Hond valt mijn pup aan, gelukkig geen schade. Wel geschokt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Martine & Flex & JipMartine & Flex & Jip

honden foto van Martine & Flex & Jip

Hoi Allemaal,

Vanmorgen liep ik een ommetje met mijn aangelijnde hondjes door een woonwijk. Komt er van de zijkant een zwarte labrador grommend recht op mijn dwerg Pinscher af. Het ging zo snel hij hapte en gromde naar mijn Pinscher. Gelukkig kwam de baas heel snel en pakt razend snel zijn hond en drukt het tegen de grond. Hij was druk bezig, ik geschokt met geschrokken hond, gewoon doorgelopen. Ik kon alleen nog maar zeggen , waarom is die hond niet aan een lijn!!!
Waarom nemen mensen zoveel risico op een plek waar verkeer is en kinderen spelen. Als men los wil trainen moet het toch aan de lijn eerst goed gaan. Hier zijn ook losloop gebieden voor.
Ik hoop dat ik hem niet vaker ga tegen komen. Wat kan ik het beste doen als zoiets nog een keer gebeurt, ik baal hiervan. 
Dit is toch niet normaal dat een hond die losloopt meteen zo agressief is tegen een pup. Pup is inmiddels 5 maanden. 

Zo zie je maar het kan in een paar seconden mis gaan.  
Nu maar hopen dat mijn honden niet een hekel hebben aan zwarte labradors.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond valt mijn pup aan, gelukkig geen schade. Wel geschokt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK

honden foto van K

dat was wel even schrikken, gelukkig is het goed afgelopen. ik zou zo snel mogelijk een betrouwbare zwarte hond zoeken voor de positieve ervaring.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Altijd eng als zoiets gebeurd!

honden page profiel ChantalChantal 2 doggies

honden foto van Chantal

Heel bizar dat een hond een pup aanvalt. Dan is er echt iets met die hond aan de hand. Wat het nog gekker maakt dat de hond losloopt! Ik snap dat je geschrokken bent, maar een hond is het zo vergeten! Die leven met de dag als jij niet gespannen bent bij het zien van een zwarte labrador zal jou hond dat ook niet zijn. 

Succes

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

Is inderdaad niet leuk! Ik weet nog toen we Boris net hadden, de 2e dag in het parkje: 2 grote harige honden 'doken' op onze 3 maanden oude beestje, dat gillend en krijsend op de grond lag, wist me geen raad!! Nadat we allebei van de schrik bekomen waren en ik die baasjes de wind van voren had gegeven bleek er eigenlijk niet zo veel aan de hand geweest te zijn (heb ik later pas echt geleerd!) en heb ik uiteindelijk langer moeten bijkomen dan Boris (2 minuten later was er niks meer aan de hand hihi..)
En om eerlijk te zijn, nu zijn de rollen soms omgedraaid en doet Boris wel eens onaardig/stoer/blufferig tegen pups, niet bij echt jonkies, maar wel de wat oudere pups. Het is een soort grenzen aangeven en positie laten zien op een overdreven macho manier. Gelukkig niet bij alle pups, maar we houden hem goed in de gaten dus hij zou nooit zo op een aangelijnde pup af kunnen gaan. Het zou kunnen dat die zwarte labrador ook een jong-volwassen hond is (Boris is nu ook 1,5 jaar) en even zijn 'gelijk' wilde halen/bewijzen via jouw jonge hondje..
Probeer het zo snel mogelijk uit je hoofd en lijf te zetten en je ogen goed openhouden voor andere honden, ook al lopen die van jou aan de lijn. Op die manier kun je er altijd tussen stappen: jezelf groot en breed maken en heel duidelijk naar die andere hond "NEE" zeggen. Op die manier hoeft jouw hondje ook niet bang te worden, want jij beschermt hem.
Succes!

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli 1 doggies

honden foto van Jessie en Eli

Sja helaas zijn er onbetrouwbare honden die puppy's grijpen. Ik weet er helaas alles van.

Maar je hondje gewoon weer kennis laten maken met sociale honden, op een gegeven moment vertrouwen ze honden weer. En probeer niet te laten merken als jij bang bent. Probeer dan onopvallend en rustig een andere kunt op te lopen. Zodat je honden niet merkt dat je het eng vind.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond valt mijn pup aan, gelukkig geen schade. Wel geschokt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Puppy en blaasontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^