Kunnen honden en katten geesten zien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

"
Klopt helemaal. Ik ben er een van!;-) "

ik zie 's nachts van alles vliegen, dus ik heb besloten om mijn ogen stijf dicht te houden. ben er nog niet aan toe.O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden en katten geesten zien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ik geloof niet echt in geesten....
verder denk ik wel dat ze onze "energie" goed kunnen aanvoelen.
Je hebt ergens in een rusthuis een kat die kan voorspellen wanneer iemand gaat sterven ....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

hier de link: nieuwsblad

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dan honden heel anders en veel meer kunnen waarnemen, dat is denk ik een gegeven. Hun neus en gehoor is zoveel beter dan het onze. Ze zien ook anders dan wij, geen rood, stilstaande dingen zien ze niet zo goed terwijl ze bewegende dingen juist veel beter zien dan wij. We kunnen ons denk ik geen voorstelling maken bij hoe een hond prikkels ervaart en hoe hij dat verwerkt en waar hij zich uiteindelijk ook bewust van is.
Zo leeft een hond in een wereld waarbij geuren veel belangrijker zijn dan voor ons. Wat wij met onze ogen hebben, hebben honden eigenlijk met hun neus. De manier van waarnemen is zo verschillend, dat dit het heel lastig maakt om door dezelfde bril te kunnen waarnemen.

Geesten, persoonlijk geloof ik daar niet in. Dus ook niet dat een hond of kat die kan zien. Dood is in mijn beleving dood. Weg. Dat is wat ik denk. Ik hoop natuurlijk soms wel dat overleden dierbaren ergens op me zitten te wachten, of dat ze me horen als ik nog wat tegen ze wil zeggen. Maar ik geloof van niet.

Biko kan hier ook heel lelijk grommen. En dan staat hij in de ruimte te staren. Zijn we er na tijden achter gekomen dat hij door de dichte vitrage aan de overkant van de straat op het balkon een kat ziet lopen.. er lopen hier veel katten, maar het is een specifieke kat waar hij zo op reageert. Het stomme is, soms kom ik thuis en heeft meneer niet eens door dat de deur open dicht is gegaan.. maar als die kat daar tientallen meters verderop over de balkonrand loopt heeft hij het door..
Het zijn wonderlijke wezens ;-)

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Ik zet even mail uit.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Ze hebben nou eenmaal veel scherpere zintuigen dan wij.. maar in dingen als Casper 't spookje geloof ik niet echt O-) Verzonnen om het niet-zichtbare te verklaren.
Aangezien zelfs objecten energie projecteren (zie quantum physics) geloof ik zeker dat dieren dit oppikken, veel sneller dan mensen. Maar 'geesten' zou ik het dus niet willen noemen.

Oh en katten zijn gewoon super vaag hahaha.. die proberen je soms gewoon in de zeik te nemen volgens mij door een heel verwilderde blik op te zetten :-D

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

De laatste tijd doet Banshee het hier een stuk minder.Maar toch ben ik er van overtuigd dat honden en katten geesten zien, ook mede door jullie reacties.
Laatst was er ook iets van op tv (niet over huisdieren) maar een kindje die niet kon slapen vanwege geesten. Was bij Veronica nachtwacht ofzo

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ik heb het 1x gehad met deze dame dat ze mijn bank op vloog zich heel groot maakte heel zwaar ging grommen en blafte daarbij enkele keren, ja ja ze had het tegen de muur.

Zij dat ze moest gaan zitten en ben er Zelf maar naar toe gelopen om te kijken of er een spin of weet ik veel welk beest er zat kon niets vinden, dus of ze een bepaalde energie heeft gevoelt gezien of nou in alle staten tegen een mug tekeer ging geen idee, maar ze was er wel boos op in ieder geval

Persoonlijk geloof ik wel dat er veel overleden zielen hier nog steeds rond zwerven.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Je hoort wel eens van die dingen ja, dus wie weet, misschien kunnen ze dat wel!
Bij mijn moeder thuis heb ik me altijd onveilig gevoeld. Ik ben in dit huis geboren en opgegroeid, en woon nu sinds januari ergens anders. Heb er dus bijna 26 jaar gewoond, en ik ben voor zolang ik me kan herinneren bang geweest. Bang op de trap, bang in het donker, bang in m'n bed, bang in de badkamer, eigenlijk overal! Ook mijn moeder kampt met veel problemen. Angst, slapeloosheid, etc. De laatste tijd werd het alleen maar erger, had ik het idee. Mijn moeder ging altijd vroeg naar bed, ik bleef dan nog even beneden. Lampen die flikkerden, de klok die 12 keer sloeg terwijl het 1 uur was, dingen die spontaan van de kast afvielen en zo. Kan allemaal te verklaren zijn, maar ik kreeg er een naar gevoel van! Ik rook ook altijd een vrouwenparfum, ik wist zeker dat ik het zelf niet was en ik rook het op verschillende plekken, in verschillende kamers, zelfs in mijn auto. Mijn vriend destijds was een paar keer bij ons blijven slapen. Hij had een slaapstoornis (slaapverlamming) waar hij altijd erg angstig van werd, maar dit had hij toen al maanden niet gehad. Zodra hij bij ons sliep was het raak. Iedere nacht had hij enorme angsten, lag te gillen in z'n bed. Ik heb hem eens gevraagd wat hij zag, hij zag drie schimmen bovenop ons staan in bed, waarvan de hoofden ronddraaien en een krakend/piepend geluid maakten. Daarna heb ik dus helemaal niet meer geslapen.. ;-) Ik ben dus begin januari verhuisd naar een flatje en ik ben hier nog geen seconde bang geweest!

Uiteindelijk is er iemand geweest om het huis te inspecteren, beetje een zwerverig typje, die zei dat de aardstralen in ons huis niet goed liepen en er daarom onrust heerste. 

Niet veel later ging ik werken voor een hondenuitlaatservice. Zodra ik binnen kwam vroeg de eigenaresse waar ik bij ging solliciteren of ik autistisch was. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, zelfs wanneer ik mensen vertel dat ik autistisch ben geloven ze dit niet, haha. Na een paar dagen, tijdens het inwerken, vroeg ze me ineens of ik een goede band had gehad met mijn overleden oma. Ik vroeg haar waarom ze dat wilde weten, en ze zei dat mijn oma constant bij me was. Mijn oma en ik konden ABSOLUUT niet samen door één deur, ik heb haar de laatste jaren voor ze overleed ook niet meer gezien en ben met grote tegenzin naar de begrafenis geweest. Maar goed, wie weet..

Nog zoiets.. Afgelopen november is mijn Deense tante overleden. We zijn met de hele familie naar Denemarken gegaan voor haar begrafenis. Tijdens haar begrafenis was mijn moeders collega in de winkel waar ze werken aan het stofzuigen. Ze hebben een metalen plankje aan de WC deur hangen met allerlei magneten eraan. Tijdens de begrafenis viel de magneet met de Deense vlag, die mijn tante ooit meegebracht had, van het plankje af. 

Soms gebeuren er van die dingen die je niet kunt verklaren. Maar om even on-topic te komen.. Ook in mijn moeders "horror-huis" is Punk nooit onrustig geweest, dus ik denk niet dat Punk iets waarneemt ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Witte schim... Uhm... Lekstoom ?! O-)
Ik vind ons eigen brein altijd al fascinerend genoeg, hoe dat ons voor de gek kan houden, hoeveel info we binnen krijgen waar we wel of niet bewust wat mee doen. Zoek het het dus niet meteen in het bovennatuurlijke ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Witte schim... Uhm... Lekstoom ?! O-)
Ik vind ons eigen brein altijd al fascinerend genoeg, hoe dat ons voor de gek kan houden, hoeveel info we binnen krijgen waar we wel of niet bewust wat mee doen. Zoek het het dus niet meteen in het bovennatuurlijke ;-) "

De hersenen kunnen dingen anders omzetten (ervaren), maar dat wil nog niet zeggen dat er niets is.O-)...:-D

honden page profiel KK

honden foto van K

" Witte schim... Uhm... Lekstoom ?! O-)
Ik vind ons eigen brein altijd al fascinerend genoeg, hoe dat ons voor de gek kan houden, hoeveel info we binnen krijgen waar we wel of niet bewust wat mee doen. Zoek het het dus niet meteen in het bovennatuurlijke ;-) "
het is ook niet bovennatuurlijk, maar juist heel natuurlijk:-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" het is ook niet bovennatuurlijk, maar juist heel natuurlijk:-D "

;-)

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

" Onze hond staat soms in huis ergens naar te blaffen en ligt grommen (speels). Niet naar een stoel, muur, spiegelbeeld ofzo maar gewoon midden in het niets...

De poes bij me ouders keek soms kei raar ergens naar alsof ze een geest zag.. Gewoon op de muur ofzo..

Ik heb ooit gehoord dat dieren dus geesten kunnen zien...
Ik vraag me dus af of Banshee misschien onze vorige hond Barry kan zien in huis ofzo.. Dat die nog hier rond loopt? 

Verder weet ik de geschiedenis van dit huis niet het is niet oud ofzo uit 1988.
Overigens ook nooit laten testen door iemand of er hier geesten zijn. Wil ik ook niet. Vind wel prima als ze er zijn dan is het goed want heb geen last van ze maar hoef het niet te weten. "
Hij is mss familie van
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_hond_van_de_Baskervilles   ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

en ik geloof er nog steeds niks van (flauw he, maar tis wel zo)
ik geloof wel dat het waarnemingsvermogen van honden totaal anders is dat van ons
wij zijn "kijkers" en dat zijn honden nu juist niet
zij leven instinctief op geur, en dat vermogen is enorm

mijn hond sorteert onder water de juiste steentjes die wij hebben aangeraakt
hij duikt echt niet de verkeerde op....... en hoe doet hij dat, boven natuurlijk?
nee hoor, hij is hond, zijn reuk vermogen is voor ons niet voor te stellen en bovendien
hebben wij onze hond intens geleerd het ook te gebruiken

ik heb ook wel honden gehad die zulk gedrag toonde, je kan er van alles bij denken
ruiken ze iets, en concentreren ze zich, horen ze iets, en concentreren ze zich
of hebben ze net als wij, weleens last van die artefactjes die door het oog zweven??

ik ga niet in disucssie of er meer bestaat dan ik als gewoon mens kan zien, vast wel
maar ik geloof er niks van dat de hond dat zou kunnen zien
is ook niet te bewijzen..... hij kan het namelijk niet vertellen

en met wat hier zichtbaar is, hebben ik en mijn hond het al druk genoeg ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"
De hersenen kunnen dingen anders omzetten (ervaren), maar dat wil nog niet zeggen dat er niets is.O-)...:-D "

Ik bedoel het anders; veel wat watbv 'helderziendheid' wordt genoemd is misschien wel terug te voeren op onbewuste indrukken die ons brein al verwerkt heeft waar we al wat mee gedaan hebben voor we he ons bewust zijn. En dat kan gunstig zijn (je springt weg voor de bus je raakt in een reflex) maar staat ook open voor suggestie in andere zin. Bv laat mensen een oefening doen met zinnen, vertel ze er niet bij waar de oefening over gaat maar bij de ene groep verwerk je woorden als oud, traag, moe en bij de andere woorden als lente, bloemen ... De groep met de 'oud' zinnen verlaat de ruimte trager lopend dan de andere groep. En koppel daaraan dat een van die personen later hoort dat die dag zijn....  is overleden en dan is het 'ja, ik had al zo'n voorgevoel, ik was die dag al zo moe (want er bestaat ook zoiets als 'herinneringsbias'. Geinteresseerd? Lees Malcom Gladwell's BLINK en Rolf Dobelli, 50 denkfputen om aan anderen over te laten...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ik vind het ergens een beetje eng haha! Ik "geloof" er wel in want het tegendeel is nog niet bewezen. Ben er verder niet mee bezig, als ze er zijn dan zijn ze er he :p Ik heb er nog geen last van gehad :-DMaar toen we Larah net hadden staarde ze in onze slaapkamer plots naar een hoekje bovenaan, niets leidde haar blik af. Daarna heeft ze het nog heel vaak gedaan. 
En toeval of niet, sinds mijn nicht in november 2011 stierf heeft Larah niet meer naar die plaats gestaard. Precies of mijn nicht nu over me waakt. Maar Fennah heeft zoiets bijvoorbeeld nooit gedaan en ons Nelle (kat) ook nooit. Alleen Larah :S

honden page profiel BrascoBrasco

honden foto van Brasco

Ik ben vroeger maat verloren en stierf in m'n armen.het was mijn allerbeste vriend.
Van hoe en wat laat ik achter wegen,,,maar ik had later toen in Leeuwarde ben gaan wonen Met een kat.
En ik had een lere stoel naast m'n bank staan.
De kat keek altyd naar de stoel,,,en liep er langs met z'n rugje bol en spinne maar er zat nooit iedemand.
Volgens mY zat m'n overlede maat daar,,Soms had ook z'n gevoel bij,,dat hij er was

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

tja, en ik denk dat je overal wel iets aan kunt koppelen
zolang daar geen hevige angsten van komen, zie ik er ook geen probleem in
helaas is dat vaak wel zo, en gaat het steeds verder

mensen zijn zo ontzettend beinvloedbaar, dat is echt grappig
als je weleens zo'n sessie hebt meegedaan, weet je niet wat je overkomt
mensen zien wat ze gevraagd wordt te zien eigenlijk
ik heb een test gezien waarbij door een groep dansers een vent verkleedt als beer liep
groter als een grote kerel groo tis
maar de mensen was gevraagd een bepaalde dansstap te tellen van het groepje
NIEMAND had die beer zien lopen, ik ook niet trouwens (wat heel normaal is)

de mensen geest is een heel raar ding, en je kan er hele rare grapjes mee uithalen

en nogmaals, ik ga niet in discussie of er niet "meer is tussen hemel en aarde"
maar ik geloof niet zo in geesten om ons heen, die dan waken?
vreselijk lijkt me dat, hoop ik nooit zo'n geest te worden, ik mag hopen dat het "later" leuker is ;-)

honden page profiel PeterPeter

Er is geen enkel gegeven waaruit wij zullen moeten concluderen dat geesten bestaan. Dus er is ook geen enkele rede om aan te nemen dat honden geesten zouden kunnen zien.

honden page profiel KK

honden foto van K

dat is persoonlijk, en per persoon verschillend. voor mij zijn er zeker gegevens waaruit blijkt dat geesten bestaan.

honden page profiel PeterPeter

" Toeval bestaat niet.;-) "
Jawel hoor,

"Het toeval kan worden gezien als het voorkomen van gebeurtenissen waarvoor geen doeloorzaak te vinden is, of die ontstaan door een stochastisch proces.

Toeval is een vorm van het ruimere begrip onbepaalde oorzaak, waaronder wordt verstaan iedere gebeurtenis die onbedoeld, ongericht of ongestructureerd het plaatsvinden van een andere gebeurtenis bepaalt."

Toeval is dus gewoon een gebeurtenissen waarin je niet direct een doel kan vinden. Zo ongeveer 70% van alle gebeurtenissen zijn toeval.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Alle theorie geven als je theorie gebruikt als bewijs ;-) Zoek maar eens naar de tegenhanger, de deterministische modellen waarbij naar àlle oorzaken gezocht wordt en er dus géén toeval bestaat ;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Ik bedoel het anders; veel wat watbv 'helderziendheid' wordt genoemd is misschien wel terug te voeren op onbewuste indrukken die ons brein al verwerkt heeft waar we al wat mee gedaan hebben voor we he ons bewust zijn. En dat kan gunstig zijn (je springt weg voor de bus je raakt in een reflex) maar staat ook open voor suggestie in andere zin. Bv laat mensen een oefening doen met zinnen, vertel ze er niet bij waar de oefening over gaat maar bij de ene groep verwerk je woorden als oud, traag, moe en bij de andere woorden als lente, bloemen ... De groep met de 'oud' zinnen verlaat de ruimte trager lopend dan de andere groep. En koppel daaraan dat een van die personen later hoort dat die dag zijn....  is overleden en dan is het 'ja, ik had al zo'n voorgevoel, ik was die dag al zo moe (want er bestaat ook zoiets als 'herinneringsbias'. Geinteresseerd? Lees Malcom Gladwell's BLINK en Rolf Dobelli, 50 denkfputen om aan anderen over te laten... "

Dat soort onderzoeken heb ik me ook in verdiept en dat is er zeker ook, dat maakt de materie ook zo ingewikkeld.

Maar als ik een niet voor de hand liggende gebeurtenis droom of "zie" en het blijkt op hetzelfde tijdstip gebeurt te zijn, zonder dat ik iemand om me heen heb of van buitenaf beïnvloed, of dat dit van tevoren toch misschien wel zou gebeuren, betekent dat voor mij energie die ik op zulke momenten oppak.

Dat zegt mij dat je zowel door energie als door suggesties beïnvloed kunt worden.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

" Jawel hoor,

"Het toeval kan worden gezien als het voorkomen van gebeurtenissen waarvoor geen doeloorzaak te vinden is, of die ontstaan door een stochastisch proces.

Toeval is een vorm van het ruimere begrip onbepaalde oorzaak, waaronder wordt verstaan iedere gebeurtenis die onbedoeld, ongericht of ongestructureerd het plaatsvinden van een andere gebeurtenis bepaalt."

Toeval is dus gewoon een gebeurtenissen waarin je niet direct een doel kan vinden. Zo ongeveer 70% van alle gebeurtenissen zijn toeval. "
Ohoh ! Wij zijn maar simpele hondenfreaks zenne ! Stochastisch enz: dat is wel wat moeilijk !  Dat onderste snap ik nog wel wat maar de rest ..... ??? ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Wel grappig dat je Goja je eigen mening en denken neer zet, maar een discussie ga je niet aan. En dat zeg je zelfs 2 keer!! Vraag mij af waarom, want is dat omdat jij ergens gelijk wilt? Of mag ik dat niet zo zien. Het is toch wel heel raar!

Dus als men zijn eigen mening neerzet en net zoals Peter na jou ook zijn mening geeft, mag verder niemand daar iets over zeggen, want dan gaan we een discussie aan.

Toch vreemde redenering. Op een forum heb je al gauw discussies, anders hoef je niets te vragen.;-)

Gelukkig respecteer ik elke mening, en ik kan best begrijpen dat men denkt dat zoiets niet bestaat.

Maar ik ga uit van mijn eigen waarheid, namelijk dat het wel degelijk bestaat. Ik zie vaak mensen die overleden zijn, en zelfs sommige van mijn honden heb ik mogen zien en voelen.

Ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt.

honden page profiel BrascoBrasco

honden foto van Brasco

Ik had vroeger een buurvrouw en die hield met dat soort dinge bezig,,,kristale bol,z'n bord met ja en nee..
Dat soort dingen. Je kan me hoop vertellen en ik ben heel nuchtere man,,,,eerst zien dan geloven!
Maar heb dingen gezien,,dan krab je wel achter je oor..

Ik Maakte nog wel eens grapjes over welk staatlot moest nemen...elke keer had ik goede eindcijfer...en dat meer als 2 jaar lang
Later deed ik koffie bij haar kwam binnen en zij zette tas aan linker kant van keuke neer...ik zat op bank,,,zij maakte koffie bracht naar ze kijkt in keuke en vroeg heb jij tas verplaatst....ik zei nee zit hier toch...stond de boodschappe tas ineens aan rechterkant van keuke!

Reed x op snel weg,,,beld zij op...handsfree aan en nam op....let op blauw zegt ze,,en hangt weer op...
20 minute later kom er een blauwe grote bestelbus op mijn weg helft op mij aan rijden....kon net op tyd ontwijken...

Ene mens geloof niet in andere wel,,,ieder z'n mening en respecteer dat ook...
Ma zelf geloof wel in,,,dat er veel meer wat wij niet weten,,of kunnen aanvoelen..
En denk dat diere ze niet mss kunnen zien maar zeker de energie kunnen waar nemen en daarop reageren.

honden page profiel PeterPeter

" Alle theorie geven als je theorie gebruikt als bewijs ;-) Zoek maar eens naar de tegenhanger, de deterministische modellen waarbij naar àlle oorzaken gezocht wordt en er dus géén toeval bestaat ;-) "

Dan nog bestaat er toeval...

Toeval is simpelweg een gebeurtenis waar wij mensen geen oorzaak en of doel in zien. Dat wilt alleen niet zeggen dat die doel/oorzaak er ook daadwerkelijk niet is. Je kunt door deterministische modellen er inderdaad achter komen dat elke gebeurtenis wel een bepaald doel/oorzaak heeft. Alleen dat is irrelevant.

Toeval is gewoon een woord verzonnen door de mens. Net zoals normaal/abnormaal. Men moet alleen uitkijken dat men dit soort woorden niet universeel gaat maken.

honden page profiel PeterPeter

" Ohoh ! Wij zijn maar simpele hondenfreaks zenne ! Stochastisch enz: dat is wel wat moeilijk !  Dat onderste snap ik nog wel wat maar de rest ..... ??? ;-) "

:-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Ja maar Angela, discussie heeft toch geen zin als de een er wel in gelooft en de ander niet? Volgens mij wordt het dan een soort "welles..nietes"?. Het is anders als je er beide wel in gelooft, maar ieder vanuit een andere hoek.

Of zie ik het nu verkeerd?;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden en katten geesten zien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 8 123 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Janken voor uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^