mag onze ''pup'' onze oudere hond afsnauwen????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Onze sky nu 7maanden deed gisteren sem afsnauwen die is nu 14maanden... sem zijn bot lag dicht bij de ren van sky en sky lag daarin toen sem zijn bot wou pakken gaf sky een grom en een blaf, waardoor sem gelijk wegtrok en netjes op zijn plaats ging liggen en het bot niet meer durfde te pakken.. moeten wij dit stoppen of zelf hun gang laten gaan.. wij mogen wel gewoon het bot pakken alleen sem dan niet zeg maar.. en het is weer andersom als we buiten met de voetbal spelen in de tuin dan gromt sem naar sky als die ehm wil afpakken.. zijn ze nu aan het kijken wie de baas is ofniet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mag onze ''pup'' onze oudere hond afsnauwen????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

allereerst je hond van 7 maanden is in mijn ogen al een heel poosje geen pup meer
hij is puber en gaat dalijk naar jong volwassen
hij is geslachtsrijp en dus gaan de heren onderling wel wat bezien ja, over wie nu precies wat is

zijn in ieder geval aan het "converseren" :-D
zonder "conversatie" is er niks, dus op zichzelf is daar helemaal niks mis mee.
zolang het hierbij blijft...... er moet onderling een bepaalde communicatie mogelijk zijn om een verstandhouding te bereiken.

ik heb zelf altijd (ook dit weekend weer gezien) het idee dat "rangorde' tussen reuen onderling die elkaar goed kennen neit zo makkelijk de duiden is, die kan bv binnen toch anders liggen als buiten, of te wel, wat ik zie bij de 2 reuen waar ik het nu over heb zelf, is dat ze duidelijk verschillende taken hebben en elkaar daar de ruimte in gunnen. dat gaat niet zomaar, daar gaat toch wel wat conversatie aan vooraf, en aangezien honden niet voor een goed gesprek aan tafel gaan zitten wordt dat op zn honds uitgesproken en bepaald, en daar kan weleens een grom en een snauw bij vallen om uit te duiden wat een grens is, of juist de ander tot reactie uit te dagen, om te bezien waar die precies "staat"

wat ik wel deed en nog doe, als ik het te scherp vind worden of het gaat me irriteren haal ik de bron van de discussie resoluut en heel zichtbaar voor beide honden weg, zo van "en nu bepaald ik, dat het klaar is", meestal is de rust dan ook gelijk terug.

ik laat overigens als ik meer honden in huis heb, niks liggen, ik geef ze iets lekkers, of beiden een bot, en als het klaar is, is het klaar en ruim ik het weer op, het zal best bij mensen goed gaan, maar ik ben liever heel duidelijk.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Als hier thuis ergens iets zomaar ligt, dan tolereer ik het niet dat dat ' bewaakt ' gaat worden....
Spullen in huis zijn van mij,en mochten de heren daar gedoe over krijgen, dan neem ik het, net als Goja weg....
Botten en voedsel krijgen ze op hun eigen plaats, en daar eten ze het ook op...
Ik laat hier in huis geen speelgoed of voedsel slingeren wat een aanleiding zou kunnen geven voor toestanden....
Buiten kunnen ze heel goed samen doen met een stok of een speeltje, daar word zonder problemen onderling van elkaar ' gejat' en weer teruggepakt.. :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlijk lat ik het bewaken van voedsel of speeltjes niet toe.
De etensbakken staan zo dat elke hond rustig kan eten zonder dat de ander te dicht in de buurt komt.

Maar als ze iets te kauwen krijgen, krijgen ze dit met zijn alle, of het ligt in de bench van de pup waar alleen de pup in kan als ik haar daar in zet.

Als ze een speeltje hebben spelen ze er met zijn alle mee, zodra ik zie dat 1 van de honden het speeltje gaat claimen, haal ik het speeltje weg. Ze mogen ermee spelen, maar het is en blijft van mij.

Dus afsnauwen op de manier zoals jij beschrijft vind ik niet kunnen.

Maar als de volwassen honden liggen te slapen en de pup denkt dat het wel leuk is om er even bovenop te springen vind ik een snauw wel kunnen. Als de pup ligt te slapen doet ze namelijk het zelfde als 1 van de volwassen wil spelen.

Maar om te bekijken wie de baas is vind ik niet nodig, ik ben immers de baas en ik grijp in als ik het genoeg vind. Ik laat het nooit zover komen dat de honden elkaar steeds een snauw geven om dingen te stoppen.

honden page profiel honden.honden.

Ben het met Goja eens dat reuen die nauw samenleven een rolverdeling hebben. Zo zie ik tussen Morris en Pelle ook dat beide "baas" zijn op hun eigen vlakken. En ik accepteer het ook niet als er te rauw wordt "gesproken" onderling. Dat breek ik gelijk af. Een grom is ok als het nodig is, maar ik blijf de baas. Dus ik bepaal wie wat wel of niet mag uiteindelijk. Ben absoluut geen voorstander om ze dat zelf te laten bepalen. En als het nodig is claim ik bijv. de kluif of het speeltje.
Hier liggen trouwens wel gewoon kluiven. Als iemand er met 1tje bezig is, moeten de anderen daar wegblijven. En dat mogen ze dan ook best aangeven van mij op. Maar loopt hij weg dan mag de ander hem pakken. Zo doen ze vaak omstebeurt hier met een kluif.
Dus converseren mag, maar niet té... Want ik blijf de roedelleider.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ga ook helemaal met Goja mee, niks aan toe te voegen!

honden page profiel honden.honden.

Oh ja, dus in antwoord op je vraag... Nee, ik zou dat niet toelaten.

honden page profiel mirantimiranti

Ik hanteer de zelfde regels als Goja dus niets toe te voegen.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

dit komt me heel erg bekent voor O-)Sasha en Myra zijn er ook nog niet over uit wie nou de baas is! Ik zou persoonlijk wel ingrijpen ik deed dat nooit en toen is het een keer uit de hand gelopen, dus tja ik ben van het voorkomen...

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier snauwt de opvang pup ook terug naar de honden geeft ook zijn grenzen aan. Waarom mag een pup/puber niet zijn grenzen aan geven?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ze zijn gewoon normaal aan het communiceren.
De een heeft iets en wil dat niet kwijt aan de ander. Een grom en een snauw wil dan ook zeggen: wegwezen/blijf op afstand.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mag onze ''pup'' onze oudere hond afsnauwen????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Flexlijn, het leek zo mooi!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^