tips gevraagd , mijn hond valt uit naar kinderen en andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" hier hebben meeste kinderen bang van yuki want ze denken dat hij een wolf is en wolven zijn gevaarlijk!  Al speelt hij thuis er gewoon spelletjes mee en wordt hij graag geknuffeld... als ik buiten loop is het anders en wordt hij liever door vreemden gerustgelaten en zal dat op voorhand waarschuwen door een blaf te geven als ze te kortbijkomen.. maar aangezien meerderheid hier in Islam geloven komen ze dus zowiezo nooit aan mijn hond en de kindjes lopen achter hun mama en kijken alsof ik met een hyena aan het wandelen ben... "

Ik woon in de buurt van een grote kerk.. als ik op zondag de hond ga uitlaten en alle mensen komen naar de kerk lopen, dan vliegen veel kids ook alle kanten op.
Misschien is het gewoon een gelovig dingetje? ;-)
Nee alle gein op een stokje.. honden moeten daar mee leren omgaan. Ik heb een drijver.. wegrennende kinderen zijn erg leuk om te drijven. Dat is zijn instinct en nog steeds vind hij het moeilijk, ook al is hij tien. Zeker gillende en spelende kinderen.
Als je dat weet van je hond, dan heb je gewoon de plicht (vind ik) om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Al doe je dat alleen maar voor je eigen hond, want er kan een bak ellende over je heen worden uitgestrooid als je hond bijt. Ook al bijt hij geheel terecht in hondenogen en in veel van onze ogen, de wet houdt daar absoluut geen rekening mee.
Dus het is ook vooral in het belang van je hond dat je hem leert in moeilijke situaties te vertrouwen op jou en niet voor bijten te kiezen. Hoe moeilijk ook.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tips gevraagd , mijn hond valt uit naar kinderen en andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

[email protected] (Gast)

Je vroeg om tips en trucs. Je kreeg je hond toen hij 4 maanden oud was en hij komt uit het buitenland (Roemenië). Ben daar geen voorstander van. En als men dat doet wees dan voorbereid en verrijk je kennis vooraf over het opvoeden van een hond. Ik begrijp dat je nu begeleiding krijgt van een hondeninstructeur en je wilt je verdiepen in honden(gedrag). Dus je neemt je verantwoordelijkheid.

Ik begrijp uit je verhalen dat:
je hond uitvalt naar honden en naar kinderen.
hij al gebeten heeft.
Hij bijt met en zonder waarschuwing.
Je hond is onzeker.

Wat ik niet weet:
Valt hij naar alle honden uit, grote en kleine honden.
Doet hij het aangelijnd vaker dan niet aangelijnd.



















Hier een stukje, misschien vindt je hier een deel van je antwoord:4. De juveniele (jeugd)fase
De juveniele fase is de periode van 3 tot 6 maanden, ook wel de tweede socialisatiefase genoemd.
In deze periode heeft de nieuwsgierigheid van de eerste socialisatiefase plaats gemaakt voor angst. De pup treedt de wereld niet zo enthousiast meer tegemoet, maar wordt terughoudender en kan vluchtgedrag vertonen.
Het herstelvermogen na een vervelende ervaring duurt langer en de kans dat de pup blijvend bang blijft voor bepaalde dingen is groter.
In deze periode wil de hond ook weten welke rangordeplaats hij in de roedel heeft. Het is dus belangrijk dat de rangorde in evenwicht is. De baas is de hoogste in de roedel en geeft hem vertrouwen.
***
Vraag: hoe ben jij als baas/roedelleider.? Zeker of onzeker. Ben je consequent? Wie gaat als eerste de deur uit, ben jij dat of de hond. Eet jij eerder of krijgt de hond eerder zijn eten. Laat jij je hond rustig zitten totdat je hem: zijn eten geeft, zijn halsband aandoet of aanlijnd ec. Belangrijk is te weten hoe jouw relatie maar ook die van je partner is met de hond. Honden kijken heel goed naar het gedrag van de baas net zoals jij kijkt naar het gedrag van jouw hond. Behaalt je hond een succes met zijn gedrag dan zal hij dat gedrag dan ook gaan herhalen. Dat kan positief of negatief gedrag zijn. Poot geven tegenover uithalen naar honden.
Je hond is niet zeker en vertoont in bepaalde situaties angstig gedrag. Dus zal je een groot deel van het antwoord kunnen vinden bij de basis omgaan met andere honden en kinderen in dit geval.  Je hond leren wat gewenst en wat niet gewenst gedrag is. De hond is geheel afhankelijk van jou dus zal jij je gedrag zo moeten aanpassen dat jouw hond je beter gaat vertrouwen opdat hij langzaam aan stabieler wordt. Inderdaad zijn geduld hebben, kennis willen opdoen over hondengedrag en deze kennis kunnen toepassen en veel trainen één van de belangrijkste onderdelen om rust in je hond te brengen.  

Je hond gromt en geeft aan dat hij niet blij is met de situatie en hij geeft hiermee een waarschuwing af. Maar hij zal daarvoor al andere signalen hebben gegeven, denk aan houding staart, kop etc.( dus het corrigeren van een grom zou ik inderdaad niet aanraden) Negeren van zijn gedrag (grom en uithalen) is beter want hiermee geef je als baas(roedelleider) aan dat de situatie niet bedreigend is.
Communicatie tussen honden onderling begint al als de afstand nog vrij groot is, zeg maar al op 100 meter afstand. Let maar goed op het gedrag voordat je aangelijnde hond een andere aangelijnde hond ziet en op het moment dat hij de andere hond ziet naderen. Dat moment is heel belangrijk hoe jij je gaat gedragen. Op dat moment bepaal jij je strategie, je kan besluiten een andere richting op te lopen. Indien dat niet mogelijk is, geef dan in ieder geval beide honden de ruimte om elkaar te kunnen passeren en kijk de andere hond niet aan. Negeer het ongewenste gedrag van je hond totaal.
Een ander optie zou zijn om je hond het commando zit en blijf te geven voordat hij onrustig wordt. Is hij al onrustig dan loop je rustig door alsof er niets aan de hand is. Vermijd in ieder geval dat je tegen je hond gaat praten om hem te kalmeren of om hem kalm te houden. En belangrijk is om je lijn slap te houden. Als hij gaat trekken is dat geen probleem, trek hem rustig naar je toe, geen ruk geven. Probeer door te lopen. Blijft hij staan dan tracht je hem aan het lopen te krijgen door de lijn even hoog op te houden en trek hem een seconde even mee. Lukt het voorgaande helemaal niet en gaat hij dan uit zijn dak negeer dat gedrag dan totaal. Zodra hij weer rustig wordt, loop dan door.
Je hond dient te leren dat het zien en ontmoeten van andere honden niet stressvol hoeft te verlopen.
Zo ook met ontmoetingen met kinderen. Je hond geeft al heel gauw aan op welke afstand hij een kind/kinderen( stilstaand of spelend) als een bedreiging ziet. Dus laat hem op een afstand zitten/staan waar hij nog rust vertoont en laat hem wennen aan de aanwezigheid van kinderen. Oefen dit als kan iedere dag maar wel kort. Het leren kan een hond al stress geven. Verkort de afstand langzaam aan, je hond kan dat prima aangeven welke afstand het voor hem nog veilig/niet stressvol is .Ik ga ervan uit dat je inmiddels geleerd heb wanneer je kan zien wanneer je hond al de eerste tekenen van stress vertoond.

Schaam je er niet voor dat je hond zo reageert. Blijf in ieder geval positief en kalm. Deze houding zal je hond op een gegeven moment waarnemen en hem daarbij kunnen helpen. Succes. Ik hoop dat je aan mijn verhaal wat hebt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ikzelf zou me nu eerst liever gaan concentreren op de band tussen jou en je hond, lekker rustig samen leuke spelletjes doen en relaxed wandelen en snuffelen ergens in de natuur, vriendjes worden zodat je hond rustiger wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Gelukkig kom je al niet veel kinderen tegen.

Pas later als je haar langer hebt en door en door kent en zij jou door en door kent, dan zou ik pas gaan oefenen in drukkere situaties met kinderen en andere honden.

Tenminste, zo heb ik het gedaan en dat heeft gewerkt voor ons.

Ik laat haar echter nooit bij heel kleine kinderen, er kwam eens een kleine jongen met een stralend gezicht op haar afgelopen, een kindje van een jaar of drie. En toen moest ik helaas heel streng NO roepen (het was een engels kindje) met handgebaar erbij. Want ik ga geen risiko nemen met een heel klein kind. Grotere kinderen en verstandelijk gehandicapten (van mijn werk) leg ik uit hoe ze moeten aaien en ik laat degene die dat wil een snoepje geven, zodat Lola positieve ervaringen heeft.

Met andere honden heb ik ook eerst afstand genomen, bogen maken en goed kijken hoe ze reageert en in het begin altijd op tijd de situatie uit de weg gegaan. Pas daarna afstand verkleinen en ook dat heeft goed gewerkt.
Honden aan de lijn gaan wij nog altijd uit de weg. En sommige honden kan ze gewoon niet uitstaan, ook die gaan we uit de weg.

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

" Je vroeg om tips en trucs. Je kreeg je hond toen hij 4 maanden oud was en hij komt uit het buitenland (Roemenië). Ben daar geen voorstander van. En als men dat doet wees dan voorbereid en verrijk je kennis vooraf over het opvoeden van een hond. Ik begrijp dat je nu begeleiding krijgt van een hondeninstructeur en je wilt je verdiepen in honden(gedrag). Dus je neemt je verantwoordelijkheid. "

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Met Dorby eens, eerst het vertrouwen tussen jou en je hond opbouwen en als dat vertrouwen er helemaal is, dan kun je andere dingen gaan aanpakken.

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

het spijt me dat ik overkom zonder kennis, maar ik weet zeker hoe ik een hond moet op voeden.vraag alleen om tips of verschillende manieren van , er zijn zoveel verschillende theorieën, ik wil meerder meningen weten.

maar ik bezit zeker wel de kennis om een hond op te voeden.

ik ben consequent kwa opvoeden , maar eerst de deur uit geloof ik niet in omdat je verschillende honden hebt met verschillende functies in een roedel , de roedel leider loopt echt niet altijd voor op , maar meer de jagers van de roedel. dus daar geloof ik niet in.

ik laat ze altijd zitten voor we naar buiten gaan enz enz , verder heb ik geen probleem met opvoeden of het feit dat hij luistert.

ik blijf altijd kalm wat er ook gebeurt , ben ook nooit druk of gestrest tegen mijn hond.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Altijd zitten voor het naar buiten gaan zegt op zich nog steeds niets. Want is je hond in zijn hoofd kalm? Daar gaat hem om!

Je wilt verschillende meningen weten, maar advies geven over agressie naar kinderen zonder jou of de hond ooit ontmoet te hebben is heel link.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat je met dit soort dingen niet kunt proberen wat wel of niet werkt. Je zal iets moeten zoeken wat veiligheid zo goed mogelijk garandeert en waarbij je hond zich steeds veiliger leert voelen.
Maar ik zou  met je trainer aan de slag gaan. Je voelt je goed bij de trainer, twee weken is nog heel erg kort. En met al het advies wat je hier krijgt, kun je in feite weinig doen omdat het algemeen advies is..

honden page profiel leslylesly

honden foto van lesly

ik vind dat ik al heel wat nuttige ideeën gezien heb hier , en zeker goede tips,goede artikelen enz enz

N (Gast)

Hoi,

 

ik kom zo maar even binnen vallen en zie dat dit al een oud topic is. Ik hoop dat je hond inmiddels wat gewend is aan kinderen.

Hier ook zo een... Geadopteerd uit Spanje toen hij 9 maand was. Ik gok dat hij ze van zn leven nog niet eerder heeft gezien.

Resultaat nu hij ruim een jaar is: erg bang voor kinderen, met als gevolg blaffen, grommen, tanden laten zien (ouders bestempelen dit als een valse hond) verder met alle honden/volwassenen geen probleem gelukkig. Maar probleem met kinderen wel erg vervelend helaas. 

Ik ben benieuwd wat het trainen je heeft opgeleverd?

 

Nog een vraag aan Lady & de Vagebond: wat voor hond is dat? Mijne lijkt er sprekend op, alleen dan met hangende oren

 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Hoi,

 

ik kom zo maar even binnen vallen en zie dat dit al een oud topic is. Ik hoop dat je hond inmiddels wat gewend is aan kinderen.

Hier ook zo een... Geadopteerd uit Spanje toen hij 9 maand was. Ik gok dat hij ze van zn leven nog niet eerder heeft gezien.

Resultaat nu hij ruim een jaar is: erg bang voor kinderen, met als gevolg blaffen, grommen, tanden laten zien (ouders bestempelen dit als een valse hond) verder met alle honden/volwassenen geen probleem gelukkig. Maar probleem met kinderen wel erg vervelend helaas. 

Ik ben benieuwd wat het trainen je heeft opgeleverd?

 

Nog een vraag aan Lady & de Vagebond: wat voor hond is dat? Mijne lijkt er sprekend op, alleen dan met hangende oren

  "

 



Die op mijn profielfoto? Dat is een Poolse hond ;-) Ook een buitenlandertje.. een echt mixje dus, waarschijnlijk een herder gekruist met een klein rassen/kleine rassen :-)

Misschien even een profiel aanmaken? Ben wel benieuwd naar een foto van je hondje :-D Wellicht kunnen mensen hier nog helpen/tips geven m.b.t het probleem met kinderen?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Niet helemaal te vergelijken, maar mijn hond blaft ook naar vreemde kinderen. Zeker als ze rennen en druk doen. Met de kinderen die ze kent gaat het helemaal geweldig, met hond-gewende-kinderen die we op een positieve plek als bos/strand tegen komen gaat het "gewoon" (in de zin van die negeert ze of ze laat zich goed terugroepen) maar vreemde kinderen op straat terwijl ze aan de lijn zit geeft een trekkende, springende en hard blaffende hond ;)

Dit ook puur door trauma van het gedrag van de buitenlandse kindjes hier die niet alleen bang zijn, maar het ook nog nodig vinden om te schreeuwen, dingen te gooien, te rennen en echt te "treiteren" zeg maar..

 

Ik heb bijna een jaar lang geprobeert kinderen 'leuk' te maken, met koekjes, kennis maken etc. maar hierdoor werd het haast alleen maar erger. Juist ook om het voorbeeld dat Margje ergens in het begin noemt, kinderen reageren te onvoorspelbaar. Als het wat beter ging maar Mikey deed net te druk zorgde dat toch voor een schrikreactie bij kinderen waarop Mikey ook weer schrok en blafte-- positieve moment verpest voor iedereen :)

 

Pas toen ik het gewoon heb 'opgegeven' ging het eigenlijk beter. Als ik kinderen zag aankomen gingen we zonder iets te zeggen naar de overkant, of zo ruim mogelijk er om heen. Als er minder ruimte was dan liet ik haar zitten op een manier zodat ik tussen de kinderen en haar kwam en dan bleef ik voertjes voeren een aandacht vasthouden net zolang tot ze voorbij kwamen. (Hierbij wat zinnen als "gewoon lief doen, pas op hè" helpen erg om mensen met kinderen snel te laten doorlopen ;) en bij kinderen zonder ouders die interesse tonen zeg ik ruim op tijd "ze bijt!"; helpt vaak ook goed :) )

Bij blaffen en trekken was het zonder iets te zeggen de andere kant op. En pas als ze weer gewoon mee liep een stembeloning.

 

Koekjes gebruikte ik toen ook nog maar alleen als ik haar ruim van te voren kon afleiden. Dan moest ze even 'iets' doen waardoor ze de aandacht voor mij had en niet voor kinderen.

 

Kinderen probeer ik voor haar nu als een 'doorloopding' te maken. Net als prullenbakken, straatafval, mensen op een bankje, schreeuwende mensen, auto's met harde muziek enz.. en dat werkt hier best goed. Ik zelf negeer ze ook, zoek de ruimte op en ik beloon echt alleen met stem als Mikey hetzelfde doet. (Negatieve aandacht is ook aandacht/net als afleiding verkeerd getimed).

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

zie nu pas dat het een oud topic is :)

Anoniem (Gast)

Eerst met de hond en grote wandeling zodat die zen energie kwijt is. Dan langs een schoolplein lopen.  Wand vaak zit daar een hek omheen. Belangrijk is dat je zelf rustig blijft en hem het gevoel geeft dat het goed is. Niet gestresst raken als het niet lukt. Jij bent de pakleider. Stel je voor je bent een commandant in het leger. Elke keer als die gromt of springt.  Zeg je e is goed zit. Gaat die te keer loop een rondje en dan nog een keer. Elke dag en na een ga je merken dat het beter gaat

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

OUD TOPIC

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Inderdaad een oud topic..
Deze gaat opslot, en in het archief.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tips gevraagd , mijn hond valt uit naar kinderen en andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: hond gromt en hapt richting kind
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^