Hoge nier- en leverwaarden maar schone urine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

Mijn hond Scrappy is een reu van 14, kruising Mechelse herder/terrier. Tot voor kort was het een gezond beessie alleen kreeg hij wel wat mankementen, oorzaak ouderdom? Ik weet het niet, vorig jaar november heeft ie een lichte tia gehad waar hij goed uitgekomen is en eind vorig jaar heeft hij een epyleptische aanval gehad waar hij ook geen restverschijnselen van heeft over gehouden.
Vorige week kwam ik met hem bij de dierenarts omdat zijn ontlasting al een tijdje niet normaal was, groen/geel maar ook perioden dat het wel goed was dus ik heb het even aangekeken maar nadat hij vorige week water als ontlasting had, groen/geel en een stank dat wil je niet weten. Op basis daarvan is zijn bloed getest en die bleek een leverwaarde te tonen boven de 1500 (normaal mag het 130 zijn) en een nierwaarde van 43 terwijl die onder de 10 moet zijn. Afgelopen maandag zijn bloed nogmaals gecheckt en zn urine laten testen. Uitslag van het bloed was nog hoger dan vorige week maar zn urine toont geen afwijkingen. Hij heeft nu Isogel voor zn darmen en Benakor 5 mg voor zn nieren.
Zn ontlasting vind ik nog steeds niet normaal, er zitten slijmerige kwabbnen in en het hangt als een kettinkje aan zn kont. Daarbij lijken het voor mijn gevoel net naaktslakken wat ie uitpoept. Hij zit nu op een eiwitarm dieet met als aanvulling meer koolhydraten in de vorm boterhammen en pasta (op aanraden van de dierenarts). Mn dierenarts is er al op het studeren maar heeft ook geen idee wat de oorzaak kan zijn.

Iemand hier enige ervaring of een idee wat het zou kunnen zijn? Hij oogt overigens niet ziek, is nog steeds levendig en vrolijk, staat te trappelen in de keuken als ik zn eten klaarmaak. Ik heb hem nu 9 jaar, en omdat ik geen papieren heb gekregen is hij destijds op leeftijd geschat dus hij kan ook best 15 zijn.....

Sorry voor het lange verhaal... :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoge nier- en leverwaarden maar schone urine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou voor de zekerheid ook eens een ontlastingsstaal binnen brengen.Misschien vinden ze hier wel iets in wat ze op kweek kunnen zetten.

Zolang de hond fluks is, kan het allemaal nog meevallen.
Hij heeft misschien een ziekte doorgemaakt en draagt nu nog de gevolgen in zijn bloed.

hou  je ons op de hoogte?

honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

Mn dierenarts maakt zich over de leverwaarde nog niet zo'n zorgen, komt vaker voor bij een oudere hond. De nierwaarde baart haar wel zorgen temeer omdat zn urine schoon is. Ik moet vandaag toch een herhaling ophalen van de isogel, bel haar vanmorgen nog even om te vragen of ze er iets mee kan dan neem ik dat vanavond gelijk mee.

Alvast bedankt voor je reactie, ik hou jullie op de hoogte!

honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

Nou de fecestest gaan ze voorlopig nog niet doen, als zn ontlasting volgende week niet beter is wordt het alsnog gedaan maar heb er nu stoptabletten bij gekregen. Die heeft ie nog niet gehad, ging uit mn werk de pillen halen en toen ik thujskwam ff met m gelopen. Moet zeggen dat het er nu ineens beter uitzag, het zijn nog steeds een soort van kettinkjes maar dat komt volgens zeggen van het vlees (vlees compleet van Smuldier). Het was minder dik, steviger en de kleur beviel me ook. Al met al ben ik nu daar wel tevreden over, hopen dat het zo blijft.

Nu die nierwaarde nog naar beneden en ik ben een blij baasje...... :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Je zou hem cranberrietabletten kunnen geven. Die zijn goed voor de nieren, de urinewegen en de blaas. En vooral zout vermijden. Liefst geen zout. Er zijn puur natuurlijke supplementen voor honden met nier en leverproblemen. Via www.cdvet.nl is Dogfit te bestellen voor honden met nier en leverproblemen. Puur natuurlijk. Misschien kun je eens kijken op de site. Ik hoop dat hij gauw beter is.

honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

Cranberrietabletten zijn toch bedoeld om de urine zuurder te maken? Als dat zo is dan hebben die niet zoveel toegevoegde waarde aangezien zn urine schoon was, geen afwijkingen dus de ph-waarde lijkt me dan ook normaal......

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Cranberrietabletten zijn goed voor de urinewegen, de blaas en de nieren. Je hond krijgt toch nog  een middel voor de nieren ? Ik ken het middel niet, maar het lijkt me chemie. En chemie is niet goed voor de lever en de nieren.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

waarom ga je de hond geen voeding geven die bestaat uit lichaamseigen stoffen, ipv al die koolhydraten die juist de nieren en de lever overbelasten.
Ga een voeding geven zonder koolhydraten en laag in fosfor. Daarnaast zoek je een voeding met een laag eiwit gehalte. Die andere 2 dingen zijn belangrijker bij een nierpatient en leverpatient dan de eiwitten.
Ook belast je de pancreas met al koolhydraten, zetmeel is dan een betere optie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoge nier- en leverwaarden maar schone urine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kunnen tollers.....?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^