Op hoeveel nestjes mag je je inschrijven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LillyLilly

Hoi allemaal, 
Wij gaan een pup aanschaffen en hebben al contact gehad met een fokker, alleen staan wij op de vijfde plek voor een teefje. Is het slim om ons op een ander nestje in te schrijven? We hebben het liefste een pup die in maart geboren moet worden, aangezien deze dan in mei weg mag en wij dan extra tijd hebben voor de pup. (Dat vind ik wel zo prettig ;-) ) 
Ik vraag me dus af op hoeveel nestjes je mag inschrijven en wat verstandig is in deze situatie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op hoeveel nestjes mag je je inschrijven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

als je bij voorbeeld bij 2 fokkers op de wachtlijst staat en die vragen of je er bij nog een staat zeg je gewoon ja en laat je het weten als je van de 1 al een pup hebt zodat de ander het op tijd weet.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

trouwens wij stonde ook 5e voor een teef en er werden 10 pups geboren 5 teefjes en 5 reutjes

honden page profiel LillyLilly

Ik hoop ook dat dit bij ons gebeurt! Dat zou wel zo leuk zijn :-D

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je kan zeker bij meerdere fokkers gaan kijken, is heel gewoon. zo kan je ook kijken welke fokker je het beste vind. en als je niet verwacht dat je hier een pup krijgt, dan zou ik ook gewoon bij een andere fokker op de lijst gaan staan

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Daar kan je beter open kaart in spelen bij de fokker. Ethisch gezien vind ik dat je maar op 1 lijst inschrijft, maar als er vele kandidaten voor jou staan, kan ik begrijpen dat je je kansen niet hoog inschat en graag ook ergens anders al es rondkijkt.
Ik vind het dan wel zo beleefd de fokker op de hoogte te brengen, en ik denk dat de meesten hier ook begrip voor zullen hebben als je 5e staat voor een bepaald geslacht (ander verhaal als het geslacht je niet uitmaakt, dan verhogen je kansen meteen).
Maar zonder medeweten van de fokker op verschillende nestjes gaan staan, vind ik niet kunnen. Want als iedereen dit gaat doen, krijg je situaties dat een fokker bijvoorbeeld 7 inschrijvingen krijgt, op basis hiervan beslist een nestje te doen en als puntje bij paaltje komt, houdt ie nog 1 kandidaat over. Dat is heel erg voor de pups, want bij wie komen ze dan terecht?
Het engagement begint bij de inschrijving en moet serieus genomen worden, maar in jouw geval zou ik zeggen: praat erover met de fokker.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ben niet op zoek naar een fokker of pup maar ik vroeg me alleen af: 
Is er een verschil als je je bij meerdere fokkers inschrijft waar al een teefje zwanger is? Of waarvan je weet dat die op zeer korte termijn gedekt gaat worden dus waar je eigenlijk vanuit mag gaan dat daar al de nodige gegadigden voor zijn? 

Dat je ze verteld van heb me ingeschreven bij nog 1 of 2 dat is wel zo netjes maar kan je of mag je dit dan doen of toch gewoon bij 1 fokker houden, vooral als geslacht niet uitmaakt.

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Gerda

Als er bij mij mensen komen die zich bij meerdere fokkers ingeschreven hebben krijg ik al mijn bedenkingen.Meestal zijn dat mensen die zo snel mogelijk een pup willen.
En dan heb ik het er niet over als je bij twee in geschreven staat.
En zulke mensen gaan bij mij ook onderaan de lijst.
Mijn voorkeur gaat uit naar mensen die zich alleen bij mij ingeschreven hebben.
Ze hebben dan echt voor ons gekozen en dat vind ik toch wel voorrang hebben.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Vertel jij je pupafnemers dit dan ook eerlijk?

Mij zou het niet uitmaken, ik kies zelf mijn mensen en al staan ze bij een andere fokker op de lijst houd dit niet in dat ze er bij mij ook op komen, maar als ze bij mij staan en ook bij andere fokkers willen, geen probleem.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik heb ook mensen op mijn lijst staan die ook bij andere fokkers op de lijst staan. Dit is heel normaal en geen probleem, als je het maar wel verteld tegen de fokker, zodat die er rekening mee kan houden.

Zoek dan wel fokkers uit die een beetje met elkaar overeen komen en waar jezelf een goed gevoel bij hebt.

Om wat voor ras gaat het?

honden page profiel LillyLilly

Bedankt voor jullie reacties! Het gaat om een golden retriever, ik zou het liefste een pup nemen dat is geboren rond maart/begin april omdat wij in de periode mei - sept de meeste tijd hebben. We hebben lang gewacht met het nemen van een pup omdat wij vonden dat zo'n beestje niet te lang alleen moet zijn en voldoende aandacht moet krijgen en wij die tijd de afgelopen jaren niet konden bieden ;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik stond zelf voor mijn eerste Sheltie bij uiteindelijk iets van 7 fokkers op de wachtlijst ingeschreven. Wel allemaal fokkers die ik met zorg had uitgekozen omdat zij bij mij en mijn manier van fokken paste, maar omdat ik nogal veel eisen had en toen der tijd er meer pupjes verkocht werden vond ik dat nodig (bleek uiteindelijk ook wel nodig want bij zeker 4 van de 7 viel ik alleen al af omdat er te weinig pupjes werden geboren). Heb dit ook gewoon eerlijk gezegd als hier naar gevraagd werd door de fokkers en heb uiteindelijk bij mijn 'nr. 1' fokker alsnog een pup kunnen krijgen. De andere fokkers waarbij ik nog op de lijst stond heb ik dit vervolgens direct laten weten toen het duidelijk was dat ons pupje geboren was.
Ik heb zelf ook mensen op de wachtlijst gehad voor mijn nesten die bij meerdere fokkers op de wachtlijst stonden. Ook een hele hoop die in aanloop naar het nest toch weer afhaakte omdat ze elders een pupje konden krijgen, maar ook enkele die uiteindelijk een pupje van mij hebben gehad.
Zolang je er eerlijk over bent en aan de fokkers duidelijk laat weten waar zij staan zie ik er geen problemen in hoor persoonlijk (maar deze mening kan zoals je hierboven ook wel al ziet per fokker verschillen)...

honden page profiel GerdaGerdabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Gerda

" Vertel jij je pupafnemers dit dan ook eerlijk?

Mij zou het niet uitmaken, ik kies zelf mijn mensen en al staan ze bij een andere fokker op de lijst houd dit niet in dat ze er bij mij ook op komen, maar als ze bij mij staan en ook bij andere fokkers willen, geen probleem. "

Dit vertel ik de mensen idd eerlijk.
Net als dat ze eigenlijk geen kans meer maken op een pup omdat ik genoeg op de lijst heb.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Bij mango moest ik een aanbetaling doen van 50 euro.sommige fokkers rekende nog meer.Dus als ik af zag van de koop was ik dit geld kwijt.Dit deden de fokkers waar ik contact mee had om te voorkomen dat mensen op 10 lijsten zich aanmelden.Tenzij je dat geld weg wil gooien.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik vind het maar raar.
Als ik een pup wil, is dat uit een bepaalde combinatie. Ik kies voor die combinatie. En niet voor wat er op het moment beschikbaar is.

Nu, als je gewoon maar 'een hond' wil, maakt het wat minder uit zeker. Maar ik wil wel wat meer zekerheid in wat voor hond ik kan verwachten, dus ik ga specifiek op zoek.

Staan de pups me niet aan, dan bekijk ik wel verder. Maar op meerdere nesten gokken doe ik niet, vind ik niet eerlijk naar de fokker toe ook.

Mensen die bij mij 1 willen, ga ik dan ook enkel maar als belangstellend aanduiden. En niet als reservatie.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

ik heb een jaar op mango moeten wachten.Er waren net genoeg pupjes.Stel dat ik nr 7 was geweest dan had ik er geen gehad.Ze krijgen nu pas in mei weer pupjes.Had ik dus van december 2011 tot mei 2013 moeten wachten.Dus een andere fokker als slag om de arm vond ik niet zo erg slecht van mezelf.Mijn geduld werd toch op de proef gesteld.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk dat het ook een beetje afhangt van de manier waarop de fokkers in het ras werken. ik ken bij aussies best wel een aantal fokkers die niet werken met 1e plaats e.d. maar die puur op karakter plaatsen, bij de personen die zij het meest geschikt vinden, onafhankelijk van of je nr 1 of nr 10 bent........ dan heb je natuurlijk ook veel minder zekerheid en ga je sneller op meerdere nesten inschrijven...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op hoeveel nestjes mag je je inschrijven?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: honden encyclopedie nu ook mobiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^