Welke hond past bij een ouder iemand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yassineyassine

Hallo iedereen,

Mijn naam is Yassine en ik ben nieuw op dit forum. Mijn moeder is sinds korte weduwe geworden en merk dat ze zich erg alleen voelt. ze is nu 65 maar werkt nog elke dag. als ik haar heb bezocht en haar zo alleen achter moet laten voel ik me altijd erg belabberd. nu dacht ik eraan om een hondje voor haar aan te schaffen uit het asiel. een puppy is geen optie want daar heeft ze geen tijd en energie voor. dacht meer aan een hondje van een jaar of 6.

kan iemand mij een hondenras aanraden? eentje die niet dominant is en niet te groot (denk aan jack russel).

alvast heel erg bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij een ouder iemand?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )*~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer ) 3 doggies

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

En een Boomer dan? Of een shi tzu? Of een Maltezer leeuwtje.
Misschien is een Jack wat onrustig voor je moeder.
Ben je al n aar een asiel geweest? Of je kan ook bellen, vaak kennen de medewerkers die honden goed. Als je dan vraagt of ze een onderdanig hondje hebben die bij j moeder past kunnen ze er mischien zo 1 opnoemen.
Succes!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hoi Yassine, wekom op het forum! Wat lief dat je aan je moeder denkt. Wil je moeder eigenlijk zelf wel een hondje? Ik zou zelf niet zomaar een hond aanschaffen voor iemand, want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren voor rassen. Het maakt niet uit of het ras groot of klein is, je hebt altijd wildere/dominantere types en rustige types. Ik zou dus voor een rustige hond gaan. In het asiel zitten veel leuke honden. Zoek dan wel een hond uit die wel sociaal is, geen problematische hond zeg maar. Soms kan een herplaatser wel een terugslag krijgen m.b.t. zindelijkheid en alleen blijven e.d., dus je moeder zal er in het begin nog wel veel tijd in moeten steken om hem zindelijk te maken/houden en hem te leren om alleen te zijn.
Ik zou je moeder verrassen met een mooie kaart o.i.d. waarop staat dat je samen met je moeder een hondje wil uitzoeken. Je neemt haar dan mee naar het asiel of gaat informatie inwinnen over verschillende rassen die zij leuk vindt.. en dan kiest ze zelf een hondje uit. Het moet toch klikken tussen de 2, dus ze kan de hond denk ik het beste zelf uit zoeken.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Een van de gezelschapsrassen is denk ik wel geschikt.
Een JR en zeker een jack hussel uit het asiel is meestal niet zo makkelijk.

Je zou in een asiel in je buurt kunnen kijken, maar ook via de herplaasting bij een rasvereniging.

honden page profiel J.J. 3 doggies

honden foto van J.

http://www.pets.be/nl/vzw-vetas-jack-russel-terrier-amedee-33419

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hoi Yassine, werkt je moeder nog full time of is het maar een paar uurtjes. Anders zou ze wel oppas voor de hond moeten zoeken.

Wel lief van je dat je je moeder de eenzaamheid wil verzachten, in asiels zitten idd veel honden te wachten op een goed huis. Maar zou je moeder niet liever zelf een hond willen uitzoeken?

Een hondenras kan ik je niet speciaal aanraden, het moet toch een klik geven met de persoon zelf en waar zij van houdt. Zelf zou ik nooit een jack russel willen bijvoorbeeld, ook niet als ik 65 ben, maar dat is heel persoonlijk.

Ik zou zeggen kijk eens samen met je moeder in het asiel in de buurt of er een leuke hond voor haar bij zit.

Wens je veel succes met de zoektocht naar een geschikte hond voor je moeder.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Als ik je eerlijk advies mag geven dan denk ik niet dat een Jack Russel een goed plan is..

Dit zij zeker niet de gemakkelijkste hondjes..
Hebben een behoorlijk eigen mening en maken gebruik van iedere kans die zij krijgen als de baas niet consequent is..
Zijn vaak blaffers en jagers..

Als ik een hond zou moet uitzoeken dan denk ik aan een Mix Poedel..
Ik weet niet waar je woont maar er zit/zat in het asiel van Almelo een leuk poedeltje waar niks mee mis was..

Is deze inmiddels weg dan zijn er meerdere asiels of kan je je opgeven voor zo'n hondje..

Succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou denken aan de kleine/ middelkleine hondenrassen. Maltezer, Shih-Tzu, hondjes van formaat Beagle. Ik zou ook geen Jack Russel nemen, die kunnen best fel en/ of dominant zijn. Vaak zitten Jack Russels ook in het asiel omdat de vorige eigenaar er niet mee om kon gaan (volgens het asiel hier dan, en zij zouden het moeten weten).

Op dierenasiels.com kun je op soort selecteren, ik zou bij de kleine gezelschapshonden kijken, of kleine jachthonden en spaniel achtigen.

Ik heb Dobby ook van dierenasiels.com. Aangesloten asiels staan zo in een landelijke database zodat je als geïnteresseerde veel keus hebt. Vaak is er ook een lokaal asiel, maar da's te Googlen.

honden page profiel *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )*~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer ) 3 doggies

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Vaak zitten er ook leuke kruisingen in een asiel.

honden page profiel tanatana 3 doggies

honden foto van tana

uit eigen ervaring zou ik je een (of twee) shi -tzu's aanraden. ze zijn rustig en sociaal.de vachten zijn wat bewerkelijker, maar die kun je kort houden, en dan zien ze er even lief uit, als met de lange vachten. jack russels zijn, evenals malthesers wat druk van aard.met kruisingen moet je natuurlijk maar afwachten hoe het karakter is uitgevallen. :-) tana.

honden page profiel yassineyassine

hallo iedereen,

heel erg bedankt voor jullie snelle reacties! mijn moeder twijfelt nog of ze de verantwoordelijkheid kan opbrengen om ervoor te zorgen. ze werkt nog hele dagen, maar zou de hond denk ik wel mee kunnen nemen. ik ben nog in conclaaf met haar maar zodra ik haar overstag heb laat ik het horen, zodat jullie mij kunnen helpen zoeken :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ben benieuwd, denk dat een hondje je moeder heel veel steun kan geven en als zij een arme stakker uit het asiel een fijn plekje wil geven kunnen ze elkaar helpen. Maar ze moet er wel achter staan natuurlijk.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja ze moet er zeker achter staan, dus niet overhalen hoor. Als het hondje mee kan, dan zou dat ideaal zijn... Anders moet zo'n hond wel heel lang alleen zijn. Hopelijk komen jullie er uit Yassine!

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi jack russel kan dominant zijn soms maar vooral het feit dat ze zeer veel energie hebben en veel vragen

ik vind een poedel het ideaale huisdier voor mensen van die leeftijd ze passen zich heel snel aan en hoeven niet 3 uur door t park te wandelen en als je het wel doet vinden ze het ook niet erg
ze zijn ook lekker aanhanelijk dus echt een vriend in huis

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi Yassine,

Gecondoleerd.
Een hond zou je moeder veel steun kunnen geven. Honden kunnen wel handenbindertjes zijn maar het is het absoluut waard.

Wij hebben vorige jaar een herplaatsertje van 8 maanden genomen. En die kreeg idd., wat Angela ook al noemde, een terugslag in zindelijkheid. De eerste weken moesten we er zelfs 's nachts uit. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Maar dat is slechts tijdelijk. Je hebt een echt maatje aan een hond.

Gezelschapshonden zouden erg geschikt zijn. Jackies zijn kleine energiebommetjes en hebben een baas nodig die zorgt dat ze die energie kwijt kunnen, anders kunnen ze minder leuke trekjes vertonen.

Veel succes,
Fanny

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Keeshondje? Wij hebben er 2 gehad (middenslag wit). Hele lieve hondjes. Naar vreemden toe soms wat wantrouwig. Maar veel verschil in karakter.
Mijn schoonzus had een grotere grijze keeshond. Deze zijn wat minder zenuwachtig en minder wantrouwig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij een ouder iemand?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^