Een middagje in het Kuinre bos - zoveel mensen, zoveel honden :-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Gistermiddag ben ik met Kaleo en Emi in het Kuinre bos geweest.
Ik wilde het graag proberen omdat ze nu al een tijd om de beurt in hun bench zitten en ze niet los kunnen in het losloopgebiedje hier. Hoognodig tijd dat ze even de pootjes konden strekken! Kaleo in de kofferbak, Emi maar achter in bij de dames. Daar aangekomen lekker los, komt er ineens een halve kudde mensen aanlopen die weer weggingen met de honden. Zowel Emi als Kaleo vonden dat niet leuk maar gelukkig is er niets gebeurt.
Er waren aardig wat mensen op het speelveldje aanwezig en Emi liet meteen luid en duidelijk merken dat ze niet benaderd en besnuffeld wilde worden. Ook Kaleo - die toch altijd reuze leuk met andere honden kon spelen - stond te grommen en te borstelen. Ik voelde me erg opgelaten en wilde in eerste instantie ze allebei weer aanlijnen.
"Nee joh, laat ze lekker los. Ze doen toch verder niets?"
"Nee nog niet, maar ja, ze komen op deze manier zo onvriendelijk en asociaal over." Alle aanwezigen stemden in... laat ze toch gewoon lekker los. Ok dan.
Dat waren eigenaren van de meest uit een lopende honden. Van teckel tot krullerig soort van jachthondje, kruising boerboel met pitbull, een stafford, een kruising cane corso .... napolitana (weet zo niet meer welke).
Emi bleef voornamelijk bij mij staan en gromde af en toe naar andere honden en Kaleo draaide ook wat bij. Alleen toen er iemand kwam met een shiba moest ik Kaleo aan de lijn doen. Daar hielp de eigenaar van de boerboel me even mee (om Kaleo te vangen O-) ). Kaleo bleef de shiba namelijk maar uitdagen en zocht hem echt op om vervolgens te grommen, dreigen en in zijn staart te bijten. Op een gegeven moment ging die eigenaar gelukkig weg. Jammer om dat zo te moeten zeggen, maar ik was toch blij dat ik Kaleo weer los kon laten. En juist Emi zorgde voor geen enkel probleem. Die gromde af en toe een beetje O-) Kaleo in ieder geval weer los en wat heeft hij zich de rest van de middag voorbeeldig gedragen! Ik heb nog heel leuk met die andere mensen staan praten en echt... niemand die de een of ander confronteerde met vervelende opmerkingen zoals: zulke honden laat je toch niet los? Die zijn gevaarlijk etc. etc. etc. Nee hoor, het waren allemaal wel opgevoede honden EN mensen :-D
Tuurlijk, af en toe komen er wel eens mensen bij die het nodig vinden herrie te schoppen... maar als ze dan zien dat iedereen het voor iedereen opneemt, druipen ze al snel af.
Ik vond het heel fijn en heb ze later nog bedankt voor hun begrip richting Emi en Kaleo. Al die vooroordelen naar elkaar en honden is helemaal niet nodig! Zo kan het ook :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een middagje in het Kuinre bos - zoveel mensen, zoveel honden :-) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Wat een heerlijk positieve ervaring!
Je mopperkontjes trekken vast nog wel bij!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

heerlijk toch!

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Ik heb altijd hele goeie ervaringen bij het Kuinre bos.
Hoewel ik de anderen daar inderdaad nog wel eens hoor over een enkele keer dat iemand vervelend loopt te doen, is mijn ervaring (bijna) altijd positief geweest.
Ik heb eigenlijk maar een keer een gevalletje meegemaakt.
Een gezin hadden een doodnerveuze herderspup bij zich. Hielden ze constant aan de lijn en het verschool zich tussen hun benen.
Mijn lekkere lompe Kaleo wilde even kennismaken en uitgebreid snuffelen. De pup wilde dat niet en bleef nerveus heen en weer springen. Kaleo begon toen te grommen tegen de pup, maar op een manier waarvan ik wist dat het gewoon een waarschuwing was.
"Kom op joh, blijf eens stilstaan!" dus ik reageerde verder ook niet. Toen gaf de eigenaar Kaleo een flinke mep tegen de flanken. Daar reageerde ik wel op en zei dat hij met zijn poten van mijn hond af moest blijven. Toen verweet hij mij dat ik mijn hond niet in de hand had en dat hij zijn pup niet zomaar liet bijten. Dus ik zei dat ik wel zou ingrijpen als ik echt agressief gedrag zag en dat basenji's nu eenmaal anders communiceren. En als hij het nog een keer zou doen zou ik hem tegen zijn poten komen schoppen, kijken hoe hij dat vond. Hij deed toch ook agressief?
Was nog een hele grote kerel ook en liep toen dreigend op me af. En hop! Iedere andere hondeneigenaar staakten hun gesprek, stonden als 1 man op en namen een stap in onze richting. Iedereen klaar om in te grijpen. De vrouw stootte haar man toen aan en toen zijn ze maar mopperend weggelopen.
;-) En ja, als iemand onterecht wordt aangevallen over zijn hond en ik ben daar bij... dan krijgt diegene ook met mij te maken! Wat dat betreft is het Kuinre bos me heilig. Over het algemeen altijd super mensen daar die als hondenliefhebber iedereen verwelkomen en accepteren.

honden page profiel *e*l*i*e*n**e*l*i*e*n*

honden foto van *e*l*i*e*n*

Is inderdaad een geweldige plek om te lopen! Het stroomt er af en toe over van de mensen, maar das wel zo gezellig!

De laatste keer hadden wij een plak-labrador... Daar was Dugan toch niet zo van gecharmeerd. Gelukkig was zijn baasje in de buurt.

Ik kan niet wachten tot we er weer gaan lopen!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

leuk hoor :-)

kuinre bos, waar is dat precies?

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Bij Kuinre O-) Gemeente Steenwijkerland in het Overijssel.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een middagje in het Kuinre bos - zoveel mensen, zoveel honden :-) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: rare kruisingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^