus niet om haar geeft hoor. Sinds januari 2011 wonen we ook niet meer samen. Binnenkort misschien weer tijdelijk en ze vroeg al of daarna als ze een eigen huis heeft dan wel eens mocht komen logeren :-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ik heb expres gewacht tot ik ging samenwonen met mijn vriend. We hebben eerst onszelf gesetteld en dan pas een pupje in huis genomen.
Ik wist dat ik niet moest beginnen aan een hondje van mezelf toen ik nog thuis woonde, want mijn moeder hecht haar veel te snel aan dieren, waardoor ze hem veel te veel zou missen moest ik het huis uit gaan....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup aanschaffen als je op jezelf woont of wanneer je nog thuis woont?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wond na sterilisatie teef
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^