Twinko's eerste boete! *update: uitspraak*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ehm ik liep op t honden veldje met die keien en ging richting het bruggetje rechts (de uitgang van 't park, met die metalen boog erop geloof ik). 
Op het veldje mocht hij los, op het bruggetje niet en direct na het bruggetje langs de slootkant weer wel. Ik stond vier passen bij het veldje vandaan toen hij me aansprak. Hun auto stond op de brug, die had ik zien staan, maar ik was me eerlijk waar van geen kwaad bewust.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Oh, wat erg, ik had vandaag toevallig gelezen dat in Den Haag de meeste "hufterboetes" worden uitgedeeld. Dat zijn dus boetes zoals, parkeren op een invalideparkeerplaats, honden laten poepen op straat etc. 

Nou, nu kan ik begrijpen dat ze op nummer 1 staan bij jullie. Ik vind het toch een beetje kinderachtig, gezien de situatie zoals jij die schetst. Ik vind dat je er beste met een waarschuwing vanaf had mogen komen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Belachelijk...

Waarom mogen katten wel vrij rond los lopen en in zandbaken hun behoeftes doen? Waarom betalen mensen met katten geen kattenbelasting? Of waarom krijgen zij geen bekeuring als de katten weer eens een jouw tuin zitten.

Ik vind als jij je hond goed onder controle heb, dat hij best lost mag lopen. Dat je hem naast een drukke weg of in een drukke stad niet lost mag laten oké, maar in een mooie natuur omgeving?

Hier waar ik woon hebben ze één belachelijke honden uitlaat ren...die regelmatig als zwembad of vijver dient -.-. Want het hoef maar een beetje te regenen en dat hele ding staat onder water.

Als je bij de andere wilt komen moet je eerst bijna een half uur lopen want die ligt helemaal aan de andere kant van de wijk.

Terwijl waar ik altijd loop met de hond, is een hele mooie grote weide (een speciaal honden pad) en daar mag je de hond niet lost (doet iedereen trouwens wel)

En daar betaal je dan hondenbelasting voor....

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

hier in ede is er maar 1 uitloop ren en voor de rest kleine mini stukjes waar je hond los mag lopen en die stukjes liggen pal naast een weg . wil je naar het bos ? dan moet je een auto hebben of net perongeluk aan de goede kant van ede wonen .

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

" .hier in het bos kan je ook een boete krijgen hoor:als je hond niet onder apél staat...de maakbaarheid van de samenleving! "


Nou ik vind dat een goede zaak, was dat hier bij ons maar zo!

Hier is een losloopgebied of park een plek waar iedereen zijn hond maar los gooit terwijl ze voor geen meter luisteren en niet sociaal zijn en daardoor heel veel overlast veroorzaken!

Een park of losloopgebied hier daar lopen honden los die:
-Honden aanvallen en ook kleine honden en pups..
-Een (aangelijnde) hond niet met rust laten ondanks dat deze heel duidelijk maakt dat hij geen zin heeft in wat de asociale eigenaar ziet als spelen..
-Naar kinderen toe gaat die bang zijn voor honden (zo veel parken zijn hier niet dus ook kinderen zouden hier rustig moeten kunnen genieten van dat kleine beetje natuur)!
-Tegen mensen opspringen die dit lichamelijk niet aan kunnen of hier gewoon niet van gediend zijn..

Ja heel fijn dat er plekken zijn waar honden los mogen alleen heel jammer dat mensen hier misbruik van maken en hun niet onder appel staande honden daar de boel laten terroriseren en het verpesten voor mensen die wel fatsoenlijk met hun honden omgaan, oudere mensen, kinderen en andere parkgebruikers!

Boetes uitdelen aan niet onder appel staande loslopers vind ik een milde en heel rechtvaardige maatregel gezien wilde dieren ook recht hebben om in rust te leven in de kleine beetjes natuur die over zijn in Nederland, omdat ook kinderen en lichamelijk minder sterke mensen recht hebben om te genieten van de natuur net als oude, zwakke, zieke of bange honden dit ook zouden moeten kunnen zonder lastig gevallen te worden.

Zeur niet zo en wees blij dat ze het loslopen niet helemaal overal verbieden of je hond nou luistert of niet, of het verbieden om je hond uit te laten aan een riem langer dan 1.20, of het helemaal verbieden om met je hond in parken/bossen of andere gebieden met natuur te lopen ;-)

honden page profiel bgbbgb 3 doggies

honden foto van bgb

Flauw zeg. Hij had je best een waarschuwing kunnen geven. Ze moeten het ook duidelijker aangeven als honden aan de riem moeten.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Moeten honden niet overal aan de riem tenzij anders aangegeven wordt? :-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ehm ik liep op t honden veldje met die keien en ging richting het bruggetje rechts (de uitgang van 't park, met die metalen boog erop geloof ik). 
Op het veldje mocht hij los, op het bruggetje niet en direct na het bruggetje langs de slootkant weer wel. Ik stond vier passen bij het veldje vandaan toen hij me aansprak. Hun auto stond op de brug, die had ik zien staan, maar ik was me eerlijk waar van geen kwaad bewust. "
Oh daar,en dat is zó'n kinderachtige actie,dat stukje van de brug naar dat uitrenveld stelt niks voor.
En idd hartstikke onduidelijk,want langs die sloot mag je los lopen,maar daar staan ook geen borden bij..en op dat stukje naar het uitrenveld ook niet.Blijk je gewoon het hele park tot op de cm uit je hoofd te kennen ;-)

Dat bedoel ik ook met kinderachtig,hoe kun je nu met die auto op de brug gaan staan,niemand kan er zo langs.
Ze stonden vandaag zeg maar meer op het linker pad,als je dat uitrenveld uit komt lopen en je zou richting brug gaan..
Ik heb gewoon een mailtje gestuurd naar de gemeente.
Prima dat ze kinderachtig willen zijn en voor pietepeuterige dingen boetes willen geven,maar moet dat met een draaiende motor (anders wordt de auto koud of zo) en zo erg het wandelpad blokkerend ?!!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Haha super actie Soraya! ;-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Moeten honden niet overal aan de riem tenzij anders aangegeven wordt? :-) "
Nou hier dus niet, vandaar ook de verwarring! Ik liep van een losloopveld waar wel bordjes staan naar een losloopveld waar geen bordjes staan maar waar volgens de gemeente plattegrond de hond wel los mag. Alleen door het ontbreken van bordjes is dus niet helemaal duidelijk waar het losloopstuk begint.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Ja en dat is gewoon overdreven om daar een boete voor uit te delen.

Maar ook genoeg grasvelden die volgens internet en bordjes geen losloopplek zijn waarvan mensen denken dat ze de honden maar los mogen gooien (langs een drukke weg zelfs) omdat het een veldje is en iedereen het doet.
Soms is het onduidelijk en is iets wel een losloopplek ondanks dat er geen bordjes staan maar veel plekken ben je gewoon verplicht je hond aan te lijnen en terecht want loslopers veroorzaken gewoon heel veel overlast.

Veel mensen lees ik hier vinden het onzin dat ze hun hond op bep. plekken moeten aanlijnen en een boete krijgen voor iets kleins als loslopen, maar wat voor de een wat kleins is kan voor een ander heel veel overlast zijn!! ;-)

Gary Yanover (Gast)

Bezoek de enige echte actie website. Teken de petitie en download uw bezwaarschrift


www.stophondenbelasting.wordpress.com


Twitter: @Stophond


Like ons op Facebook "Actie tegen de hondenbelasting"

honden page profiel NeallyNeally 3 doggies

honden foto van Neally

Hier in de buurt lopen ze elke dag. De mannen en vrouwen van de politie. Op bekeuring jacht. 
Waarschuwing in t lokale krantje dat hondeneigenaren de hond aan de lijn moeten houden.
Er is een uitloop plaatsje twaalf bij 25 meter. Alleen laten veel hondeneigenaren hun hond daar hun behoefte doen zonder dit op te ruimen..... dus.nu ja.
Ik vind het gewoon zielig dat ik haar heel de tijd aan de lijn moet houden terwijl ze dol op rennen is.
Het heerlijk vindt om met andere honden te spelen, wedstrijdjes te doen of gewoon te snuffelen.
Ik hoop ook dat t de eerste en de laatste bekeuring is. 
Wel humor dat je de bekeuring in de bench gaat hangen :-D

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Nou, de boete is vrijdag officieel per post binnen gekomen, gister heb ik foto's van de plaats delict gemaakt, vanavond ga ik een brief schrijven (vond online mooie voorbeeldbrieven), dan op de posten doen en dan maar afwachten. Spannend! Ik hou jullie op de hoogte ;-)

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

succes ermee

en Twinko geef er een lap op en onderteken het met je poot :-D

ben benieuwd

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Nog even terugkomend op het stukje, honden moeten overal aangelijnd tenzij anders aangegeven.
Dit is geheel afhankelijk van de APV van de gemeente.

Dit is bijvoorbeeld het stukje wat bij ons in de gemeente van belang is.
Artikel 2:26 Loslopende honden

1.Het is de eigenaar of houder van een hond verboden die hond te laten verblijven of te laten lopen:

a.op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door het college aangewezen plaats;

b.op de weg zonder voorzien te zijn van een halsband of een ander identificatiemerk dat de eigenaar of houder duidelijk doet kennen.

2.Het verbod genoemd in het eerste lid onder a geldt niet voor de eigenaar of houder van een hond die zich vanwege zijn handicap door een geleidehond laat begeleiden of indien een eigenaar of houder van een hond deze aantoonbaar gekwalifice

erd opleidt tot geleidehond.

Het is alsnog vrij onduidelijk overigens wat ze nu precies willen, het is hier dus zo dat ze in principe overal los mogen. Het publiek toegankelijke moet je dus samen lezen met het stukje kinderspeelplaatsen etc. Daar staan bij ons in de wijk ook keurig bordjes bij. Als ik hier echter in het winkelcentrum met Andor zonder riem loop, niemand die mij kan/mag bekeuren. Hij draagt keurig een halsband, zodat duidelijk is dat hij bij mij hoort, hij luistert, dus dat mag hier gewoon.

Enige plek waar hij niet los mag hier in de wijk is iets dieper het bos in, daar is een aanlijn gebod...

Om alles exact te weten, ga naar de site van de gemeente, typ daar in: APV of Algemene Plaatselijke Verordening en je zult alles lezen, ook over opruimen ontlasting etc!.


Hilde & Twinko, succes met het bezwaarschrift, voor evt extra onderbouwing, misschien staat er ook bij jou wat nuttigs in de APV.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Goeie tip! Ik ga zeker even neuzen in de Haagse APV maar ik vermoed dat ze zich goed ingedekt hebben.

edit: Gevonden.

Artikel 2:57 Loslopende honden

1. Het is de eigenaar of houder van een hond verboden die hond te laten verblijven of te laten lopen:
a. binnen de bebouwde kom op de weg zonder dat die hond aangelijnd is;
b. op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door het college aangewezen plaats;

2. Het college kan bij besluit plaatsen aanwijzen, waar het in het eerste lid gestelde verbod gedurende het gehele jaar of een gedeelte daarvan niet geldt.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Béétje flauw, en inderdaad een hoog bedrag voor zo'n "misdrijf".
Ik heb mijn ene hond nu 7 jaar (ze is inmiddels 13) en ik kan de keren dat zij aan een riem heeft gelopen op twee handen tellen. Ik heb haar echt nóóit vast, en zeker nu ze ouder wordt is dat erg fijn, omdat ze zo haar eigen tempo aan kan houden. Ze valt verder geen fietsers, wandelaars of andere honden lastig (ze negeert ze compleet, loopt er gewoon langs) dus ik zie er het kwaad niet van in. Al weet ik natuurlijk dondersgoed dat het wettelijk gezien niet toegestaan is. Ik heb wel áltijd een riem bij me, voor het geval ik controleurs tegen kom of iets dergelijks, haha. Zo geniepig ben ik dan weer wel.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Haha Pauline, inderdaad erg geniepig ;-) maar wel slim!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Is hier misschien iemand die goed is met taal en die ik mijn bezwaarschrift ter controle mag PBen? 
ABN is niet mijn sterkste kant ;-)

Edit: niet meer nodig, mijn vader was bereid het te checken voor me.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Een jaar later ligt dit in de bus, uitspraak op m'n bezwaarschrift:

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hahaha..., de aanhouder wint :-D ..., het duurt even, maar dan heb je ook wat...., 'geen bekeuring' in dit geval, gefeliciteerd ;-)


Nu maar hopen dat er niemand gaat klagen ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Oef !  Ik voel me alweer heeel wat veiliger en geruster in onze maatschappij ! 

Hilde en Twinko zijn gesnapt !  We kunnen weer veilig naar buiten :-)

;-)

Er is nog gerechtigheid en de gemeentekas wordt gespijsd.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

:-D goed nieuws

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik vind het echt flauw en sneu voor je hoor.

Ik zou het ook inlijsten als een trofee.  Zo heb je er nog wat aan.

Misschien vind je op internet zo'n fotokader met "gezocht"... en "Beloning 100,000" of zoiets... 'k Heb ooit zo een fotootje van Kylie in elkaar geflanst.  :-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

haha. kan je die mooi op Twinko zijn bench hangen... wat een baas :-D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Een jaar later ligt dit in de bus, uitspraak op m'n bezwaarschrift:

http://i42.tinypic.com/14ax1rt.jpg "


Ook mooi om in te kaderen :-)

Toffe officier van Justitie ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Een jaar later ligt dit in de bus, uitspraak op m'n bezwaarschrift:

http://i42.tinypic.com/14ax1rt.jpg "


.Fijn hoor,bezwaar maken helpt gewoon (in deze gevallen ).

honden page profiel ElsEls 3 doggies

honden foto van Els

" Een jaar later ligt dit in de bus, uitspraak op m'n bezwaarschrift:

http://i42.tinypic.com/14ax1rt.jpg "


Hahaha geweldig! !

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ow mooi! :-)

In Den Haag moeten ze niet zo zeuren, ze heffen elk jaar meer hondenbelasting en elk jaar worden meer uitlaatgebieden geschrapt en onder tussen blijft de politie maar vragen of honden eigenaren 's avondslaat en 's ochtends een oogje voor zij in het zijl willen houden.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Ginny 2 years
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^