Hond wegdoen of houden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kevin baasje van Yuki en IsisKevin baasje van Yuki en Isis

honden foto van Kevin baasje van Yuki en Isis

" ik ben net wakker, dus kan iets gemist hebben, maar die vriend zegt niets over een huisbaas en 1 aprilO-) "

Weinig inkomen, opzeg huur/verhuizen, geen oppas (nog??))    :  het vetgedrukte zal waarschijnlijk met de huisbaas te maken hebben :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond wegdoen of houden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Simone (Gast)

Ik zit op de iPad, dus het lukt me niet om in te loggen.Maar TS zegt zelf we hebben nog geen baasje voor hem gevonden. Iemand biedt het aan, en dan haken jullie af..

En als je je vrijheid terug wil, zoek dan ander baasje, want dit verdient hij niet.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" ik ben net wakker, dus kan iets gemist hebben, maar die vriend zegt niets over een huisbaas en 1 aprilO-) "

Op blz 3 ....post van 18.25......topicstarter(anoniem) postte dit zelf.....;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

super "vriend van"  dat je even vanuit jouw positie ook een toelichting geeft
dat verheldert wel het e.e.a.
de details doen er niet zo toe, het is duidelijk dat jullie een beetje klem zijn gelopen en
het leven op dit moment gecompliceerd is.

maar dan toch:
ik blijf zeggen: iedereen maakt weleens  (ondanks veel overwegingen van te voren) een verkeerde keuze, maar verkeerde keuze's
worden pas echt schadelijk als je niet erkend dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt

daarmee zeg ik dus NIET, dat jullie de hond maar moeten herplaatsen
wat ik probeer uit te leggen, is dat het soms ook gewoon eerlijk en moedig kan zijn (naar jezelf maar vooral ook naar de hond, tis Hp tenslotte) om te zeggen: dit gaat zo niet werken

ik lees eigenlijk een beetje 2 mensen die behoorlijk klem zitten
en dat de hond daar "tussen" zit, soms zelfs eigenlijk letterlijk  ;-)
en nee, ik geloof ook niet dat de hond daar veel slechts van ondervindt, maar de vraag is
of jullie in staat zijn te overzien dat deze hond er nog 10-12 jaar gaat zijn
en of het wel verstandig is voor jullie, om kost wat kost die verbintenis in stand te houden

denk ereens rustig over na, maak een account aan (hoef je verder niks mee)
maar dan kan je altijd nogeens over verschillende dingen prive contact hebben
mensen die tijdelijke hulp aanbieden, maar ook het prachtige aanbod voor herplaatsing

geloof me, een echte warme plek vinden voor je hond, als dat echt nodig is, das niet zo
makkelijk, dus hou het in je achterhoofd

en verder wens ik jullie sterkte toe in deze voor jullie zware en lastige tijd

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Jullie doen nu net alsof hij het heel slecht bij mij thuis heeft. Vind ik behoorlijk,bedroefd dat de meerderheid zo een conclusie maakt. Ben (nog) niet van plan om hem te verkopen. Ik vind het behoorlijk kortzichtig van jullie dat jullie conclusies trekken over mijn hond en dat hij ongelukkig is. Als het voor mij een makkelijke beslissing was geweest zou ik nooit op deze forum gepost hebben. En als het me niks interesseerde zoals menigte vertelt, dan zou ik nooit een post hebben aangemaakt. En het feit dat jullie alleen maar lopen te zuchten en te zeuren, bewijst alleen maar dat sommige (van anderen heb ik wel bruikbaar reacties ontvangen) van jullie liever neerkijken op anderen dan te helpen. Ik ben dankbaar voor de overige groep die me wel echt probeert te helpen    "

Beste ts, wat zijn volgens jou dan bruikbare reacties?
degene waarin men het met jou eens beweert te zijn?

Tja, ik snap dat je zulke reacties het liefste leest, reacties die jouw gevoel mening en ondersteunen.... maar er is ook nog een andere kant. 
En als je die niet wilt horen/lezen, dan begrijp ik niet helemaal het nut van je topic.

Je moet wel begrijpen dat dit forum soms bol staat met verhalen van anonieme gasten die een ander huis voor hun hond zoeken of hun hond weg willen doen, en dan wordt er eigenlijk alleen 'peptalk' verlangt, zo niet.. dan zijn wij zogezegd een stelletje rotzakken hier!

Maar ja, als ik graag zoete broodjes bakte, was ik wel banketbakker geworden.

Ik wandel iedere week met asielhonden, en weet je.... 9 van de 10 honden zitten daar achter de tralies omdat hun ex-baas ze zogenaamd beter gunde, zo veel van hem houd enz, 

Ik wil daarmee de vinger niet naar jou wijzen, maar wellicht begrijp je wel dat ik, en vele met mij een beetje geergerd reageren wanneer er weer een verhaal als die van jou opduikt.

Het zou fijn zijn als je een profiel aanmaakte. Dan kun je ook prive met met andere forumleden communiceren over dingen die je niet in de openbaarheid wilt bespreken.
Ik denk dat de meeste hier jouw liever steunen dan afbranden, want uiteraard zien we bovenal voor jouw hond, het liefst dat het gewoon gaat lukken.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Allereerst, toch fijn dat we het verhaal van 2 kanten kunnen horen op deze manier, het legt zeker geen windeieren, het blijft lastig. Ik zou het zelf op prijs stellen dat TS en partner ons op de hoogte kunnen houden met de ontwikkelingen die er gaande zijn, en jullie bijdeze ook van harte uitnodigen om een profiel aan te maken, zo kunnen er als er stappen worden ondernomen, makkelijker contact gelegd worden. We hebben nou eenmaal hart voor dieren, en uit dat oogpunt verder kunnen gaan.
Mijn persoonlijke mening is dat ik wel fijn vindt dat mensen in deze situatie de weg naar HP weten te vinden, ik hoop ook TS dat jullie hier gebruik van willen maken.
Sterkte !

honden foto van Anita, Bono, Chewie en Sita (R.I.P)

" Hallo allemaal,

Allereerst bedankt voor alle reactie's!
Ik waardeer het enorm evenals me vriendin. Ik wilde even een paar dingen ophelderen.
Namelijk, het is niet zo dat ik hem WIL herplaatsen (;-) @goja), maar dat is naar mijn mening wel het verstandigst. We maken het ons wel ontzettend moeilijk op dit moment. En nee, een hond herplaatsen omdat het moeilijk is, is geen goede reden. Echter neemt dit niet weg dat we ontzettend veel tegenslagen hebben op dit moment.

Waar een wil is, is een weg. Helemaal mee eens. Maar is dit ook de beste weg om te bewandelen? 

Verder snap ik ook waarom me vriendin zich aangevallen voelt en ik voel me persoonlijk ook een beetje aangevallen. De reactie's hier zijn af en toe heel erg bot en sommige leden die gereageerd hebben geven het gevoel af alsof zij zich beter voelen dan ons. Iedereen maakt wel eens fouten toch? Maar goed, ik ga daar niet verder op in. Wij hebben nou eenmaal een fout gemaakt en ik geef dat toe. 

Ons hondje is veel meer werk en opoffering dan ik ooit had durven dromen. We hadden wel heel goed van te voren besproken hoe en wat, achteraf gezien hebben we het alsnog weten te onderschatten. Dit is zeker een wijze les voor in de toekomst en zal me altijd bijblijven.

En natuurlijk is dit allemaal voor ons hondje niet leuk (Al heb ik het idee dat de kleine drol er niks van merkt). We willen hem het beste gunnen, maar kunnen dit simpelweg niet altijd. Dat doet mij (en me vriendin waarschijnlijk) ontzettend pijn. We houden gewoon zielsveel van hem.

Verder heb ik hier ook niet echt een oplossing kunnen vinden. Het vinden van een oppas zou het voor ons wel verlichten. Maar het geven van tijd/moeite/energie is het probleem niet eens zo zeer. Ik help me vriendin uiteraard gewoon met het verzorgen van ons hondje. Ik zorg ervoor dat hij genoeg uitgaat en beweging krijgt. 

Het probleem ligt er meer in dat het niet alleen maar om het hondje gaat nu, het gaat meer om onze eigen levens situatie die moeilijk gemaakt wordt door externe factoren (Weinig inkomen, opzeg huur/verhuizen, geen oppas (nog??)). Daarnaast vind ik het persoonlijk zwaar om constant met me vriendin én hond in één kamer te zitten. Ik ben behoorlijk introvert en heb af en toe gewoon "alleen"-tijd nodig om mezelf op te laden, al heb ik dat de afgelopen 4-5 maanden niet gehad. Dus ik raak ook steeds meer gefrustreerd met onze situatie op dit moment. Als wij zelf geen stabiel leven kunnen leiden, lijkt het mij onmogelijk om dit aan ons hondje te bieden..

Maar dat is dus mijn mening. Me vriendin wilt hem dolgraag houden maar luistert meer naar haar hart en gevoel.

Bij mij dus precies omgekeerd, ik wel hem ook dolgraag houden maar ik kijk eerder naar wat verstandig is om te doen.


Wat betreft je aanbod Anita, heel erg bedankt! Maar we zijn er zelf nog niet helemaal over uit. Het is ook best wel plotseling voor ons dat er ineens een aanbod is om hem te herplaatsen. Maar zoals eerder gezegd, hem herplaatsen is voor ons echt de allerlaatste oplossing en zo'n beetje exit.

"

Heel goed dat je eerst alle opties wilt bekijken voordat je zo'n definitieve beslissing neemt ;-). Hoe graag wij de hond ook willen opnemen hier, kan ik het alleen maar toejuichen dat je de hond voorop stelt in je keuze wat te doen!
Mocht je de beslissing toch willen nemen om hem te herplaatsen omdat dat beter zou zijn voor jullie situatie, dan blijft mijn aanbod gewoon staan. Denk er rustig over na en maak een weloverwogen beslissing! Succes!

honden page profiel DD

honden foto van D

"

Me vriendin wilt hem dolgraag houden maar luistert meer naar haar hart en gevoel.

Bij mij dus precies omgekeerd, ik wel hem ook dolgraag houden maar ik kijk eerder naar wat verstandig is om te doen.
"
Als je vriendin vanuit haar hart de beslissing zou maken, dan weet ze ook dat herplaatsing beter is voor jullie hond.

Overigens wil ik jullie de tip meegeven dat de hond nu nog jong is en dat herplaatsing voor de hond beter is. Als jullie toch besluiten hem te houden en er na een paar maanden later  achter komen dat het toch niet gaat, dan is de hond al wat ouder is en dus meer last van herplaatsing zou kunnen krijgen. En ik neem toch aan dat jullie het beste willen voor je hond.

Ik wil absoluut niet pushen, maar vanuit mijn hart bekeken  zou dit het beste zijn. En als jullie nu ook vanuit jullie eigen hart en gevoel iet gaan besluiten, verteld je hart hetzelfde als mijn hart. Daar ben ik van overtuigd.

honden page profiel Nicole & SitaNicole & Sita

honden foto van Nicole & Sita

upje :-)

honden page profiel KK

honden foto van K

"
Op blz 3 ....post van 18.25......topicstarter(anoniem) postte dit zelf.....;-) "

ja, zij wel, maar haar vriend zegt er niets over, terwijl dat mij het grootste probleem zou lijken(als het waar is)

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Ben ik de enige die niet goed snapt wat ze nu willen door dit te plaatsen hier? Een goed baasje vinden? Manieren vinden om het toch te laten lukken? Of gewoon even het hart luchten?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Je bent niet de enige!

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

" Een goed baasje vinden? Manieren vinden om het toch te laten lukken? Of gewoon even het hart luchten? "

Ik hoop het eerste! Want er heeft zich een hele gouden mand gemeld, een win-win situatie lijkt me.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik denk dat er op HP heel wat topics geopend worden door mensen die nog een mening aan het vormen zijn, en het als het ware van zich afschrijven en daardoor en door de reacties zich een echte mening kunnen gaan vormen

ik geloof niet dat TS opzoek was naar "ach en wee", ik denk dat ze het van zich af moest schrijven
en zo helderheid te gaan krijgen in haar gevoel, verstand en wat wel of niet moet gaan gebeuren

welke reden nu voorop staat...... persoonlijk vind ik het niet zo belangrijk
ik hoop dat dit stel door deze discussie samen een oplossing vindt en daar voor gaan
of dat nu herplaatsen is of toch de hond houden en er veel plezier van en mee beleven.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Ja goed, ik snap het wel, maar het klinkt als een discussie tussen een stel. Wat moeten wij daar dan mee? De hulp die wordt aangeboden wordt genegeerd.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Het aanbod van Anita lijkt haast een klein wondertje.... maar dan opeens lijkt de openingspost even aangepast te moeten worden.
Ja maar, en misschien, en eventueel... heel jammer....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb nogsteeds enorm het gevoel alsof TS in een depressie zit. Dat is niet erg (overkomt iedereen wel een keer) en daar is ze ook mee bezig (therapeut), maar het is wel belangrijk om dan in te zien dat je dingen heel negatief en zwart-wit ziet, je niet kunt genieten van dingen, alles 'moeten' en te veel is en je geen of weinig energie hebt/lijkt te hebben.

Is dat van die huisbaas vs hond, niet gewoon een 1 april grap van de huisbaas die je misschien verkeerd opgevat hebt? Hij zal ook wel weten dat hij die regel niet nu ineens op mag leggen..

Het is duidelijk dat jullie beiden een herplaatsing overwegen en er serieus over na aan het denken zijn. Ik vind dat op het moment dat je hierover nadenkt, dit eigenlijk al een teken is dat het het beste is om de hond daadwerkelijk over te plaatsen. Niet omdat ik jullie slecht vind of geen hond gun, maar omdat dit uit mijn ervering met andere (ex) honden eigenaren wel altijd naar voren is gekomen.

Nu zit het waarschijnlijk als een brok op de maag, het idee te hebben om je hondje aan een ander mee te geven, maar mss kun je met die persoon van dit forum in contact komen, heel veel vragen stellen en mss een keer met z'n allen een wandeling maken? Wie weet is er wel een hele goede klik..

Via een asiel weet je nooit waar je hond terecht komt, je hebt geen invloed op waar je hond terecht komt en je kunt nooit in contact blijven met 'jullie' hond of de nieuwe eigenaren.
Op de manier die jullie nu aangeboden word kun je wellicht wel afspraken maken om bijvoorbeeld op de verjaardag van de hond even langs te komen of om af en toe foto's te sturen. Zowiezo kun je je hond blijven volgen via dit forum (iedereen zet foto's in hun profiel die je als lid kunt bekijken).

Ook wij hebben herplaatsers (mijn herder en de 2 honden van mijn ouders). Hun vorige baasjes zijn altijd welkom, altijd..
Mijn bouvier komt van een fokker, maar ook de fokker is altijd welkom en ik ben zelfs al eens naar de fokke toe gereden om op bezoek te gaan met mijn bouvier..

Het is niet niets om je hondje af te staan en zeker niet als je al in zo'n rollercoaster van emoties zit, maar soms is dit helaas wel de beste oplossing. Voor jullie, maar ook voor de hond.

Hopelijk nemen jullie het juiste besluit en gaan jullie daar 100% voor, wat dit besluit ook word.

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Ik heb meer het idee dat vriendlief degene is die het benauwd krijgt van alle verantwoordelijkheden en verplichtingen. Tsja, psychisch labiel ben ik ook wel en met een pup/puberhond wordt dit versterkt. Toch denk ik er echt niet over na om mijn Bodhi'tje te herplaatsen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ik vind dat er mn door Goya en nog een paar mensen mooie dingen gezegd zijn naar het einde van deze pagina toe. Veel voor ts en vriend om over na te denken en ik denk dat het geen zin heeft om opnieuw te gaan speculeren over hoe of wat, en ook geen druk meer moet zijn over herplaatsen.
Ik heb het idee dat dat alle adviezen en aanbiedingen weer ontkracht.
Volgens mij moet het bij hun allemaal bezinken en geef ze die kans.

honden page profiel MarijnMarijn

honden foto van Marijn

Als ik dit verhaal zo lees zou ik zeggen:

Ga naar de rasvereniging voor Golden Retrievers, en bied hem aan als herplaatser.
Dat lijkt mij in deze situatie het beste, voor het baasje en voor de hond.
Ik hoop dat dit een goede raad is, ik weet zeker dat je bij de rasvereniging goed terecht bent.

Groetjes,
Marijn Teeuw.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Als ik dit verhaal zo lees zou ik zeggen:

Ga naar de rasvereniging voor Golden Retrievers, en bied hem aan als herplaatser.
Dat lijkt mij in deze situatie het beste, voor het baasje en voor de hond.
Ik hoop dat dit een goede raad is, ik weet zeker dat je bij de rasvereniging goed terecht bent.

Groetjes,
Marijn Teeuw. "

Heb je deze topic wel goed gelezen? Er hebben zich al mensen gemeld, even opletten dus wat je zegt.

En ik ben het met Mary eens, er zijn er vele die mooie rake dingen hebben gezegd. Aan de TS en vriend zelf wat ze gaan doen en wat hun beslissing zal worden.
Dat is echt helemaal aan hunzelf en ik hoop van ganse harte dat ze vanuit hun hart de beslissing maken en nadenken wat goed is voor de hond,.
Ik wens ze daar veel succes bij, want hoe het ook zal zijn, het wordt niet makkelijk!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ik heb om eerlijk te zijn een beetje het gevoel dat de t.s dit topic heeft opgezet als een soort van: ''opinie peiling'' voor haarzelf.

Misschien zocht ze bevestiging en erkenning in haar twijfels om de hond te herplaatsen.

Geen idee echter wat voor haar de eindconclusie nu is, want na het serieuze aanbod van Anita vind ik het nu toch wel verdacht stil. 

Ik wil nu absoluut niet bits overkomen, maar dit is zeker niet het eerste topic waarin een heel uitzichtloze situatie wordt geschetst met vele reacties als gevolg.

Tot er plots 'laat ik het even zo noemen' een serieuze bieder tussen zit.
Dan zie je vaak plots een soort stilte vallen... en komt er vervolgens een soort van verontschuldigende uitleg als: 
''Nou ja, zo'n haast heeft het nu ook weer niet'', ''ik wil het toch nog even zelf proberen'', ''we zien wel'', ''opeens gaat het toch weer veel beter'', enzovoorts...
 
Prima natuurlijk, ik zie iedere hond het liefst gelukkig bij 1 en dezelfde baas.
Maar ik hoop dat t.s zich goed realiseert, dat als ze besluit haar hond te houden... er een verschil is tussen ''doormodderen'' en ''er 200% voor gaan''

Ik hoop dat ze spoedig tot een definitief besluit kunnen komen en de prachtaanbieding niet nu afslaan om vervolgens over een half jaar toch de stekker er uit te trekken.

Ik wens t.s veel sterkte toe.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Misschien heeft het de mensen aan het denken gezet, en hebben ze wél zo iets van nou weetje, wij gaan dit doen wij zetten ons hier 200% voor in, en als het dan nog niet gaat, met evt hulp van ons, dat ze dan eens met Anita kunnen gaan praten. Dat lijkt me redelijk toch!?
Ik hoop dat ts tot besef komt dat het allemaal geen moeten is maar leuk is!
Succes met jullie oh zo moeilijke beslissing.....;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

waarom reageren we eigenlijk nog, als de ts daar de moeite niet eens meer voor neemt?;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

@Karin, dat gevoel besluipt mij ook wel een beetje.Maar ja, Wij kunnen slechts afgaan op hetgeen we hier wel of niet lezen... verder weten we niet precies wat er speelt en is het maar afwachten.

Ik was wellicht in mijn reactie van gisteravond wat streng, maar ik had een heel naar djavu gevoel van een topic van een klein jaar geleden. 

Dat betrof ook een jonge hond die na inbeslagname van de politie, in een asiel was beland, geadopteerd was maar nu toch weer weg zou moeten. Het zou een toppertje van een hond zijn, lief, sociaal, alles wat je wenst in een hond, maar met 2 full-time werkende baasjes bleek het dier compleet hysterisch te worden van het alleen zijn.

Natuurlijk was er veel belangstelling op het topic, want zo'n verhaal grijpt bijna iedereen aan hier op dit forum. 
Toen waren er 2 personen, een dame uit Belgie en mijn eigen persoon, die aanboden om de hond te adopteren.... geen reactie!

Vervolgens heb ik PB berichten gestuurd en mijn aanbod nogmaals gedaan, wellicht eerst een proeftijd, zodoende zou het voor ts ook niet zo definitief zijn... geen reactie!

Mijn telefoonnummer gestuurd... geen geluid!

Weken later dook er plots weer een bericht op van de eigenaar op het inmiddels stilgevallen topic.

Ze zouden 3 weken op vakantie gaan en eens zien hoe de hond zich zou gedragen, samen thuis met hun oudste dochter. 
Ik kon daar nog steeds niet uit opmaken, of ze er nu al uit waren wat de bedoeling was met hun hond, ze hadden het alsmaar over ''aankijken''. 

Dus besloot ik de koe bij de horens te vatten en opperde middels een pb het voorstel om de hond tijdens hun vakantieperiode, bij mij onder te brengen. 
Konden we elkaar meteen eens ontmoeten en het zou meteen een mooie proefperiode zijn...

Uiteraard... geen antwoord!

Toen ben ik gestopt. Via Marie-Rose (zij kende de hond persoonlijk) kwam ik te weten dat de baasjes spraken over wellicht 'laten inslapen' van de hond, omdat ze zogezegd te beschadigt was. 

Heel treurig, en ik had er geen enkele vat op!

Toen kwam ik ook te weten dat bijna tegelijkertijd met mij, iemand anders ook soortgelijke pb's had gestuurd om te hond in kwestie op te vangen. Zij had ook geen reacties gekregen.

Ik heb nooit meer iets vernomen hier op hp over de hond en zijn baasjes.

Zodoende heb ik dus soms mijn twijfels bij topics als deze. Ik bedoel hier niks verwijtend mee naar de ts in dit verhaal. Maar soms vraag ik me af wat de werkelijke intentie van een topic is. Omdat.. wanneer het plots ''echie'' wordt, de zaken soms opeens toch net even anders blijken te liggen of de te compleet verdwenen is.

Ik heb al meerdere malen het advies voorbij zien komen naar ''anoniem'' om een account aan te maken zodat er ook 'achter de schermen' met 'vooral' Anita, contact gelegd kan worden. 

Ik heb het nog niet zien gebeuren... hopelijk gebeurt het nog...

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" waarom reageren we eigenlijk nog, als de ts daar de moeite niet eens meer voor neemt?;-) "




Hoop dat ze na hetgeen hier allemaal gezegd en geschreven is, goed aan het overdenken zijn wat het beste is voor hun hond, en uiteindelijk de juiste beslissing gaan nemen, welke dat ook mogen zijn.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"



Hoop dat ze na hetgeen hier allemaal gezegd en geschreven is, goed aan het overdenken zijn wat het beste is voor hun hond, en uiteindelijk de juiste beslissing gaan nemen, welke dat ook mogen zijn. "


Dat hoop ik ook, van harte.O-)

honden page profiel DD

honden foto van D

"



Hoop dat ze na hetgeen hier allemaal gezegd en geschreven is, goed aan het overdenken zijn wat het beste is voor hun hond, en uiteindelijk de juiste beslissing gaan nemen, welke dat ook mogen zijn. "
En daarom zei ik al, dat het geen makkelijke beslissing gaat worden. Want, hoe maak je zo'n beslissing?
Voor mij is het simpel, ik zou hem vanuit mijn hart maken, omdat ik dan weet dat wat ik beslis het beste voor de hond zou zijn. Maar niet iedereen kan dit en niet iedereen is daar klaar voor.
De topic is in mijn beleving meer een even-van-mij-af-schrijven-topic geworden, omdat ze het even niet meer wist. En daarbij leest ze dan onze bevindingen, tips, niet leuke reactie maar ook hele fijne reacties.
En dat moet dan ook even bezinken, logisch lijkt me.

Geef ze de tijd om na te denken!

Maar wat ik ook al eerder schreef als tip naar de TS:
Probeer in het belang van de hond niet te lang te wachten met het besluit. De hond is nog jong en zal er verder niet zo heel veel last van krijgen, mochten jullie besluiten om de hond te herplaatsen.

Ik wens ze heel veel sterkte en wijsheid!! En krijgen van mij een knuffel, juist omdat het zo moeilijk kan zijn!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

TS hoeft hier toch geen verantwoording van haar leven af te leggen
zoveel mensen krijgen adviezen op het forum of via pb waar ze niks mee doen
dat mag toch?

TS had HP blijkbaar nodig om iets wat haar enorm bezighoudt "zichtbaar" te maken
nou, dat is haar gelukt
maar om nu te zeggen : we hebben DE oplossing geboden op HP en dus moet daar maar op in gegaan worden.......

nogmaals, zoveel adviezen worden gegeven, mensen doen ermee wat ze willen doen

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

we kunnen allen maar hopen dat er in het belang van het hondje gedacht en gehandeld wordt, en dat we nog maar wat mogen horen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond wegdoen of houden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 11 12 3 4 56 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^