lijken de namen teveel op elkaar?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Reyna & Ed en onze herders Kyra & Laika

Hoi hoi!

We hebben meer dan een week een pup erbij, alleen kruipt onze oudere hond Kyra (spreekt uit Kijra) in haar mand als we Laika (spreekt uit Lijka ) corrigeren.
Al heb ik Kyra in mn armen, dan wurmt ze zich los en gaat dan snel weg met platte oren. En kijkt me aan 'wat deed ik verkeerd?!'
Vind dit zo zielig voor haar, want ze snapt niet dat ik de pup bedoel.

Nu denken we dat de namen teveel op elkaar lijken, of is ze niet gewend om te luisteren naar de naam die voor de commando word uit gesproken?

Wat denken jullie?!
Enige tips?!

Ben al een nieuwe naam aan het bedenken, maar dat is best lastig als je al weg bent voor een naam:-(

Gr Reyna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lijken de namen teveel op elkaar?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

Ik weet niet of het aan de naam ligt.....mijn honden voelen zich ook allebei aangesproken als ik Nee of uh uh gebruik. Nou ben ik niet zo van het corrigeren...dus het komt heel zelden voor....maar ik denk wel dat het handiger is als de hondennamen niet allebei met dezelfde klank eindigt.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Misschien leg je de nadruk op de 'ij' of op de 'a' die in alle bij de namen zit...  Waardoor Kyra denkt dat je haar naam noemt. Kyra weet waarschijndelijk als je haar naam op een bepaalde toon zegt dat ze iets heeft gedaan wat niet mag en dat ze dan in haar mandje moet.
Jullie pup Laika moet dat nog leren.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Om daar achter te komen zou je eigenlijk op een corrigerende manier even een hele andere naam moeten gebruiken, bijvoorbeeld Rex. Als je oudere hond dan nog steeds reageert zoals nu doet, dan weet je dat het niet aan de naam ligt.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Noem ze dan gewoon Kyra (kiera) en Layka (lajka). Spreek je de namen alleen uit zoals je ze schrijft en hoef je niks te veranderen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat gebeurt met meerderen honden, als er een wordt aangesproken, kan het zijn dat een andere hond ook reageerd, rustig blijven als je wilt corrigeren, je toon doet het hem. de hond waar het voor bedoeld is, weet vaak wel dat er iets gedaan is wat niet mag, gebruik een rustige toon, als je uitvalt kan het zijn dat de hele roedel reageerd.

de namen lijken niet op elkaar, je kan ook de toonhoogte voor allebei je hond aanpassen, zodat ze weten dat het niet voor hun bedoeld is, maar als je corrigeert, rustig aan. de aangesproken hond weet echt wel dat het voor hem bedoeld is.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Zou inderdaad wel eens zo kunnen zijn. Ik denk dat het vooral het eindigen van de namen is .... ka!

Ook kan het zijn dat je te hard corrigeert, en de hond zodanig onder de indruk is dat hij of zij bang wordt, versterkt dus absoluut niet de band.

Ik vind corrigeren überhaupt niet nodig bij honden. en ga liever uit van afleiden, uit de situatie halen en gedrag ombuigen naar iets wat wel goed is.

Dit maakt het leren aangenamer voor honden en zo werk je aan een vertrouwensband die geen schade aanricht in de verhouding baas-hond!

honden foto van Reyna & Ed en onze herders Kyra & Laika

Bedankt voor de reacties!

Met corrigeren bedoel ik meer als ze bijv iets doet waarop haar wil remmen.
Zoals achter de kat aan gaan.
Ik roep dan allen dr naam, en dan nog niet eens streng.
En toch reageert Kyra hier op.

Ik loop dus niet achter de pup aan om te gillen ;-)
Sorry heb dus net een verkeerde woordkeuze gemaakt :-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Bedankt voor de reacties!

Met corrigeren bedoel ik meer als ze bijv iets doet waarop haar wil remmen.
Zoals achter de kat aan gaan.
Ik roep dan allen dr naam, en dan nog niet eens streng.
En toch reageert Kyra hier op.

Ik loop dus niet achter de pup aan om te gillen ;-)
Sorry  heb dus net een verkeerde woordkeuze gemaakt :-) "

In het geval van de kat...zou ik juist heel vrolijk de hond naar je toe roepen. Het ongewenste gedrag naar gewenst gedrag zien om te zetten. Als ze dan beide komen...is dat toch prima....en dan allebei belonen.

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Zoë de gevlekte

Zoë deed het ook toen mijn ouders een nieuwe hond aanschaften.
Die heet Ziva, dus dat lijkt niet eens op Zoë, maar ik hoefde Ziva maar te roepen en Zoë reageerde ook meteen, gewoon op mijn stem.
Zoë is mijn enige hond en was niet gewend dat er ook wel eens iets niet voor haar bedoeld kon zijn.
We zijn inmiddels een half jaar verder en ik heb haar geleerd niet meer te reageren als ik Ziva roep. Ze kijkt soms nog wel op, maar komt niet meteen op me afgelopen.
Dus ik denk dat het ook een kwestie van tijd is. Je oudste hond moet ook even wennen dat je soms niet haar bedoeld, maar de pup bedoeld.
Ik heb het getraind door Ziva te roepen en Zoë dan terug te sturen in haar mand en haar belonen als ze ligt. Blijft ze liggen als ik Ziva roep, dan weer een beloning. Het werkt ook door de hond die je bedoeld nadrukkelijk aan te kijken en de andere te negeren. Dat werkt niet als ze van je weg lopen natuurlijk, maar voor oefenen is dit wel handig.
Bij deze twee honden is het goed gekomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lijken de namen teveel op elkaar?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^